sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cum i-a schimbat trustul lui Felix soarta învăţătoarei greviste din Caracal. Ce spun foștii colegi de cancelarie despre senatoare. Ce părere aveți?

Romania trebuie salvata!
evz.ro

Autor: Andreea Ciulac, Cristina Lica

Femeia care a devenit celebră în toată țara, răbdând de foame mai bine de două luni, trăiește acum pe cai mari. Prietenia cu Antenele lui Voiculescu i-a adus bani în cont, un post de senator, dar și o funcție călduță pentru fiica sa, profesoară de Educație Civică.

Deși la ieșirea din greva foamei s-a jurat că nu va intra în nicio formațiune politică, în toamna lui 2012 Cristiana Anghel a devenit senator PC. Se pare însă că politica i-a purtat noroc.Sursa: LIBERTATEACristiana Anghel, învăţătoarea anonimă din Caracal, care a rezistat 70 de zile fără mâncare, în semn de protest pentru lipsurile cu care se confruntă colegii ei, a devenit în doar câţiva ani vedetă naţională.

Pentru ea, lozul câştigător a fost Antena 3, postul care a transformat-o în invitat permanent în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”. Acolo şi-a spus seară de seară oful, înjurând cu orice ocazie fosta guvernare, iar trustul lui Voiculescu i-a întors înzecit favoarea. Lucru care se vede cu ochiul liber şi din declaraţia sa de avere. Dascălul a încasat, în 2011, din partea SC Antena 3 SA, peste 130 de milioane de lei vechi din „drepturi de proprietate intelectuală”.

Cireaşa de pe tort a venit abia un an mai târziu, când s-a lăsat convinsă de Dan Voiculescu să candideze la alegerile parlamentare din 2012. Învăţătoarea Anghel a fost atunci „cadorisită” cu un mandat de senator în colegiul 1 din Dolj, obţinând un scor de peste 56%. Înainte de alegeri, învăţătoarea promitea că se va bate ca Educaţia să beneficieze de un buget de 6% din PIB. Ulterior, a declarat că „nu e momentul”.

Aşchia nu sare departe de trunchi

Succesul fulminant al mamei s-a repetat şi pentru fiica senatoarei. Oana Anghel (29 ani), de asemenea cadru didactic, a reuşit performanţa de a trece peste noapte de la statutul de profesor suplinitor, la cel de angajat în aparatul central al Ministerul Educaţiei. Oana Anghel este expert în Direcţia de Relaţii Internaţionale, departamentul Afacerilor Externe, după cum a precizat Robert Turcescu într-o emisiune la RTV.

„Oana Anghel este funcţionar contractual, a dat concurs în august şi a fost angajată începând din 1 octombrie pe post de consilier la departamentul de Afaceri europene”, au declarat reprezentanţii biroului de presă de la Ministerul Educaţiei.

O realizare notabilă în condiţiile în care dascălii tineri aşteaptă câţiva ani şi pentru a pune mâna pe post de titular. „Promovarea” a venit, culmea, odată cu instalarea guvernului USL, în mandatul Ecaterinei Andronescu. „A început să lucreze după aprilie 2012, cred că prin vară sau toamnă, a dat concurs”, a mărturisit chiar Cristiana Anghel, întrun interviu acordat Evz, insistând asupra faptului că totul s-a întâmplat înainte ca ea să devină demnitar. Până anul trecut, Oana Anghel a fost profesor suplinitor de Educaţie Civică la Liceul Teoretic „Ion Barbu”, iar în paralel a luat ţinut ore şi la Şcoala Nr.280.

Foştii săi şefi nici nu vor să-i pomenească numele. „Nu vrem să vorbim despre acest subiect. Dânsa ar fi vrut să mai predea la noi, însă nu au mai fost ore.”, explică Constantineanu Aristică.

Oana Anghel are o funcţie contractuală în Ministerul Educaţiei şi nu este obligată să-şi publice declaraţia de avere.

"A început să lucreze (n.r. fiica mea) din aprilie 2012. Cred că prin vară sau toamnă a dat concurs.”
CRISTIANA ANGHEL, senator PC

REPLICI DURE Senatoarea PC Cristiana Anghel l-a amenințat pe Robert Turcescu | VIDEO


Ce spun foştii colegi de cancelarie despre senatoare

Deşi greva foamei „a scos-o din foame”, acest episod şi-a pus amprenta asupra carierei didactice a Cristianei Anghel. În timp ce învăţătoarea era internată la spital în Bucureşti, de elevii ei de la Şcoala nr. 2 din Caracal ajunsese se îngrijească până şi femeia de serviciu, ne-a mărturist un profesor de la fosta şcoală a senatoarei.

La presiunile părinţilor, clasa a fost preluată de alt învăţător, iar Cristiana Anghel a revenit pe postul de profesor itinerant. Nu mai coordona o clasă, fiind doar un cadru didactic de sprijin pentru copiii cu nevoi speciale. Pentru că nu îi stătea capul la şcoală şi nici nu mai avea timp fizic să treacă pe la catedră, în campania electorală, Cristiana Anghel şi-a luat concediu fără plată, ne-a precizat directorul Şcolii nr.2, profesorul Răzvan Băţăgui, care s-a bucurat că fosta lui colegă a câştigat alegerile. „Este un om apropiat şcolii şi e bine să avem un astfel de sprijin”, a mai spus directorul. La sfârşitul mandatului de parlamentar, Cristiana Anghel se va putea întoarce la clasă, întrucât, potrivit legii, postul este rezervat.

Cât despre fiica ei, Oana Anghel, profesorul Băţăgui spune că era o elevă foarte silitoare. „Oana mi-a fost elevă şi era un copil foarte bine pregătit”. Învăţătoarea parlamentară este adesea subiect de ironii printre foştii colegii de cancelarie, unii „invidioşi” pe noul ei stat. „Profesorii se mai amuză când o văd la televizor”, ne-au declarat surse din şcoală. Soţul Cristianei Anghel a fost şi el tot bugetar. A lucrat în Ministerul de Interne, iar acum este ofiţer în rezervă.




EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu