vineri, 18 septembrie 2009

Nemirschi, dat de parlamentari pe mâna Oficiului de Spalare a Banilor. Dosarul ramane in cercetarea DNA

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, si-a incheiat activitatea, recomandånd mai multor institutii, printre care Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei si Garda Financiara, sa continue investigatiile privind legalitatea contractului de 500.000 de euro oferit de Ministerul Mediului, in aprilie 2009, fara licitatie. Comisia nu s-a pronuntat insa «pentru» sau «impotriva» inceperii urmaririi penale a demnitarului, intrucåt Departamentul National Anticoruptie (DNA) a demarat deja cercetari in acest caz. Intr-un raport votat in unanimitate de deputati, se pot observa pozitiile divergente ale deputatilor PDL si PSD-PNL in acest caz.




In raportul final de ancheta, Comisia parlamentara “Nemirschi” a recomandat Curtii de Conturi, Autoritatii de Audit de pe lânga Curtea de Conturi, Garzii Financiare, Consiliului Concurentei, Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Ministerului Finantelor si Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sa faca verificari suplimentare in privinta contractului de jumatate de milion de euro dat de Ministerul Mediului fara licitatie. Membrii comisiei au votat în unanimitate documentul care mai recomanda Camerei Deputatilor si modificarea legislatiei în domeniul achizitiilor publice, intrucat s-au observat suprapuneri ale atributiilor autoritatilor publice in domeniul verificarii contractelor. “Raportul a fost votat în unanimitate de PSD, PD-L, PNL si UDMR si contine o serie de recomandari, în sensul derularii unor verificari suplimentare care sa lamureasca mai multe aspecte legate de contractul încheiat de minister”, a spus liberala Diana Tusa, vicepresedinte al comisiei. Concret, in raportul final se mentioneaza ca institutiile vizate trebuie sa intreprinda actiuni de verificare si control, care sa lamureasca urmatoarele aspecte: procedura de atribuire a contractului “Campanie de promovare a programului Operational Sectorial de Mediu, Lot II – Difuzare/ Publicare”, prin prisma asigurarii climatului concurential si a transparentei privind achizitiile publice, relatia comerciala derulata cu furnizorii aferenta executarii obligatiilor contractuale prevazute in contractul de servicii de publicitate media (daca au existat sau nu subcontractanti) si daca a existat o intelegere de tip monopolist de pe piata de publicitate media intre societatile comerciale Ars Advertising si Best Advertising & Consult. Totodata, deputatii vor sa fie cercetata eficienta cheltuirii banilor publici si a campaniei de promovare a Programului Operational Sectorial de Mediu, Lot II - Difuzare/Publicare.



Puncte divergente in raport



Conform raportului final, analizele intermediare intocmite de parlamentari democrat-liberali pe domeniile juridic si financiar noteaza neregulile din timpul audierilor, in timp ce documentele privind achizitiile si publicitatea, realizate de social-democrati si liberali noteaza ca Ministerul Mediului a actionat corect in circumstantele date. Astfel, raportul juridic arata ca nu s-a demonstrat ca serviciile de suplimentare sunt necesare pentru indeplinirea contractului de promovare a POS Mediu si nici ca prin schimbarea prestatorului de servicii s-ar fi modificat unitatea campaniei publicitare. Totodata, raportul financiar semnaleaza ca Ministerul Mediului s-a comportat superficial si nu a negociat contractul de 500.000 de euro atribuit firmei ARS Advertising. In plus, beneficiarul nu a prezentat vreo fundamentare privind difuzarile si preturile de publicitate si, in consecinta, s-au incarcat facturile platite de minister. “Stiind ca sunt utilizate fonduri europene si sume din bugetul de stat in cazul acestui contract, se impunea ca reprezentantii Ministerului Mediului sa dovedeasca buna-credinta privind utilizarea banilor publici”, se arata in document. In schimb, pe domeniile achizitii si publicitate, se arata ca ministerul a procedat corect dand contractul fara licitatie, avand in vedere faptul ca trebuiau respectati parametri de timp si continuitatea campaniei de promovare POS Mediu. “Lucrarile sau serviciile suplimentare nu pot fi separate de contractul initial fara aparitia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractanta”, se precizeaza in raport. Totodata, raportorii arata ca ministerul nu a incalcat legea achizitiilor publice, deoarece valoarea contractului suplimentar nu depaseste 50% din primul contract obtinut de firma ARS Advertising, in valoare de 1,2 milioane euro.

Comisia de ancheta în cazul Nemirschi, constituita in urma unor articole aparute in ziarul “Gardianul”, avea ca termen final de lucru data de 18 septembrie.

F. Andronache, C. Toma

Iustin Covei prins de DIICOT intr-o actiune ce viza trei retele de falsificatori de carduri

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Iustin Covei, fiul lui Marin Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova, si nepotul lui Gheorghe Covei, procuror la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova, banuit ca ar fi implicat în coordonarea unei grupari specializate în falsificarea de carduri, a fost adus ieri la sediul central al DIICOT, pentru audieri. In ultimii ani, acesta si-a capatat renumele de „copil problema“ al Craiovei. Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), investigatiile procurorilor vizeaza activitatile a trei grupuri infractionale organizate care actionau în municipiul Craiova.
Intreaga retea de falsificatori de carduri decapitata ieri de politisti, avea in componentta 30 de personae, care urmau sa fie prezentate instantei dupa audierile de la DIICOT Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva. Pe lamnga Covei, in actiuni de coordonare mai erau implicatI si altI capi ai lumii interlope din Craiova, priuntre care Jean Marin Mihaila, zis Jan, Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerica, Ionel Calin, zis Nixon si Petre Halanei. In urma descinderilor de la domiciliile acestora autoritatile au confiscate mai multe dispositive de falsificare a cardurilor, bani sI masini de lux.

Supranumit in lumea buna a orasului “beizadeaua Craiovei”, Iustin Covei, a fost ridicat, în jurul orei 10.30, de la locuita sa din cartierul Brazda lui Novac, de catre lucratori ai Detasementului de Interventie Rapida. Iustin Covei, a iesit din casa însotit de mascatI si a spus ca în locuinta sa a fost gasit un “laborator de facut prajituri”. Odata cu Iustin Covei au mai fost retinuti alti doi tineri suspectati în acest caz: Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerica, si Ionel Calin, zis Nixon, cunoscuti în lumea interlopa. IGPR a informat ca retelele de falsificatori de carduri destructurata de politistii de la combaterea criminalitatii organizate este formata din circa 30 de personae sI actiona de mai bine de trei ani. In urma descinderilor la locuintele acestora au fost ridicate dispozitive de falsificare a cardurilor, bani si masini de lux. De asemenea, peste 120 de sabii, cutite si alte arme albe, precum si o pusca si un pistol au fost gasite de anchetatori, joi, într-una din locuintele din Craiova. Politia Româna precizeaza ca 28 dintre perchezitii au fost efectuate la Craiova, iar una în municipiul Constanta.
Ancheta mai veche pentru trei ani de «actiune»
Potrivit IGPR mai arata ca politistii de la combaterea criminalitatii organizate fac cercetari în acest dosar înca de la începutul anului, iar în acest caz s-a cooperat cu autoritatile din Australia, Iordania si Spania. Grupul era specializat în confectionarea de echipamente destinate clonarii cardurilor bancare si în retragerea de numerar de la bancomate. Activitatea grupului infractional se desfasura atât în tara, cât si în strainatate, în tari precum Australia, Iordania si Spania, de unde membrii gruparii obtineau în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor bancare. Acestia instalau dispozitive cu camere de luat vederi pe bancomate, iar datele obtinute erau trimise în România, unde erau imprimate pe carduri blanc. Banii erau extrasi de la ATM-uri din România. Surse din cadrul Parchetului general sustin faptul ca cele trei retele actionau de multe ori independent. Inafara creierului retelei, in componentta acestora mai erau sI “tehnicienii”, montatorii si sI “plasatorii” de clone de carduri. Montatorii aveau rolul de confectionare a fetelor de bancomat false sau a dispozitivelor de preluat cardurile clientilor bancari, numite “pisici” sau “skanere”, prin intermediul carora se puteau prelua datele de pe benzile magnetice. Odata preluate, informatiile erau extrase de tehnicieni sI transferate cu ajutorul laptorurilor pe carduri de acces la metrou cu banda magnetica. Clonele erau preluate de tragatori care actionau in diferite colturi ale lumii, extragand diverse sume de bani. Pâna în acest moment, au fost identificate peste 30 de persoane care dupa audieri si retinere la sediul DIICOT – structura centrala, au fost prezentate instantei, cu propunerea de arestare preventiva.
Beizadeaua Iustin Covei – un «CV» de drept penal
Beizadaua magistratului Marin Covei, de la Curtea de Apel Craiova, a tinut de-a lungul timpului paginile ziarelor chiar mai mult decât „predecesorul“ sau, Costi Raducanoiu, fiul fostului prefect de Dolj Constantin Raducanoiu. Înca de la vârsta de 14 ani, toata strada sa îi stia de frica. Iustin Covei teroriza pe toata lumea asmutindu-si ciobanescul german împotriva catelusilor vecinilor. Daca încerca cineva sa-l puna la punct, imediat sareau în ajutorul „d-lui Goe“ tatal sau si bunicul, Romica Popescu, fostul director general al Liceului „Nicolae Titulescu“, situat în spatele vilei familiei. Odata cu trecerea anilor, Iustin Covei a început sa comita alte faradelegi. În adolescenta a fost acuzat de savârsirea a doua infractiuni de conducere fara permis, una de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice si una de ultraj împotriva unui politist în exercitiul functiunii. În luna mai 2003, minor fiind, beizadeaua Covei a plecat la plimbare cu un BMW neînscris în circulatie, fara a poseda permis de conducere. Dupa nici o suta de metri parcursi la volanul masinii, Iustin Covei a fost prins de un echipaj de politie. Avea sa se aleaga cu primul dosar penal. În ianuarie 2004, în jurul orei 3.00, a plecat împreuna cu alti 10- 15 derbedei sa-i snopeasca în bataie pe cei ce petreceau la barul „Blue Generation“ din cartierul craiovean Sarari. Gasca lui Covei, înarmata cu scanduri si cutite, a generat un scandal monstru, înjurandu-i si amenintandu-i pe tinerii care se aflau la petrecere si chiar sarind la bataie. Covei a fost „pescuit” de un echipaj de politie în timp ce sarea gardurile vii încercând sa scape. În Sectia nr. 3 de Politie din Craiova a înjurat si i-a amenintat pe oamenii legii cu tatal si unchiul sau (fratele tatalui sau fiind procuror la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova) si chiar i-a tras unui subofiter un pumn în fata, în prezenta mamei sale, Mihaela Covei, directoarea Policlinicii Spitalului Municipal, „Filantropia“ din Craiova. Asta dupa ce, în noaptea de Revelion, chiar parintii sai fusesera amenintati cu cutitul de catre beizadea.

Liceanul nelinistit umilea autoritatile orasului
A urmat accidentul rutier produs în ziua de 9 februarie 2004 pe strada George Enescu din Craiova. Pe atunci era înca elev al Liceului „Nicolae Titulescu“ din Craiova, unde pe vremea lui Ceausescu bunicul sau, Romeo Popescu, fusese director general. Aflat la volanul altui autoturism neînscris în circulatie, un Mitsubishi, Iustin Covei a intrat pe contrasens si a izbit frontal un Opel condus regulamentar de Dic Stanache. Conducatorul Opelului, ocupantul locului din dreapta, sotia lui Stanache precum si Covei jr au ajuns în stare grava la spital. Toata lumea credea ca asta pusese capac si ca de aici urma sa i se înfunde. De unde?! Tatal beizadelei s-a dus seara, dupa mai bine de zece ore de la producerea accidentului, la Politia Rutiera Craiova. Acolo, dupa ce a zbierat si amenintat cadrele serviciului, de la agent pâna la comisar nescapând nimeni de umilire, magistratul Marin Covei l-a luat mai mult pe sus pe subcomisarul Dumitru Paraschiv si l-a dus la locul accidentului, pentru a „cauta“ martori oculari. Paradoxal, acolo se afla un taximetrist ce trasese pe dreapta în asteptarea clientilor, care... vazuse accidentul. A doua zi, Dumitru Paraschiv era mutat disciplinar de la Rutiera la Paza si ordine. În afara de toate acestea, Covei jr a mai facut multe. Odata, tot fara permis, într-o intersectie din Craiova, neacordând pripritate, a intrat cu scuterul într-o Dacia apartinând... Ministerului de Interne. Fiecare din aceste fapte, comise sub protectia tatalui si unchiului sau, a constituit obiectul câte unui dosar penal, conexate toate în dosarul de pe rolul instantei. Partea vatamata, politistul lovit în exercitiul functiunii, nu a fost ajutat cu nimic de catre IPJ Dolj. Mai mult, discret i se recomanda sa-si retraga plângerea, iar Marin Covei îi spunea mereu, pe holurile Judecatoriei Racari, din judetul Dâmbovita, unde a fost judecata beizadeaua sa: „N-ai, ba, ce sa-mi faci, ca sunt judecator!“ Si a avut dreptate! Pentru tot ce a facut, Iustin Covei a fost condamnat la mai multe pedepse de câte... doua sau trei luni de închisoare, urmând sa „execute” pedeapsa cea mai „grea“, de trei luni cu... suspendare. Nemultumit de sentinta penala, Iustin Covei, prin cei sase aparatori, a declarat recurs, acesta urmând sa se judece la Tribunalul Dâmbovita... trei luni cu suspendare dupa ce ai terorizat un oras întreg, aruncând sfidator la toti: „Voi stiti, ba, cine e tata si unchiu’ meu?“.
Masina scumpa pe creditele babacilor
Mama lui Iustin Covei, Aurora Covei, un reputat medic specialist cunoscut in Craiova, în casa careia ieri dimineata au descins procurorii DIICOT, a declarat pentru «Gardianul» ca în casa ei nu exista nici un laborator pentru falsificat carduri bancare si ca tot ceea ce au facut politistii a fost sa întocmeasca raportul de perchezitie.“ “Am mai spus acest lucru de mai multe ori azi. Noi ne-am obisnuit cu asa ceva. S-a întocmit procesul-verbal de perchezitie. La noi în casa nu s-a gasit nici un laborator pentru clonarea cardurilor bancare. Fiul meu nu are nimic pe numele lui, nici masina, nici casa. Se spune ca am avea zeci de mii de euro. Eu pot sa spun ca nu avem decât datorii la banci. Fiul meu avea promisiunea de la tatal sau ca daca intra la facultate sI este cuminte ii ia o masina buna, ceea ce am sI facut, dar dupa ce ne-am imprumutat la banci”. Mai mult, nici nu stiu de unde avea el bani atåtia, ca noi ii dadeam in fiecare zi, iar acasa nu venea cu lucruri noi cumparate, a declarat Aurora Covei.

