marți, 30 iunie 2009

Cam asa arata o zi de Marti din Romania.

Romania trebuie salvata!

E un inceput sa se mai caute lichelele din fostele guvernari. Dar sa se finalizeze confom legi aceste anchete, nu doar de campanie electorala. Se vede clar ca se apropie campania electorala.
Ah ce as vrea sa iasa toate combinatiile lor la iveala.

Si cu Ritzi, tot libera o sa fie, nu va faceti iluzii.

Fostul sef SRI Radu Timofte, urmarit penal pentru fals in declaratii

Romania trebuie salvata!
Din 16 Mai 2009
Time4news

Fostul sef al SRI, Radu Timofte este cercetat penal pentru ca a obtinut prin fals si inselaciune o locuinta de la stat, prin intermediul RAAPPS. Acesta ar fi declarat in fals ca nu detine nicio locuinta in Bucuresti si a solicitat un apartament de la RAPPS, pe care l-a achizitionat ulterior la un pret mai mic decat pretul pietii.

Procurorii au verificat o serie de "demersuri" pe care Radu Timofte le-ar fi facut pentru a-si achizitiona locuinta de serviciu de la Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), in conditiile in care nu avea acest drept.

La fel ca si adjunctii sai, Timofte si-ar fi cumparat casa de la RAAPPS la un pret subevaluat cu mult sub ce al pietei, folosindu-se de informatii la care a avut acces in sedinte ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Sursa: Antena 3

O sefa din Primaria Constanta castiga mai mult decat presedintele Basescu

Romania trebuie salvata!

Sefa directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Constanta, Ramona Dospinescu, a castigat in 2008 104.694 de lei, mai mult decat presedintele Traian Basescu. Informatia este dezvaluita in declaratia de avere a sotului sau, consilierul judetean Nicolae Dospinescu, anunta, luni, ZIUA de Constanta. Un simplu calcul ne arata ca directoarea Dospinescu a avut anul trecut un venit lunar de 8.724,5 de lei. Asta inseamna mai mult decat seful statului sau decat Radu Mazare, superiorul direct al Ramonei Dospinescu. Potrivit declaratiei de avere semnate zilele trecute de presedintele Traian Basescu, venitul acestuia pe anul fiscal 2008 s-a ridicat la 76.923 de lei. Adica 6.410,25 pe luna. Pe de alta parte, primarul Radu Mazare a declarat un venit de 3.826,5 de lei pe luna. Ceea ce inseamna mult mai putin decat Ramona Dospinescu.


Viceprimarul Decebal Fagadau a declarat ca salariul functionarilor nu poate fi comparat cu cel al primarului sau al viceprimarilor, din simplul motiv ca cei din urma primesc indemnizatie, nu leafa. La indemnizatie nu se adauga si sporuri, asa cum se intampla in cazul angajatilor "de rand".

Pe de alta parte, Ramona Dospinescu a spus ca nu stie cu exactitate care ii este salariul de baza, dar a recunoscut ca venitul notat in declaratia de avere a sotului este cel mentionat in fisa fiscala. "La salariul de baza se adauga procente de la comisia de vanzari. Din cate stiu, acesta a fost 4% anul trecut. Spre exemplu, pana anul trecut, am avut 50% pentru comisia pe Legea 10 si 20% pentru Legea 18. Eu am fost in mai toate comisiile si din acea cauza am avut venitul asa mare", a declarat Dospinescu.
 
sursa Ziua

Procurorul general a cerut presedintelui aviz pentru urmarirea penala a fostului sef APAPS, Ovidiu Musetescu

Romania trebuie salvata!

