marți, 27 septembrie 2011

Videanu, bun de plată 1.000.000 €

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
Vlad Popa 27 Septembrie 2011, Ora 00:00



Fostul edil-şef al Capitalei Adriean Videanu, alături de 12 funcţionari di n cadrul Primăriei Generale, trebuie să plătească 1,3 milioane de euro, conform unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Videanu e acuzat că a cumpărat un teren în Mihăileşti, Giurgiu, pe care acum se află adăpostul pentru câini, cu o valoare de aproape cinci ori mai mare decât preţul pieţei de la acea vreme.

Decizia Tribunalului Bucureşti se bazează pe mai multe raporturi ale Curţii de Conturi. Potrivit acestor date, prezentate, ieri, de Antena 3, pentru anul 2007 există plăţi nejustificate în valoare de 8 milioane de euro făcute către diverse firme care au asfaltat bulevarde din Bucureşti.
Mai mult, în decizia instanţei se specifică faptul că fostul primar a cumpărat terenul de la Mihăileşti, Giurgiu, cu o valoare de circa cinci ori mai mare decât era atunci preţul pieţei. Acolo a fost construit un adăpost pentru câinii maidanezi din Capitală. Acest proces împotriva lui Adriean Videanu datează din 2008, iar de atunci dosarul a fost plimbat între instanţele de judecată, iar la final fostul primar a fost obligat să plătească un milion de euro la bugetul local. Decizia nu e definitivă, o hotărâre finală urmând să se ia la sfârşitul lunii noiembrie, când e programat recursul lui Videanu.
Are avere de 60-70 milioane de euro
Potrivit Top 300 Capital pe anul trecut, Adriean Videanu are o avere ce se ridică la 60-70 de milioane de euro. Fostul edil deţine două apartamente în Bucureşti, un teren de 1.808 mp în Hunedoara şi un teren de 5.400 mp în Snagov. Fostul primar al Capitalei are bijuterii şi ceasuri de 183.000 de euro, tablouri şi obiecte de artă de 37.000 de euro şi patru conturi în bancă ce nu depăşesc 50.000 de euro.
Soarta maidanezilor ar putea fi decisă azi
Deputaţii vor trebui să dea astăzi votul final la legea care prevede gestionarea câinilor vagabonzi. Parlamentarii nu au reuşit să hotărască soarta maidanezilor săptămâna trecută, întrucât au chiulit în masă şi nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a adopta sau nu legea. Dacă va fi aprobată legea, atunci soarta maidanezilor va fi hotărâtă de populaţie, prin referendum.


Mai mult: Videanu, bun de plată 1.000.000 € - Ştiri interne | Libertatea.ro