vineri, 23 ianuarie 2009

Logan si calculator la pret de... fara numar!!! E criza?

Un singur competitor, un singur castigator, un singur perdant,

Furnizorul oficial al Loganurilor de 70.000 de euro pentru Politie, omul de afaceri Bogdan Savin, a dat din nou lovitura in afacerile cu statul cu un nou contract pentru furnizarea de computere pentru Nuclearelectrica. Reteta e clasica: se prezinta singur la licitatie si bineinteles ca in urma unei negocieri compania de stat ii aloca un contract de peste 28 de milioane de lei.

Nuclearelectrica a acordat, in urma unei negocieri, firmei Ager Business Tech SRL, detinuta in proportie de 90% de Bogdan Emanoil Savin, un contract de 28,5 milioane de lei pentru extinderea retelei de calculatoare.

Singur participant,singur castigator


Reteta clasica a afacerii de 28 de milioane de lei derulata pe ultimele zile ale sefiei lui Teodor Chirica la Nuclearelectrica este negocierea cu firma lui Savin, similara cu cele anterioare in urma carora omul de afaceri a vandut 10.000 de masini Politiei in ultimii patru ani. Firma lui Savin va trebui ca, in urmatorii doi ani, sa presteze lucrari de extindere si securizare a retelei de calculatoare a Nuclearelectrica. Teodor Chirica nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a-si formula un punct de vedere pe marginea acestei afaceri derulate pe bani publici.

Si, ca totul sa fie si mai lejer pentru Savin, contractul poate fi subcontractat, insa partea ce poate fi subcontractata nu se cunoaste. Contractul acordat firmei lui Savin are o valoare similara cu cifra de afaceri a Ager Business Tech in 2006 si 2007, ceea ce inseamna ca va traversa un pic mai usor criza economica.

Savin, SuperLoganul si noi toti ceilalti


Savin a devenit cunoscut ca furnizor oficial al nu mai putin de 10.000 de masini pentru Politie in valoare de aproape 900 de milioane de lei. El a vandut masini Politiei pe timpul PSD-ului, pe vremea cand Internele erau conduse de Vasile Blaga si pe mandatul liberalului Cristian David. Din nefericire, aceasta ultima afacere a lui Savin de 500 de milioane de lei pentru furnizarea Loganurilor de 70.000 de euro pentru Politie nu a suferit niciun fel de modificare a preturilor in pofida maniei presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care s-a aratat foarte indignat de costurile uriase pentru bugetul public si de modalitatile considerate neortodoxe de atribuire a contractului. Potrivit oficialilor Inspectoratului General de Politie al Romaniei (IGPR), afacerea lui Savin cu statul merge nestingherita mai departe, in pofida afirmatiilor sefului actualului Cabinet, Emil Boc, de reducere drastica a cheltuielilor guvernamentale.


Ager Leasing detinuta de Savin a castigat contractul pentru Loganul de 70.000 de lei in urma unor 29 de contracte separate pe care le-a castigat prin negociere directa dupa ce a fost singurul care s-a prezentat pentru atribuirea acestui contract.
Sursa: financiarul
.C. Media Casa Press S.R.L,

PNL a cheltuit 63.654 de euro pentru un loc de parlamentar


Conform actelor depuse la Autoritatea Electorală Centrală, partidele parlamentare au cheltuit în campania electorală peste 20 de milioane de euro. Din punctul de vedere al eficienţei, liberalii s-au dovedit cei mai slabi, cheltuind 63.654 de euro pentru un loc de deputat sau de senator, aproape dublu faţă de democrat- liberali.

Familia TVR in discutia parlamentarilor.

Parlamentarii sunt pesimisti in privinta schimbarii procedurii de alegere a presedintelui televiziunii publice. Nimeni din clasa politica nu stie cum ar putea sa arate o televiziune publica ferita de trocurile politice. Opiniile nu conduc la un proiect concret si viabil de reorganizare.
„Chiar credeti ca se poate elimina atat de usor influenta politica asupra Televiziunii Romane?” Aceasta afirmatie dezarmanta apartine Rodicai Nassar, fost deputat PSD in Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea Societatii Romane de Televiziune (SRTV). Probabil ca nu este singurul politician care gandeste astfel.

In 2006, parlamentarul Raluca Turcan a intocmit, cu aportul organizatiilor de media, un proiect pentru depolitizarea si reorganizarea Televiziunii Romane.

Proiectul a trecut de Camera Deputatilor, dar a fost uitat in sertar pana anul trecut, cand a fost respins cu unanimitate de voturi in Senat. Turcan intentioneaza sa reia anul acesta procesul pentru ca, spune parlamentarul, este nevoie de o procedura transparenta de alegere a conducerii SRTV.

Proiectul care va fi reintrodus in procedura parlamentara vizeaza, printre altele, numirea Consiliului de Administratie de catre reprezentanti ai societatii civile. Insa si in cazul acestui punct, parlamentarul Rodica Nassar are un comentariu descurajant: „Nu exista societate civila in Romania si, mai mult, nu exista societate civila depolitizata. Si ei sunt tot ai nostri!”

Politicul intervine in stiri


Alin Teodorescu, fost parlamentar PSD, considera ca depolitizarea este o problema mai putin importanta pentru SRTV. Si el este sceptic in privinta... societatii civile. „Clarificarea relatiilor dintre presedintele institutiei, conducerea executiva si Consiliul de Administratie este esentiala”, afirma Teodorescu.

In 2006, a avut numeroase observatii legate de proiectul de lege al Ralucai Turcan: „In proiect nu erau stabilite clar atributiile presedintelui si ale directorului general. De asemenea, nu erau definite relatiile dintre Consiliul de Administratie si management”. Intrebat daca politica editoriala a TVR este controlata politic in prezent, Alin Teodorescu a raspuns: „Nu mai mult decat acum cinci-sase ani. Politicul mai intervine la stiri, dar are o influenta minora in politica de programe”.

In schimb, Catalin Avramescu, consilier de stat in cadrul Cancelariei presedintelui Traian Basescu, spune ca televiziunea publica are nevoie de libertate si calitate. „Alegerea presedintelui ar trebui facuta de catre un juriu format din reprezentanti atat ai partidelor politice si sindicatelor, cat si ai societatii civile”.

Avramescu spune ca exista cenzura in TVR: „O dovada este faptul ca anumite persoane, precum oameni de cultura ca Andrei Plesu si oameni de dreapta, in general, nu apar la TVR”. Despre actualul presedinte al SRTV, Catalin Avramescu afirma ca este un politruc, vinovat pentru scaderea standardelor de calitate: „Postul public a ajuns sa difuzeze programe de teleshopping, avand o grila cu putine emisiuni de calitate. Idealul lui Sassu este ca TVR sa aiba un public format din telespectatori care sa nu stie pe ce lume traiesc.”




Sursa: Adevarul, astazi

Oprisan si afacerea "Vrancea"!

Raluca Dan , fostul director de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, va prelua functia de prefect. Alti trei trimisi ai Guvernului in teritoriu au fost inlocuiti cu oamenii coalitiei PSD-PDL.
Proaspatul ministru de Interne, Liviu Dragnea, si-a inceput in forta mandatul. Primele hartii semnate de fostul baron de Teleorman au fost de inlocuire a patru prefecti numiti de PNL. Trei dintre ei au fost mutati pe baza prevederilor principiului mobilitatii, in timp ce unul a fost schimbat, ocupand pana acum functia temporar. Astfel, Vasile Gudu (PDL) a fost numit la Tulcea, Victorel Lupu (PSD) la Iasi, Cristian Roman (PDL) la Botosani si Raluca Tatiana Dan (PSD) la Vrancea.

Ultimul nume este si cel mai sonor, Raluca Dan lucrand in perioada 2001-2002, umar la umar cu Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea. Ea i-a ramas loiala baronului pana in 2007, perioada in care a activat ca directorul executiv al Directiei Relatii Interne si Internationale din Consiliul Judetean.
Sursa: Cotidianul, astazi