Procurorul general Laura Kovesi a cerut presedintelui declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale pentru Ovidiu Musetescu, fost sef APAPS si fost ministru, in legatura cu privatizarea S.C. ALRO S.A. Slatina si S.C. ALPROM S.A.
Procurorul general, sesizat prin referatul Directiei Nationale Anticoruptie, a solicitat presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Musetescu Tiberiu - Ovidiu, fost presedinte al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) si membru al Guvernului in perioada 2001-2003 - pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 248 C.p rap. la art. 2481 din Codul Penal si stabilirea cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul este actionar, comisa in cazul actiunii de privatizare a S.C. ALRO S.A. Slatina si S.C. ALPROM S.A., in dosarul nr. 54/P/2005 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, se arata in comunicatul Parchetului General, relateaza NewsIn.
In cauza exista indicii ca subevaluarea pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati s-a realizat, in lipsa unui mediu concurential, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenta si acordarea dreptului de blocaj actionarului minoritar, sustin procurorii.
Intrucat la data savarsirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmarire penala, Musetescu Tiberiu – Ovidiu avea calitatea de membru al Guvernului, s-a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor in vederea formularii cererii de incepere a urmaririi penale, se mai arata in comunicat.
Fostul sef al APAPS, principalul nume vizat de ancheta DNA
Ovidiu Musetescu este cel mai important nume vizat de anchetatori in urma actelor premergatoare efectuate in dosarul in care este verificata privatizarea ALRO Slatina, au explicat pentru NewsIn surse judiciare.
Aceleasi surse arata ca, in functie de avizul dat de seful statului, procurorii DNA vor decide in ce mod vor continua ancheta in legatura cu privatizarea ALRO.
Privatizarea ALRO Slatina se afla in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie din 2006. Musetescu a fost audiat ca martor de mai multe ori in acest caz.
In jurul ALRO, a izbucnit, insa, un alt scandal in 2007, cand presedintele PC, Dan Voiculescu, a prezentat un document pe care i l-a atribuit presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l ca i-ar fi recomandat fostului ministru Codrut Seres, sa faciliteze obtinerea de contracte de energie ieftina pentru firma Alro Slatina. Conform liderului PC, biletul - o foaie A4, cu antetul firmei ALRO, pe care sunt scrise de mana cateva randuri, a fost trimis de Traian Basescu lui Codrut Seres, pe atunci ministru al Economiei, in aprilie 2006, pe cand presedintele vorbea despre contractele de energie ieftina si despre baietii destepti. Presedintele a respins toate acuzatiile. Intre timp, Seres a fost trimis in judecata pentru neregulile cu diverse contracte din timpul mandatului sau.
Combinatul ALRO Slatina a intrat, in 2002, in proprietatea grupului Marco International. Acesta detinea 40 la suta din actiunile combinatului, dar a devenit actionar majoritar dupa ce a achizitionat inca un pachet de 10 la suta din actiuni de la fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), cu 11,4 milioane de dolari. Contractul a fost semnat de presedintele de de la acea vreme al APAPS, Ovidiu Musetescu.
Grupul Marco International si-a majorat intre timp participatia pana la 85,2 la suta din actiuni, ajungand sa detina controlul asupra celui mai mare producator autohton de aluminiu. Grupul Vimetco este, in prezent, actionarul majoritar al Alro Slatina. Grupul Vimetco NV - cu capitaluri rusesti, inregistrat in Olanda si listat la Londra - controleaza industria romaneasca a aluminiului, detinand Alro Slatina si Alum Tulcea. Uzina Alum Tulcea este inchisa din februarie 2007, motivul invocat fiind retehnologizarea. Grupul Vimetco este controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski.
Conducerea APAPS a semnat in decembrie 2002 contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 69,9% din capitalul social al societatii Alprom Slatina, valoarea totala a tranzactiei fiind de 13,8 milioane dolari. Alro a fuzionat prin absorbtie cu Alprom SA Slatina, proces incheiat in prima parte a anului 2007.
Numele societatilor ALRO S.A. si S.C. Alprom S.A. Slatina au aparut si in rechizitoriul prin care DIICOT i-a trimis in judecata, in martie, pe fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy pentru infractiuni de tradare in legatura cu privatizarea mai multor companii importante cu capital de stat.



Publicat: astazi 9am

Ovidiu Musetescu, urmarit penal in dosarul 'Alro'

Romania trebuie salvata!
Romania Libera
Costel Oprea
Marti, 30 Iunie 2009
 



» Parchetul General a trimis ieri presedintelui Traian Basescu o solicitare pentru aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru al Privatizarii Ovidiu Musetescu, in baza Legii privind raspunderea ministeriala.
Parchetul il acuza pe Musetescu de abuz in serviciu si stabilire cu intentie a unei valori diminuate in dosarul de privatizare a Alro Slatina si Alprom SA. Astfel, procurorii Anticoruptie sustin ca fostul ministru din guvernarea Adrian Nastase (2001-2004) a diminuat intentionat valoarea comerciala a actiunilor detinute de stat la Alro Slatina si la Alprom SA. "Exista indicii ca subevaluarea pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati s-a realizat, in lipsa unui mediu concurential, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenta si acordarea dreptului de blocaj actionarului majoritar", se arata in comunicatul emis de Parchetul General. Cererea procurorului general in cazul Musetescu este indreptata catre presedintele Traian Basescu, potrivit Legii raspunderii ministeriale, prin care seful statului trebuie sa-si dea acordul ca ministrii sau fostii ministri sa poata fi urmariti penal.
Dosarul privatizarii Alro Slatina a fost deschis de DNA pe 15 decembrie 2006, procurorii Anticoruptie cercetand modul in care s-a facut privatizarea acestei societati. Grupul Marco International a devenit actionar majoritar la Alro in 2002, cand a achizitionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din actiuni pentru suma de 11,4 milioane dolari, valoare considerata de procurori subevaluata. Marco International detinea 43% din actiuni, a cumparat inca 10%, apoi, printr-o actiune considerata ilegala de DNA, de majorare de capital, societatea ruseasca a ajuns sa detina 82 procente din Alro Slatina. Societatea Marco International este controlata de magnatul rus Vitali Matsitski.