Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
31 Aug 2009 | Biroul de Investigatii
cum, Prisăcaru e angajat la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ca expert. Nu se ştie exact în ce anume e Ştefăniţă expert, dar cert e că nu în declararea averii, cum ar trebui, ca orice funcţionar public. Nu de alta, dar ANFP ne-a comunicat asta negru pe alb: "Domnul Ştefăniţă Prisăcaru nu a depus declaraţie de avere la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici". Păi, nasol, în cazul ăsta. Nu de alta, dar legea de funcţionare a ANI (ştie el Prisăcaru care ANI, că doar e membru CNI şi cu ANI se ocupă) prevede că tot ce are (declarat sau nu) Ştefăniţă va fi verificat de Agenţie.
Care îi va aplica membrului CNI şi o amendă.
La un moment dat, Uniunea Europeană ne-a zis că trebuie să facem mai multe lucruri pentru a controla corupţia în rîndurile demnitarilor. Noi am zis da şi aşa a apărut Agenţia Naţională de Integritate, care se ocupă cu verificarea declaraţiilor de avere. Dar, chiar şi cei care încearcă să combată corupţia tre' să fie controlaţi, motiv pentru care s-a înfiinţat Consiliul Naţional de Integritate. Acesta are rolul de a monitoriza activitatea ANI, iar majoritatea membrilor săi este formată din reprezentanţi ai grupurilor parlamentare din Senat, ai cîtorva ministere şi alte agenţii de stat. Chestie bună, în principiu, numai că de-aici acolo se aplică vorba aia românească cu peştele care se împute de la cap. În cazul ăsta, de la CNI. Asta pentru că unul dintre membrii Consiliului a ajuns în situaţia de avea o grămadă de bube în declaraţia de avere, care ar trebui să-l aducă în atenţia inspectorilor de integritate.
Fericitul este Ştefăniţă Prisăcaru, care reprezintă în CNI grupul parlamentar al PD-L. Pînă pe 24 iulie anul acesta, Prisăcaru a fost şeful Departamentului de Verificări Interne de la Autoritatea Naţională a Vămilor. Anterior, el a fost consilier la Parlamentul European. După cum vă puteţi da seama, activitatea asta de consilier nu se plăteşte în scobitori sau beţe de chibrituri. Cu toate acestea, în declaraţia de avere depusă în aprilie 2009 la ANV, el nu a declarat veniturile realizate la Parlament. Nici măcar în declaraţia de venituri dată în iunie 2009 la Senat nu se găseşte indemnizaţia de la Parlamentul European. În ambele, însă, se află venituri de 30.204 euro obţinute din “prestări servicii PFA (persoană fizică autorizată)”. Problema e că aceasta PFA e un pic fantomă, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului.
Prisăcaru a explicat acest lucru prin faptul că a radiat PFA după ce a luat banii, însă aceasta nu apare nici măcar la cele radiate. Printre altele, membrul CNI mai are în declaraţie şi un împrumut de 172.000 de euro luat de la o persoană fizică în 2009, pe care trebuie să-l returneze pînă în 2011. Deci, vreo 57.000 de euro pe an trebuie să dea cinstitul ăsta înapoi, în condiţiile în care veniturile lui declarate din ultimul an au fost de 30.204 euro şi 5.014 RON. Ce-ar mai fi de spus? A, doar faptul că omul a fost văzut conducînd o Toyota Land Cruiser şi un BMW, deşi oficial el are numai un Audi. Măcar are gusturi la maşini, dacă la declaraţiile de avere nu prea se descurcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu