sâmbătă, 5 martie 2011

Si placinta o sa nasca!

Romania trebuie salvata!

Si placinta o sa nasca precum Ritzi si uite asa am incalecat pe o sa si v-am spus povestea mea!

Hoti de mici,
Hoti voinici,
Ei cu ei,
Noi sclavii la ei!

Un milion de euro pentru patinoare, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă

Romania trebuie salvata!
Realitatea.ro
05 Mar 2011, 21:39 |

Investiţiile în patinoare s-au făcut discreţionar, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă la conducerea Ministerului Tineretului. Concluzia aparţine Curţii de Conturi care a analizat modul în care a fost cheltuit un milion de euro din bani publici.

Potrivit inspectorilor financiari, aproape un milion de euro s-au cheltuit pentru a construi patinoare artificiale în şapte oraşe. Interesant este că şase dintre contracte au fost câştigate de firma MBS Grup, aparţinând lui Gabriel Silaghi, colegul de partid al Sorinei Plăcintă. Un lucru sesizat şi de raportul Curţii de Conturi:

“Repartizarea investiţiilor în teritoriu s-a făcut discreţionar, fără o fundamentare riguroasă. Listele pentru investiţii s-au schimbat de 15-16 ori pe an.''

Acelaşi raport al Curţii de Conturi dezvăluie şi faptul că sumele de bani ce urmau a fi cheltuite de ministerul condus pe atunci de Sorina Plăcintă au fost stabilite după ureche:

"Valoarea investiţiei (500.000-600.000 lei/patinoar, respectiv 140.000 euro) nu a fost stabilită în baza unui studiu efectiv de piaţă sau de fezabilitate, ci a reprezentat o valoare arbitrară ce nu a putut fi justificată de nici una dintre persoanele cu răspundere din MTS şi din unităţile care au efectuat achiziţia".

În plus, mai spune raportul Curţii de Conturi: "Achiziţionarea şi instalarea patinoarelor a fost făcută la preţuri supraevaluate".

În baza acestui raport, Curtea de Conturi poate sesiza Parchetul. Pe de altă parte, Parchetul se poate autosesiza sau poate fi sesizat de o terţă persoană. Despre investiţiile în patinoare a scris şi jurnalistul Cătălin Tolontan. El a atras atenţia că Gabriel Silaghi a mai primit bani frumoşi de la stat şi în proiectele privind Patinoarul olimpic din Braşov, de 10 milioane de euro sau bazinele din Otopeni, de 30 de milioane de euro.

Confesiunile unui "acoperit" în vama Ploieştilor (2)

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Contrabanda cu produse petroliere, îndeletnicire exclusiv politică!


•Şeful vămii, afacerist cu petrol
•Ploieşti, Vama-finanţatoare de campaniii electorale
•O mică putere petrolieră: familia Anastase
•Fiul la vamă, tata la conductă
•O colectă de 14 milioane de euro
Vama Ploieşti a avut, mai ales în ultimii doi ani, o istorie zbuciumată. În primăvara lui 2009, după câştigarea alegerilor parlamentare, PDL a instalat-o în funcţie pe Diana Severin. George Ionescu a fost cel care a susţinut-o pe fiica avocatului Severin, spunându-i că "o vamă care se respectă trebuie să asigure finanţarea unei campanii electorale". Urma campania electorală pentru prezidenţiale. Diana Severin nu a priceput mesajul şi după numai câteva luni a fost nevoită să demisioneze. A fost forţată de un trimis de-al lui Sorin Blejnar. Acest trimis, în ciuda celor spuse de şeful ANAF la Realitatea TV, a fost avansat şef de vamă. Probabil drept recompensă pentru ameninţările şi presiunile făcute asupra Dianei Severin.

Diana Severin, una dintre puţinele personaje din sistemul vamal ridicate împotriva regulilor din sistem, a fost obligată să înţeleagă mecanismul. Severin a fost atenţionată chiar de Roberta Anastase că nu e bine să strice afacerile care aduc bani mulţi la partid. Ceea ce, spre mirarea tuturor, nu s-a întâmplat. Afaceriştii de casă ai clanului Anastase, pentru care circulau recomandări clare să fie lăsaţi în pace, au început să fie controlaţi. Vama din Ploieşti a dat semn că începe să funcţioneze ceva mai bine, dând amenzi pe care instituţia nu le visase până atunci. Ba au început să curgă şi multe sesizări penale. Drept care, în momentul în care pedeliştii şi-au dat seama că nu îşi pot continua afacerile, Diana Severin a fost dată afară, pentru a doua oară. Cu misie clară, în locul ei a fost adus Cornel Costea, acum aflat în arest. Omul a fost prins cu mâna pe bani.

Cine este Cornel Costea, copilul teribil al vămii din Ploieşti?

Cornel Costea este finul procurorului Gheorghe Muscalu (renumit de Laura Codruţa Kovesi în iunie 2009 în funcţia de şef al Serviciului de combatere a infracţiunilor de terorism). Ce ironie sau ce surprinzătoare coincidenţă! Renumitul Gheorghe Muscalu a fost unul din protagoniştii unui alt scandal răsunător din Prahova, cu mulţi bani negri şi cu oameni din servicii mânjiţi. La vremea lui, contribuţiile lui Gheorghe Muscalu au circulat în presă sub denumirea "Scandalul SRI Prahova". Mai trebuie spus că acelaşi Muscalu este procurorul care a condus ancheta în cazul "Cocaină pentru VIP-uri", cel care l-a avut ca protagonist pe Ion Ion Tiriac. Şi încă o "relatare" de pe coridoarele Parchetului: Muscalu a fost recomandat pentru această funcţie importantă inclusiv de Elena Udrea! Tatăl lui Costea este un bun prieten şi partener de afaceri al soţului Elenei Udrea, mai puţin popularul, dar descurcăreţul Dorin Cocoş. Primele sarcini pentru arestatul Cornel Costea ar fi venit de la senatorul Sorin Chivu (lucru recunoscut chiar de Costea într-un cerc de prieteni). Acesta i-ar fi trimis pe cap mai multe firme care aveau nevoie ca de aer de nişte bani grămadă. Nimeni nu ştie cum s-a rezolvat situaţia. Cert este că societatea Volimar, supărată că nu i s-a aprobat reautorizarea, a încercat să facă o înţelegere discretă cu cineva de la secţia comercial-contencios administrativ de la Tribunalul Prahova. Acolo se află pe rol un dosar măricel.

Vameşul Cornel Costea, şturlubaticul discotecilor din Ploieşti şi Bucureşti, nu este străin de afacerile cu produse petroliere. Doar n-o fi dintre cei căzuţi din lună. Familia sa deţine firma Corjul SRL. Mai mult, Costea a fost, până să fie adus la Ploieşti, omul de legătură al mai multor băieţi deştepţi, care învârt afaceri cu produse petroliere. Unii dintre ei, imbecili de-a dreptul în materie de gramatică şi dicţionare, le numesc "petroale". De pildă, Costea senior, adică tatăl vameşului, poate spune mai multe despre firma Mic Petrochim. Respectiva societate a avut nişte dosare penale prin Dolj şi Argeş, el fiind omul principal de legătură. Costea ştie amănunte şi despre cele zece cisterne cu "păcură" pe care o firmă locală le-a achiziţionat de la societatea Sebastian din Bucureşti. În respectivul dosar, instrumentat acum de nişte băieţi, există dovezi clare privind interesul la vârf pentru rezolvarea afacerii. Costea a şi reuşit şi de aceea a şi fost promovat.

La fel, persoane din conducerea firmei Biotech au relatat la DNA cum au închis activitatea firmei.

Prestaţia lui Cornel Costea a şocat. Rezultatele "remarcabile" ale noului şef de vamă s-au văzut din prima lună de activitate. Potrivit rapoartelor oficiale, nu s-a consemnat nici o confiscare. Amenzile au scăzut de la o lună la alta, ajungând la valori ridicole. Sesizări penale? Nici pomeneală!

"Petroliştii" din Vama Ploieşti

Avram Iancu este fostul şef al Vămii Dâmboviţa, susţinut atât de Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, cât mai ales de Alin Albu, tovarăşul lui George Ionescu, persoană importantă în PDL, unde a îndeplinit inclusiv funcţia de trezorier. Adică omul cu banii. Cândva a învârtit şi banii Federaţiei Române de Fotbal, fiind un veritabil profesor şi pentru Mircea Sandu. În urma unor presiuni bine dirijate, Iancu a revenit în instituţia din care a fost înlăturat. Pentru că nu avea studiile făcute la timp, Iancu nu putea reveni director. Soluţia: i s-a făcut rapid loc la Bucureşti, în echipele mobile, din care Costea venise la Ploieşti. Abia de acolo a revenit pe funcţia de director adjunct al Vămii Dâmboviţa. Iar ca director adjunct poţi primi imediat o delegaţie pentru a conduce instituţia, mai ales în situaţia în care aceasta ar rămâne fără director.



Ion Hogea este fostul director al Vămii Ploieşti, mutat la Dâmboviţa din cauza unor dosare penale complicate. Lui Hogea i-a expirat mandatul de la Târgovişte şi trebuia să i se facă loc undeva. Unde? Simplu, la Vama Ploieşti, unde, ce coincidenţă, Tom, contabilul-şef care ocupa şi funcţia de director adjunct, de mai bine de 15 ani, şi-a înaintat demisia. Gurile rele care circulă în şerpăria din Vama Ploieşti spun că Toma ar fi fost şantajat tot cu nişte dosare. Cică i s-ar fi promis că vor fi îngropate doar dacă se dă la o parte. În ultimele trei luni, Ion Hogea a fost omul de legătură între George Ionescu şi Sorin Chivu, pe de o parte, şi Alin Albu, de partea cealaltă. Nu că cei trei nu ar fi putut să se sune între ei. E vorba pur şi simplu de legăturile între firmele care trebuie protejate. De pildă, ar fi interesantă o statistică din care să aflăm cu cât a crescut în acea perioadă numărul firmelor din Dâmboviţa care făceau vama la Ploieşti?

Cu echipa Costea-Hogea, Vama Ploieşti ar fi mers ca unsă, producând pentru partid sumele necesare pentru ca Roberta Anastase să obţină încă un mandat. Asta dacă nu cumva se găseşte între timp un procuror care nu se mai închină cu faţa la Cotroceni. Şi, pe deasupra, care să trimită în judecată vreunul dintre zecile de dosare care zac pe la DNA sau prin alte părţi. NU e vorba de plevuşcă şi de "pioni" precum numitul Costea, ci de nume grele, de regine şi chiar de regi prahoveni.

"Petroalele" curg şi pe la DNA

Mihai Gheorghe este un dâmboviţean pus, de ceva timp, şef la DNA Prahova. Are competenţe şi în Prahova şi în Dâmboviţa. De aceea este în ultima vreme extrem de ocupat, alături de nişte băieţii buni (cei din PDL-ul aripa Udrea-Falcă-Igaş-Anastase), şi de prin servicii. Încearcă să încropească un dosar în care Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti, să fie acuzată! Acţiunea a fost cerută de la Bucureşti, chiar de către Sorin Blejnar, căruia nu i-a plăcut că a fost nevoit să dea explicaţii pentru că o "nebună" de la Ploieşti l-a acuzat că el este regina, adică un soi de colector-şef.

Mihai Gheorghe are mult de lucru la dosare care ar afecta multe afaceri cu produse petroliere din Prahova, dar le ţine pe loc, de mai bine de doi ani, chiar dacă ele sunt închise şi ar putea fi redeschise în orice moment. Gheorghe ştie însă că orice mişcare greşită în front i-ar aduce demiterea din funcţie. Explicaţia ar fi simplă: pentru rezultate nesatisfăcătoare.

PDL Prahova, legat la conducta cu bani din petrol!

Nici una dintre afacerile negre cu produse petroliere nu se putea derula fără sprijin politic. Banii daţi foarte sus dictează deciziile din teritoriu. La Vama Ploieşti nu se fură cu găleata, ca la Albiţa, ci cu cisterna! Deputatul George Ionescu şi cu Anastase tatăl au avut grijă, până în luna aprilie a acestui an, când vama a trecut la uneperistul Sorin Chivu, ca parte din banii negri să meargă şi pe la partid, unde au fost folosiţi pentru milioanele de cadouri electorale împărţite în ultimii doi ani.

Cel puţin 14 milioane de euro, atât estimează unii angajaţi ai Vămii Ploieşti, acuzaţi acum de DNA, că au fost colectaţi cu sârg de întreaga instituţie spre a fi trimişi la centru. Ei sunt cercetaţi acum într-un dosar care va exploda foarte curând. Asta în ciuda faptului că suma a fost strânsă pentru campania electorală.



Această sumă enormă nu include totuşi sumele de bani cheltuite pentru toate pilotele, cântarele, aparatele de radio, găleţile, gecile, cozonacii, vinul, peştele, excursiile, cărţile, banii, micii, berea, bannerele, afişele, ziarele de campanie folosite în campanie prin judeţ şi prea puţine declarate oficial. Că la mijloc a fost vorba de bani negri o poate demonstra, în câteva minute, orice procuror care îşi propune asta. Se poate afla foarte uşor şi ce cantităţi de cadouri au intrat în ţară, de pildă. După găsirea importatorilor, se caută firmele care au cumpărat marfa. Şi, de aici, probele şi problemele. Dar asta s-ar fi întâmplat deja dacă justiţia ar fi funcţionat independent de politică! Ceea ce nu-i adevărat! Scrie prin cărţi şi atâta tot.

Banii negri au ajuns la PDL de multe ori cu geanta, neţinându-se o evidenţă exactă a cheltuielilor. Asta s-a întâmplat la toate campaniile electorale din 2007 încoace, explicând astfel şi scorurile incredibile, mult peste sondaje, înregistrate de PDL.

Blaga nu e străin de ce se petrece la Vama găzarilor!

După ce a demis-o prima dată pe Diana Severin, Adrian Moise, zis Narcis, de la NAC Industrii, s-a lăudat în oraş că a ajuns sus de tot, chiar la ministrul Vasile Blaga, unde ar fi cotizat cu suma de 200.000 de euro. Ce se poate proba este tratamentul de care se bucură în continuare Nac Industrii, care înregistrează datorii de aproape 300 de miliarde de lei vechi, dintre care o treime doar accize. Având sediul social la Bucureşti, e limpede că Adrian Moise ajunge foarte sus în partid, de reuşeşte nu doar să obţină binecuvântări pentru funcţionarea firmei sale, ci să încerce, tot pe căi oculte, să obţină autorizaţii pentru noi produse şi livrări. Treaba merge strună chiar şi în aceste zile, în plin scandal al vămilor.

Legăturile lui Vasile Blaga cu vama din Ploieşti sunt vechi şi ultra-cunoscute. Chiar dacă e să luăm cu titlu de bârfă chestiunea cu cei 200.000 de euro, este totuşi ciudat că, deşi a fost sesizat de mai multe ori, Blaga nu a luat nici o măsură pentru a anihila mafia petrolului care acţionează în Prahova.

De ce nu face nimeni nimic?

Cine să facă, atâta vreme cât oamenii care au vociferat sau au trimis date despre NAC Industrii şi mafia petrolului la ANAF şi chiar la Traian Băsescu au avut de suferit? De la Diana Severin şi Marian Rizea (care a plecat din Conpet, după ce l-a acuzat în mod direct pe tatăl Robertei Anastase de prelungirea ilegală a contractului cu NAC Industrii) şi până la oamenii oneşti din serviciile secrete, ale căror nume nu le putem divulga, toţi au fost excluşi sau transferaţi şi puşi la colţ. Ba, mai mult, pe numele unora dintre ei se pregătesc dosare "grele". Grele, vorba vine, căci aşa cum ne-am obişnuit în regimul Băsescu, dosarele grele ale inamicilor puterii sfârşesc caraghios, ca nişte făcături grosolane. Astfel, în loc să se ocupe cu prinderea infractorilor, DNA Prahova, de pildă, se ocupă, în colaborare cu băieţii numiţi de Traian Igaş la Doi şi-un sfert, cu fabricarea de dosare pe numele celor care n-au cocoloşit afacerile pedeliştilor. Frica unora este justificată. Cum să nu se teamă când ştiu că responsabilii cu monitorizarea infractorilor stau toată ziua la căşti şi ascultă telefoanele adversarilor, pentru a pune cap la cap informaţii cu care apoi să pornească o anchetă "eliminatorie"?

Am prezentat pe larg fauna din afaceriile cu „petroale", o lume de infractori amestecată cu politicieni şi oameni de business, vameşi, poliţişti şi procurori. În continuarea confesiunii, acoperitul de la Ploieşti va descrie principalele afaceri şi felul în care se desfăşoară acestea pentru ca sume uriaşe să fie extrase din taxele cuvenite bugetului public.

Accesari: 3753

Publicat Vineri, 04 martie 2011 Cristina Horvat

Doctor!

Romania trebuie salvata!

Doctor in politica cred ca e Oprescu!
Si, doctor in politica inseamna sa te pricepi sa furi sa minti si sa dai bine la imagine!

Felicitari doctore pentru diploma!

Liber la cuvânt | Oprescu, vizionarul persecutat

Romania trebuie salvata!

libertatea.ro
5 Martie 2011 | Articol semnat de Florian Bichir


Mi-e simpatic doctorul Oprescu de mor. E un bucureştean get-beget, un Mitică autentic. E absolut fabulos. Deşi se pricepe la administraţie cât eu la medicină, Oprescu clamează competenţa. Are o morgă serioasă şi aruncă şmechereşte cuvintele printre buzele subţiri. Nici nu clipeşte atunci când enunţă bazaconii, spre deliciul “pulimii”. Le ştie pe toate, e sictirit de tot ce se întâmplă, e arogant ca un nemuritor…

Mai nou, e un fel de «Imitatio Băsescu», pentru că românii iubesc victima. E, de fapt, campanie! Ce uită mulţi să spună este că Elena Udrea, preşedinta PDL Bucureşti, i-a cerut o “mai eficientă cheltuire a banului public”. Păi, să vedem ce proiecte fantasmagorice a mai propus doctorul. Echipamente pentru reţele de internet şi de telefonie pentru Primărie de 2,3 milioane de lei (aproape 550.000 de euro); Concurs de soluţii pentru realizarea unui plan de dezvoltare integrată de 10 milioane de lei (2,3 milioane de euro).

Adică un document în care să fie trecute în revistă problemele Capitalei! Consultanţă pentru realizarea unei parcări supraterane la Universitate (doar planul), 992.000 de lei. Adică 230.000 euro, ca să afle unde să pună parcarea. Tot la Universitate s-a gândit să instaleze băncuţe şi să rearanjeze spaţiile verzi. Costul: 1.000.000 de lei (235.000 de euro). O strategie de 15 milioane de lei pentru a se vedea cum se reamenajează malurile Dâmboviţei (3,5 milioane de euro). Reamenajarea cu panouri de iarbă şi iederă de 23 de milioane de euro. Ţi-or da ăştia la gioale, dar şi mata, nea Sorine, ai nişte idei!...