vineri, 19 iulie 2013

Cine este Lufkin, compania care a investit 140 milioane dolari intr-o fabrica de echipamente petroliere langa Ploiesti

Romania trebuie salvata!

de Vlad Barza HotNews.ro

Miercuri, 19 iunie 2013, 15:42 Economie | Companii


Compania americana Lufkin Industries Inc a inaugurat langa Ploiesti o fabrica de echipamente pentru extractia de petrol si gaze, unitate pentru care s-au investit 140 milioane dolari si la care guvernul a contribuit cu subventii de 28 milioane euro. Lufkin a fost infiintata acum 111 ani in Texas si a pornit cu activitati in industria lemnului si cai ferate, investitia de acum fiind cea mai mare din afara SUA.

La fabrica din comuna Aricestii-Rahtivani din Prahova lucreaza acum 260 de oameni si se va ajunge la 350 spre final de an. Unitatea produce sisteme de extractie a petrolului, mai ales instalatii de pompare, iar lucrarile la fabrica au demarat in octombrie 2010. Capacitatea anuala poate ajunge la 1.100 de sisteme de pompare, iar 90% din productie va merge la export in 20 de tari din emisfera estica.

Fabrica este amplasata in parcul industrial privat Ploiesti West Park, din comuna Aricestii Rahtivani, iar suprafata este de 33 ha.

Lufkin Industries, Inc. comercializeaza si ofera servicii de mentenanta si reparatii pentru unitati de pompare, sisteme automatizate, pompe de gaz cu tija si piston, pompe cu cavitati progresive, cofraje de fundatii si produse de transmisie.

Lufkin a fost infiintata in 1902 in Texas si a pornit cu activitati in industria lemnului si cai ferate, iar din 1925 produce si unitati de pompare. Lufkin s-a listat in 1990 si a facut mai mult de zece achizitii din diverse domenii.

Compania a avut vanzari de 1,28 miliarde dolari anul trecut, din care peste 800 milioane dolari in SUA si doar 77 milioane dolari in Europa.





REFERINTE

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA in Bucuresti: Investitia Lufkin in Romania este cea mai mare investitie din istoria companiei
VIDEO Basescu: Vom fi un partener al oricarui investitor care transfera tehnologie in Romania si care creeaza locuri de munca




[

15 comentarii


-4 (20 voturi)

Unde or vinde americanii sondele alea ?! (Miercuri, 19 iunie 2013, 16:39)
Ritzi Pitzi [utilizator]



+15 (19 voturi)

normal (Miercuri, 19 iunie 2013, 17:20)
adonis84 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

Daca directorii, si toti care au posturi bine platite sunt numiti pe relatii ... normal ca se ajunge la faliment. Ei centreaza, ei dau cu capul. Tot smecherii de la putere cad in picioare, prostimea plateste iar firmele straine si smecherii infloresc.


+4 (6 voturi)

lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 13:05)
consting [utilizator] i-a raspuns lui adonis84

pt nickname-ul normal. nici n-a inceput productia aceasta investiti si iti dai cu presupusul. probabil si cu ai facut la fel la inceputurile ei. uita-te la ford si aproximativ vei afla comportamentul industriasilor americani. si tre sa mai stii ceva. romania era un mare producator de utilaje petroliere pe care le exporta oriunde in lume. prin privatizarea tip nastase a petrom-ului, omv a distrus toata infrastructura industriei petroliere romanesti. "multumeste-i" lui nastase sau arunca cu noroi in el decat sa pui la zid o societate care abia incepe sa produca. esti precum spune ponta contestatarul de servici.






+15 (15 voturi)

Pai daca nu aveau comenzi (Miercuri, 19 iunie 2013, 21:05)
LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

cine voiai sa-i plateasca? De ce nu te-ai oferit tu sa le platesti salariile, si fii sigur ca nu o mai inchideau. Iar de ce nu mai aveau comenzi e alta poveste, trebuie de vazut ce a facut conducerea, daca putea face ceva macar, ca daca utilajele erau vechi si nu puteau scoate produse competitive atat calitativ cat si ca pret, atunci e normal ca e mai bine ca e inchisa, decat sa inghita bani de la contribuabili degeaba. Eu unul m-am saturat sa platesc impozite imense doar pentru a sustine mastodonti neproductivi, parlament supradimensionat, BOR, etc. Banii astia, daca tot ii platim, mai bine sa se duca la sanatate, invatamant...





+8 (8 voturi)

Unii au progresat (Joi, 20 iunie 2013, 2:58)
Archaeocyathus [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

altii, inca mai produc utilaj petrolier la nivelul anilor 60.



+4 (4 voturi)

Ritzi Pitzi, ciuciu brain (Joi, 20 iunie 2013, 12:35)
Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

Stimate Conspirationist
Datorita evolutiei tehnologice, Romania a ramas mult in urma dezvoltarii generale, in care SUA va conduce clasamentul pentru inca mult timp - probabil 50 de ani. Rusia a dat faliment dpdv tehnologic, si oricum era in urma americanilor. China mai are nevoie de inca 100(O SUTIKA) de ani pentru a ajunge din urma SUA, si s-ar putea sa nu o depaseasca in ce priveste tehnologia de top. Iar Ceaushika a cumparat in 1970 tehnologice second hand. In 90 noi vindeam tehnologie sh upgradata amaritilor care nu isi permiteau tehnologie ca lumea. Dupa dezvoltarea amaratilor, ei nu au mai dorit acest tip de tehnologie, si NOI AM IESIT DE PE PIATA. Scurt si cuprinzator, domnu Conshpartzatzie!!!





-5 (19 voturi)

Se leaga (Miercuri, 19 iunie 2013, 17:18)
A_Radu [utilizator]







+3 (3 voturi)

Cred ca pierdem ce e mai important (Joi, 20 iunie 2013, 4:31)
syms [utilizator]

(null)




+6

Lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 8:56)
perugino [utilizator]

1 mai din Ploiesti nu are legatura cuLufkin. 1 mai a produs instalatii de foraj. Nicio legatura cu pompe de extractie !
Vulcan concureaza cu Lufkin, dar acesta este in faliment pentru ca dl. Tender are alte prioritati, pentru ca Vulcan concureaza in tarile in care vindeau (fosta URSS si tarile arabe) cu produse din China care sunt acceptabile cat de cat dar mult mult mai ieftine.
Lufkin este scump - nu are legatura cu Vulcan.
Petrom inca este - pe ultmele zile ale existentei Vulcan - partner cu Vulcan.

raspunde trimite



+5

UPET vs Lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 10:04)
FulgerikaFiulPloii [utilizator]

UPET sau Utilaj petrolier Targoviste

-o fabrica ce asigura locuri de munca locuitorilor orasului Targoviste , o fabrica care avea contracte pentru minim 40 ani dupa revolutie si care a produs majoritatea utilajelor cu care se extrage titeiul din tarile arabe si nu numai .

Dupa revolutie a fost vanduta bucata cu bucata desi era foarte profitabila (parintii mei au lucrat acolo si stiu despre ce e vorba din interior)

http://adevarul.ro/locale/targoviste/cinci-supermarketuri-ridicate-uzina-utilaj-petrolier-targoviste-1_50abd2977c42d5a66380aeb1/index.html

Intrebarea este :
De ce trebuie sa vina strainii la noi sa faca o fabrica in cand noi aveam ceva foarte profitabil unde profitul intra la bugetul de stat ?

Cine ? actualul PSD



+2

lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 11:30)
thek [utilizator]

mai, ce trogloditi de politicieni.....uita ca ROMANIA se poate lauda cu cel putin 3 premiere mondiale in domeniu,adica:PRIMA tara cu productie de titei oficial inregistrata in statistici internationale de 287 to care apoi ajung de ordinul milionului de tone au urmat abia apoi SUA in1859,Italia in 1860 etc
-in 1840 PRIMELE INSTALATII DE PRELUCRARE A titeiului se produceau tot aici ;
-in dec 1856 incepe constructia fabricii de gaz din Ploiesti pe numele lui Marin Mehedinteanu;
-in 1858 Bucurestiul este primul oras din lume iluminat cu petrol si PRIMA RAFINARIE !!!
Asa ca ce transfer de tehnologie cind ROMANIA AVEA SI EXPORTA IN 1989 tehnologie ????????

NU AVEM VOIE SA UITAN !!!!I ei doar au distrus si continua....va veni si vremea romanului !





+2

LUFKIN (Joi, 20 iunie 2013, 11:36)
proletara [utilizator]

Sa cantam "Oda bucuriei " din a IX-a de Beethoven ? Hai sa fim seriosi !
In Ploiest , personaje dubioase care ar trebui sa stea la puscarie, au dus la faliment UPETROM 1 MAI SA . Cati someri si cat ajutor de somaj s-a platit de statul roman ? Milioane de euro . UPETROM 1 Mai SA a functionat permanent cu profit, din 1908, pana la privatizarea din septembrie 2000, cand a fost luata de niste " neica nimeni" , lacomi si hoti, care si-au batut joc de tot ce era acolo .. De ce acum a dat guvernul subventie de 28 mil euro pentru Lufkin , cand UPETROM 1 Mai SA Ploiesti putea produce si exporta tot ce este necesar in domeniul extractiei de petrol si gaze ?
In curtea Upetrom se construieste acum un nou Kaufland ! Al patrulea in Ploiesti ! Suntem o buna piata de desfacere pentru someri si asistati social .
Si cate alte exemple puteti sa dati stimati comentatori ! De ce nu le reamintiti cu aceasta ocazie ? Uzina de la Sinaia , stie cineva ce mai este pe acolo ?







lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 13:00)
perugino [utilizator]

Va repet: instalatia de foraj (1 mai sau Upetrom) e una, Unitate de pompare (gen Vulcan) e alta. Doar Confind mai produce asa ceva. Nu Targoviste, Sinaia, etc.
Notiunea de Contracte pe 40 de ani e non-sens, Contract ai pe anul asta, pe anul viitor, maxim al treilea an (Contract cadru). Daca ai comenzi care tie iti iau 40 de ani sa le produci - toate alea sunt comenzi pierdute, toti vor ceva acum, nu peste 40 de ani.
Ce e drept, Vulcanul tot mol si rezidential va ajunge pentru ca e in buricul Bucurestiului.
Iar masini uneltele din Lufkin costa zeci de milioane - sunt unicate, nici in SUA nu au ajuns inca.


+1

Mister perugino (Joi, 20 iunie 2013, 14:52)
proletara [utilizator] i-a raspuns lui perugino

am intels ce spuneti . Dar Adevarul trebuie sa-l stie toata lumea despre UPETROM 1 MAI SA ( fossta Concordie ) reutilat, retehnologizat si distrus .IMF Sinaia s-a mutata langa iasi, acolo s-au dus o parte din specialistii de la Sinaia . Guvernul sa se ocupe de autostrazi, sa functioneze turismul, ca in Turcia , Bulgaria si alte tari. Sa vina romanii plecati pe la usi straina , inapoi, acasa !





+1
Lufkin (Joi, 20 iunie 2013, 15:04)
proletara [utilizator] i-a raspuns lui perugino

Daca scrieti ceva asigurati-va ca este adevarat ! La UPETROM 1 Mai SA Ploiesti se fabricau instalatii de foraj, unitati de pompare si tot ce este necesar pentru extractia de petrol . Avem traditie in domeniu signor Perugino ! Va asigur ca UPETROM 1 MAI SA ar fi facut si acum profit daca era condusa de o echipa de buni romani ! Mare pacat, mare dezamagire ! Si exemple mai sunt, in fiecare mare oras . Lana de la oile romanesti putrezeste prin hambare .Turcia face covoare din lana si le exporta in intreaga lume. Cresterea viermilor de matase (sericicultura) de ce s-a renuntat la matasea naturalla ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu