Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
31 Aug 2009
Doru Petrescu a coordonat campania PDL pe Craiova, a stat la masă cu Băsescu, dar a şi fost cercetat penal în zeci de dosare în ultimii ani, instrumentate de către mai toate parchetele din Craiova. Acuzaţiile au fost dintre cele mai diverse, de la ameninţare, lovire, şantaj, ultraj până la evaziune fiscală.
Doru Petrescu a fost cercetat penal în zeci de dosare în ultimii ani, instrumentate de către mai toate parchetele din Craiova. Acuzaţiile au fost dintre cele mai diverse, de la ameninţare, lovire, şantaj, ultraj până la evaziune fiscală. Anchetatorii doljeni au dispus, mai de fiecare dată, neînceperea urmăririi penale faţă de Doru Măgaru’. Numeroase voci pun aceste soluţii pe seama prieteniei care îl lega pe Petrescu de comisarul-şef Gheorghe Bică, ba şef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Craiova, ba al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Ba chiar, cei doi erau atât de apropiaţi încât urmăreau din aceeaşi lojă a Stadionului „Ion Oblemenco“ meciurile Universităţii Craiova sau mergeau împreună, în vacanţe, în Italia.
Omul care a coordonat campania PDL pe Craiova, profitorul nr. 1 din mandatul lui Antonie Solomon. A defrişat şi a construit o casă în parcul oraşului de lângă Liceul Pedagogic. Solomon i-a dat autorizaţie. A tras cu pistolul în plin centru al Craiovei în 1992. A fost condamnat un an şi jumătate înainte de 1989. Caiac era tovarăş ul lui. Doru Măgaru i-a făcut înmormântarea şi i-a condus funeraliile. Mai nou, a făcut pact şi cu Gigi Neţoiu.
Doru Măgaru face parte din grupul Solomon, Rodion Cămătaru, Capac. A fost implicat (unii zic responsabil) în campania electorală a PDL în cartierul Craioviţa Nouă. Este implicat şi în afacerea cu terenul de 9 milioane de euro pe care s-a construit Real Hypermarket. Terenul în sine are şi el o poveste. O femeie din Constanţa, Nicolaescu Maria, care n-a avut niciodată proprietăţi în Craiova, după cum declară într-o înregistrare existentă, adobândit un teren pe care nu l-a solicitat niciodată. Şi apoi tot prin procură l-a vândut. Tot cu procură pe numele unui oarecare Tănase, din aceeaşi gaşcă, terenul a fost vândut cu 9 milioane de euro.
Femeia din Constanţa este dispărută. În acest caz există şi un dosar care se plimbă în DNA şi DIICOT. Doru Măgaru este şi mogul de presă. Deţine „Expresul de Sud“ şi se laudă că el l-a adus pe noul şef de poliţie din Dolj. Doru Măgaru poate fi trecut între semianalfabeţi (dacă literele sunt suficient de mari). Alte amănunte despre celebrul personaj ajuns la aceeaşi masă duminică la Băileşti cu preşedintele Traian Băsescu, în ediţia de miercuri a ziarului Cotidianul. (C.V.)
Anul 1989 a fost unul de rascruce pentru Republica Socialista Romana. Din iarna lui '89, s-a schimbat toata istoria est-europeana. De atunci, poporul roman a ramas prins intre securistii si oamenii destepti(ex: Familia Becali, Iliescu, Nastase, Vanghelie, Patriciu, Tariceanu,Basescu, etc). Am trecut de la comunism la democratie. Acestia ne-au subjugat si au vandut tara, practic am ajuns sclavii lor. Oare, cand o sa scapam si de sclavagism?
marți, 1 septembrie 2009
Pentru astia muncese o tara intreaga!
Romania trebuie salvata!
Astia or sa ne reprezinte politic in viitor, acum sunt parintii si falilile lor la putere.
E bine sa muncesti pentru ca ei sa faca baie in sampanie?
Astia or sa ne reprezinte politic in viitor, acum sunt parintii si falilile lor la putere.
E bine sa muncesti pentru ca ei sa faca baie in sampanie?
Fie criza cît de rea, fiţele sînt tot aşa. Cît casa!
Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
31 Aug 2009 | Biroul de Moravuri Usoare
Noi ne-am străduit. Am întrebat în stînga, în dreapta, în cele patru puncte cardinale ale Dorobanţilor şi, mai ales, am sperat. Degeaba: şmecherii n-au dat faliment. Criza nu i-a băgat în şomaj tehnic, nu i-a dat afară din cluburi, nu le-a micşorat stomacul (lucrat bine la sală) de la foame. Dimpotrivă: după aproape un an de recesiune şi, mai ales, o vară de relaş financiar, la mare, am tras linie şi am constatat că, în general, fiţele sînt tot acolo. Iar băieţii tot aşa. Pregătiţi-vă să vă enervaţi.
Vip Room, pămînt românesc
Prima dare de seamă am făcut-o noi în primăvară, cu ocazia unui supliment sugestiv intitulat Top 30 - Şmecherii de Dorobanţi.
Ultima numărătoare au făcut-o ei singuri, acum cîteva săptămîni, la Saint Tropez, unde au organizat o tradiţională petrecere monstru, tipic românească. Locaţia? Vip Room (Residence du Nouveau Port, 83990), un club de mega-fiţe frecventat de românii care s-au plictisit de Bamboo şi de paparazzii de la poartă.
Au semnat condica Elan Schwartzenberg, Oana Roman, Ovidiu Zegheru, Codin Maticiuc, recte Poponeţ, Anna Lesko, Florin Moldoveanu, Delia, Ilie şi Amalia Năstase, Pepe Berciu, Bogdan Fraedrich, Luminiţa Anghel. Mai pe limba noastră, cînd te duci la Saint Tropez, te duci ca la White Horse în Dorobanţi: “Dă-mi ce am servit şi ieri.” În română, normal, că în timp începi să-ţi faci prieteni la bar. În rest, la Vip Room programul a fost, şi anul acesta, plin de neprevăzut şi relaxare fiscală: s-a dansat pe mese, s-a făcut baie cu şampanie, s-au alergat fetiţe pe nisipul alb şi, normal, s-au comandat tone de fructe de mare. Toată lumea bună ţine la aparenţe şi siluetă.
Poponeţ, cu elicopterul la Saint Tropez
E drept, amicul Poponeţ dădea, deunăzi, semne de oboseală. În primăvară, se gîndea să-şi vîndă Ferrari-ul 430. Din pricina crizei mondiale, n-a găsit cumpărător. Deci ce să facă săracu’ Codin? Merge bine mersi, tot cu el. E drept, cu Raluca Lăzăruţ a avut o relaţie modestă, specifică recesiunii: a scos-o-n lume doar la Rex, în Mamaia (banal, previzibil, vag economicos), iar în Bucureşti a dus-o într-o seară la teatru, unde biletele erau atît de ieftine că Poponeţ a crezut că vînzătoarea face mişto de el. Dar aici s-a terminat filmul economiei mondiale: cum s-a întors Anna Lesko în peisaj, cum s-au înturnat amîndoi la Monte Carlo. Drept cadou pentru că s-a lăsat părăsită de Elan fără să facă mai mult de două crize de nervi, Anna a primit de la Poponeţ nişte bilete VIP (haleală şi şampanie incluse) la două concerte de suflet: Simply Red în Monte Carlo (750 euro) şi U2 la Nisa (700 euro).
Apoi, a expus-o puţin prin Bamboo Mamaia, ca să vadă toată lumea că-şi permite încă un astfel de exemplar feminin care ar băga în faliment orice întreprindere de stat cu profit. La începutul lunii august, criza mondială i-a surprins pe Anna şi Poponeţ la Saint Tropez. Unde nu erau singuri, c-ar fi fost prea ieftin: i-au însoţit Florin Moldoveanu (biznismen, fost patron al clubului Bonsai şi, în paranteză fie spus, bărbat însurat) şi amanta lui oficială, Delia Matache (fostă cîntăreaţă la N&D). Spectacolul a fost deplin: după o banală cursă aeriană Bucureşti – Nisa, pe aeroport i-a aşteptat, la scară, un elicopter închiriat din vreme, pe cîteva mii de euro. Care i-a debarcat frumuşel la destinaţia finală: Saint Tropez. Intrarea în fiţele europene trebuie făcută la marea artă.
Erbaşu, contraexemplul care confirmă regula
Alexandru Erbaşu a avut decenţa să păstreze nişte aparenţe. Fratele lui, Cristian (adevăratul moştenitor şi administrator al problemei) declara în iunie a.c. presei de specialitate că, în contextul crizei, Grupul Erbaşu e nevoit să se orienteze către segmentul comercial agricol, investind într-o fabrică de procesare a laptelui de lîngă Tîrgovişte. Alex, dimpotrivă, tăcea mîlc de fiecare dată cînd venea vorba despre destinaţia lui de vacanţă. Cum spuneam, din decenţă: era vorba despre Pula. Un oraş mai degrabă modest din Croaţia, în ciuda dimensiunilor mari. Aici, a plecat cu gaşca. Pe manechinul Raluca Arnăutu, iubita oficială, a lăsat-o acasă. Din zgîrcenie pură sau calcul matematic: fără iubită, creşteau şansele să agaţe şi Alex ceva ieftin. Nici Croaţia nu mai e ce-a fost odată. Supărată că nu vede Pula, Raluca l-a părăsit.
Mamaia îşi creşte, bine mersi, nepoţeii
Iniţial, ne gîndeam că şmecherii care au rămas pe metereze, la Mamaia, au procedat corect, din punct de vedere economic. Pe praful ăsta, parcă nu merita să mai faci plajă într-un mall din Dubai. Practic, la Hotelul Rex preţurile unei camere duble au variat de la 240 de euro pe noapte la 600. Asta nu e criză, e de-a dreptul tupeu. La noul hotel Vega, cea mai căutată destinaţie de cinci stele din Mamaia, a fost la fel de scump (ca dracu’). Dar a prezentat un enorm avantaj pentru cunoscători: la restaurant cînta Paula Seling, iar hotelul era decorat, mă-nţelegi, Feng Shui. Gradul de ocupare al celor două hoteluri de lux a depăşit, în general, 90%.
Fără să fie afectat de bun simţ, fabulosul Costeluş Căpuneanu şi-a făcut programul obişnuit. S-a plimbat în mare cu jeepul lui amfibie de 50.000 de euro, asta pentru că Murcielago era parcat în faţă la Rex, iar Porschele era în Bucureşti. Au lipsit doar tradiţionalele (anul trecut) bătăi cu şampanie franţuzească, ziua sau noaptea, pe plajă – un trend de lux, importat de la Saint Tropez. Dar, mă rog, cînd toată ţara face economie, trebuie să tai şi tu, şmecherul, din ceva: din bugetul de şampanie. Nu-i nimic: îţi rămîne aproape intact ăla de femei. Întrebaţi-l pe Bogdan Syda, care – în virtutea unor vechi obiceiuri de consum – se afişa deunăzi cu Elena Băsescu la Mamaia. Sau pe Ramona Gabor, cum s-a descurcat vara asta cu Gabi Bădălău, fiul fostului prefect de Giurgiu, Nicolae Bădălău.
În cafenele şi cluburi rămîne cum am stabilit
Criza mondială a declanşat, cu siguranţă, ceva: o isterie a previziunilor sumbre. La începutul verii, nişte specialişti ne anunţau că e nasol şi că jumătate din cafenelele de fiţe din Dorobanţi vor da faliment. Rezultatul: n-au dat. Dimpotrivă: în vara asta, s-au mai deschis vreo 20, pe Smîrdan. Asta la Bucureşti. La Bamboo Mamaia au cîntat, pe rînd, Busta Rhymes, Lil’ Kim, Shaggy, Ja Rule, Fo Rida şi Kelly Rowland. Numai Lil’ Kim i-a costat pe organizatori 100.000 de euro. Nu ştim exact cît (profit) a făcut noul Le Gaga, un club-terasă în mega-vogă la nivel înalt, recent deschis în Herăstrău de acelaşi Joshua Castelano, patronul de la Bamboo. Dar am fost recent în documentare şi trebuie s-o spunem: e full. Şi n-am văzut la mese un singur specialist în piaţa de capital. E drept, deschiderea filialei Bamboo din Dubai a fost amînată. Dar motivul nu pare a fi exclusiv financiar şi ţine, mai degrabă, de unele neînţelegeri de principiu cu partenerii arabi. Poate sînt neînţelegeri privind balerinele.
Plăpcianu şi ai lui, cascadorii fiscului
Nu, nu e cazul să vă îngrijoraţi nici pentru Cătălin Plăpcianu (numărul 1 în Top 30 – Şmecherii de Dorobanţi). El rămîne moţ pe tronul lui, din ce baie vrea el, că încă îşi permite. De cînd a venit criza peste noi, oamenii obişnuiţi, i-am surpris lui Plăpcianu un singur gest de normalitate: în februarie a.c., şi-a vîndut bunătate de Vertu, din aur masiv, în valoare de 25.000 de euro, pentru a participa şi el financiar la sponsorizarea unui grup de chinezi muritori de foame, care, afectaţi de recesiunea în domeniul imobiliar, protestau zi şi noapte în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti.
Nici Nicola, om de afaceri libanez şi (mai nou) fostul iubit al Ginei Pistol, nu se simte mai rău. A dat şi el o tură regulamentară pe la Saint Tropez, apoi a bifat o lungă vacanţă în Grecia, alături de Ginuţa. Între timp, a vîndut revista SPY unui colecţionar, ca să facă rost de banii de buzunar care nu mai curgeau ca la robinet din administrarea licenţei Vertu în România.
Claudiu Pătraşcu, un singur om care confirmă criza
În final, vă spunem că, totuşi, am găsit undeva o criză financiară. Stătea la masă cu amicul Claudiu Pătraşcu, amicul numărul unu al lui Poponeţ, care reuşeşte acum performanţa de a sta în cafenele cu o apă minerală în faţă, avînd mutra preocupată o unui tip care chiar munceşte. Doar pe Pătraşcu recesiunea l-a lovit în plin. În cîteva luni, a trecut de la statutul de client favorit al lui Joshua Castelano (ultima aniversare organizată în Bamboo l-a costat 40.000 de euro) la cel de angajat (PR, organizare de evenimente şi alte mărunţişuri), pe vreo mie şi ceva de euro pe lună. Anul ăsta, pe 19 august, Claudiu şi-a serbat ziua la terasa bucureşteană Bonton by Marie Celeste. Bugetul a fost modest, pe gustul analiştilor economici: 5.000 de euro.
De plecat, n-a plecat nicăieri în vacanţă. Dimpotrivă: după ce şi-a închis, din lipsă de clienţi, atelierul de tunat avioane de la Ferrari şi Lamborghini, Pătraşcu s-a dedicat trup şi suflet organizării de party-uri cu manechine în bikini. I-au ieşit, cu chiu, cu vai, trei evenimente. La toate capul de afiş a fost Ramona Gabor, ceea ce spune multe despre mersul afacerii pe podium. În rest, viaţa e grea: manechinul Roxana Ilie l-a părăsit, în scîrbă, chiar de ziua lui. Probabil nu mai suporta nici ea să vadă cîtă criză încape în Claudiu Pătraşcu. Dacă acum doi ani conducea cel mai tunat Lamborghini din Bucureşti, acum se mulţumeşte cu un amărît de Renault, care măcar merge. Ştim şi noi, însă: cu o singură floare nu se face primăvară. Sperăm că, pînă în martie-aprilie anul viitor, Poponeţ îşi va găsi şi el locul meritat în istorie. Şi, nu în ultimul rînd, tiribomba potrivită, care să ne ungă şi pe noi pe suflet.
Catavencu.ro
31 Aug 2009 | Biroul de Moravuri Usoare
Noi ne-am străduit. Am întrebat în stînga, în dreapta, în cele patru puncte cardinale ale Dorobanţilor şi, mai ales, am sperat. Degeaba: şmecherii n-au dat faliment. Criza nu i-a băgat în şomaj tehnic, nu i-a dat afară din cluburi, nu le-a micşorat stomacul (lucrat bine la sală) de la foame. Dimpotrivă: după aproape un an de recesiune şi, mai ales, o vară de relaş financiar, la mare, am tras linie şi am constatat că, în general, fiţele sînt tot acolo. Iar băieţii tot aşa. Pregătiţi-vă să vă enervaţi.
Vip Room, pămînt românesc
Prima dare de seamă am făcut-o noi în primăvară, cu ocazia unui supliment sugestiv intitulat Top 30 - Şmecherii de Dorobanţi.
Ultima numărătoare au făcut-o ei singuri, acum cîteva săptămîni, la Saint Tropez, unde au organizat o tradiţională petrecere monstru, tipic românească. Locaţia? Vip Room (Residence du Nouveau Port, 83990), un club de mega-fiţe frecventat de românii care s-au plictisit de Bamboo şi de paparazzii de la poartă.
