luni, 17 mai 2010

Două miliarde lei vechi peste salariu

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0510/1274115103PDF%20gheorghiu..jpg

Premierul Emil Boc a lansat pe piaţă expresiile "salarii nesimţite" şi "pensii de lux". El s-a referit însă întotdeauna la persoane care nu au legătură cu PDL sau cu aparatul guvernamental. Cotidianul.ro vă prezintă câteva mostre de câştiguri colaterale şi nejustificate ale clientelei politice a guvernanţilor. Am descoperit printre altele un secretar de stat din parohia lui Adriean Videanu care câştigă peste salariu două miliarde lei vechi pe an. Aici trebuie umblat, nu la pensii, alocaţii şi salarii mici.

Constantin Claudiu Stafie este vicepreşedintele filialei PDL Neamţ. Această calitate l-a propulsat în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Aici, în afară de salariul de demnitar pe care îl primeşte - şi pe care nu îl comentăm, pentru că este normal ca un demnitar să aibă un salariu consistent, pe măsura răspunderii activităţii sale -, Constantin Stafie mai încasează 3.000 lei (noi) pe lună în calitate de membru în CA al GDF Suez Energy România, 13.139 lei pe lună în calitate de vicepreşedinte EximBank şi încă nişte mizilicuri de câte 47 lei pe lună de la alte consilii de administraţie - Oil Terminal Constanţa, Oltchim Rm. Vâlcea, IAR Braşov şi CN Romarm. În total un venit colateral de 16.327 lei pe lună, sau 195.924 lei (aproape două miliarde lei vechi pe an), sau 46.871 de euro pe an. O sumă destul de frumuşică. Pe care o câştigă într-un an 46 de persoane care au pensia minimă pe economie.

Un alt secretar de stat din acelaşi minister, Tudor Şerban - şeful Departamentului Energie în conducerea PDL -, are câştiguri colaterale mai modeste: doar 53.260 lei pe an de pe urma prezenţei sale în CA al CEZ distribuţie şi furnizare Transilvania Sud.

Omul lui Udrea şi Băsescu

Despre capacitatea şi competenţa de ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre au curs râuri de cerneală negativă. Cu toate acestea, pe Dobre, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şefa sa, Elema Udrea, l-a plasat în CA al EximBank. De aici Dobre ridică lunar frumoasa sumă de 13.000 lei (130 milioane lei vechi). O sumă tocmai bună pentru completarea salariului. Ce treabă are inginerul Dobre cu CA al unei bănci nu s-a întrebat însă nimeni. De ceva mărunţiş mai beneficiază şi alţi subordonaţi ai Elenei Udrea. Secretarul general al ministerului, Gheorghe Năstăsia („locotenentul" Elenei Udrea - comparaţie cu funcţia similară din Cosa Nostra făcută de deputaţii din comisia care a anchetat în 2009 cheltuielile ministrului Turismului - n.a.), scoate 5.470 lei din postura de membru CA al INCDT şi 2.698 lei din CA al SC Lido. Nu se ştie dacă sunt sumele sunt lunare sau anuale, neexistând vreo specificaţie în declaraţia de interese a lui Năstăsia. Tot în CA al INCDT o mai întâlnim pe Mihaela Dincă - secretar general adjunct -, de asemenea cu suma de 5.470. Acestea sunt doar primele exemple prezentate de cotidianul.ro, urmând ca, în zilele următoare, să mai dăm şi alte exemple de câştiguri nesalariale ale bugetarilor aflaţi la guvernare.

Publicat acum 2 ore si 32 minute Lucian Gheorghiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu