joi, 10 septembrie 2009

Ilie Sârbu şi-a dat iar cu tesla. Şi i-a plăcut

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 09 Sep 2009 | Alexandru Cristorian

Principiul înjumătăţirii testiculare l-a ghidat pe ministrul Sârbu atît în viaţa personală, cît şi în cea profesională. Despre episodul vînătorii după care Sârbu a început să vorbească mai subţire nu insistăm, e ştiut. Dar vă vom povesti despre împărţirea patrimoniului instituţiei care se ocupa cu activităţile de îmbunătăţiri funciare. Pe care Sârbu a divizat-o uite aşa: partea de administrare a canalelor de irigaţii a intrat în patrimoniul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), iar tot ce a însemnat utilaje şi bunuri imobile ce se ocupau de activitatea de îmbunătăţiri funciare a fost trecut la Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF).
Ambele aflate în subordinea Ministerului Agriculturii. De prin 2005, SNIF a fost supusă unui permanent proces de jaf ce prevestea un exemplar faliment anul acesta. La care nu s-a ajuns încă, deşi societatea a fost la un pas de insolvenţă acum cîteva luni. În noul mandat al lui Sârbu, jaful a continuat. Spre exemplu, de la SNIF Constanţa au dispărut o serie întreagă de utilaje şi instalaţii. Unele instalaţii au fost împrumutate, fără vreun contract, după care n-au mai fost returnate. În alt caz, în baza unui contract de prestări servicii, societatea contractantă, Danyluck Comunication SRL, n-a mai aşteptat ca angajaţii SNIF să meargă cu utilajele să execute lucrarea. Ci a mers şi a luat pur şi simplu utilajele – o ditamai draglina.

Şi dusă a fost cu ea cu tot. Normal, cei de la SNIF au făcut o plîngere către Parchetul de pe lîngă Judecătoria Tulcea. Desigur, cercetările continuă. Ei bine, după ce acum aproximativ o lună solicitarea conducerii SNIF de a se intra în procedură de insolvenţă n-a reuşit din cauza sindicaliştilor, ministrul Ilie Sârbu a găsit, în sfîrşit, o modalitate de a scăpa de grija societăţii. Odată cu marea restructurare a agenţiilor guvernamentale, SNIF a fost trecut de la minister la AVAS, care va avea grijă să privatizeze societatea. Sau, mă rog, ce a mai rămas din ea. Important este că, prin trecerea ei la AVAS, Sârbu a dat şi bine la imagine, realizînd o mare reducere de personal şi, mai important, a scăpat de o grijă. Mai exact, de grija comisiei parlamentare de anchetă, care a ajuns în repetate rînduri la concluzii preliminare ce au indicat un jaf orchestrat în cadrul SNIF. Problemă pe care ministrul tocmai a eliminat-o, doar v-am zis de la început că principiul înjumătăţirii testiculare e farul lui conducător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu