miercuri, 7 iulie 2010

Parlamentarii au cheltuit 91.000 de euro în deplasări externe, în aprilie

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro



Zeci de senatori şi deputaţi au petrecut, recent, adevărate sejururi all inclusive, pe bani publici. Numai în aprilie aleşii au cheltuit peste 90.000 de euro cu ocazia diferitelor deplasări externe în Vietnam, Thailanda, Statele Unite, Spania sau Franţa. Pentru curioşi, toate datele sunt publice şi se află pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor.

De departe, cea mai costisitoare deplasare a fost cea din Thailanda. La Bangkok, şapte parlamentari au stat 10 zile şi au cheltuit 98.000 de lei. Suma totală este însă mai mare, pentru că din delegaţie au mai făcut parte şi consilieri şi secretare. Numeroasa delegaţie a stat într-un hotel luxos de 5 stele, cu diurnă şi toate cheltuielile decontate, plus bani pentru "cadouri simbolice".

Mulţi bani s-au cheltuit şi pentru Vietnam. La Hanoi, doi senatori au stat 7 zile. Este vorba de Ioan Chelaru şi Georgică Severin, care au cheltuit 25, respectiv, 24.000 de lei.

O altă destinaţie a fost Franţa. La Paris, aleşii au lăsat în aprilie peste 64.000 de lei. Este vorba de şase senatori care au petrecut în total 25 de zile cu 40.000 de lei, plus patru deputaţi care, în 12 zile, au cheltuit 24.000 de lei.

Şi Spania le-a lăsat aleşilor amintiri frumoase. Şase deputaţi au petrecut 5 zile cu 32.000 de lei, cazaţi într-un hotel de lux din Madrid.



Publicat acum 9 ore si 52 minute

Un nou episod din ciclul "Copiii prietenilor lui Videanu"

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Un nou episod din ciclul "Copiii prietenilor lui Videanu"
Izabela Budulan, director de comunicare la ANRE


Cotidianul.ro a mai făcut dezvăluiri despre funcţiile şi avantajele materiale obţinute de cei care formează grupul politico-economic (grupul Coasta de Azur), o încrengătură de prieteni şi parteneri de afaceri, moşită de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Astăzi, cotidianul.ro vă oferă noi informaţii interesante despre alţi membri ai grupului de pe Coasta de Azur şi despre înaltele demnităţi în care sunt numiţi copiii acestora.

Sâmbăta trecută, la Marriott Grand Ballroom a fost nuntă în marea şi fericita familie a PDL-ului.

Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Petre Lificiu (preşedintele ANRE), Monica şi Tiberiu Iacob Ridzi, Valeriu Stoica, Mihai Ciprian David (director general Hidroelectrica), Valeriu şi Raluca Turcan, Ionel Manţog, Maria Pârcălăbescu (secretar de stat la Ministerul Economiei), Ionuţ Popescu (preşedintele Fondului Proprietatea), Dragoş Băsescu (fiul lui Mircea Băsescu), Bebe Ionescu (tatăl lui Bogdan "Syda" Ionescu - iubitul Elenei Băsescu), Bogdan Drăgoi (secretar de stat la Ministerul Finanţelor şi fiul lui Dan Drăgoi, un alt bun prieten al lui Adriean Videanu), precum şi nelipsitul "megastar tv" Marcel Hoară, toţi aceştia, dar şi multe alte personaje din linia de mijloc a PDL-ului au venit să petreacă la nunta Izabelei Budulan, fiica boss-ului de la Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.

Surse prezente la nuntă ne-au relatat că opulenţa petrecerii l-ar fi făcut să pălească de invidie chiar şi pe emirul din Abu Dhabi. Nimic nu a lipsit din ingredientele necesare unei nunţi de "nouveau-riche": haine foarte scumpe, mâncăruri şi băuturi fine, daruri de zeci de mii de euro şi luna de miere a tinerilor căsătoriţi, care se va desfăşura în Hawaii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi soţia sa, Mioriţa, au făcut furori pe ringul de dans, neratând niciun prilej să-şi arate talentele, fie că a fost vorba despre sârbe sau despre tangouri. şi pupilul lui Videanu, Marcel Hoară, pedelistul "cel mai iubit" de greviştii din Piaţa Victoriei, s-a simţit la dans ca peştele în apă.

Aceleaşi surse ne-au mai declarat că, la nunta împărătească de la Marriott, băieţii deştepţi au discutat şi au bătut palma pentru niscaiva afaceri bănoase, în special în domeniul energiei, domeniu atât de drag preşedintelui Traian Băsescu.

Şi dacă tot a venit vorba despre băieţii deştepţi din domeniul energiei, să vedem cum stă treaba şi cu joburile generos recompensate de stat ale odraslelor de băieţi deştepţi, şi cum întotdeauna în lumea lor, a celor din grupul de pe Coasta de Azur, o mână spală pe alta, iar un părinte angajează în compania de stat pe care o conduce numai şi numai pe fiul sau fiica unui alt priteten şi viceversa.

Mireasa, Izabela Budulan, a fost promovată anul trecut, în luna septembrie, în funcţia de director de comunicare al ANRE. Fiica lui Pompiliu Budulan, directorul general al Nuclearelectrica SA, a fost numită în acest post de către Petre Lificiu, preşedintele ANRE. Avansarea fiicei lui Budulan a stârnit, în 2009, ceva valuri prin presă, întrucât părea a fi un serviciu contra serviciu, dacă ne amintim faptul că, doar câteva luni mai devreme, în martie 2009, Pompiliu Budulan a susţinut-o pe fata lui Lificiu, Ana Georgia Babici, pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie al EnergoNuclear, compania care urmează să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. După ce informaţiile respective au ajuns în presa centrală, pentru a stopa acuzaţiile de nepotism, Ana Georgia Babici a renunţat la postul propus, iar tatăl său, Petru Lificiu, anunţa că ea fusese propusă la EnergoNuclear fără a fi consultată.

Toate aceste numiri şi demisii la comandă, atunci când sunt date în vileag în presă, sunt tipice pentru reţeaua de sinecurişti de lux creată de Adriean Videanu în jurul său, al ministerului pe care îl conduce şi al companiilor de stat pe care le are în subordine, manageriate la rândul lor de prieteni ai clanului Videanu-PDL-Băsescu.

Pompiliu Budulan, un traseist politic de succes

Directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, este unul dintre acele personaje care nu au nicio problemă în a trece rapid într-o altă tabără politică, ori de câte ori rezultatele alegerilor o impun.

De profesie inginer minier, Budulan a fost numit prefect al judeţului Hunedoara în decembrie 1996, rezistând în această funcţie până în 1998. A tăiat şi a spânzurat în judeţ până când consilierul prim-ministrului Radu Vasile, Marcel Macarovschi, duşman declarat al lui Budulan, l-a convins pe premier să se întoarcă de pe hol (după ce şedinţa de guvern se încheiase) şi să semneze decretul de eliberare din funcţie a prefectului de Hunedoara. Pompiliu Budulan afla atunci de la jurnalişti că a fost demis. A primit totuşi, ca o consolare, postul de director adjunct al BCR Hunedoara, fără a avea studii economice.

Căderea CDR şi schimbarea de regim din decembrie 2000 nu îl tulbură prea tare pe Pompiliu Budulan şi în 11 ianuarie 2001, când Dan Ioan Popescu, ministrul Industriei şi Resurselor în Cabinetul Năstase, prezintă opiniei publice echipa sa de conducere, formată din cinci secretari de stat, îl vom regăsi pe fostul ţărănist numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul Resurselor Minerale.

Venirea la putere a lui Traian Băsescu şi a Alianţei D.A., în decembrie 2004, nu îl prinde pe picior greşit pe Budulan, care demisionează din PSD şi se înscrie de urgenţă în PD. Drept răsplată pentru spiritul său de orientare politică, Budulan devine, în primii ani de domnie băsesciană, consilier general din partea PD în Consiliul General al Primăriei Capitalei conduse de primarul Adriean Videanu. Până în 2009, Pompiliu Budulan a mai îndeplinit şi funcţia de consilier al preşedintelui ANRE.

În ianuarie 2009, după ce bunul său prieten Adriean Videanu devine ministru al Economiei în guvernul Boc 1, Pompiliu Budulan este numit de acesta în funcţia de director general al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA - una dintre mega-companiile de stat care învârt sume ameţitoare şi desfăşoară afaceri profitabile cu firmele prietenilor regimului politic.



Publicat acum 5 ore si 51 minute Cristina Horvat