duminică, 6 decembrie 2009

Fostul procuror Nastasiu dezvăluie lucrătura “ALRO”

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
04 Dec 2009 Adina Stancu

Într-un film care a fost postat în urmă cu puţin timp pe site-ul www.sroscas.ro, fostul procuror Ciprian Nastasiu spune totul despre sistemul patronat de Traian Băsescu şi despre afacerea ALRO SLATINA, atât cât a putut să ancheteze până la data la care i s-a luat dosarul disjuns din cel al marilor privatizări.
Nastasiu vorbeşte, pentru început, de sistemul în care sunt implicaţi toţi factorii politici din România, inclusiv Traian Băsescu, despre modul în care s-a dat ordin la SRI “să nu mai colaboreze în dosarul traficului de armament”, apoi îl aduce în prim-plan pe Nicolae Săracu. Despre acest personaj, Nastasiu afirmă că este un fost angajat al diplomaţiei române, “recuperat de Omar Hayssam”, reactivat şi trimis în Dubai după fuga sirianului, “Dubaiul fiind unul dintre centrele financiare în care Omar activează şi acum”. Conform declaraţiei lui Nastasiu, Săracu s-ar fi deplasat în Siria în vara lui 2007, unde este posibil să se fi întâlnit cu Omar Hayssam.

Nastasiu trece apoi la un alt personaj extrem de important, Lucian Negrea, “pomenit din sistemul naţional de securitate, care se ocupa cu alimentarea şi gestionarea conturilor de la SIE”, arătând că “pe acest ofiţer îl regăsim asociat cu Elena Udrea, omul de interfaţă pentru afaceri, apropiată de preşedintele României”.



Cea mai interesantă parte este cea legată de dosarul ALRO, despre care Nastasiu afirmă că este o cauză disjunsă din dosarul “Privatizărilor” în care a fost trimis în judecată Stamen Stancev.

Nastasiu declară că în cadrul cercetărilor se ajunsese la ALRO, unde erau implicaţi un grup extern condus de rusul Maschitskiy şi “factori de decizie din România”. Fostul procuror explică faptul că documentarea s-a făcut pe baza interceptărilor purtate în limba rusă între Maschitskiy, Medvedev, Valeri Krasnov şi vicepreşedintele GAZPROM Rusia, apoi Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Conform susţinerilor lui Nastasiu, din cercetări au fost identificaţi ca făcând parte din cercul care acţiona în favoarea ruşilor Theodor Stolojan, care a îndeplinit funcţia de consilier economic la Cotroceni, Elena Udrea, “care făcea activităţi de lobby şi de influenţare a factorilor de decizie responsabili de obţinerea contractelor pe termen lung”, iar pe “segmente separate” au apărut Dan Voiculescu - în afacerile cu energia nucleară, Verestoy Attila- pe latura gazului şi, la un eşalon inferior, persoane din SC Nuclearelectrica şi Ministerul Economiei şi Comerţului.
Sfârşitul lui Nastasiu, simultan cu cererea de interceptare a personajelor PDL-iste






De asemenea, Nastasiu relevă faptul că activitatea în acest dosar a început în 2007 şi a evidenţiat că Vadim Beniatov, american de origine azeră, lucra direct pentru Maschitskiy şi “trebuia să găsească resurse de finanţare pentru unităţile 3-4 de la Centrala nuclearelectrică, de care erau interesaţi ruşii, iar aceştia foloseau mijloace ilegale”. În acest dosar, fostul anchetator arată că s-au cerut comisii rogatorii în SUA, Marea Britanie şi Rusia, iar Rusia trebuia să documenteze conturile bancare ale lui Maschitskiy. Pentru Nastasiu, finalul în activitatea de cercetare în acest dosar a fost în iunie 2008, când s-a dus la Înalta Curte, cu referat, pentru a solicita alte mandate de interceptare pentru Theodor Stolojan, Elena Udrea, Verestoy Attila şi alţii care mai fuseseră monitorizaţi, dar nu se ştia dacă acest grup “mai acţionează”.

N. red.- Filmul postat pe www.sroscas.ro face parte din debriefingul fostului procuror Ciprian Nastasiu, care a avut loc în Statele Unite, unde au participat reprezentanţi a cinci structuri, iar vocea interlocutorului este a lui Victor Gaetan, care a avut rolul de traducător.

Traian Basescu mitoman?STRATEGIE. Presedintele intelege sa faca politica mintind poporul

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Gabriel Tudor 04.12.2009

Sunt minciunile lui Traian Băsescu o strategie politică? Este preşedintele României mitoman? De ce trei milioane de români i-au trecut cu vederea toate neadevărurile spuse în ultimii ani şi l-au iertat? Unii dintre cei mai reputaţi psihologi, sociologi şi politologi români au răspunsuri la toate aceste întrebări.




În ediţia „ring" de ieri, am publicat „recensământul" minciunilor lui Traian Băsescu din ultimii ani. Toate promisiunile clamate din postura de politician sau de preşedinte al României şi pe care le-a şters singur cu buretele. Demisia în cinci minute după suspendare, actele pentru casa de 800.000 de euro a Ioanei Băsescu, casa din Mihăileanu, lupta împotriva corupţiei şi a nepotismelor sunt doar câteva minciuni ale preşedintelui. Noi nu putem nici să îi iertăm, nici să uităm că zilnic ne-a călcat în picioare încrederea.



„Neadevărul este strategia lui Băsescu”



„Politicienii folosesc la un moment dat neadevărul, pentru a nu folosi termenul de minciună, încercând să obţină un avantaj, spre exemplu la o dezbatere publică, un moment tensionat pentru ei sau pentru a obţine o reacţie a electoratului lor, dar toţi folosesc neadevăruri, nu numai Traian Băsescu. În cazul actualului preşedinte putem spune că a făcut-o de mai multe ori în ultimii ani, ba chiar în ultimele zile am ascultat câteva astfel de neadevăruri de la domnia sa, dar acestea fac parte din strategia sa”, ne-a declarat Bogdan Teodorescu, profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie.



Electoratul lui Băsescu se împuţinează



Cei 32% din votanţi înseamnă mai puţin de jumătate din sufragiile pentru Traian Băsescu din 2007, la referendumul pentru suspendare. Bogdan Teodorescu consideră că minciunile repetate ale preşedintelui sunt şi vor fi amendate de electorat. „Cât priveşte relaţiile cu alegătorii lui, se pare că electoratul nu iartă aceste inadvertenţe. Pe 22 noiembrie a fost votat de aproximativ trei milioane de români, faţă de cele peste şapte milioane care l-au susţinut la referendumul pentru suspendare. Cota de încredere de 60% pe care o avea acum ceva timp este în acest moment drastic diminuată. Cetăţenii României l-au taxat după cum se vede. Cât despre cei care l-au votat, ori sunt neinformaţi, cred tot ce spune preşedintele, ori consideră că în balanţă cu ceilalţi competitori politici, cu adversarul, Traian Băsescu ar fi mai bun”, a continuat Bogdan Teodorescu.



„Băsescu nu are performanţe intelectuale”



Se pare că minciunile nu sunt spuse neintenţionat. Ele au rolul de a-l apropia pe Traian Băsescu de un electorat care minte, este de părere psihologul Hanibal Dumitraşcu, conferenţiar doctor la Universitatea Bucureşti. „Cred că i-am suprasolicitat intelectul lui Traian Băsescu mult mai mult decât deţine. Are, într-adevăr, anumite intuiţii, dar de la acestea şi până la performanţe deosebite demne de remarcat e o distanţă lungă. Pe de altă parte, minciuna este o strategie la care recurgem atunci când nu avem alte soluţii viabile. Cei care l-au votat pe Traian Băsescu, şi poate că o să supăr multă lume spunând acest lucru, se regăsesc în felul dumnealui de a fi, de a face politică, de a conduce. Cine se aseamănă se adună, este o zicală veche din popor perfect actuală şi adevărată. Traian Băsescu a câştigat foarte mult în ceea ce priveşte simpatia electoratului pozând într-un interlocutor de calibrul votantului. Câţi dintre noi nu minţim frecvent? Astfel, Traian Băsescu a încercat să se categorisească într-un profil psihologic comun. Nu numai prin minciuni, ci şi prin hăhăieli, bere la halbă, glumiţe, înjurături. Din păcate, şi mă refer doar la ultimii 20 de ani, de perioada comunistă nici nu are rost să pomenim, sistemul nostru de valori a scăzut. Reperele morale nu mai reprezintă repere în sensul bun al termenului. Acesta e adevărul: sistemul nostru de valori este la pământ, astfel că personajul Traian Băsescu, prin minciunile sale frecvente, este în continuare un reper şi este votat de atâţia oameni”.



„Trebuie să fim cu toţii repere morale”



„Consider că toţi politicienii sunt mitomani, în sensul vulgar al termenului, pentru că mitomania, până la urmă, are o conotaţie clinică, medicală, gravă. Dar de minţit minţim cu toţii, nu? Noi trebuie să fim propriile repere morale, nu numai preşedintele. Cei care l-au votat pe Băsescu îi găsesc acestuia unele calităţi.”, ne-a declarat şi consultantul politic Dan Andronic.



Câteva dintre marile minciuni



- demisia în cinci minute



- casa din Mihăileanu



- casa Ioana Băsescu



- facultatea Elenei Băsescu



- opt ani la primărie



- vize pentru America



- cazul „Teo Peter"



- 6% pentru Educaţie



- renunţarea la fumat



- lupta împotriva corupţiei



- întâlnirile de la Universitate



- sloganul „Să trăim bine!”



„Românii iartă, dar nu uită” Alin Teodorescu, sociolog
Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro

ce-au mai poftit „sufletelele” apropiate presedintelui?CAPRICIU. Lista „prieteniilor” lui Basescu ar putea coincide cu lista functiilor in stat

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Vlad Manolache & Bogdan Cotigă 03.12.2009

De la prietenii strânse la „legături bolnăvicioase” este doar un pas când în joc sunt funcţii puternice în stat. Asta pare să fi dorit să exprime Traian Băsescu atunci când a afirmat că l-a pus în fruntea Serviciului de Informaţii Externe pe Claudiu Săftoiu, pentru că aşa „i-a poftit sufleţelul” Adrianei Săftoiu, consilierul de atunci al preşedintelui României.

Oamenii politici şi jurnaliştii au reacţionat imediat la afirmaţiile lui Traian Băsescu. Aceştia au pus problema modului în care au fost puşi în funcţii şi alţi apropiaţi ai preşedintelui. Deocamdată, tema posturilor ocupate prin nepotisme şi amiciţii cu şeful statului rămâne neelucidată.

Despre competenţa lui Boc, Pogea şi Udrea


Primul comentariu la "zisa” lui Băsescu vine din partea fostei consiliere prezidenţiale Zoe Petre: "Dacă face numiri ca să îndeplinească dorinţele apropiaţilor, este foarte grav. Competenţă nu este nici la domnul Boc, când un constituţionalist înaintează cinci ordonanţe de urgenţă care sunt respinse de Curtea Constituţională. Ce să mai spun de domnul ministru Pogea?! E atât de competent ca ministru al finanţelor încât în noiembrie dădea din colţ în colţ că nu-i mai ajungea bugetul. Dacă în asemenea cazuri nu se poate vorbi de competenţă, cum putem vorbi tocmai în cazul Elenei Udrea despre aşa ceva?!”. Afirmaţiile preşedintelui l-au „surprins profund” şi pe Costin Georgescu, fost şef al SRI. Petru Gabriel Vlase, şeful Comisiei parlamentare de control asupra SIE, a ţinut să precizeze că avizul într-o funcţie precum cea de şef al SIE „se dă pe criterii politice, şi nu profesionale”.
O întrebare retorică


Deranjat de declaraţiile din ultimii ani ale Adrianei Săftoiu, Băsescu a ţinut să afime: "După ce ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret”. "Trebuie să ne întrebăm ce le-a dorit sufleţelul doamnelor Ridzi şi Udrea sau domnului Cocoş, şi ce le-a dat preşedintele”, susţine Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

"Nu cred că un preşedinte de ţară numeşte şeful unui serviciu la capriciul unei angajate. Declaraţia preşedintelui Băsescu mi se pare îngrijorătoare” Adriana Săftoiu

sa ii mai iertam lui Basescu?DEZAMAGIRE. Minciunile unui presedinte pe care nu il mai

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Alexandru David 03.12.2009

În campania electorală pentru Primăria Capitalei, în cea pentru prezidenţiale din 2005, în campania actuală şi între campanii, Traian Băsescu şi-a acuzat în mod obsesiv adversarii politici de minciună. După cinci ani de mandat, eu, unul dintre milioanele de români care l-au votat cu încredere pe actualul preşedinte, am redactat un bilanţ al minciunilor sale: a declarat răspicat că va demisiona la cinci minute după ce va fi suspendat de parlament, a spus că va fi preşedintele a 22 milioane de români, că se va lupta cu oligarhii, că va stârpi corupţia, că va aduce acte pentru casa fiicei mai mare, ba chiar că se va lăsa de fumat etc. Din păcate, la un moment dat, am crezut că se va ţine de cuvânt...

„Am avut un mandat cu realizări şi neîmpliniri, cu greşeli, dar niciodată greşelile nu au fost intenţionate - au fost pur şi simplu greşeli omeneşti”, a declarat Traian Băsescu în confruntarea televizată cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Greşeli omeneşti facem cu toţii, fie că suntem muncitori necalificaţi ori preşedinţi de stat. Dar fiecare plătim pentru greşelile noastre, şi, de cele mai multe ori, ne rugăm la Dumnezeu şi iertăm greşelile semenilor noştri. Însă când ele se repetă frecvent, când sunt zilnic minţit cu neruşinare fie de la pupitrul de la Cotroceni, fie abia scăldat într-o baie de mulţime, atunci îmi vine să-mi iau lumea în cap şi să mă tot duc. Traian Băsescu m-a minţit în mod repetat şi, sincer, nu mai am puterea de a uita şi ierta.
Nu trăim bine!


Nu vreau să scriu despre faptul că „Să trăiţi bine!” este o minciună. Nici despre ţepe nu scriu, chiar dacă Traian Băsescu a tras în ţeapă 22 milioane de români. Vreau să fiu obiectiv, cu declaraţiile pe masă, cum se zice.

Probabil cea mai mare minciună a lui Traian Băsescu este promisiunea demisiei la cinci minute dacă va fi suspendat. A fost suspendat şi a dat la întors una dintre cele mai simple şi ireductibile promisiuni făcute unei întregi naţiuni. MINCIUNĂ.

A promis românilor că din trei în trei luni se va urca pe scenă la Universitate pentru Raportul de ţară. Nu a făcut-o. MINCIUNĂ.

A spus că nu va face niciodată coaliţie cu PSD. După alegerile de anul trecut, am avut guvern PDL-PSD. MINCIUNĂ.

A promis că se va lupta cu sistemul ticăloşit, corupţia şi oligarhii. Sistemul este ticăloşit. Corupţia există. Oligarhii prosperă. MINCIUNĂ.

O familie fericită

A spus că va da publicităţii actele prin care se va dovedi că fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, deţinea 800.000 de euro pentru a-şi cumpăra casa din Băneasa. Nici acum presa nu a văzut vreun document care să ateste îmbogăţirea prin „vânzări succesive”. MINCIUNĂ.

Pus în faţa dovezilor incontestabile, Traian Băsescu a recunoscut că, în calitate de primar al Capitalei, şi-a atribuit abuziv casa din Mihăileanu şi a promis că o va restitui. Pe 17 februarie 2005, într-o emisiune televizată, Traian Băsescu a declarat că nu o va mai restitui. În decembrie 2009, în casa din strada Mihăileanu nr. 2 locuieşte tot familia Băsescu. MINCIUNĂ.


A declarat că fiica cea mică a absolvit o facultate în America. MINCIUNĂ. Elena Băsescu a fost doar câteva luni la un schimb de experienţă în America, după cum însăşi recunoaşte: "Tatăl meu nu a minţit. (...) Tatăl meu nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America", a declarat Elena Băsescu. Europarlamentarul a absolvit Universitatea Româno-Americană.


Minciuni, minciuni, minciuni...


A declarat răspicat că alegerile din 2004 au fost fraudate, ba chiar a cerut şi arestarea celor implicaţi în procesul electoral, şi a promis că vinovaţii vor ajunge după gratii. Până la primul tur de scrutin de anul acesta, pe 22 noiembrie, niciun român nu a fost arestat şi nici judecat pentru infracţiuni vizând fraudarea alegerilor. MINCIUNĂ.


Traian Băsescu a promis alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. MINCIUNĂ. Nici în prezent profesorii nu primesc majorarea de 50% votată de parlament şi aprobată de preşedinte, iar Educaţia nu dispune decât de un 5,2% din PIB.

A promis că nu vom mai avea nevoie de vize pentru America. Avem nevoie. A declarat că va discuta personal cazul Teo Peter cu oficialii americani. A minţit.

A promis că va eradica nepotismele şi numirile pe pile. Acum două zile, Traian Băsescu a recunoscut că l-a numit pe Claudiu Săftoiu şef la SIE pentru a-i satisface un capriciu fostei sale consiliere Adriana Săftoiu. MINCIUNĂ.

Atacă obsesiv mogulii de presă, dar nu spune nici pâs despre George Păunescu, patronul postului B1TV. MINCIUNĂ prin omisiune.

Alte minciuni...

A promis că va poziţiona România pe axa Bucureşti-Londra-Washington. Remarca nu a adus decât iritare pe plan internaţional şi răcirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali.

A spus că Petre Roman este cel mai bun politician din România. Asta nu l-a împiedicat să îl mazilească de la şefia PD.
A declarat că România nu va avea de suferit de pe urma crizei, apoi a spus că nu se luptă cu criza.

A promis bucureştenilor că va sta cel puţin două mandate la primărie pentru a face tot ce a promis. MINCIUNĂ.
A declarat că va demisiona de la şefia PD dacă partidul nu va lua peste 20% din voturi. În acel an, democraţii au obţinut 14%. MINCIUNĂ.


Şi mai multe minciuni...
A declarat că împrumutul de la FMI este o „centură de siguranţă”, care să îmbuneze partenerii străini. Acum, afirmă că fără acest împrumut nu mai putem plăti pensii şi salarii, şi cere guvernului să se împrumute, la dobândă dublă, de la bănci. MINCIUNĂ.
A promis că se va lăsa de fumat dacă vor creşte accizele la ţigări. Preşedintele fumează, în continuare, câte două-trei pachete pe zi. MINCIUNĂ.

A spus că nu a lovit niciodată un copil. Filmuleţul de la Ploieşti, din 2004, arată altceva. MINCIUNĂ.
A promis că, dacă nu va ieşi preşedinte, va pleca pe mare. Să îl credem?
Mâine, verdictul specialiştilor
În ediţia de mâine, specialişti chestionaţi de „ring" pe tema posibilei mitomanii a lui Traian Băsescu, dar şi de ce 32% din români îi iartă minciunile vor oferi explicaţii ştiinţifice.

lui Tranca l-a scapat si pe BradisteanuASEMANARE. Cei doi medici au fost aparati de avocata Alice Draghici

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro

Adrian David 04.12.2009


O nouă decizie controversată a Tribunalului Bucureşti! După ce l-a scăpat de puşcărie pe chirurgul Răzvan Trancă, în luna februarie, judecătoarea Elena Burlan l-a achitat, ieri, şi pe medicul Şerban Brădişteanu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu şi luare de mită.



Într-un top al celor mai contestate sentinţe date de judecătorii Tribunalului Bucureşti în cursul acestui an, achitarea medicului Şerban Brădişteanu ar putea fi VOTATă printre primele cinci, la fel ca şi pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor primită de Răzvan Trancă. Mai ales că ambele decizii îi aparţin aceluiaşi magistrat, Elena Burlan. Aceasta nu este însă unica asemănare dintre cele două cazuri. Atât Brădişteanu, cât şi Trancă au beneficiat de serviciile aceluiaşi avocat, celebra Alice Drăghici.



Sechestru ridicat
După ce a amânat de mai multe ori pronunţarea unei sentinţe, Elena Burlan l-a achitat, ieri, pe Brădişteanu în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită în cazul unei licitaţii din 2001, prin care au fost utilate spitalele-penitenciar. Odată cu achitarea, instanţa a mai dispus şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe imobilele medicului, un apartament şi două case. Sentinţa nu este definitivă, DNA şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, principalul păgubit în urma licitaţiei din 2001, anunţând că o vor ataca cu recurs.
Magistrat controversat
Elena Burlan a fost implicată, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, fiind chiar cercetată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, în 2000, după ce a reuşit să devină proprietara a două apartamente în centrul Capitalei. Ancheta s-a întins pe mai mulţi ani, Elena Burlan fiind scoasă până la urmă de sub urmărirea penală.

Vot Blank!!!!

Romania trebuie salvata!


Azi merg la vot, dar il voi anula.

 Nu am cu cine vota!

Un moment de reculegere pentru eroii din Decembrie '89..............



Oare cand o sa aflam cu adevarat exact cum au stat lucrurile in 1989?