luni, 17 mai 2010

Romanie, trezeste-te!!!

Romania trebuie salvata!


A venit timpul pentru scadenta!
Daca nici acum, atunci cand?
Daca nu tu, atunci cine? Copii copiilor nostri, poate?
Tot acolo o sa se ajunga, la revolutia bunului simt si la revolutia de salvare a Romaniei din ghearele "caracatitei".


Romania mai are o mica sansa!

Aşa se fură banii dumneavoastră!

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Aşa se fură banii dumneavoastră!
Un mezelic de 9 milioane la Teatru Naţional


Luni dimineaţă, în timp ce la CES sindicatele şi patronatele se dădeau de ceasul morţii cum să găsească o soluţie care să nu includă majorarea salariilor, pac s-a dat publicităţii rezultatul unei false licitaţii pentru reabilitarea Teatrului Naţional Bucureşti: ce credeţi, că maghiarii de la UDMR nu se pricep la şmenuri şi la trucaje? Sau că mâinile preşedintelui şi ale Elenei Udrea nu ajung până în foaierul Naţionalului sau în bucătăria Ministerului Culturii?

La reabilitarea Teatrului Naţional, prăfuit şi ponosit şi decăzut la nivel de casă de cultură a sindicatelor, s-au prezentat 10 mari firme de construcţii. De la Alpine la Sedesa, de la Intercantieri la Strabag şi Bogart. Alpine şi Intercantieri au făcut oferte în jur de 40 de milioane de euro. Iar Rotary şi Aedificia Carpaţi, de 49 de milioane de euro. Nu s-a mai putut ţine nici un fel de licitaţie electronică, pentru că nouă dintre cele 10 firme aflate în competiţie au fost eliminate din tot felul de motive închipuite. A rămas doar firma celebrului Petrică Badea, vărul lui Ramses în construcţii, cel care cu Aedificia Carpaţi a făcut una dintre cele mai scumpe oferte: 48.376.198 de euro. Nea Petrică Badea (nume proverbial ca şi Moş Ion Roată), personajul proverbial al prieteniei cu toate puterile, este una şi aceeaşi persoană cu patronul firmei care i-a trecut numele lui Traian Băsescu pe clopotul capelei de la Cotroceni, cel care acum sună a revoltă şi înmormântare. Vă imaginaţi că Alpine şi Intercantieri sunt nişte inamici ai românilor. Au oferit cu 9 milioane de euro mai puţin şi au fost trimişi la plimbare. Numai că nu li s-a spus că ei nu ştiu să cheltuiască banii!

Cum credeţi că se adună cei 49 de milioane de euro ca Petre Badea să fie mulţumit? Câte 25% din salariul fiecăruia. Şi ca Nea Petrică să poată câştiga o sumă frumuşică, au fost depuse eforturi ca preţul cel mai prost pentru bugetul public să rămână singur în competiţie. Mai dă ţara banii de la nişte pensionari, de la nişte mame şi din banii unor bebeluşi ca barajul din mijlocul Capitalei să mărească încasările unei firme clientelare. Pentru o mai bună cunoaştere a isprăvilor lui nea Petrică Badea, lipicios la mai toate puterile, vă oferim şi bibliografie suplimentară. Pe unde a lucrat a umflat preţurile ca dirijabilul! (N. Corneliu)

Citiți și:

Badea de la Aedificia renoveaza Palatul Regal pentru 16 mil. euro (Ziarul Financiar)

Petre Badea, noul constructor al Capitalei: Cum a ajuns Aedificia Carpati sa castige contracte de peste 120 mil. euro cu statul in ultimul an. "Suntem foarte puternici financiar" (Ziarul Financiar)

Publicat acum o ora si 33 minute

Două miliarde lei vechi peste salariu

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0510/1274115103PDF%20gheorghiu..jpg

Premierul Emil Boc a lansat pe piaţă expresiile "salarii nesimţite" şi "pensii de lux". El s-a referit însă întotdeauna la persoane care nu au legătură cu PDL sau cu aparatul guvernamental. Cotidianul.ro vă prezintă câteva mostre de câştiguri colaterale şi nejustificate ale clientelei politice a guvernanţilor. Am descoperit printre altele un secretar de stat din parohia lui Adriean Videanu care câştigă peste salariu două miliarde lei vechi pe an. Aici trebuie umblat, nu la pensii, alocaţii şi salarii mici.

Constantin Claudiu Stafie este vicepreşedintele filialei PDL Neamţ. Această calitate l-a propulsat în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Aici, în afară de salariul de demnitar pe care îl primeşte - şi pe care nu îl comentăm, pentru că este normal ca un demnitar să aibă un salariu consistent, pe măsura răspunderii activităţii sale -, Constantin Stafie mai încasează 3.000 lei (noi) pe lună în calitate de membru în CA al GDF Suez Energy România, 13.139 lei pe lună în calitate de vicepreşedinte EximBank şi încă nişte mizilicuri de câte 47 lei pe lună de la alte consilii de administraţie - Oil Terminal Constanţa, Oltchim Rm. Vâlcea, IAR Braşov şi CN Romarm. În total un venit colateral de 16.327 lei pe lună, sau 195.924 lei (aproape două miliarde lei vechi pe an), sau 46.871 de euro pe an. O sumă destul de frumuşică. Pe care o câştigă într-un an 46 de persoane care au pensia minimă pe economie.

Un alt secretar de stat din acelaşi minister, Tudor Şerban - şeful Departamentului Energie în conducerea PDL -, are câştiguri colaterale mai modeste: doar 53.260 lei pe an de pe urma prezenţei sale în CA al CEZ distribuţie şi furnizare Transilvania Sud.

Omul lui Udrea şi Băsescu

Despre capacitatea şi competenţa de ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre au curs râuri de cerneală negativă. Cu toate acestea, pe Dobre, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şefa sa, Elema Udrea, l-a plasat în CA al EximBank. De aici Dobre ridică lunar frumoasa sumă de 13.000 lei (130 milioane lei vechi). O sumă tocmai bună pentru completarea salariului. Ce treabă are inginerul Dobre cu CA al unei bănci nu s-a întrebat însă nimeni. De ceva mărunţiş mai beneficiază şi alţi subordonaţi ai Elenei Udrea. Secretarul general al ministerului, Gheorghe Năstăsia („locotenentul" Elenei Udrea - comparaţie cu funcţia similară din Cosa Nostra făcută de deputaţii din comisia care a anchetat în 2009 cheltuielile ministrului Turismului - n.a.), scoate 5.470 lei din postura de membru CA al INCDT şi 2.698 lei din CA al SC Lido. Nu se ştie dacă sunt sumele sunt lunare sau anuale, neexistând vreo specificaţie în declaraţia de interese a lui Năstăsia. Tot în CA al INCDT o mai întâlnim pe Mihaela Dincă - secretar general adjunct -, de asemenea cu suma de 5.470. Acestea sunt doar primele exemple prezentate de cotidianul.ro, urmând ca, în zilele următoare, să mai dăm şi alte exemple de câştiguri nesalariale ale bugetarilor aflaţi la guvernare.

Publicat acum 2 ore si 32 minute Lucian Gheorghiu

Ce institutii au fost "stimulate" financiar in timp de criza?

Romania trebuie salvata!
9am.ro
17mai2010

Costas Gerakis
In ciuda crizei si a situatiei financiare in care se afla Romania, peste un miliard de lei, adica aproximativ 270 de milioane de euro, au fost alocati de catre stat institutiilor publice anul trecut, pentru a-si stimula angajatii.

Aproape 80 la suta din totalul stimulentelor, adica 890 de milioane de lei, le-au luat angajatii Ministerului Finantelor.
Pe locul doi, cu 213 milioane, se situeaza Ministerul Muncii.
Urmeaza Ministerul Mediului cu aproape 14 milioane de lei, Ministerul Sanatatii cu 3,8 milioane si Secretariatul General al Guvernului cu 2,7 milioane.

Angajatii de la celelalte institutii au primit stimulente de ordinul sutelor sau zecilor de mii de lei. Printre acestea Curtea de Conturi cu aproape 1 milion de lei, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Justitiei cu aproximativ 700 de mii de lei fiecare.

Ministerul Finantelor Publice - 890,733,877 lei
Ministerul Muncii - 213,266,042 lei
Ministerul Mediului - 13,993,665 lei
Ministerul Sanatatii - 3,898,243 lei
Secretariatul General al Guvernului - 2,721,158 lei
Curtea de Conturi - 989,327 lei
Ministerul Justitiei - 733,952 lei
Ministerul Administratiei si Internelor - 728,793 lei
Ministerul Public - 138,717 lei
Ministerul Educatiei - 37,708 lei
Inalta Curte de Casatie - 14,259 lei
TOTAL: 1,127,255,741

Cat cheltuiesc parlamentarii pe deplasari?

Romania trebuie salvata!
9am.ro
17mai2010

Parlamentarii Romaniei au cheltuit pentru deplasarile in strainatate, in 2009, nu mai putin de trei milioane si jumatate de euro.

In plina criza, parlamentarii calatoresc in destinatii exotice
Dintre cei 333 de deputati, anul trecut au ales sa calatoreasca in strainatate 120. Plimbarile in tara si strainatate ale senatorilor au insumat la sfarsit de an peste 3 milioane de euro, potrivit Realitatea.

Cele mai mari costuri pentru astfel de deplasari decontate de Camera, aproximativ 17.000 de euro, au fost solicitate de catre deputatul PD-L pentru diaspora, William Branza.

Nici anul acesta alesii nu a vrut sa renunte deplasarile externe, bineinteles, in locuri cat mai exotice.

Astfel, nu este de mirare faptul ca bugetul pe 2010 al senatorilor este in scadere. Pana la jumatatea anului, acestia ar putea ramane fara bani de deplasari externe, intrucat peste 60% din fondurile alocate au fost deja cheltuite.

Elena Udrea face achiziţii publice de 700.000 de euro, în plină criză economică

Romania trebuie salvata!
antena3.ro
15 mai 2010 12:21

a Ministerul Dezvoltării Regionale achiziţiile pe bani publici se ţin lanţ pe timp de criză. Elena Udrea a scos la bătaie aproximativ 700.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru servicii de curierat rapid, servicii de curăţenie sau, pur şi simplu, pentru decorarea standului României de la Târgul de Turism din Berlin.

Din aprilie şi până acum, adică într-o lună şi jumătate, Ministerul Dezvoltării Regionale a pregătit nu mai puţin de 700.000 de euro pentru diverse achiziţii publice, potrivit ziarului Jurnalul Naţional. Asta în timp ce, preşedintele Românie anunţa măsuri drastice în ceea ce priveşte reducerea salariilor şi pensiilor.
Cu toate acestea, ministrul Elena Udrea n-a dat înapoi. Potrivit Jurnalului Naţional, în ultima lună, au fost publicate o serie de contracte oferite de ministerul Dezvoltării, unele prin atribuire, altele prin licitaţie, de peste 2,5 milioane de lei. La această sumă se adaugă 124.000 de euro fără TVA pentru achiziţia de carburanţi.

Ministerul are pregătiţi aproximativ 100.000 de euro pentru servicii de depozitare documente şi arhivare.

Ministerul Dezvoltării nu se uită la bani nici când vine vorba de curieratul rapid, fie el intern sau extern. Suma scoasă la bătaie - 34.000 de euro.

Generozitate maximă şi pentru standul Târgului de Turism de la Berlin, unde au fost alocate nu mai puţin de 200.000 de euro.

Tot Ministerul Dezvoltării şi Turismului finanţează parţial un contract de promovare şi publicitate pentru proiectul "Promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea". Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de peste 100.000 de euro. O parte din bani vor alocaţi pentru realizarea pliantelor, broşurilor şi pixurilor.

Şi Administraţia Prezidenţială a ieşit la cumpărături pe bani publici. Pe lângă covoraşele din fibră de bambus s-a încehiat şi un contract în valoare de aproape 400.000 de euro pentru carburanţi.

Aceiaşi instituţie a mai încheiat un contract pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Curtea Palatului Cotroceni. Contractul, de peste 100.000 de lei, a fost câştigat de firma condusă de Ionuţ Olteanu, un apropiat al administraţiilor locale conduse de PDL.

Antena 3