miercuri, 15 septembrie 2010

Mobilier de lux? Liviu Negoiţă achiziţionează 16 bănci şcolare cu peste 25.000 de euro

Romania trebuie salvata!
Puterea.ro
Autor: LAURENTIU MUSOIU Publicat la: 2010-09-14 18:15:09


Primăria Sectorului 3 cheltuieşte peste un miliard de lei vechi pentru achiziţionarea a 16 bănci, destinate unui amfiteatru şcolar. Valoarea totală a investiţiei în amfiteatrul Colegiului Tehnic “Mihai Bravu” din sectorul 3 al Capitalei va fi de peste 500.000 de lei. Pentru achiziţionarea unei singure bănci, primăria condusă de Liviu Negoiţă va cheltui aproximativ 2.000 de euro. Toate aceste investiţii vor fi realizate cu toate că bugetul pentru învăţământ al primăriei de sector a fost diminuat cu peste 7.000.000 de lei.


Bugetul pentru învăţământ în cadrul Primăriei Sectorului 3 a fost diminuat cu 7.081.870 de lei, dar, cu toate acestea, administraţia locală va investi peste 500.000 de lei pentru amenajarea amfiteatrului Colegiului Tehnic “Mihai Bravu” din Capitală. Conform unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 3, primăria condusă de Liviu Negoiţă va cheltui 120.000 de lei pentru achiziţionarea a 16 bănci şi 40.000 de lei pentru instalaţia de sonorizare a amfiteatrului. Astfel, o singură bancă va fi achiziţionată de Primăria Sectorului 3 cu aproximativ 7.500 de lei.

Pe de altă parte, capitalul pentru asigurări şi asistenţă socială al Primăriei Sectorului 3 a fost diminuat cu 155.000 de lei, reprezentând bunuri şi servicii.

Conducerea unităţii de învăţământ susţine că nu are cunoştinţă de preţul unei bănci pentru noul amfiteatru, dar afirmă că 16 bănci nu sunt suficiente. De asemenea, direcţiunea unităţii de învăţământ menţionează că trebuie schimbată şi pardoseala amfiteatrului, deoarece vechiul mobilier era fixat în aceasta. “Preţul pentru mobilier este stabilit de primărie, în urma unor oferte. Nu ştiu cât trebuie să coste o astfel de bancă. Amfiteatrul va avea rol şi de sală de conferinţe. Oricum, 16 bănci nu vor fi suficiente. Sala noastră are o capacitate de aproximativ 200 de locuri. De asemenea, va trebui înlocuită şi pardoseala. Băncile erau fixate de aceasta”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic “Mihai Bravu”, Elena Stoenete. În hotărârea de consiliu nu se menţionează însă nici o sumă de bani ce urmează să fie investită pentru înlocuirea pardoselei.



Aproximativ 4 milioane de euro pentru întreţinerea parcurilor

Pentru numeroşi membri ai Consiliului Local Sector 3, suma de bani alocată de primărie pentru achiziţionarea băncilor de amfiteatru nu reprezintă nici o surpriză. “Ce poate să ne mai surprindă, cât timp, în sectorul 3, sunt instalate bănci de lux de zeci de milioane?”, ne-au declarat surse din cadrul Consiliului Local.

În plus, pentru instalarea unui sistem informatic integrat, la aceeaşi unitate de învăţământ, Primăria Sectorului 3 va investi 335.000 de lei.

Banii obţinuţi prin reducerea bugetelor pentru învăţământ şi asistenţă socială se vor îndrepta, în mare parte, spre întreţinerea grădinilor şi a parcurilor publice, nu mai puţin de 17.173.520 de lei. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii despre acest subiect.

2 comentarii:

  1. Directoarea aia e alcoolica si da raspunsuri anapoda, umbla mereu beata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pei sa-i dai si tu ceva alchool poate te ajuta mai mult!

    RăspundețiȘtergere