duminică, 4 noiembrie 2012

INEXPUGNABILI. REȚEAUA BANCHERILOR, sprijinită de Vechea Securitate: case conspirative, falsificatori de acte și oameni-cheie în toate instituțiile statului

Romania trebuie salvata!
Autor: Ionel Stoica, Virgil Burlă

Un general de 73 de ani a pus în practică ce a învăţat în timpul Războiului Rece. Metodele Securităţii comuniste, case conspirative şi instrumente de falsifi cat, au fost folosite pentru a ţepui mai multe bănci comerciale




1 /2.

Dosarul bancherilorFostul general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE), Dragoş Diaconescu (73 de ani), nu a uitat ce a făcut o viaţă şi s-a lansat în afacerile mari cu împrumuturi bancare de milioane de euro cu acte false. Procurorii DIICOT l-au descris drept un personaj extrem de influent. Dragoş Diaconescu a pus la dispoziţia bancherilor penali mai multe locuinţe conspirative, sediul central fiind pe strada Carol I din Capitală. În aceste locuri, se ţineau aşa numitele întâlniri şi se puneau la cale următoarele lovituri.

Bătrânul securist ieşea rar din casă, cele mai importante astfel de „şedinţe” fiind ţinute chiar în propria locuinţă de frica unor eventuale interceptări. Schimbate frecvent, locurile de întâlnire erau dotate cu întreaga aparatură necesară falsificării actelor, inclusiv ştampilele ANAF. El avea rolul de a intermedia împrumuturi între diferite bănci şi firmele unor interlopi din Călăraşi. Preferatele lui Diaconescu erau băncile cu capital de stat, însă avea legături strânse şi cu vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, reţinut în acest caz.

EXCLUSIV Romii din Sinteşti şi-au înscenat un jaf pentru a-i păcăli pe bancherul Claudiu Cercel şi pe generalul DIE, Dragoş Diaconescu
Tovarăşiile generalului

„Dragoş Diaconescu beneficiază de un cerc relaţional extrem de influent, având cunoştinţe în toate instituţiile statului precum şi în unităţi bancare importante din România”, acuză procurorii DIICOT. Nu mai puţin de 32 de persoane au fost deja reţinute pentru că au ţepuit trei bănci comerciale cu 22 de milioane de euro.

Alt personaj influent, Aurel Şaramet, preşedinte al Fondului de Grantare a Creditelor pentru IMM, se întreţinea cu Diaconescu. El era cel care garanta obţinerea creditelor frauduloase. Şaramet este cercetat în stare de libertate. în acest dosar

DOSARUL BANCHERILOR Afaceristul Daniel Ruse, cu relaţii în lumea interlopilor din Călăraşi, este audiat la DIICOT
Dragoş Diaconescu: Să trăiţi!
Aurel Şaramet: Tovarăşe general Dragoş, să trăţi! Onoare muncii! Şaramet, permiteţi să raportez!

D. D: Şefu’, e o mare onoare că mă băgaţi în seamă. Să fiu al naibii!
A. Ş: Vă bag unde vreţi. Dar ce p... mea am auzit, că ai necazuri?

D. D: Am, şefu’, dar sper să o rezolv.
A. Ş: Acum, glumesc. Tu vorbeşti serios. Ce ai păţit?

D. D: Păi, dacă îmi dai voie, zilele astea ne vedem.
A.Ş: Cum să-ţi dau voie? Mi-e dor să te văd, nu aşa!

D. D: Hai! Spune când şi vin oriunde îmi spui.

Generalul DIE era în relaţii bune cu mai mulţi afacerişti controversaţi: Daniel Ruse cu relaţii în lumea interlopă din Olteniţa - şi Mihai Stan, cu relaţii în mafia fierului vechi din Sinteşti.

Un fost șef al Poliției Române e implicat în DOSARUL BANCHERILOR! Ruse: „Crearea unui grup infractional? Am vorbit cu generalul Abraham”
„Grupul a reuşit să-şi creeze un cerc relaţional extrem de important, cerc din care fac parte funcţionari cu rang înalt din cadrul Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Senatul României, AVAS, Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, ANAF şi alte structuri ale statului român”, se mai arată în actul de acuzare al procurorilor DIICOT.

Bancher de top

Numărul doi din BRD, vicepreşedintele Claudiu Cercel, a fost monitorizat timp de şase luni. Toate discuţiile sale telefonice şi întâlnirile de taină au fost înregistrate. Potrivit acestora, el a avut mai multe întâlniri cu Dragoş Diaconescu. El şi-a dat acceptul pentru acordarea unor credite frauduloase.

Un fost ofiţer al Securităţii era omul de legătură dintre bancherii de top şi afacerişti cu relaţii în lumea interlopă din Ilfov şi Călăraşi

DOSARUL BANCHERILOR Directorul din Ministerul Economiei se plângea în stenograme: "Avem probleme cu Oltchimu'"
„Prin activitatea infracţională, grupul a cuprins peste 80 la sută din sistemul bancar românesc şi o parte importantă a instituţiilor statului”
ACT ACUZARE, procuror DIICOT

„Am vorbit cu Abraham”

Unul dintre afaceriştii implicaţi, Ruse Daniel, a fost interceptat de procurori când discuta cu un alt acuzat din dosar să intervină la fostul general de poliţie, Pavel Abraham (foto), pentru a stopa ancheta deschisă împotriva lor.

Gabriel Iordache: Uite, am vorbit cu Abraham, dar el nu e în ţară...
Daniel Ruse: Aşa...

G. I: Şi...nu e chiar în regulă!
D. R: Adică?

G. I: Adică...ce a putut să afle este că … Da’, în mare despre ce e vorba...crearea unui grup infracţional...?
D. R: Da... Pavel Abraham a negat ieri orice legătură cu aceştia

CITIŢI ŞI:

DOSARUL BANCHERILOR. Ce leafă avea șeful fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM
DOSARUL BANCHERILOR Generalul DIE, Dragoş Diaconescu, a pus la dispoziţie locuințe conspirative pregătite pentru falsificarea actelor
DOSARUL BANCHERILOR Numărul doi din BRD, bancherul Claudiu Cercel, a fost monitorizat ambiental, telefonic şi informatic
DOSARUL BANCHERILOR Reţeaua a atras înalți funcționari din ministere și Senat: "A penetrat 80% din sistemul bancar românesc"
PRIMELE STENOGRAME din DOSARUL BANCHERILOR Aurel Şaramet către ofiţerul DIE: “Tovarăşe general Dragoş, să trăiţi! Onoare muncii! Şaramet, permiteţi să raportez!”



EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu