marți, 11 noiembrie 2008

Trebuie sa ne revenim, aceste taxe ascund o adevarata mafie.

Romania a coborat pana pe locul 146 din 181 de tari analizate din punct de vedere al platii taxelor, ca urmare a cresterii numarului de taxe si a ponderii acestora in profitul firmelor, potrivit unui raport realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC) si Banca Mondiala (BM).
In editia anterioara a raportului "Doing business", Romania se clasase pe locul 134 la capitolul plata taxelor.Studiul "Paing taxes" este o parte a raportului "Doing business 2009", lansat de Banca Mondiala la inceputul lunii septembrie a acestui an, cu date aferente anului 2007.Astfel, la nivelul anului trecut, Romania se situa pe ultimul loc (181) intre tarile analizate, cu cel mai mare numar de taxe de platit pe an, 113, coborand de pe locul 175 in raportul precedent.In 2007 fata de 2006, numarul taxelor de platit in Romania crescuse de la 96 la 113, iar cele mai multe taxari suplimentare s-au pus pentru fondul de garantare (12 noi taxe) si pentru piata muncii (inca 12)Citeste articolul "Romania, campioana la taxe" integral in Wall-StreetSursa: Wall-Street, astazi
Wall-Street - alte stiri si articole preluate pe 9AM

Sunt curios cine e castigatorul licitatiei? Cred ca se stie deja!

Camera Deputatilor organizeaza o licitatie deschisa pentru a-si asigura serviciile de transport aerian si cazare in strainatate pe anul 2009, care vor costa statul roman circa doua milioane euro, potrivit unui anunt al Camerei.
Valoarea estimata a contractului este intre 5,7 si 7,6 milioane lei, fara TVA (n.r. circa doua milioane euro). Durata contractului este intre 1 ianuarie si 31 decembrie 2009 si va fi suportat din bugetul de stat, potrivit anuntului Camerei Deputatilor. Contractul va fi divizat in doua loturi: lotul 1: asigurare serviciilor de transport aerian si lotul 2: asigurarea servicii de cazare in strainatate. Deputatii solicita o garantie de participare de 40.000 lei pentru lotul 1 si de 17.000 lei pentru lotul 2, precum si o garantie de buna executie de 5% din valoarea contractului fara TVA. Cererile de participare trebuie depuse pana la 22 decembrie, data la care vor fi deschise ofertele la sediul Camerei Deputatilor. Intre conditiile cerute pentru lotul 1, companiile interesate trebuie sa fii realizat o cifra medie anuala de afaceri, pe ultimii trei ani, de peste sase milioane lei, iar pentru lotul 2 de 2,55 milioane lei. Anuntul a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) cu trei saptamani inainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie.Sursa: 9AM, astazi

Ghici cine castiga la 6 din 49?

Presedintele nu a promulgat legea care urma sa redistribuie 10% din profitul anual al Loteriei Romane catre salariile angajatilor. Motivele sale: compania are monopol de piata si masura ar scadea incasarile la buget.
Legea, propusa de PC, pare sa fie o rasplata pentru compania controlata politic de conservatori. Dupa cum arata dosarele de coruptie si anchetele de presa, acestia si-au facut jocurile prin intermediul Loteriei.Traian Basescu a trimis in Parlament, pentru reexaminare, legea care dadea posibilitatea angajatilor Companiei Nationale Loteria Romana sa primeasca la salarii 10% din profitul net anual, incepand cu 2009. Legea, initiata de cinci parlamentari ai Partidului Conservator (PC) si de unul al UDMR, motiva aceasta masura prin faptul ca Loteria ar fi discriminata fata de restul companiilor de stat, ai caror salariati au dreptul sa participe la o cota-parte din profit.Presedintele si-a motivat respingerea prin faptul ca Loteria Romana "desfasoara o activitate monopol de stat, fara a avea concurenta pe piata", iar jocurile de noroc pe care le administreaza ii "asigura o sursa permanenta de venituri, precum si realizarea unui profit considerabil". Basescu argumenteaza ca "in prezentul context, modificarea legislativa adusa nu este oportuna", amintind si ca acest bonus pentru salariatii Loteriei nu se impoziteaza, conform legii, ceea ce ar duce la o scadere a incasarilor la bugetul asigurarilor sociale de stat.Daca legea conservatorilor ar fi fost in vigoare anul acesta, fondul de salarii al Loteriei ar fi fost suplimentat cu 4,1 milioane euro, avand in vedere ca profitul net al Loteriei pe anul 2007 a fost de aproximativ 41 milioane euro. Salariile din Loteria Romana nu sunt exorbitante, ba chiar sunt mici daca le raportam la sumele castigate de unii lideri ai ministerelor sau ai agentiilor guvernamentale. Daca in 2007 un secretar de stat putea ajunge sa castige si 8.000 de euro pe luna participand la consilii de administratie, Liliana Ghervasuc Minca, directoarea Loteriei, a castigat in 2007 echivalentul a 2.800 de euro lunar. Conform declaratiilor de avere, un director din Loterie castiga in jur de 1.500 de euro lunar, iar un sef de centru local – intre 800 si 1.000 de euro lunar.Senatorul PC Silvia Ciornei, vicepresedinta Comisiei economice din Senat, care a avizat favorabil legea conservatorilor, ne-a explicat ca singurul motiv pentru aprobarea unei astfel de legi a fost ca "la fel se intampla in toate societatile de stat. Am avizat proiectul de lege pentru unitate in tratamentul angajatilor companiilor de stat". Ciornei a mai adaugat ca salariul mediu al angajatilor Loteriei "este foarte scazut" si ca la vremea avizarii legii nu se vorbea inca de criza economica. Fostul ministru al Finantelor Ionut Popescu , senator PD-L, considera insa ca o astfel de lege nu se justifica, fiindca "profitul Loteriei apare in urma unui monopol de piata. Toate celelalte companii de stat care beneficiaza de aceasta prevedere (salarii corelate cu profitul – n. red.) fac investitii si nu obtin profitul fara sa faca nimic, precum Loteria".Citeste articolul "Basescu a respins jackpot-ul Loteriei" integral in Romania Libera

Astia nu se mai satura, dupa ce ne tot flutura bani multi in fata, pe care ii distribuie dupa bunul plac. Pentru ca eu nu cred in corectitudinea loteriei Romane, este foarte simplu pentru un calculator sa dea numerele care nu au fost scrise, automat se inventeaza un castigator cand vor ei si cui vor ei.
Acum vor sa creasca salariile angajatilor pentru ca sa pastreze linistea in "Familie". Pentru ca bani ajung doar la mafia lor, care bineinteles face parte din politica.

Un pas mis inainte!


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis confiscarea a 30.000 de euro din averea lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacaului nereusind sa justifice caracterul licit al sumei.
Premiera pentru Justitia din Romania: o instanta a decis confiscarea unei sume unui functionar public, care nu a reusit sa demonstreze cu acte cum a dobandit acei bani. Pe 27 mai 2008, ICCJ a hotarat definitiv si irevocabil ca fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, si sotia sa, Laudeta Sechelariu, nu pot justifica provenienta sumei de 120.000 de lei. Aceasta reprezinta diferenta dintre veniturile reale si cheltuielile efectuate de sotii Sechelariu in perioada iunie 1996 - iunie 2004, cat Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacaului, in sensul ca acestia nu puteau dobandi din veniturile legale toate bunurile pe care le au in patrimoniu.In urma expertizelor efectuate in acest caz de catre specialisti, instanta a retinut ca veniturile sotilor Sechelariu provenite din salarii, dividende, restituiri de TVA, vanzari de imobile etc. insumeaza 1.396.083 de lei, in vreme ce cheltuielile au fost de 1.516.052 de lei. „Nu am primit inca motivarea deciziei ICCJ. Dupa primirea acesteia si publicarea ei, se face Investirea. Apoi, aceasta va merge la Curtea de Apel Bacau, care va informa Fiscul ca Dumitru Sechelariu are sa le plateasca in 30 de zile 120.000 de lei. Nu am comentarii asupra acestui proces”, ne-a declarat Catalin Dancu, avocatul lui Sechelariu.Citeste articolul "Premiera: Justitia ii confisca lui Dumitru Sechelariu 30.000 de euro nejustificati" integral in CotidianulSursa: Cotidianul, astazi
Cotidianul - alte stiri si articole preluate pe 9AM
Sper ca acest exemplu sa nu fie singular!
Oricum suma e derizorie la cati bani au fost papati in Bacau.