Au semnat condica Elan Schwartzenberg, Oana Roman, Ovidiu Zegheru, Codin Maticiuc, recte Poponeţ, Anna Lesko, Florin Moldoveanu, Delia, Ilie şi Amalia Năstase, Pepe Berciu, Bogdan Fraedrich, Luminiţa Anghel. Mai pe limba noastră, cînd te duci la Saint Tropez, te duci ca la White Horse în Dorobanţi: “Dă-mi ce am servit şi ieri.” În română, normal, că în timp începi să-ţi faci prieteni la bar. În rest, la Vip Room programul a fost, şi anul acesta, plin de neprevăzut şi relaxare fiscală: s-a dansat pe mese, s-a făcut baie cu şampanie, s-au alergat fetiţe pe nisipul alb şi, normal, s-au comandat tone de fructe de mare. Toată lumea bună ţine la aparenţe şi siluetă.
Poponeţ, cu elicopterul la Saint Tropez
E drept, amicul Poponeţ dădea, deunăzi, semne de oboseală. În primăvară, se gîndea să-şi vîndă Ferrari-ul 430. Din pricina crizei mondiale, n-a găsit cumpărător. Deci ce să facă săracu’ Codin? Merge bine mersi, tot cu el. E drept, cu Raluca Lăzăruţ a avut o relaţie modestă, specifică recesiunii: a scos-o-n lume doar la Rex, în Mamaia (banal, previzibil, vag economicos), iar în Bucureşti a dus-o într-o seară la teatru, unde biletele erau atît de ieftine că Poponeţ a crezut că vînzătoarea face mişto de el. Dar aici s-a terminat filmul economiei mondiale: cum s-a întors Anna Lesko în peisaj, cum s-au înturnat amîndoi la Monte Carlo. Drept cadou pentru că s-a lăsat părăsită de Elan fără să facă mai mult de două crize de nervi, Anna a primit de la Poponeţ nişte bilete VIP (haleală şi şampanie incluse) la două concerte de suflet: Simply Red în Monte Carlo (750 euro) şi U2 la Nisa (700 euro).
Apoi, a expus-o puţin prin Bamboo Mamaia, ca să vadă toată lumea că-şi permite încă un astfel de exemplar feminin care ar băga în faliment orice întreprindere de stat cu profit. La începutul lunii august, criza mondială i-a surprins pe Anna şi Poponeţ la Saint Tropez. Unde nu erau singuri, c-ar fi fost prea ieftin: i-au însoţit Florin Moldoveanu (biznismen, fost patron al clubului Bonsai şi, în paranteză fie spus, bărbat însurat) şi amanta lui oficială, Delia Matache (fostă cîntăreaţă la N&D). Spectacolul a fost deplin: după o banală cursă aeriană Bucureşti – Nisa, pe aeroport i-a aşteptat, la scară, un elicopter închiriat din vreme, pe cîteva mii de euro. Care i-a debarcat frumuşel la destinaţia finală: Saint Tropez. Intrarea în fiţele europene trebuie făcută la marea artă.
Erbaşu, contraexemplul care confirmă regula
Alexandru Erbaşu a avut decenţa să păstreze nişte aparenţe. Fratele lui, Cristian (adevăratul moştenitor şi administrator al problemei) declara în iunie a.c. presei de specialitate că, în contextul crizei, Grupul Erbaşu e nevoit să se orienteze către segmentul comercial agricol, investind într-o fabrică de procesare a laptelui de lîngă Tîrgovişte. Alex, dimpotrivă, tăcea mîlc de fiecare dată cînd venea vorba despre destinaţia lui de vacanţă. Cum spuneam, din decenţă: era vorba despre Pula. Un oraş mai degrabă modest din Croaţia, în ciuda dimensiunilor mari. Aici, a plecat cu gaşca. Pe manechinul Raluca Arnăutu, iubita oficială, a lăsat-o acasă. Din zgîrcenie pură sau calcul matematic: fără iubită, creşteau şansele să agaţe şi Alex ceva ieftin. Nici Croaţia nu mai e ce-a fost odată. Supărată că nu vede Pula, Raluca l-a părăsit.
Mamaia îşi creşte, bine mersi, nepoţeii
Iniţial, ne gîndeam că şmecherii care au rămas pe metereze, la Mamaia, au procedat corect, din punct de vedere economic. Pe praful ăsta, parcă nu merita să mai faci plajă într-un mall din Dubai. Practic, la Hotelul Rex preţurile unei camere duble au variat de la 240 de euro pe noapte la 600. Asta nu e criză, e de-a dreptul tupeu. La noul hotel Vega, cea mai căutată destinaţie de cinci stele din Mamaia, a fost la fel de scump (ca dracu’). Dar a prezentat un enorm avantaj pentru cunoscători: la restaurant cînta Paula Seling, iar hotelul era decorat, mă-nţelegi, Feng Shui. Gradul de ocupare al celor două hoteluri de lux a depăşit, în general, 90%.
Fără să fie afectat de bun simţ, fabulosul Costeluş Căpuneanu şi-a făcut programul obişnuit. S-a plimbat în mare cu jeepul lui amfibie de 50.000 de euro, asta pentru că Murcielago era parcat în faţă la Rex, iar Porschele era în Bucureşti. Au lipsit doar tradiţionalele (anul trecut) bătăi cu şampanie franţuzească, ziua sau noaptea, pe plajă – un trend de lux, importat de la Saint Tropez. Dar, mă rog, cînd toată ţara face economie, trebuie să tai şi tu, şmecherul, din ceva: din bugetul de şampanie. Nu-i nimic: îţi rămîne aproape intact ăla de femei. Întrebaţi-l pe Bogdan Syda, care – în virtutea unor vechi obiceiuri de consum – se afişa deunăzi cu Elena Băsescu la Mamaia. Sau pe Ramona Gabor, cum s-a descurcat vara asta cu Gabi Bădălău, fiul fostului prefect de Giurgiu, Nicolae Bădălău.
În cafenele şi cluburi rămîne cum am stabilit
Criza mondială a declanşat, cu siguranţă, ceva: o isterie a previziunilor sumbre. La începutul verii, nişte specialişti ne anunţau că e nasol şi că jumătate din cafenelele de fiţe din Dorobanţi vor da faliment. Rezultatul: n-au dat. Dimpotrivă: în vara asta, s-au mai deschis vreo 20, pe Smîrdan. Asta la Bucureşti. La Bamboo Mamaia au cîntat, pe rînd, Busta Rhymes, Lil’ Kim, Shaggy, Ja Rule, Fo Rida şi Kelly Rowland. Numai Lil’ Kim i-a costat pe organizatori 100.000 de euro. Nu ştim exact cît (profit) a făcut noul Le Gaga, un club-terasă în mega-vogă la nivel înalt, recent deschis în Herăstrău de acelaşi Joshua Castelano, patronul de la Bamboo. Dar am fost recent în documentare şi trebuie s-o spunem: e full. Şi n-am văzut la mese un singur specialist în piaţa de capital. E drept, deschiderea filialei Bamboo din Dubai a fost amînată. Dar motivul nu pare a fi exclusiv financiar şi ţine, mai degrabă, de unele neînţelegeri de principiu cu partenerii arabi. Poate sînt neînţelegeri privind balerinele.
Plăpcianu şi ai lui, cascadorii fiscului
Nu, nu e cazul să vă îngrijoraţi nici pentru Cătălin Plăpcianu (numărul 1 în Top 30 – Şmecherii de Dorobanţi). El rămîne moţ pe tronul lui, din ce baie vrea el, că încă îşi permite. De cînd a venit criza peste noi, oamenii obişnuiţi, i-am surpris lui Plăpcianu un singur gest de normalitate: în februarie a.c., şi-a vîndut bunătate de Vertu, din aur masiv, în valoare de 25.000 de euro, pentru a participa şi el financiar la sponsorizarea unui grup de chinezi muritori de foame, care, afectaţi de recesiunea în domeniul imobiliar, protestau zi şi noapte în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti.
Nici Nicola, om de afaceri libanez şi (mai nou) fostul iubit al Ginei Pistol, nu se simte mai rău. A dat şi el o tură regulamentară pe la Saint Tropez, apoi a bifat o lungă vacanţă în Grecia, alături de Ginuţa. Între timp, a vîndut revista SPY unui colecţionar, ca să facă rost de banii de buzunar care nu mai curgeau ca la robinet din administrarea licenţei Vertu în România.
Claudiu Pătraşcu, un singur om care confirmă criza
În final, vă spunem că, totuşi, am găsit undeva o criză financiară. Stătea la masă cu amicul Claudiu Pătraşcu, amicul numărul unu al lui Poponeţ, care reuşeşte acum performanţa de a sta în cafenele cu o apă minerală în faţă, avînd mutra preocupată o unui tip care chiar munceşte. Doar pe Pătraşcu recesiunea l-a lovit în plin. În cîteva luni, a trecut de la statutul de client favorit al lui Joshua Castelano (ultima aniversare organizată în Bamboo l-a costat 40.000 de euro) la cel de angajat (PR, organizare de evenimente şi alte mărunţişuri), pe vreo mie şi ceva de euro pe lună. Anul ăsta, pe 19 august, Claudiu şi-a serbat ziua la terasa bucureşteană Bonton by Marie Celeste. Bugetul a fost modest, pe gustul analiştilor economici: 5.000 de euro.
De plecat, n-a plecat nicăieri în vacanţă. Dimpotrivă: după ce şi-a închis, din lipsă de clienţi, atelierul de tunat avioane de la Ferrari şi Lamborghini, Pătraşcu s-a dedicat trup şi suflet organizării de party-uri cu manechine în bikini. I-au ieşit, cu chiu, cu vai, trei evenimente. La toate capul de afiş a fost Ramona Gabor, ceea ce spune multe despre mersul afacerii pe podium. În rest, viaţa e grea: manechinul Roxana Ilie l-a părăsit, în scîrbă, chiar de ziua lui. Probabil nu mai suporta nici ea să vadă cîtă criză încape în Claudiu Pătraşcu. Dacă acum doi ani conducea cel mai tunat Lamborghini din Bucureşti, acum se mulţumeşte cu un amărît de Renault, care măcar merge. Ştim şi noi, însă: cu o singură floare nu se face primăvară. Sperăm că, pînă în martie-aprilie anul viitor, Poponeţ îşi va găsi şi el locul meritat în istorie. Şi, nu în ultimul rînd, tiribomba potrivită, care să ne ungă şi pe noi pe suflet.
Prisăcaru de la Integritate a luat 30.000 euro de la o fantomă
Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
31 Aug 2009 | Biroul de Investigatii
cum, Prisăcaru e angajat la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ca expert. Nu se ştie exact în ce anume e Ştefăniţă expert, dar cert e că nu în declararea averii, cum ar trebui, ca orice funcţionar public. Nu de alta, dar ANFP ne-a comunicat asta negru pe alb: "Domnul Ştefăniţă Prisăcaru nu a depus declaraţie de avere la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici". Păi, nasol, în cazul ăsta. Nu de alta, dar legea de funcţionare a ANI (ştie el Prisăcaru care ANI, că doar e membru CNI şi cu ANI se ocupă) prevede că tot ce are (declarat sau nu) Ştefăniţă va fi verificat de Agenţie.
Care îi va aplica membrului CNI şi o amendă.
La un moment dat, Uniunea Europeană ne-a zis că trebuie să facem mai multe lucruri pentru a controla corupţia în rîndurile demnitarilor. Noi am zis da şi aşa a apărut Agenţia Naţională de Integritate, care se ocupă cu verificarea declaraţiilor de avere. Dar, chiar şi cei care încearcă să combată corupţia tre' să fie controlaţi, motiv pentru care s-a înfiinţat Consiliul Naţional de Integritate. Acesta are rolul de a monitoriza activitatea ANI, iar majoritatea membrilor săi este formată din reprezentanţi ai grupurilor parlamentare din Senat, ai cîtorva ministere şi alte agenţii de stat. Chestie bună, în principiu, numai că de-aici acolo se aplică vorba aia românească cu peştele care se împute de la cap. În cazul ăsta, de la CNI. Asta pentru că unul dintre membrii Consiliului a ajuns în situaţia de avea o grămadă de bube în declaraţia de avere, care ar trebui să-l aducă în atenţia inspectorilor de integritate.
Fericitul este Ştefăniţă Prisăcaru, care reprezintă în CNI grupul parlamentar al PD-L. Pînă pe 24 iulie anul acesta, Prisăcaru a fost şeful Departamentului de Verificări Interne de la Autoritatea Naţională a Vămilor. Anterior, el a fost consilier la Parlamentul European. După cum vă puteţi da seama, activitatea asta de consilier nu se plăteşte în scobitori sau beţe de chibrituri. Cu toate acestea, în declaraţia de avere depusă în aprilie 2009 la ANV, el nu a declarat veniturile realizate la Parlament. Nici măcar în declaraţia de venituri dată în iunie 2009 la Senat nu se găseşte indemnizaţia de la Parlamentul European. În ambele, însă, se află venituri de 30.204 euro obţinute din “prestări servicii PFA (persoană fizică autorizată)”. Problema e că aceasta PFA e un pic fantomă, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului.
