luni, 22 iunie 2009

Mare Boier!

Romania trebuie salvata!

Mare om, mare boier mai e si Oprisan asta, de mult nu am mai auzit de el.

Ce s-a intamplat cu el? aa, a intrat PSD-ul la guernare si s-au potolit jurnalistii.
Mare e gradina PSD-ului, dar nimic nu poti face fara acordul PDl-ului si PNL-ului.
Ave Romania! mai degraba "Are Romania, are!"

Un km de asfalt pentru Geoană în 24 h

Romania trebuie salvata!

Mare scandal mare în Consiliul Judeţean Vrancea: preşedintele Vrancei, aşa cum s-a autointitulat, mai nou, Marian Oprişan, are o problemă cu justificarea unui kilometru de drum judeţean (în afară de cele pe care nu le-a putut justifica la DNA, care figurau ca balastate, dar nu aveau strop de balast pe ele şi pentru care acum e trimis în judecată).

Pe scurt, la 1 mai, şeful său de partid, Mircea Geoană, l-a anunţat că e posibil să vină în Vrancea. Cum traseul pe care îl aştepta Marean era plin de gropi, „preşedintele Vrancei” a dat ordin unui consilier judeţean PSD care are firmă de construcţii (normal, nu? Că doar n-o avea fabrică de eugenii!) să asfalteze un kilometru şi ceva de Drum Judeţean 204 E Focşani – Petreşti.
Dar a uitat să facă un proiect, un studiu de fezabilitate ceva, sau măcar un contract de sponsorizare, la mişto, cum se face când vrei să ocoleşti Codul Penal cu acte. Omul, Victor Roman, despre care noi v-am mai povestit că se ocupă de asfaltări la minut (în locul falimentatei „SC Drumuri şi Poduri” – societatea CJ Vrancea), a netezit drumul în numai 24 de ore.

Geoană n-a mai venit, dar nici Consiliul Judeţean nu mai recunoaşte că a ordonat asfaltarea unui drum fără nici un document în spate, după cum chiar Oprişan transmite într-un răspuns oficial către presă. Şmenul a mers până-ntr-acolo încât Marean a încercat, la ultima şedinţă de CJ, să aprobe indicatorii tehnico economici ai drumului respectiv abia după ce asfaltase o porţiune fără acte, fapt care a iritat restul consilierilor judeţeni care n-au învăţat încă fraza „Da, să trăiţi! Votez, să moară mama!”. Şi uite că liberalii din CJ Vrancea au anunţat că vor face plângere penală împotriva ordonatorului principal de credite, adică împotriva unicului iniţiator de proiecte, cu sau fără acte în spate – Marian Oprişan. Asfaltare, asfaltare, da’ s-o ştim şi noi, nu? Eee, dar povestea asta are, totuşi, şi o parte frumoasă. Cetăţenii judeţului Vrancea au propus ca, dacă tot s-a hotărât Marean să rişte asfaltări pe lângă lege, să rişte până la capăt, adică să asfalteze toate drumurile judeţene, că fapta e aceeaşi şi, după câte ştim noi, nu poţi primi două condamnări pentru aceeaşi faptă.



P.S. Cea mai mişto fază e că zilele trecute, deputatul Nini Săpunaru (fost abonat la proiectări pe drumuri judeţene prin firma sa, Europroiect) i-a făcut plângere penală lui Oprişan pentru porţiunea de drum asfaltată fără să-l întrebe şi pe el dacă e nevoie de vreo proiectare, ceva.


20 Iun 2009 | Biroul de Investigatii ,Academia Catavencu

Nu e criza domnule!

Romania trebuie salvata!

Esti tampit?

Care criza?
Unde e criza?

Asa am avut bani si pentru euro-parlamentare.
Asa am dat si la saraci cate o paine sa ne voteze.

Guvernul a alocat 26 mil. euro pentru primarii inainte de alegeri

Romania trebuie salvata!

Guvernul a alocat primariilor, inainte de alegerile pentru Parlamentul European, aproximativ 26 de milioane de euro din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, principalele beneficiare fiind primariile conduse de primarii PSD si PDL, care au primit peste 92% din suma totala.

Cei mai multi bani i-au primit primariile PSD - peste 53.000.000 de lei, pentru 863 din cele 1138 primarii conduse de social-democrati (adica pentru 75% dintre acestea). Primariile PDL au primit peste 49.000.000 de lei pentru 859 din cele 909 primarii conduse de democrat-liberali (pentru 94% dintre ele), informeaza NewsIn.

Pe locul al treilea, la mare distanta, se afla primariile conduse de liberali, care au primit aproape 1.977.000 de lei pentru 68 din cele 706 primarii pe care le-a castigat PNL, banii fiind alocati astfel pentru aproape 10% dintre acestea. La mica distanta de PNL se afla primariile conduse de membri ai PC, cu 1.881.000 lei, bani care au fost alocati pentru 33 din cele 47 de primarii administrate de conservatori (pentru 70% dintre acestea).

26 din cele 56 de primarii conduse de independenti au primit in total 1.306.000 lei, fiind urmate de primariile PNG cu 876.000 lei, bani care au fost alocati pentru 21 din cele 37 de primarii conduse de primari membri ai partidului lui Gigi Becali.

Primariile conduse de membri PNDC beneficiaza de 509.000 lei (alocati pentru toate cele 14 localitati administrate de primari ai acestui partid), cele ale PRM - de 308.000 lei (pentru 9 din cele 19 primarii), de PNTCD cu 183.000 lei (pentru 5 din cele 11) si de cele ale PIN cu 132.000 lei (pentru 3 din cele 7 conduse de membri PIN).

UDMR a primit 71.000 lei pentru 2 primarii din cele 184 pe care le are in tara, Partida Romilor - 45.000 pentru o primarie din cele doua, Uniunea Croatilor 23.000 de lei pentru unica primarie pe care o detine, iar UPSC tot 23.000 de lei pentru una din cele doua primarii. Partidul Ecologist are trei primarii si a primit 18.000 lei pentru una dintre ele.

In ceea ce priveste Capitala, au primit fonduri doar sectoarele 2 si 5, conduse de primarii social-democrati Neculai Ontanu si Marian Vanghelie. Sectorul 2 a primit 61.000 de lei, iar sectorul 5 - 62.000 de lei. Printre beneficiare se afla si consiliile judetene Braila, Caras-Severin, Constanta, Suceava si Teleorman.

Banii au fost alocati inainte de alegerile pentru Parlamentul European, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2009, pentru Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului a fost aprobata suma de 152 milioane de lei. La rectificarea bugetara, Fondul a fost suplimentat cu 417 milioane de lei. Prin HG 605 aprobata in sedinta din 3 iunie, suma totala alocata primariilor s-a ridicat la 110 milioane de lei (aproximativ 26 de milioane de euro).




Publicat: astazi 9am