Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Când toată ţara strânge cureaua
SPP, armata foarte bine tratată a lui Traian Băsescu
Medicamente gratuite în cantităţi îndestulătoare, salarii suficient de bune ca să nu fie afişate pe pagina proprie de Internet, deşi cererea prezidenţială a fost una expresă, decorarea întregului aparat cu ordine şi medalii naţionale şi opţiunea preşedintelui României în defavoarea Poliţiei: acesta este Serviciul de Protecţie şi Pază - "Armata" Bine Tratată la dispoziţia lui Traian Băsescu. Cea care e pe cale să înlocuiască Poliţia şi într-o oarecare măsură Jandarmeria. Şi, de ce nu, chiar Armata. Nimic nu mai e exclus. Totul devine interesant cu această Coloană a Cincea în curs de devenire.
Interesant este că, aşa cum arată lista intrată în posesia cotidianul.ro a medicamentelor gratuite achiziţionate în acest an, în SPP - deşi e o instituţie unde sănătatea militarilor este una de fier -, bolile de inimă par pe primul loc. O pondere impresionantă dintre medicamentele necesare SPP este reprezentată de cele pentru tratarea hipertensiunii arteriale şi a bolilor de inimă, aşa cum sunt betablocantele, ori de cele prescrise după infarctul miocardic, iar nu în ultimul rând, de cele care scad nivelul grăsimilor din sânge.
"Inimoşii"
Dar cum arată o parte din "reţeta" în cantităţi de tablete validată de la bugetul de stat pentru SPP, pentru care s-au achitat deja din alocaţia de la bugetul de stat 224.410,19 lei, adică 53.743,22 euro la data cumpărării stocului:
Bisoprolol 5 mg - 3000, Carvedilol 25 mg - 900, Enalapril 10 mg - 8000, Enalapril 20 mg - 5000, Metoprolol succinat 50 mg - 2100, Metoprolol succinat 100 mg - 3000, Metroprolol tartrat 100 mg - 5000, Fosinopril 20 mg - 900, Quinapril 10 mg - 900, Ramipril 5 mg - 800, Perindopril 5 mg - 7500, Perindopril 10 mg - 3000, Trimetazidină 35 mg - 15.000, Noliprel - 1350, Noliprel forte - 1200, Simvastatină 20 mg - 2400, Rosuvastatină 10 mg - 5600, Atrovastatină 20 mg - 10.500, Silibină (protector hepatic) 150 mg - 8000, Fenofibrat 160 mg - 6000, Indapamidă (diuretic) 1,5 mg - 12.000, Rowachol (destinat patologiei hepatobiliare).
Leacuri pentru vezici umflate, arsuri de stomac, probleme de "şezut"
Mai mult, în SPP există şi serioase probleme cu aparatul urinar, având în vedere comanda de Rowatinex - 1500, Uro - Vaxom 6 mg - 300, Uricol - 5 g - 300, Urinex - 720.
Demn de remarcat este faptul că în SPP s-a impus tratarea nici mai mult, nici mai puţin decât a hemoroizilor de gradele I şi II, a erupţiilor anale, precum şi a proceselor inflamatorii din jurul anusului şi rectului, drept care s-a dat comanda de Proctosan (200).
Pentru SPP-iştii nervoşi s-a lansat şi comanda de Extraveral - 1000, pentru cei cu tulburări de somn şi alte probleme din domeniul neuropsihiatric, un hipnotic şi sedativ - Zolpidem 10 mg - 100.
Arsurile gastrice sunt tratate de SPP cu Dicarbocalm - 4000, iar balonările, cu Colebil - 6000.
Răciţi, dar şi vitaminizaţi
Dacă răcesc, SPP-iştii au la dispoziţie Asipirină - 18.000, Oscillococcinum - 600 sau Nurofen Răceală şi Gripă - 8640, Fervex - 4000.
Pentru că trebuie să fie tot timpul serviciului vioi, SPP-iştii sunt serviţi şi cu VITAMAX - 900, Supradyn - 2100, Magne B6 - 4000.
În plus, SPP-iştii îşi pot întări oasele cu Calciu + Vitamina D 3 - Vitamina D 3 comprimate masticabile - 1000, Calciu lactic - 600 şi Calciu Sandoz Forte 500 mg comprimate efervescente - 600.
Cei constipaţi pot apela cu încredere la Bisacodil 5 mg - 300.
SPP, o mare armată secretă la dispoziţia preşedintelui
Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a asigurat fidelitatea deplină din partea Serviciului de Protecţie şi Pază. Pentru sine şi pentru fidelii săi aflaţi în funcţii de demnitate publică. Fostul cancelar al Ordinelor şi Medaliilor de la Palatul Cotroceni, istoricul Floricel Marinescu, spulberă gestul garantului constituţional al statului român şi dezvăluie, în premieră, pentru cotidianul.ro, că împotrivirea sa faţă de manierele decoraţionsite ale lui Traian Băsescu au determinat îndepărtarea sa din funcţie. Băsescu a secretizat tot, inclusiv lista cu civilii din SPP pe care i-a decorat.
Surse din Administraţia Prezidenţială au declarat pentru cotidianul.ro că, în urmă cu o lună, şeful statului român a decorat tot serviciul guvernamental însărcinat cu paza şi protecţia demnitarilor. Lista decoraţilor sepepişti a fost dosită bine, fiind secretizată, în premieră absolută!, pe baza Legii secretului de stat. Gestul militarilor SPP care i-au violentat pe jurnaliştii de la Camera Deputaţilor - cu ocazia venirii lui Emil Boc, marţi, la dezbaterea şi votarea în Parlamentul României a moţiunii de cenzură la adresa guvernării pedeliste - pare să aibă o explicaţie.
Decoraţii la tot SPP-ul
Poate au scăpat de furia decoraţionistă a preşedintelui ţării, conform aceloraşi surse din Administraţia Prezidenţială, doar balamalele şi clanţele de la uşile sediilor SPP. Nu se ştie - până la desecretizarea listelor - dacă au scăpat nedecoraţi şi câinii de serviciu, folosiţi la detectarea posibililor explozibili din locurile pe unde merg înalţii demnitari. SPP nu este un serviciu secret, având în vedere că lucrează cu peste 90 la sută dintre salariaţi „la vedere", cum se spune. Cei mai mulţi dintre „lucrători" apar în public şi pot fi identificaţi ca aparţinând SPP, pentru că poartă uniforma acestei instituţii din sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică, aidoma, de exemplu, Jandarmeriei.
Civilii secreţi
Decretul prezidenţial special numărul 472 din 6 mai 2010 conţine nu mai puţin de 25 de articole-anexă prin care Traian Băsescu a decis să confere un număr similar de ordine naţionale, ordine, cruci naţionale, medalii naţionale şi medalii pentru salaraiţii Serviciului de Protecţie şi Pază.
De remarcat este faptul că nu doar militarii, care alcătuiesc majoritatea covârşitoare a salariaţilor SPP, au fost decoraţi. Cu decoraţii au fost gratulaţi de acelaşi Băsescu şi salariaţii civili ai SPP. Cinci dintre cele 25 de categorii de decoraţii le-au fost conferite unor civili. Civilii din unităţile militare sunt, de obicei, femeile de serviciu, lifitierele, bufetierele, grădinarii. Sau poate şi alţii.
Celor care ar avea de gând să obţină listele şi, mai mult, să le şi publice, Traian Băsescu şi suita sa de la Securitate naţională din Cotroceni le-au pregătit puşcăria. Avertismentul cu pârnaia al Cotrocenilor e fără echivoc: „Anexele conţin informaţii clasificate şi urmează regimul Legii 182 / 2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare".
Şi până acum, dar numai şi numai în cazul serviciilor secrete şi mai cu seamă în cazul SIE, se evita publicarea în Monitorul Oficial a decretelor de avansare în grad, de trecere în rezervă sau de decorare a acestora, printr-o găselniţă la limita legii. Din motive lesne de înţeles. Atunci se publica decretul, pentru a-şi exercita efectele, dar nominalizarea celor avansaţi în grad, trecuţi în rezervă ori decoraţi era trecută într-o anexă. Iar secretizarea era una elegantă, folosindu-se formularea: „Anexele se comunică instituţiilor interesate".
Ce decoraţii a distribuit Băsescu pentru cei care îi asigură lui, printre alţii, protecţia zilnică. Şi acasă, şi pe stradă şi la serviciu.
Când a fost să numere greviştii la protestele din vară, Jandarmeriei i-au dat mai puţini manifestanţi decât le dădeau organizatorilor. Acum, după ce a mimat pactizarea cu colegii poliţişti, a ajuns să-i toarne la Parchet pe baza filajului. Târârea Jandarmeriei în astfel de jocuri nu pare a fi străină de Traian Băsescu. Preşedintele României, aşa cum a scris cotidianul.ro, i-a avansat în grad pe şefii acestei instituţii, cu o dărinicie mai mult decât suspectă, exact în campania electorală de anul trecut.
Să mai remarcăm că SPP nu a executat, la fel ca toate celelalte instituţii bugetare, ordinul lui Traian Băsescu de a afişa pe site salariile obţinute. Chiar Cotrocenii au făcut acest lucru şi, culmea!, serviciul secret al MAI. SPP, nu! Prietenii ştiu de ce!
Jandarmeria, orbită la numărătoarea greviştilor de gradele generalilor?
SPP, o mare armată secretă la dispoziţia preşedintelui
Publicat Luni, 04 octombrie 2010 Izabela Niculescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu