marți, 16 decembrie 2008

Pentru a cata oara?

Sursa: Romania Libera,
Bogdan CosteaMarti, 16 Decembrie 2008
» Totul a pornit ca un zvon, apoi lucrurile au inceput sa capete contur, iar acum e oficial: dupa Directia Nationala Anticoruptie (DNA), si Ministerul Apararii ancheteaza modul in care FC Steaua s-a desprins de "clubul mama" in urma cu mai bine de 10 ani.Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor din cadrul Ministerului Apararii Nationale (MApN) a anuntat ca analizeaza impreuna cu Directia Nationala Anticoruptie (DNA) modul in care a fost privatizata sectia de fotbal a clubului Steaua.

"Referitor la solicitarea despre Clubul Steaua, va comunicam pozitia Ministerului Apararii: Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor din cadrul MApN lucreaza impreuna cu DNA pe problema modului de privatizare a sectiei de fotbal a Clubului Steaua, cercetare care se desfasoara de mai multa vreme. Cercetarea fiind in curs, nu va putem oferi detalii legate de mersul anchetei", se arata intr-un comunicat al biroului de presa a Ministerului Apararii.In presa s-a vehiculat faptul ca mai multi generali au cerut documente, in cursul saptamanii trecute, privind
legimitatea constituirii FC Steaua. In cursul zilei de luni, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca in spatele demersului prin care i se contesta dreptul la palmaresul formatiei ros-albastre se afla generali in rezerva din fosta securitate si nu generali activi sau din cadrul Clubului Sportiv al Armatei (CSA). La randul sau, Gigi Becali a declarat ca asa-zisele incercari ale unui grup de generali de a contesta legalitatea constituirii FC Steaua nu reprezinta decat ancheta unui dosar din 1998, cand clubul a fost preluat de George Paunescu, nu o incercare de preluare a clubului. Becali este patron la FC Steaua din 2002.» Infiintarea Directiei de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor a fost realizata in decembrie 2006. Noua institutie este compusa din structuri specializate pentru prevenirea coruptiei care lucreaza sub coordonarea directa a procurorilor militari din cadrul DNA. Directia din MApN nu are posibilitatea de a face investigatii cu caracter penal, dar poate face expertiza financiara. Directia face si verificari din oficiu in cazuri mai vechi.