Prisăcaru a explicat acest lucru prin faptul că a radiat PFA după ce a luat banii, însă aceasta nu apare nici măcar la cele radiate. Printre altele, membrul CNI mai are în declaraţie şi un împrumut de 172.000 de euro luat de la o persoană fizică în 2009, pe care trebuie să-l returneze pînă în 2011. Deci, vreo 57.000 de euro pe an trebuie să dea cinstitul ăsta înapoi, în condiţiile în care veniturile lui declarate din ultimul an au fost de 30.204 euro şi 5.014 RON. Ce-ar mai fi de spus? A, doar faptul că omul a fost văzut conducînd o Toyota Land Cruiser şi un BMW, deşi oficial el are numai un Audi. Măcar are gusturi la maşini, dacă la declaraţiile de avere nu prea se descurcă.
Catavencu.ro
31 Aug 2009 | Biroul de Investigatii
cum, Prisăcaru e angajat la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ca expert. Nu se ştie exact în ce anume e Ştefăniţă expert, dar cert e că nu în declararea averii, cum ar trebui, ca orice funcţionar public. Nu de alta, dar ANFP ne-a comunicat asta negru pe alb: "Domnul Ştefăniţă Prisăcaru nu a depus declaraţie de avere la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici". Păi, nasol, în cazul ăsta. Nu de alta, dar legea de funcţionare a ANI (ştie el Prisăcaru care ANI, că doar e membru CNI şi cu ANI se ocupă) prevede că tot ce are (declarat sau nu) Ştefăniţă va fi verificat de Agenţie.
Care îi va aplica membrului CNI şi o amendă.
La un moment dat, Uniunea Europeană ne-a zis că trebuie să facem mai multe lucruri pentru a controla corupţia în rîndurile demnitarilor. Noi am zis da şi aşa a apărut Agenţia Naţională de Integritate, care se ocupă cu verificarea declaraţiilor de avere. Dar, chiar şi cei care încearcă să combată corupţia tre' să fie controlaţi, motiv pentru care s-a înfiinţat Consiliul Naţional de Integritate. Acesta are rolul de a monitoriza activitatea ANI, iar majoritatea membrilor săi este formată din reprezentanţi ai grupurilor parlamentare din Senat, ai cîtorva ministere şi alte agenţii de stat. Chestie bună, în principiu, numai că de-aici acolo se aplică vorba aia românească cu peştele care se împute de la cap. În cazul ăsta, de la CNI. Asta pentru că unul dintre membrii Consiliului a ajuns în situaţia de avea o grămadă de bube în declaraţia de avere, care ar trebui să-l aducă în atenţia inspectorilor de integritate.
Fericitul este Ştefăniţă Prisăcaru, care reprezintă în CNI grupul parlamentar al PD-L. Pînă pe 24 iulie anul acesta, Prisăcaru a fost şeful Departamentului de Verificări Interne de la Autoritatea Naţională a Vămilor. Anterior, el a fost consilier la Parlamentul European. După cum vă puteţi da seama, activitatea asta de consilier nu se plăteşte în scobitori sau beţe de chibrituri. Cu toate acestea, în declaraţia de avere depusă în aprilie 2009 la ANV, el nu a declarat veniturile realizate la Parlament. Nici măcar în declaraţia de venituri dată în iunie 2009 la Senat nu se găseşte indemnizaţia de la Parlamentul European. În ambele, însă, se află venituri de 30.204 euro obţinute din “prestări servicii PFA (persoană fizică autorizată)”. Problema e că aceasta PFA e un pic fantomă, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului.
Prisăcaru a explicat acest lucru prin faptul că a radiat PFA după ce a luat banii, însă aceasta nu apare nici măcar la cele radiate. Printre altele, membrul CNI mai are în declaraţie şi un împrumut de 172.000 de euro luat de la o persoană fizică în 2009, pe care trebuie să-l returneze pînă în 2011. Deci, vreo 57.000 de euro pe an trebuie să dea cinstitul ăsta înapoi, în condiţiile în care veniturile lui declarate din ultimul an au fost de 30.204 euro şi 5.014 RON. Ce-ar mai fi de spus? A, doar faptul că omul a fost văzut conducînd o Toyota Land Cruiser şi un BMW, deşi oficial el are numai un Audi. Măcar are gusturi la maşini, dacă la declaraţiile de avere nu prea se descurcă.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)