miercuri, 12 noiembrie 2008

O Romanie a tuturor si totusi a nimanui.

Suntem aproape de alegerile parlamentare, toata pleava politica este pe trasee. Inimile acestor oameni, care alearga dupa voturi, bate cum nu au mai batut de 4 ani incoace. Insa avem si noutati remarcabile precum Calinescu si Prigoana.
Calinescu s-a alaturat "bubei" liberale, iar Prigoana "revolutiei portocali".
Calinescu nu va rezista mai mult de 6 luni in aceasta "buba", care sta sa explodeze.
Cat despre respectabilul nobil Prigoana, are sanse mai mari de a petrece un an in compania barcagiului, sau mai mult de un an.
Am sperante in privinta mandatului celor doi, care se zbat pentru popor la televizor, si cred ca nu vor juca in hora lor.
Bafta la alegeri!

Sa luam exemplu!

75% din casele din orasul japonez Pal Town, supranumit Orasul Solar, sunt dotate cu panouri solare pe acoperis, informeaza Reuters. Panourile respective le-au fost oferite gratuit de catre guvern si le permit cetatenilor sa reduca cu mult facturile de curent.
Situat la 80 de kilometri de Tokyo, in zona cea mai insorita din Japonia, Pal Town se intinde pe o suprafata de 41 de hectare. Municipalitatea a inceput sa distribuie gratuit panouri in 2002 si in prezent 550 de familii dispun de ele.Energia solara nu este insa o sursa sigura de alimentare in Japonia, unde cerul este mai mult innorat. Daca la pranz, in plina lumina, un acoperis cu panouri solare produce suficienta energie cat sa alimenteze locuinta, pe timp noros eficacitatea este redusa la jumatate.Citeste articolul "Orasul Solar: 550 de familii japoneze iau energie de la Soare" integral in Green-ReportSursa: Green-Report, astazi

Noi facem discriminari si aranjamente cu panouri solare, ei construiesc cu planuri concrete.
Dece nu ne trezim?