joi, 3 decembrie 2009

Un vot nul pentru PD-L si PSD!

Romania trebuie salvata!


Moment de reculegere pentru eroii din '89 si pentru cei piriduti in mineriade.

Berceanu şi şpaga lui Hayssam

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro

02 Dec 2009 Dan Coste


Pe site-ul său www.sroscas.ro, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu publică zeci de stenograme ale înregistrărilor audio făcute de SRI în cazul Hayssam.


Probele zdrobitoare, cum caracterizează jurnalistul stenogramele pe care le publică, atestă implicarea de netăgăduit a lui Traian Băsescu, directă şi indirectă, în toate fazele afacerii Omar Hayssam. În una dintre ele, pe care o prezentăm în facsimil, Hayssam îi mărturiseşte procurorului de caz faptul că Radu Berceanu, ministrul pedist al Industriilor în guvernarea CDR, i-a cerut şpagă 150.000 de dolari. Organele de cercetare trebuie să clarifice urgent implicarea lui Radu Berceanu în “Şpaga lui Hayssam”. (MG)

Berceanu şi şpaga lui Hayssam

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Dan Coste

Pe site-ul său www.sroscas.ro, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu publică zeci de stenograme ale înregistrărilor audio făcute de SRI în cazul Hayssam.

Probele zdrobitoare, cum caracterizează jurnalistul stenogramele pe care le publică, atestă implicarea de netăgăduit a lui Traian Băsescu, directă şi indirectă, în toate fazele afacerii Omar Hayssam. În una dintre ele, pe care o prezentăm în facsimil, Hayssam îi mărturiseşte procurorului de caz faptul că Radu Berceanu, ministrul pedist al Industriilor în guvernarea CDR, i-a cerut şpagă 150.000 de dolari. Organele de cercetare trebuie să clarifice urgent implicarea lui Radu Berceanu în “Şpaga lui Hayssam”. (MG)

Legea e făcută de cel cu bani mai mulţi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Adrian Vasiliu

Un teren de 112.000 mp din zona Văcăreşti, în valoare de 100 milioane euro, a fost pus la bătaie de stat, pentru construirea unui mare complex sportiv.
Beneficiarul investiţiei, un off-shore, este acuzat că a ocupat mai multe terenuri proprietate privată şi le-a interzis proprietarilor accesul pe pământurile lor. Ulterior, destinaţia terenului a fost schimbată, pe locul complexului sportiv ridicându-se mall-ul Sun Plaza.Tupeu de „beneficiar al investiţiei“Afacerea a demarat printr-un parteneriat public-privat între Complexul Sportiv Naţional Sala Polivalentă, în calitate de administrator al terenului, şi SC Societatea Dezvoltare Comercială Sudului SRL - SDCS, firmă care are ca acţionari două off-shoruri, beneficiarul investiţiei.Ştefan Surlea este proprietarul unui teren pe Calea Văcăreşti nr. 387, în suprafaţă de 3.000 mp, cu ieşire la şosea. Pentru acest teren el deţine acte de moştenire din anul 1932, impozitul fiind plătit, fără întrerupere, timp de 77 de ani.
Ştefan Surlea povesteşte: „Pe neaşteptate, în anul 2006, terenul mi-a fost îngrădit de organizarea de şantier a mall-ului Sun Plaza, fără nici o înştiinţare. Pe motivul mincinos de suprapunere a unor terenuri, ne-au blocat cadastrul şi intabularea tuturor proprietăţilor din zona Văcăreşti“.Ilegalităţi la primărieSurlea a fost pus în posesie şi cu un teren alăturat, de 450 mp, care aparţinuse familiei sale. Actele au fost semnate de primarul general Adriean Videanu, de viceprimarul Ludovic Orban şi de alţi şapte membri ai comisiei. După ce Surlea a plătit cinci luni impozit pe acest teren, Primăria Capitalei a comis o gravă ilegalitate: a anulat punerea în posesie, deşi singura instituţie care poate anula o împroprietărire este instanţa judecătorească. Din cei nouă membri ai comisiei, care aprobaseră în unanimitate punerea în posesie a lui Surlea, actul de revocare a punerii în posesie nu a fost semnat decât de şase membri - doi nu au participat la şedinţă, iar unul s-a opus revocării. Surlea a contestat în instanţă revocarea punerii în posesie şi a câştigat.Omul îşi povesteşte în continuare necazurile: „Am făcut o serie întreagă de plângeri către instituţiile statului, dar fără rezultat. În 2007 am intentat proces SDCS; instanţa a dispus efectuarea unei expertize judiciare, iar concluziile acesteia arată clar că în mod abuziv mi-a fost ocupată şi îngrădită în întregime toată suprafaţa de teren ce-mi aparţine“.Expertiza a găsit hectare întregi furateExpertul tehnic Constantin Manaş a întocmit Raportul de Expertiză Tehnică în procesul deschis de Ştefan Surlea: „Terenul pe care îl revendică reclamantul Surlea Ştefan se identifică, conform actelor de proprietate prezentate şi a planurilor cadastrale, în Calea Văcăreşti nr. 387. Pe terenul proprietate a reclamantului sunt amplasate construcţii destinate organizării de şantier“. Mai mult, expertul a identificat „un teren împrejmuit cu gard, în suprafaţă de 34.320 mp, care nu se regăseşte în documentaţia cadastrală prezentată de pârâţi“. După cum afirmă proprietarii din zonă,“intenţia SDCS este ca sarcina despăgubirii proprietarilor să cadă în spinarea statului, ca fiind vorba despre o lucrare de utilitate publică“.Reprezentanţii SDCS nu au răspuns la întrebările adresate.Abuzuri multiple la Sun PlazaUn alt caz de încălcare a proprietăţii este cel al Gabrielei Pătraşcu şi al fratelui ei Adrian Lazăr, proprietarii unui teren de 900 mp în Calea Văcăreşti nr. 377. Cei doi deţin terenul în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, plătind impozit de trei ani. În 2008, când au vrut să facă intabularea terenului la OCPI, li s-a refuzat acest lucru pe motiv de suprapunere cu un teren al statului. În fapt, pe terenul lor intrase tot SDCS, cu şantierul Sun Plaza. Secţia 15 Poliţie a fost sesizată asupra tulburării de posesie comise de SDCS, la fel şi Inspectoratul teritorial în construcţii, însă ambele instituţii îi plimbă pe bieţii oameni de la Ana la Caiafa.

Băsescu a tocat jumătate de miliard de lei pe frunze şi iarbă

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Cristian Oprea

Sub preşedinţia lui Traian Băsescu, parcul din incinta Palatului Cotroceni a fost foarte bine întreţinut, cu mulţi bani de la bugetul de stat, de Administraţia Parcuri, Lacuri şi Grădini condusă la acea vreme de vajnicul membru al PDL Virgil Cârstea.
Deşi în schema de resurse umane a Cotrocenilor erau prevăzuţi şi grădinari, instituţia pedelistului a primit de la Administraţia Prezidenţială aproape jumătate de miliard de lei vechi, după cum au declarat pentru Cotidianul surse din Administraţia Prezidenţială.Este interesant de remarcat că pedelistul Virgil Cârstea s-a mutat în casa în care a locuit Traian Băsescu - din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 137 B. Din casa care avea să fie ocupată de Cârstea, Traian Băsescu s-a mutat în enorma reşedinţă oficială din cartierul de lux Primăverii, după ce a devenit şef al statului. Demis de Sorin Oprescu, Virgil Cârstea a fost recuperat de ministrul PDL al Turismului, Elena Udrea.
Cârstea a fost numit la SC Mamaia SA, unde acţionar majoritar este tocmai ministerul condus de fruntaşa pedelistă.Conform unor documente oficiale ale Administraţiei Prezidenţiale, intrate în posesia ziarului nostru, din banii contribuabililor români au fost cheltuiţi 40.086,49 de lei pentru „servicii de întreţinere a parcului din incinta Complexului Cotroceni“. Cheltuiala era făcută în aprilie 2008. La doar o lună, Traian Băsescu îşi primea poporul în cadrul „Zilelor Porţilor Deschise“, pentru a sărbători un an de la revenirea în funcţia de şef al statului român, după luna în care fusese suspendat prin voinţa majorităţii parlamentare.Pe atunci, şeful Administraţiei Parcuri, Lacuri şi Grădini era pedelistul Virgil Cârstea. Adică cel numit de Traian Băsescu în funcţia de director al ALPAB, pe ultima sută de metri a mandatului său de primar. Interesant de remarcat este faptul că atribuirea efectivă a contractului a fost făcută de Cotroceni în favoarea Administraţiei pedelistului în prima parte a lunii mai 2008. Peste câteva zile Băsescu făcea băi de mulţime cu ocazia primei ediţii din mandatul său a „Zilei Porţilor Deschise“. Criteriul după care a fost atribuit contractul este cel al „preţului cel mai scăzut“. La un moment dat, Cârstea obţinuse în justiţie, la începutul acestui an, anularea demiterii sale de către Sorin Oprescu.Traian Băsescu, în casa lui Dej şi în biroul lui CeauşescuLa scurt timp după ce a devenit preşedintele României, Traian Băsescu a luat două decizii majore, s-a mutat într-un căsoi cât toate zilele şi şi-a tras cel mai mare birou din Palatul Cotroceni. După ce i-a criticat pe adversarii săi politici că aparţin luxosului cartier Primăverii, Traian Băsescu s-a mutat exact în hulitul, dar atât de râvnitul cartier. Reşedinţa de pe malul lacului Herăstrău a fost reamenajată cu cheltuieli serioase. Pe atunci, Băsescu justifica cheltuielile prin faptul că nu există o reşedinţă oficială a şefului statului. Aşa a fost aleasă pentru Vila Lac 3. Casa i-a servit drept reşedinţă oficială primului dictator comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej. O altă decizie incontestabilă a aceluiaşi Băsescu a fost mutarea în uriaşul birou de la Palatul Cotroceni. Adică cel mai mare din clădire şi care îi era destinat, de fapt, lui Nicolae Ceauşescu. Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au preferat un birou mult mai mic pe durata mandatului lor. Acum, acel birou e folosit, după cum ne-au declarat surse din Palatul Cotroceni, pentru dejunurile oferite de Băsescu unora dintre oaspeţii săi.

Geoană, casă anonimă din Luxemburg

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
02 Dec 2009 Biroul de Investigatii

De cîţiva ani, candidatul la preşedinţie Mircea Geoană se laudă că, undeva, i se construieşte o casă. În care, în cele din urmă, se va şi muta, ca să nu mai stea abuziv (cum i s-a întîmplat de la terminarea mandatului de ministru de Externe pînă la preluarea funcţiei de şef al Senatului) în locuinţele de protocol ale statului.De fapt, Mircea Geoană minte. Conform soţiei sale, antecontractul semnat de familia Geoană cu firma constructoare nu mai este valabil, deci casa nu se mai construieşte.De ce nu ştie Mircea Geoană că acel contract nu mai e valabil? Pentru că Mircea Geoană are încredere în constructor: o “societate anonimă” din Luxemburg, deţinută de Stefano Albarosa, administratorul unor firme ale lui Ionuţ Bazac.Geoană, mega-burghez cu aport luxemburghezTrebuie spus, de la bun început, că pentru construcţia casei lui Geoană s-au făcut două firme nou-nouţe: una în România, alta în Luxemburg.
Cea din România, care s-a obligat să-i construiască lui Geoană casa, se numeşte Cefin Real Estate Residence SRL. Cea de-a doua, luxemburgheză, care deţine 100% din acţiunile sereleului românesc, se numeşte 6A Investment SA. Conform Jurnalului Oficial al Marelui Ducat al Luxemburgului, 6A Investment SA este înfiinţată de Stefano Albarosa, administratorul firmelor Forza Rossa SRL şi Forza Rossa Real Estate SRL (ambele deţinute de Ionuţ Bazac, fostul ministru al Sănătăţii, promovat asiduu de Geoană pentru portofoliul guvernamental).
Şi acum, să facem o cronologie mică: în septembrie 2005, două firme s-au înfiinţat aproape simultan. E vorba de 6A Investment SA din Luxemburg (unde “SA” nu înseamnă “societate pe acţiuni”, ci “societate anonimă” – adică o firmă cu acţiunile nu prea la vedere) şi Cefin Real Estate Residence SRL. Anonima luxemburgheză, cum am mai zis, deţine integral sereleul românesc.
Şasă camere frumoasă, plus terasăLa nici două luni de la înfiinţarea celor două firme (pe 21 noiembrie 2005), sereleul românesc încheie un “antecontract de vînzare-cumpărare” cu “Geoană Mihaela”. Conform acestui antecontract, “Avînd în vedere că Promitentul-Cumpărător (Mihaela Geoană - n.r.) doreşte achiziţionarea unui apartament în imobilul ce urmează să fie construit în Bucureşti, sector 1, Aleea Alexandru la nr. 26 (“Imobilul”), precum şi achiziţionarea a două locuri de parcare aferente Imobilului, (…) Promitentul-Vînzător (Cefin Real Estate Residence SRL – n.r.) se angajează în mod irevocabil să vîndă Promitentului-Cumpărător (…) apartamentul nr. 6 situat la etajul 3 al Imobilului, compus din 6 (şase) camere şi terasa în suprafaţă totală construită de aproximativ 291,23 mp, din care suprafaţa de aproximativ 10,75 mp o reprezintă terasa”. Apartament de peste 700.000 (ŞAPTE SUTE DE MII) de euro, avans de 2.000 (DOUĂ MII) de euroConform antecontractului invocat, “Preţul total de vînzare-cumpărare a Proprietăţii este de 611.810 Euro plus TVA (“Preţul”), compus din Preţ Apartament de 571.810 Euro plus TVA şi Preţ două Locuri de Parcare subterane de 40.000 Euro plus TVA, echivalent în lei (RON)”. Pînă aici, toate bune şi frumoase, s-a priceput ce şi cum. Partea amuzantă, însă, abia urmează. Şi începe cu avansul. Ia citiţi aici, săracilor, şi daţi cu contractul de închiriere (pentru apartamentul din Berceni în care staţi) de pămînt: “Suma de 2.000 Euro (“Avansul”) reprezentînd 0,3% din Preţ, echivalentul în lei (RON) la cursul Euro/RON al Băncii Naţionale a României (“BNR”) din data plăţii, s-a plătit astăzi la data autentificării Antecontractului (21 noiembrie 2005 – n.r.)”. Vă daţi seama: 0,3% avans??? 0,3%??? Şi mai e: “Suma de 8.000 Euro (“Tranşa 1”), reprezentînd 1,3% din Preţ, echivalentul în lei (RON) la cursul Euro/RON al BNR din ziua plăţii, se va plăti, la data obţinerii de către Promitentul-Vînzător a autorizaţiei de construire pentru Imobil”. 1,3%??? Nu ştim vouă cum vi se pare, da’ antecontractul ăsta pentru un apartament de peste 700.000 de euro (cu tot cu TVA) are rate de plată ca pentru aurolaci. Cam suspect pe partea economică, dacă ne întrebaţi pe noi. Pomana imobiliară, făcută de administratorul lui BazacDe ce şi-ar fi făcut un sereleu deţinut de o “societate anonimă” luxemburgheză aşa o pomană taman cu familia lui Geoană? Păi, să cercetăm: aşa cum am mai spus, anonima din Luxemburg a fost înfiinţată, SPECIAL ca să preia sereleul românesc (înfiinţat SPECIAL ca să-i vîndă o casă lui Geoană), de către Stefano Albarosa. Pe lîngă că e un italian cu afaceri grele în Italia, Luxemburg şi România (grupul CEFIN), Albarosa este bun prieten şi cu Ionuţ Bazac. Şi chiar administratorul a două firme ale lui Bazac, cum am zis mai sus. Or, cum societatea anonimă luxemburgheză ar putea fi a oricui (că de aia îi zice “societate anonimă”, nu?), normal că ar putea fi şi a… Ei, dar să nu speculăm, fostul ministru Bazac ne-a comunicat că nu are şi nu a avut nici o legătură cu luxemburgheza şi ca dacă îndrăznim fie şi să insinuăm altceva, ne va urmări în instanţă. De aia nici nu insinuăm, ne bazăm doar pe fapte: Ionuţ Bazac nu a fost decît ministru al Sănătăţii în guvernul PSD – PD-L, propus pentru acel portofoliu de Geoană. Iar numirea lui Bazac a fost o surpriză pentru mulţi pesedişti. Soţia lui Geoană vinde, tot ea cumpărăTot un fapt este că, în antecontract, aşa cum se poate vedea şi ataşat acestui articol, Mihaela Geoană reprezintă şi sereleul românesc, se reprezintă şi pe ea însăşi. Deci ea îşi vinde şi tot ea îşi cumpără. Cum ar veni, sereleul românesc deţinut de anonima luxemburgheză a lăsat-o pe soţia lui Mircea Geoană să se joace singură cu un ditamai apartamentul de peste 700.000 de euro. Sperăm că nu vi se pare şi chestia asta ciudată. Nu de alta, dar Mihaela Geoană ne-a transmis, prin avocat, că apare din greşeală ca reprezentant al vînzătorului. O eroare mică, acolo, de peste 700.000 de euro. Mihaela negociază la sînge recuperarea a 2.000 de euroÎn fine, un alt fapt e că, pînă acum, imobilul nu s-a construit iar antecontractul a expirat. Cel puţin aşa ne-a spus Mihaela Geoană, printr-un avocat al casei de avocatură “Boştină şi asociaţii”: “respectivul contract a încetat prin acordul părţilor, fiind în negociere doar aspectele legate de restituirea avansului şi de respectarea celorlalte obligaţii asumate în caz de nerealizare a obiectului contractului în termenul stabilit”. Vă imaginaţi: Mihaela Geoană negociază intens, la sînge, recuperarea mărunţişului de 2.000 de euro pe care l-a plătit pentru un mega-apartament de peste 700.000 de euro. Mişto.Mircea, fă-te că ai încredere în nevastă!Şi mai mişto este că prostănacului nu i-a zis nimeni chestiile astea. El crede, adică, că apartamentul ăla se construieşte încă. Ia să citim ce ne-a zis chiar nouă, întrebat de Eugen Istodor dacă vă ramîne “tot chiriaş la stat”: “Ca preşedinte, sigur, zice legea. După, sigur nu. Or reuşi în zece ani flăcăii ăia de s-au apucat să construiască şi apartamentul meu să-l termine!” Păi, cînd să-l mai termine? Că doamna Geoană spune că s-au şi oprit! De aia tot zicem: o fi nea Nelu comunistoid şi odios, da’ uneori adevărul vorbeşte prin gura lui.

Nimini nu poate uita cine a facut Revolutia si Mineriadele chiar daca ascund dovezile!


Romania trebuie salvata!

Nu imi e mai bine nici cu Base. PDL-istii sunt din acelasi aluat ca si PSD-istii, etc. 

Cine mai e om in tara asta? Sa nu zic Roman.

Nimini nu poate uita cine a @

Romania trebuie salvata!