Gabriel Burlacu, Florin Tanovici

Leul, devalorizat cu premeditare pentru accize mai mari

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro


• Cursul leu-euro a crescut constant din a doua parte a lunii septembrie, iar analistii se asteapta ca acest proces sa continue, pe fondul crizei. Acesta nu este insa singurul motiv pentru care leul se depreciaza.Voci avizate sustin ca evolutia negativa a monedei nationale are stransa legatura cu data de 1 octombrie, cand se stabileste nivelul accizelor pe anul viitor, in functie de cotatia euro. Guvernul are nevoie disperata de bani si analistii nu exclud ca ar putea fi vorba despre o „devalorizare controlata.
• Daca acciza se va calcula la un curs favorabil statului, romanii vor plati mai multi bani pentru o serie de produse carora li se aplica aceasta taxa. Este vorba despre bauturi alcoolice, tutun, cafea, carburanti, energie electrica si autovehicule. De anul viitor insa, statul va elimina impozitul pe produsele de lux, precum blanuri, bijuterii, cosmetice, cristaluri, parfumuri, arme de vânatoare sau iahturi, pentru ca altfel risca sanctiuni de la UE.
• Si in ultimii doi ani s-a intamplat acelasi fenomen. Dupa ce leul s-a apreciat usor in timpul verii, la inceputul toamnei s-a constatat o usoara depreciere. Spre exemplu, in ultimele doua saptamani din septembrie 2007 si 2008, comparativ cu prima parte a lunii, leul a pierdut teren in fata euro, devalorizandu-se cu cateva unitati. Mai mult, in toamna anului trecut, cursul leu/euro a inregistrat un varf maxim chiar la inceputul lunii octombrie
O miscare asemanatoare a fost inregistrata si anul trecut si in toamna anului 2007, de cand in Codul Fiscal a fost introdusa data de 1 octombrie pentru calculul accizelor pe anul urmator, sustin sursele citate. Daca ne uitam pe cursul valutar din ultimele doua saptamani ale lunii septembrie 2008, constatam ca, in comparatie cu jumatatea lunii, in ultima zi din luna cursul este mai ridicat. Astfel, daca la 14 septembrie 2008 un euro costa 3,6612 lei, acesta a urcat treptat pana la valoarea de 3,7336 lei inregistrata in 30 septembrie, pentru ca pe 1 octombrie euro sa fie cotat la o valoare de 3,7348 lei. Surse din piata sustin ca si in toamna acestui an se va petrece un fenomen asemanator. Concret, dupa ce leul s-a apreciat usor in timpul verii, la inceputul toamnei constatam ca incepe sa o ia la vale, astfel incat la 1 octombrie cursul sa fie favorabil statului, si nu populatiei. De la inceputul acestei luni, cursul a oscilat in limitele 4,23 – 4,24 lei/euro, pentru ca in data de 11 septembrie acesta sa mai creasca cu o unitate la 4,25. In 14 septembrie, cursul a ajuns la 4,27 lei/euro, nivel maxim care nu a mai fost atins din 25 martie. Dupa aceasta data, cursul a inceput din nou sa scada pana la valoarea de 4,25 in cursul zilei de ieri. Si in anul 2008 cursul valutar a inregistrat un varf maxim chiar la inceputul lunii octombrie. Potrivit Codului Fiscal, „valoarea in lei a accizelor, a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule, stabilite in echivalent euro se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Acest curs se utilizeaza pe toata durata anului urmator”.
Leul va continua sa se deprecieze, sustin analistii
Analistii economici considera ca poate fi luata in calcul o asemenea „manevra”, insa deprecierea monedei nationale este in primul rand rezultatul faptului ca economia este la pamant. „Nu cred ca BNR se expune la astfel de jocuri si nu cred ca guvernatorul marseaza la asa ceva. Cu precadere septembrie si octombrie sunt luni in care se realizeaza exporturi mari, deci exista cerere mare de euro, iar leul sufera o tendinta de depreciere”, ne-a declarat analistul financiar Bogdan Baltazar. La randul sau, analistul Ilie Serbanescu sustine ca, nici chiar daca statul ar recurge la o asemenea solutie pentru a mai aduna bani la buget, nu vor fi depasite problemele cu care se confrunta economia. „Se poate recurge si la astfel de solutii. De ce nu? Insa problema nu rezolva deficitele mari ale statului, dar il ajuta sa mai atenueze din problemele pe care le are. Orice manevre se fac pe piata valutara, induse de Banca Nationala, nu reusesc, in conditiile in care fundamentele economice sunt deteriorate si directia leului nu este alta decat in jos. Piata nu-l poate tine ca nu are sustinere, romanii care muncesc in strainatate nu mai trimit bani, investitiile au scazut la jumatate, exporturile sunt la pamant”, a spus Ilie Serbanescu. Deprecierea leului va fi si mai accelerata dupa alegerile prezidentiale, considera si Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata. „Trendul descendent al leului este din iulie 2007. Sigur ca si lunile octombrie 2007 si 2008 se incadreaza in trend. Avem o tendinta de depreciere care va fi tot mai vizibila in zilele si saptamanile viitoare, iar dupa alegeri se va vedea si mai mult aceasta depreciere. Oricum, in momentul de fata leul este supraapreciat”, considera Liviu Voinea.
Care sunt produsele accizate in Romånia
Potrivit legislatiei din Romania, urmatoarelor produse li se aplica acciza: bauturi alcoolice, tutun, cafea, carburanti, energie electrica si autovehicule. Daca toate acestea vor fi suprataxate de stat in continuare, in schimb, tara noastra va elimina de anul viitor acciza pentru produsele de lux, precum blanuri, bijuterii, cosmetice, cristaluri, parfumuri, arme de vânatoare sau iahturi, pentru ca asa obliga legislatia UE.

Madalina Dicu

Nici o zi fără reprezentaţie: Băsescu, avocat pentru Elena Udrea

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
17 Sep 2009 Cristian Oprea

Preşedintele Băsescu a lăudat-o pe Elena Udrea pentru realizările în privinţa îmbunătăţirii imaginii României şi a criticat Ministerul Afacerilor Externe - din guvernarea PNL - în urma „eşecului” campaniei de imagine de anul trecut din Italia şi Spania.
Şeful statului român a explicat, joi, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, că „ceea ce face Ministerul Turismului privind promovarea României la nivel internaţional este foarte eficient”. Intervenţia de joi la postul naţional de radio este cea de-a treia apariţie publică a sa, în ultimele trei zile, după discursul-bilanţ de două ore de marţi în Parlament şi în urma interviului acordat postului naţional public de televiziune (TVR 1), miercuri seară.
Traian Băsescu a criticat campania de anul trecut a Ministerului Afacerilor Externe pentru reabilitarea imaginii românilor în faţa italienilor şi a spaniolilor, deteriorată grav în urma scandalurilor legate de violurile comise de cetăţeni români.
Traian Băsescu a explicat că guvernul PNL al vremii a cheltuit „zece miloane de euro, cu efect contrar”, adăugând că „erau prea brutale” realităţile din presa naţională a celor două ţări. Preşedintele României a detaliat arătând că în 2007 şi 2008 a fost o campanie „pentru a băga pe gâtul italienilor” punctul de vedere românesc. Traian Băsescu a tras o concluzie în urma campaniei MAE şi a oferit un sfat: „Eficienţa a fost zero; trebuie să fim mai inteligenţi puţin”. Apoi a făcut următoarea remarcă: „Noi nu suntem Mailat, suntem un popor cu o istorie bună, care în afară de Holocaustul împotriva ţiganilor şi al evreilor nu are de ce să-i fie ruşine”.
Şeful statului român a spus că turiştii străini au fost foarte impresionaţi de România şi că nu au fost deranjaţi de starea jalnică a drumurilor, despre care a dat asigurări că „este un clişeu”. Traian Băsescu a ţinut să remarce faptul că vizitatorii străini nu sunt afectaţi de starea proastă a infrastructurii naţionale pentru că „70 la sută din turism se face cu avionul”. Preşedintele României a declarat că a stat de vorbă cu turiştii care vin la un restaurant de lângă reşedinţa sa şi unde se ducea alături de soţie pentru a intra în vorbă cu ei. Bucuros, Traian Băsescu a constatat că „sigur că mă recunoşteau şi făceau poze cu mine”.
În acelaşi interviu, Traian Băsescu a abordat şi alte teme. În acest sens, şeful statului român a precizat că protestul magistraţilor are un substrat electoral: „La anul sunt alegeri pentru CSM. Toţi fac orice ca să intre în CSM şi de aceea încearcă să le arate colegilor ce fac pentru ei”.
Din nou, preşedintele României i-a criticat pe magistraţi: „În momentul de faţă, justiţia încalcă grav un drept al românilor: accesul la Justiţie”, dar a şi dezvăluit faptul că „vor apărea şi evoluţii politice în care partidele vor sări să apere Justiţia”. Băsescu s-a arătat deranjat de faptul că CSM a „intrat într-un joc politic” prin „încercarea de a stabili un interimar” în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Totodată, Preşedintele a mai spus că „Guvernul a cerut cele 10 zile de concediu fără plată în cazul bugetarilor şi pentru a putea avea un respiro până la primirea celei de-a doua tranşe a împrumutului de la FMI”. Din nou, şeful statului a exprimat aceeaşi poziţie faţă de continuarea mandatului său la Palatul Cotroceni: „Voi lua o decizie privind o eventuală candidatură după ce voi mai umbla prin ţară şi voi avea un puls exact”.
Despre o eventuală grevă generală a avut o opinie scurtă: „Sper să avem inteligenţa să n-o facem (greva, n.r.) pentru că asta nu va rezolva nimic”.

Şoferul minor Geoană, carnet fără şcoală?

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
17 Sep 2009

Biroul de Investigatii
 
Pînă acum ştim următoarele despre tînărul conducător auto Alexandru Geoană: are 16 ani, permis categoria B1, a făcut şcoala de şoferi şi a susţinut examenul pe un Logan (potrivit declaraţiilor doamnei Mihaela Geoană, pe care le puteţi citi în articolul nostru.




Senzaţional! Iată însă ce a declarat, pentru Newsin, Vasile Ştefănescu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Şcolilor de Şoferi din Romånia: "Nimeni nu a făcut şcoala de şoferi în Bucureşti pentru categoria B1 pentru că nici o şcoală nu are astfel de vehicule. Nu ştiu nici în ţară să fie aşa ceva". “Este o crimă să le dăm permise puştilor”, a adăugat acelaşi Vasile Ştefănescu.
Într-un comunicat de presă emis astăzi, Mircea Geoană a mai precizat că fiul său, “atåt la examenul auto cât şi la orele de traseu urmate în cadrul şcolii de şoferi, a fost folosit un autoturism, în conformitate cu prevederile art 30 lit. 1)”. Deci, mama şi tatăl spun că Alexandru Geoană a făcut şcoala de şoferi, dar preşedintele FNŞŞR declară că nu ştie să existe şcoli de şoferi care să instruiască pentru aşa ceva. În plus, Mihaela Geoană a încurcat un pic borcanele şi a declarat că fiul a dat examenul pe un Logan, deşi legal nu are dreptul să conducă aşa ceva.


No, acum nu vrem să fim tendenţioşi, da' numai nouă ni se pare că ceva e în neregulă cu permisu' lui Geoană ăl mic?