joi, 13 august 2009

"Cronometrare de criza" de 710.000 euro in Bucuresti

Romania trebuie salvata!

9am.ro

In an aniversar si de criza, Bucurestul va primi "cadou" de la romani pentru aniversarea a 550 de ani, 20 de ceasuri reabilitate in valoare de 3 milioane de lei noi (710.000 de euro), anunta Realitatea TV.

Poate ca pare ciudata o asemenea investitie in momentul in care toate ministerele vuiesc a disponibilizare, insa pentru cei de la Administratia Lacuri si Parcuri din cadrul Primariei Bucuresti (ALABP) criza este momentul pentru investitii. "Din criza se iese investind. Din criza se iese facand lucruri adevarate", a spus directorul ALPAB, Radu Popa. [Bugetarii, in concediu fara plata, Marea restructurare: Harta disponibilizarilor din ministere]

"Am initit acest proiect din doua motive: pentru a ajunge si a oferi bucurestenilor un standard la nivel european, pentru a armoniza mobilierul urban din parcuri cu cel din mariele intersectii, si este un an aniversar. Aceste ceasuri vor avea inscriptionat pe ele anul de fondare al Bucurestiului, 1459", a adaugat acesta, potrivit Realitatea TV.

Astfel, ceasul din Piata Charles de Gaulle si alte 19 orologii bucurestene vor fi avea cifrele, literele si toate elementele ornamentale acoperite cu foita de aur, carcase din cristal de inalta calitate si o memorie interna cu 30 de melodii tematice (muzica folk, clasica, patriotica, populara si de Craciun), toate pentru "numai" 35.000 de euro fiecare. Ceasurile vor avea un mecanism de tip Precisi on Quartz Time, cu precizie de plus/minus 4 secunde la 100 de ani, iar memoria este programata pentru un calendar de 100 de ani.

Intr-adevar, raportul calitate-cost-durabilitate este unul relativ mic, de aproximativ 1 euro pe zi pentru cei 100 de ani de viata pe care ii pot atinge ceasurile, insa sunt neaparat necesare aceste investitii? Pe timp de criza sunt recomandate investitiile in infrastructura sau cercetare, nicidecum in ceea ce propune de ALPAB chiar si intr-un an asa de important cum este 2009 pentru Bucuresti.

Iata unde se afla in Capitala cele 20 de ceasuri care sunt propuse spre reabilitare: Piata constitutiei, Str Traian (Calea Calarasi), Calea Vitan, Foisorul de Foc (statie RATB), Gradina Botanica, Piata Hurmuzache (Cinematograf Vergului), B-dul Unirii (Mircea Voda), Piata Iancului (la intersectia dintre Mihai Bravu si Pache Protopopescu), Baba Novac, Bucur Obor, Parcul Carol, Sf. Gheorghe, Parc Cismigiu, Parcul Circul de Stat, Parc Herastrau, Parc Tineretului, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Unirii si Strandul Dambovita.

Proiectul va fi atribuit in urma unei licitatii care se deruleaza in prezent.

"Aceste ceasuri sunt foarte rezistente. Este o investitie profitabila", a adaugat directorul ALPAB, insa intrebarea este: Pofitabila pentru cine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu