miercuri, 17 iunie 2009

Unde e criza?

Romania trebuie salvata!

A fost vre-o criza prin Romania,de criza financiara intreb eu?

Astia isi impart banii nostri, iar noi ne scaldam in saracie.
Ne chinuim sa punem pe masa ceva in fiecare zi, si ne platim taxele la zi.

Cine e Tepes de 2009 doamne, unde e el oare?

PDL a beneficiat de cele mai mari donatii in campania pentru europarlamentare

Romania trebuie salvata!

Autoritatea Electorala Permanenta a precizat ca totalul sumelor obtinute de formatiunile politice in campania electorala pentru europarlamentare se ridica la 5.700.108 de lei, cei doi candidati independeti beneficiind de donatii de 460.850 de lei, conform unei situatii intrate in posesia NewsIn.

PDL a obtinut in timpul campaniei electorale pentru alegerile europene suma de 2.570.043 de lei, situandu-se pe primul loc in topul donatiilor primite de formatiunile politice care au intrat in cursa, informeaza NewsIn.

Pe locul al doilea se afla Alianta PSD+PC, cu 1.215.342 de lei, urmata de PNL, cu 881.431 de lei, si PNTCD - 435.411 de lei.
Candidatul independent, Elena Basescu a obtinut donatii in valoare 430.800 de lei, in timp ce UDMR a atras fonduri de 417.880 de lei. De asemenea, PRM a obtinut in campania electorala de la sponsori suma de 180.000 de lei, iar candidatul independent Pavel Abraham 30.050 de lei. Forta Civica nu figureaza cu vreo contributie obtinuta in perioada campaniei, conform situatiei AEP.

La alegerile europarlamentare, care au avut loc pe data de 7 iunie 2009, Alianta PSD+PC a obtinut 11 mandate de europarlamentar, urmata de PDL cu 10 mandate, PNL cu 5, iar PRM si UDMR cu cate 3. De asemenea, a obtinut mandat de europarlamentar si Elena Basescu, care a candidat ca independent.

Astfel, Alianta PSD+PC a obtinut 1.504.218 de voturi (31,07%), in timp ce PDL a adunat 1.438.000 de voturi (29,71%), iar PNL 702. 974 de voturi (14,52%). De asemenea, UDMR a reusit sa mobilizeze la urne 8,92 % dintre alegatori, adica 431.739 de voturi, iar PRM - 8,65 %, insemnand 419.094 de voturi. Candidatul independent, Elena Basescu a obtinut 4,22 %, echivalentul celor 204.280 de voturi.
Cei 33 de reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European au fost alesi pe 7 iunie pentru un mandat de 5 ani.


Publicat: astazi 9am

Iar Nastase?

Romania trebuie salvata!

Cand o sa-si faca treaba justitia asta?
Avand in vedere ca aceste dosare se plimba de la 'Ala la Bala', iar Parlamentul isi depaseste din nou atributiile de serviciu.

Ce mai Romanie!

'Ziua' lui Nastase: Trofeul Calitatii, suspendat. Zambaccian 1, protejat de PSD

Romania trebuie salvata!


Deputatul PSD, Adrian Nastase, a avut marti parte de "o zi plina" de evenimente surpriza...sau nu?. Pe de o parte Camera Deputatilor trebuia sa decida daca se va incepe urmarirea penala in dosarul Zambaccian1, iar pe de alta parte, procesul "Trofeul Calitatii" a fost judecat astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Deputatul social-democrat a fost de doua ori norocos astazi. In primul rand pentru ca singurul sau proces pe rol, "Trofeul Calitatii", judecat astazi la ICCJ a fost suspendat si urmeaza sa fie trimis la CCR. In al doilea rand, pentru ca sedinta Camerei, in care se decidea inceperea urmaririi penale in cazul "Zambaccian 1" a fost intrerupta de doua ori, din cauza protestelor din sala, decizia urmand sa fie luata abia in sedinta Biroului Permanent de miercuri.

Marti: Trei ceasuri "bune" pentru Nastase

* Ora 11:30 - Palatul Parlamentului - Plenul Camerei Deputatilor incepe dezbaterea privind solicitarea Procurorului General de autorizare a urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian 1. Aceasta dezbatere s-a tinut in urma cererii Procurorului general Laura Kovesi, care a trimis pe 18 mai o scrisoare Camerei Deputatilor in care solicita reluarea votului asupra dosarului Zambaccian 1,invocand neconstitutionalitatea Regulamentului pe baza caruia, pe 13 august 2008, deputatii au respins cererea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase.

* Ora 12:00 - Apare prima problema. Sedinta este suspendata pentru 15 minute in urma interventiei deputatului UDMR, Marton Arpad, care a semnalat faptul ca proiectul de hotarare privind solicitarea de incepere a urmaririi penale nu a fost distribuit impreuna cu ordinea de zi din cauza unei "disfunctionalitati la nivelul stafului tehnic".

* Ora 12:15 - Soseste documentul. "Avand in vedere solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ privind formularea cererii de urmarire penala a deputatului Adrian Nastase, fost prim-minitru al Guvernului, in temeiul prevederilor art. 109 alin. 2 din Constitutie si ale art. 155 din regulamentul Camerei, Camera Deputatilor adopta prezenta Hotarare: Camera Deputatilor cere urmarirea penala a deputatului Adrian Nastase, fost prim-ministru, pentru faptele care fac obiectul dosarului nr 33/P/2009 al DNA", arata proiectul de Hotarare impartit deputatilor. Tot acum apar si primele probleme la nivelul PSD, deputatii social-democrati sustinand ca se discuta "solicitarea ridicarii imunitatii fara un raport al comisiei juridice".

* Ora 13:10 - Sedinta de plen se reia dupa o pauza de aproximativ o ora, timp in care deputatii au studiat proiectul de Hotarare.

* Ora 13:30 - Adrian Nastase ia cuvantul si le cere colegilor din Camera sa nu se lase trasi in capcana de solocitarea procurorului. "Oameni buni, intelegeti ceva din aceste chestiuni?", intreaba retoric Adrian Nastase in timp ce pledeaza pentru inadmisibilitatea cererii procurorului general in cazul sau. "Pentru demnitatea Parlamentului din care faceti parte sa va ganditi ca se poate crea un precedent", continua fostul premier, care sustine ca procurorul general nu trebuia sa ceara reluarea votului in cazul sau invocand o decizie a Curtii Constitutionale care nu se poate aplica decat pentru viitor. "Nu cred ca procurorul general cu de la sine putere a facut acest lucru".

* Ora 14:00 - In alta parte a Capitalei - sediul ICCJ - procesul penal (al lui Adrian Nastase - n. red.) "Trofeul Calitatii" era in plina dezbatere la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dar si acolo lucrurile incepeau sa "scartaie" datorita exceptiei de neconstitutionalitate pe Ordonanta 134/2005, privind organizarea DNA, ridicata de avocatul Dianei Gasparovici, una dintre persoanele inculpate. Conform avocatilor, Ordonanta 143/2005 (data in perioada in care Adrian Nastase era presedintele Camerei Deputatilor) ar intra in contradictie cu articolul 115, alineatele 4 si 6 din Constitutie, pentru ca legea fundamentala prevede ca Guvernul poate adopta OUG numai in situatii extraordinare. Procurorul de sedinta a spus ca exceptia trebuie respinsa, mai ales ca nu a fost contestata legea de adoptare a OUG, care se refera la competenta organului de urmarire penala in cazurile de mare coruptie. Insa, cu toate astea, ICCJ a ramas in pronuntare.

* In acelasi timp, inapoi la sediul Parlamentului, liderul gupului PSD, Viorel Hrebenciuc, al PNL, Eugen Nicolaescu si cel al UDMR, Marton Arpad, au anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, ca se retrag de la sedinta de plen, dupa ce presedintele Camerei a citit solicitarea procurorului general in cazul Nastase. Roberta Anastase a cerut liderilor de grup o intalnire si a suspendat sedinta din lipsa de cvorum.

* Ora 14:30 - Sediul ICCJ - Procesul penal al lui Adrian Nastase "Trofeul Calitatii" este suspendat si urmeaza sa fie trimis la Curtea Constitutionala, in urma exceptiei invocate de avocatul Dianei Gasparovici, cu care au fost de acord toti avocatii din proces. Astfel, singurul proces penal pe rol al lui Adrian Nastase a fost suspendat.

* Ora 14:50 - Palatul Parlamentului - Sedinta BP se incheie fara a se lua o decizie in cazul "urmaririi penale a lui Adrian Nastase". Liderii grupurilor parlamentare nu au putut lua o decizie cu privire la dezbaterea solicitarii procurorului general in cazul Nastase din cauza absentei liderului PSD si a atitudinii intregului partid care "il apara pe Nastase" potrivit presedintelui CD, Roberta Anastase.


Presedintele Camerei a relatat ca in sedinta Biroului Permanent de luni s-a decis sa se mearga pe "procedura regulamentara", care presupunea citirea in plen a solicitarii procurorului general, urmata de prezentarea punctului de vedere al Comisiei de regulament, dezbateri generale pe acest subiect si, in final, supunerea la vot a proiectului de hotarare privind inceperea urmaririi penale a lui Nastase. "Nu pot sa-mi explic reactia PSD decat ca pe una care depaseste cu mult practica legislativa, desfasurarea fireasca intr-un cadru democratic al Parlamentului, decat printr-o singura ratiune: apararea lui Adrian Nastase. Este singura ratiune care tine in acest moment unit PSD si, din pacate, eu nu pot sa fiu de acord ca acest subiect sa nu se discute in plenul Parlamentului", a precizat Anastase.

Anastase a subliniat ca este "inadmisibil sa mergem mai departe, sa construim ziduri inalte care sa protejeze parlamentarii. Parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Presedintele Camerei a apreciat ca momentul este unul "destul de tensionat chiar si la PSD" si l-a criticat pe Adrian Nastase pentru ca a uzat de pozitia de vicepresedinte al Camerei pentru a influenta decizia in Biroul Permanent, intr-un subiect care il privea. "Poate lucrurile erau fortate, pentru ca subiectul il viza chiar pe dumnealui, nu trebuia sa-si folosesca pozitia de vicepresedinte pentru a influenta un anumit comportament. Dar in final, dupa lungi discutii, am ajuns la un consens. Sunt surprinsa, dezamagita si lucrurile mai au doar o explicatie: peste legi, peste Regulament, Adrian Nastase sa fie pus deasupra si tinut de PSD", a conchis Roberta Anastase.

* Ora 15:30 - Sedinta BP in cazul Nastase se va relua miercuri. Liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader a declarat ca sedinta BP se va relua abia miercuri. "S-a terminat. Programul s-a incheiat, acum vor incepe lucrarile in comisii. PSD nu a venit la consultari, vom relua chestiunea in Biroul Permanent de miercuri. Timpul va rezolva intr-un fel sau altul situatia asta", a declarat Toader pentru NewsIn.


Democrat-liberalii isi mentin punctul de vedere prezentat marti, conform caruia Adrian Nastase ar trebui sa se prezinte in fata instantei care ar trebui sa-i stabileasca vinovatia sau nevinovatia. "Pozitia noastra este sa incheiem o data cazul Nastase. Nu trebuie sa incurcam noi justitia cu chestii avocatesti. Lasa, domnule, justitia sa-si faca treaba. Daca te opui, inseamna ca ai ceva pe creier, ca ti-e frica de ceva", a apreciat liderului de grup al deputatilor PD-L, care a mai adaugat ca "nu trebuie sa blocheze Parlamentul justitia pentru ca nu suntem noi judecatori. Ei au transformat astazi Parlamentul intr-o instanta".

Astfel se incheie inca o zi din viata autointitulatului "premier, ministru si bloger"...si "viata bate (iar) filmul".

Publicat: astazi 9am
Autor: Alexandra Grindean