joi, 3 decembrie 2009

Băsescu a tocat jumătate de miliard de lei pe frunze şi iarbă

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Cristian Oprea

Sub preşedinţia lui Traian Băsescu, parcul din incinta Palatului Cotroceni a fost foarte bine întreţinut, cu mulţi bani de la bugetul de stat, de Administraţia Parcuri, Lacuri şi Grădini condusă la acea vreme de vajnicul membru al PDL Virgil Cârstea.
Deşi în schema de resurse umane a Cotrocenilor erau prevăzuţi şi grădinari, instituţia pedelistului a primit de la Administraţia Prezidenţială aproape jumătate de miliard de lei vechi, după cum au declarat pentru Cotidianul surse din Administraţia Prezidenţială.Este interesant de remarcat că pedelistul Virgil Cârstea s-a mutat în casa în care a locuit Traian Băsescu - din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 137 B. Din casa care avea să fie ocupată de Cârstea, Traian Băsescu s-a mutat în enorma reşedinţă oficială din cartierul de lux Primăverii, după ce a devenit şef al statului. Demis de Sorin Oprescu, Virgil Cârstea a fost recuperat de ministrul PDL al Turismului, Elena Udrea.
Cârstea a fost numit la SC Mamaia SA, unde acţionar majoritar este tocmai ministerul condus de fruntaşa pedelistă.Conform unor documente oficiale ale Administraţiei Prezidenţiale, intrate în posesia ziarului nostru, din banii contribuabililor români au fost cheltuiţi 40.086,49 de lei pentru „servicii de întreţinere a parcului din incinta Complexului Cotroceni“. Cheltuiala era făcută în aprilie 2008. La doar o lună, Traian Băsescu îşi primea poporul în cadrul „Zilelor Porţilor Deschise“, pentru a sărbători un an de la revenirea în funcţia de şef al statului român, după luna în care fusese suspendat prin voinţa majorităţii parlamentare.Pe atunci, şeful Administraţiei Parcuri, Lacuri şi Grădini era pedelistul Virgil Cârstea. Adică cel numit de Traian Băsescu în funcţia de director al ALPAB, pe ultima sută de metri a mandatului său de primar. Interesant de remarcat este faptul că atribuirea efectivă a contractului a fost făcută de Cotroceni în favoarea Administraţiei pedelistului în prima parte a lunii mai 2008. Peste câteva zile Băsescu făcea băi de mulţime cu ocazia primei ediţii din mandatul său a „Zilei Porţilor Deschise“. Criteriul după care a fost atribuit contractul este cel al „preţului cel mai scăzut“. La un moment dat, Cârstea obţinuse în justiţie, la începutul acestui an, anularea demiterii sale de către Sorin Oprescu.Traian Băsescu, în casa lui Dej şi în biroul lui CeauşescuLa scurt timp după ce a devenit preşedintele României, Traian Băsescu a luat două decizii majore, s-a mutat într-un căsoi cât toate zilele şi şi-a tras cel mai mare birou din Palatul Cotroceni. După ce i-a criticat pe adversarii săi politici că aparţin luxosului cartier Primăverii, Traian Băsescu s-a mutat exact în hulitul, dar atât de râvnitul cartier. Reşedinţa de pe malul lacului Herăstrău a fost reamenajată cu cheltuieli serioase. Pe atunci, Băsescu justifica cheltuielile prin faptul că nu există o reşedinţă oficială a şefului statului. Aşa a fost aleasă pentru Vila Lac 3. Casa i-a servit drept reşedinţă oficială primului dictator comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej. O altă decizie incontestabilă a aceluiaşi Băsescu a fost mutarea în uriaşul birou de la Palatul Cotroceni. Adică cel mai mare din clădire şi care îi era destinat, de fapt, lui Nicolae Ceauşescu. Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au preferat un birou mult mai mic pe durata mandatului lor. Acum, acel birou e folosit, după cum ne-au declarat surse din Palatul Cotroceni, pentru dejunurile oferite de Băsescu unora dintre oaspeţii săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu