luni, 28 decembrie 2009

Maghiarii şi cultura

Romania trebuie salvata!

Libertatea.ro
23 Decembrie 2009

Articol semnat de Florian Bichir
 
 
Târziu, abia după declaraţiile lui Cezar Preda, premierul Emil Boc şi-a dat seama că a greşit prin cedarea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional UDMR- ului. O gafă de mari proporţii, cel puţin la nivel de imagine: cultura naţională condusă de un minoritar. Din acest punct de vedere avem de-a face cu o premieră. Nu poţi să nu-i dai dreptate lui Vadim Tudor, pentru că astăzi-mâine vom vedea UDMR-ul la conducerea Ministerului de Interne sau, de ce nu, la şefia MapN. Nu am nimic xenofob în fire. Cred chiar că unii miniştri unguri au fost de zece ori mai buni decât românii. Dar există o limită în toate, pentru că sfidezi naţiunea română, majoritatea acestui popor. Gestul este cu atât mai iritant, cu cât ministrul desemnat, Kelemen Hunor, a declarat că “România este stat naţional doar pe hârtie”. Ei bine, acum acest om care nu crede în statul naţional se ocupă de cultură şi de patrimoniul naţional!




Un singur om s-a opus acestei decizii cu vigoare. Patriarhul Daniel a făcut presiuni, iar Cultele se vor organiza într-un secretariat de stat direct subordonat primului- ministru. Asta pentru a evita ca 18 milioane de ortodocşi să fie conduşi de cine ştie ce ministru cu opţiuni religioase dubioase. Şi de data acesta, Patriarhul s-a purtat ca un demn păstor de suflete! Din punctul meu de vedere, un simplu secretariat de stat pentru Culte este puţin, trebuia cel puţin un minister. Dar, la cum se descurcă politicienii noştri, poate ne vom trezi ca în Ouagadougou, unde Cultele din Burkina Faso sunt sub tutela Ministerului de Interne şi Securitate. Adică la fel ca pe vremea comuniştilor...

Comenturii la articol
77. Yo

2009.12.28
10.23

Hai sa va spun eu de unguri!

Apropo! Ce averi au Ungurii din politica? si in ce situatie se afla Harghita si Covasna?????? Cine raspunde?



Raspunde#76. Yo
2009.12.28
10.21

Hai sa va spun eu de unguri!

continuare: Televiziunea si Tara care le da de mancare si in creste. Nu am nimic cu ungurii sa se inteleaga bine asta. Dar mai umilitor nu te poti simtii in tara at sa patesti si sa vezi aceste lucruri. Nu uitati ca ungurii au venit cu doliu in Parlamentul Romaniei de ziua Tari, de 1 Decembrie, si tu acum ii dai Ministerul Culturii? Nu sti ce inseamna cultura domnule Boc Poc????



Raspunde#75. Yo
2009.12.28
10.18

Hai sa va spun eu de unguri!

Am fost in Ungaria, am luat trenul din Buapesta-Oradea-Bucuresti. In Budapesta am intrebat pe o gramada de unguri sa-mi zica unde gasesc trenul meu. Nici unul nu a vrut macar sa incerce sa vada ce scrie pe bilet, pentru ca trenul ducea in Bucuresti. Asta nu e nimic, in tren, nimeni nu vorbea romaneste, desi i-am intrebat. Am avut vecin de scaun un American de origine Ceha. Din vorba in vorba am ajuns sa dicutam de Romania(bogatii, frumuseti si de situatia actuala).(in engleza vorbeam), Ungurii se uitau pe mine si vorbeau in ungureste. Si la un moment a inceput sa se bage in seama cu noi sa se planag, cu o ura in ochii, la american " ca noi le-am luat teritorii, ca le-am facut si dres..., si cu mine tot in engleza vorbeau pana am ajuns la granita romana si a venit politistul roman si i-a luat tare, hai gata cu limba voastra. Sa vedeti cum toti stiau romaneste! Sa nu mai zic de ungurii din TVR, am zis TVR-televiziunea Romana, ei vorbesc in ungureste in Televiziunea Romana, cea ca

duminică, 27 decembrie 2009

Cultura la unguri?!

Romania trebuie salvata!

Daca ne aducem AMINTE acum cativa ani ungurii din parlament au purtat doliu de ziua Romaniei. Noi ii rasplatim cu Ministerul Culturii. Ce inseamna asta pe romaneste???
Ca ne-o trag ungurii exact unde au vrut in cultura noastra de popor prost si supus.

Halal tara, halal cultura si vai de capul nostru!!! Ne dam destepti, educati si culti, dar nationalismul de unde se trage? din sport in niciun caz nu se trage!

Felicitari jurnalistului Florin Bichir, pentru ca a fost printre singurii care a punctat despre aceasta mutare politica.
PDl-ul a dat acest minister nu pentru ca-i intereseaza cultura Romaniei ci pentru ca acest minister nu poate incheia afaceri cu borduri, drumuri si transporturi. Show me the money!!!

Ciao si la revedere!

Deputatul Pambuccian şi-a umplut bocceaua cu 300.000 de euro de la Finanţe

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 23 Dec 2009 Biroul de Investigatii

În momentul în care eşti doctor în matematică, puţine fenomene legate de numere îţi mai stau în cale. Eşti zeul cifrelor, ştii cum să le iei, ştii să le faci să pară frumoase din orice unghi ar fi privite, ştii să le înmulţeşti ca nimeni altul, ştii să le divizezi cînd le e lumea mai dragă. Iar cînd vine vorba de cifrele propriilor afaceri, eşti un adevărat leu. Trebuie să le înmulţeşti, să fie sume rotunde, voluptuoase, să te ajute să dormi ca un prunc. Şi dacă mai eşti şi preşedintele comisiei de IT&C (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii) din Camera Deputaţilor, atunci chiar eşti pe val, cifrele te iubesc de la sine.
Aşa că un contract de peste 300 de mii de euro pentru servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică este ca o recunoaştere firească a meritelor tale. Şi da, este vorba de Varujan Pambuccian, celălalt armean care face carieră prin Parlamentul României. Este deja la al treilea mandat de deputat şi anul trecut a preluat o firmă de la Călin Tatomir, director general la Microsoft România. Firma se numeşte SC CCT SRL şi, pînă să ajungă pe numele lui Pambuccian, nu semnase contracte cu statul. În decembrie, a spart gheaţa şi a semnat un contract cu Ministerul Finanţelor pentru servicii informatice şi servicii conexe. Aşa, fără nici un conflict de interese şi total independent de funcţia deţinută de Pambuccian. Strict pe merit! CCT SRL a mai încercat să intre pe fir pentru un contract ceva mai grăsuţ la Ministerul Justiţiei. Contractul, în valoare de peste cinci milioane de euro, urmărea achiziţia unui sistem informatic integrat de înregistrare a şedinţelor de judecată. Pambuccianul nu a mai izbîndit însă, deşi a şi contestat licitaţia. Ei, poate de acum înainte, că tot sprijină Guvernul Boc grupul minoritarilor din Parlament (condus de armean). S-a auzit, Emile?

Adevăratul motiv al reţinerii senatorului PSD Voicu de către DNA

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencudin 23 Dec 2009 Biroul de Investigatii

Vineri, 11 decembrie curent, senatorul PSD Cătălin Voicu a fost luat de pe stradă şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru audieri. Şoc şi groază, senatorul a fost informat că are calitatea de inculpat într-un dosar nou-nouţ, în care este anchetat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Imediat, Vanghelie, Hrebenciuc şi Iliescu au sărit cu declaraţii sforăitoare în sprijinul colegului de partid. Ignorăm aceste mici aroganţe, căci mai importantă este dezvăluirea pe care Academia Caţavencu a publicat-o în exclusivitate miercurea trecută. Care va să zică, chiar din revista voastră preferată aţi aflat miercuri că finii aceluiaşi senator Cătălin Voicu sînt sponsori ai partidului prezidenţial.
Pe 24 noiembrie 2008, una dintre firmele acestora, Prodcus SRL din Giurgiu, a donat 10.000 RON la partidul lui Băse, cel care la televizor dă de pămînt cu Vanghelie, Hrebenciuc şi oamenii lor. Un an mai tîrziu, cealaltă firmă a lor, Gecor SRL, a primit de la Ministerul Transporturilor un contract de 9,5 milioane RON pentru deszăpezirea a 55 km din Autostrada A2. De altfel, pedelistul Radu Berceanu pare un adevărat talisman pentru finii Gheorghe şi Ioana Cusă, pentru că în celălalt mandat al lui Răducu ei au mai înhăţat un contract pentru deszăpeziri de 17,5 milioane RON. Asta face din finii lui Cătă nişte baroneţi ai asfaltului. Pentru cîţiva ani, mama senatorului pesedist a fost şi ea o baroneasă a construcţiilor de drumuri: din 2004 şi pînă în 2007, ea a fost acţionară la Gecor SRL. Practic, asta înseamnă că familia pesedistului Voicu, omul lui Marian Vanghelie, a făcut o grămadă de bani de pe urma pedelistului Radu Berceanu. Căşu şi Cusă au influenţă sus-pusăDar haideţi să mai înaintăm un pic în timp. Cel puţin pînă joi, 16 decembrie, cînd DNA a anunţat că Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este şi el cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă, alături de Cătălin Voicu. Florică este soţul Vioricăi Costiniu, judecător la Curtea de Apel şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România. În plus, Agenţia Newsin a relatat şi faptul că judecătorul este „vizat pentru că ar fi intervenit în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu“. Dar, vai, ce se întîmplă, dar de unde şi pînă unde minunea asta? Păi, tot Academia Caţavencu v-a lămurit şi acest mister. Vineri, 17 decembrie, aţi putut citi la noi pe site care este legătura dintre Voicu, Costiniu şi Căşuneanu. Anul trecut, în luna octombrie, finii Cusă şi baronul Costel Căşuneanu s-au asociat pentru a participa la o licitaţie pentru deszăpezirea drumurilor administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Au pierdut în favoarea lui Dorinel Umbrărescu, patronul UMB Spedition. Au contestat, însă, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi au cîştigat pe motiv că Umbrărescu a avut o ofertă neobişnuit de mică (117 milioane de euro, faţă de oferta lor de 174 de milioane de euro). Mai departe, Umbrărescu s-a enervat şi a dus tărăşenia la Curtea de Apel şi, în cele din urmă, la ÎCCJ, acasă la judecătorul Costiniu. Unde, cu toată influenţa lui Cătă şi Florinel, Căşuneanu şi soţii Cusă au pierdut procesul şi 174 de milioane de euro. Sifonar la PSD şi sponsor la PD-L Din fericire, au cîştigat un dosar la DNA, ceea ce nu e de colea. Ce trebuie să reţineţi din toate astea? Evident, în primul rînd faptul că trebuie să citiţi Academia Caţavencu, atît ediţia online, cît şi cea tipărită. În al doilea rînd, realitatea bate la fund dezbaterile politice de la televizor. Cătălin Voicu este unul dintre cei pe care Traian Băsescu i-a acuzat că ar fi responsabili cu scurgerea de informaţii de la „Doi şi-un sfert“, împreună cu Marean Vanghelie. Ei bine, familia omului ăstuia a făcut şi face în continuare o grămadă de bani cu ajutorul unui ministru PD-L, după ce a sponsorizat acelaşi partid. Păi, să nu-ţi bagi picioarele în ea de luptă anticorupţie şi să pleci în Congo?

Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari

Romania trebuie salvata!
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencudin 23 Dec 2009 Silviu Apostol


În cele ce urmează, vă propunem un scurt exerciţiu de imaginaţie. Deşi e ceva cu zbor şi avioane, nu e numai pentru cei care voiau să ajungă piloţi cînd erau mici. Sînteţi administrator al unei companii aviatice şi aflaţi că la un moment dat veţi rămîne fără un sfert dintre piloţi, care ies la pensie, iar legislaţia nu vă mai permite să le prelungiţi contractele de muncă.Ce faceţi în această situaţie? A) începeţi să căutaţi din timp piloţi tineri ca să nu vă daţi singuri la gioalele afacerii; B) vă doare la bască şi vă vedeţi liniştiţi de treabă, orice altă treabă; C) spargeţi 300.000 de euro pe un contract cu firma unui descurcăreţ, care nici măcar nu vă aduce piloţi mai buni, mai moderni, mai frumoşi, ci tot pe-ăia vechi, pe care dumneavoastră înşivă i-aţi pensionat, dar care acum sînt sub contract cu sereleul descurcăreţului.
Dacă aţi răspuns cu varianta A, felicitări, n-aveţi ce căuta să lucraţi la stat, adică la Tarom. Cei care au oferit celelalte două variante de răspuns sînt invitaţi să-şi ridice premiul de la casierie. Normal, n-o să vă lăsăm curiozitatea nesatisfăcută şi o să vă răspundem şi la cîteva întrebări pe care le puneţi voi. Bănuim deja că vreţi să ştiţi cine este descurcăreţul cu firma de la punctul C. Este nimeni altul decît Geică Florea, fost director al Autorităţii Aeronautice, cel despre care tot noi vă spuneam anul trecut că este românul cu cea mai mare pensie de la stat, de 40.000 de lei. Tot cam atît încasează de la Tarom un pilot-comandant ajuns la vîrsta pensionării. Secundul său ajunge şi el pînă la maximum 30.000 RON. Ceea ce înseamnă că n-ar fi trebuit să le fie foarte greu să aducă nişte piloţi tineri, dornici de performanţă, în condiţiile în care plătesc mai bine decît Blue Air, de exemplu. Geică este acţionar al societăţii Aero Consult Services, societate pe care Tarom a angajat-o să-i aducă înapoi cei 48 de piloţi care au ieşit la pensie la începutul lunii decembrie. Aceştia se aflau sub incidenţa Legii 329/2009, care interzice cumulul pensiei cu salariul. De acum încolo ei vor putea cumula pensia cu oricîte salarii vor dori ei, întrucît nu vor fi angajaţi ai Tarom, ci ai firmei lui Geică, deci 329 nu li se aplică. Şi uite aşa, statul l-a ajutat din nou pe omul cu cea mai mare pensie din România să mai strîngă nişte bani, pentru nepoţei şi nepoţele.

Cui şi cît i-a mai plăcut jaful în 2009, varianta Academiei Caţavencu

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 23 Dec 2009 Biroul de Investigatii


Dragă domnule Baconsky şi dragă tinere Funeriu, în voi ne e speranţa. Cel mai probabil, veţi fi ministru de Externe, respectiv al Educaţiei în noul (şi, în acelaşi timp, vechiul) guvern Boc. Noi, membrii Biroului de Investigaţii al Academiei Caţavencu, vă urăm succes, un mandat plin şi, nu în ultimul rînd, ţinem să vă informăm că mizăm pe rafinamentul domniilor voastre să schimbaţi puţin filosofia furtului politic din România. Domnule Baconsky, domnule Funeriu, ca intelectuali umblaţi pe afară cu burse prestigioase şi programe de cercetare serioase, nu ne mai lăsaţi să scriem doar despre nişte pitecantropi cleptomani de buget, despre nişte mitocani ai contractelor trucate, despre nişte bagabonţi fără şcoală ai şmenurilor! Înţelegeţi-ne şi pe noi, ne-am săturat! Sînt toţi la fel! E nevoie de un suflu nou în furtul cu ministrul, cu parlamentarul, cu primarul, e nevoie de o cultură adevărată a jafului de la stat.
Dacă nu ne credeţi, citiţi mai jos retrospectiva furăciunilor pe 2009, aşa cum am înregistrat-o noi. Şasă-şasă milioane, poartă-n Casa Poporului Domnule Funeriu, iată ce scriam pe 14 ianuarie, de exemplu, despre Dan Nica: „Dan Nica, actual vicepremier în Guvernul Boc şi propus interimar la Interne, îşi ascunde o vilă de 300 de metri pătraţi încă de cînd era ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Năstase. Căsoiul de pe faleza Dunării a fost primit cadou de vicepremier de la Vega ’93, firmă de construcţii gălăţeană care a spart piaţa cu ajutorul lui Nica sub guvernarea PSD“. Şi continuam spunînd că Nica şi-a pus viloiul pe numele unor intermediari (mai întîi pe cel al socrilor, apoi pe cel al unui fin şi, în cele din urmă, pe numele unor gălăţeni săraci mutaţi la Bucureşti). Aşadar, domnule Funeriu, vă rugăm să scrieţi un proiect de bursă în străinătate pentru Nica, care să înveţe nişte formule străine, mai eficiente, de ascuns posesiunile imobiliare. Tot pe dumneavoastră vă implorăm, domnule Funeriu, să găsiţi nişte calcule mai complicate pentru parlamentarii care cheltuiesc bugetul Casei Poporului fără acte. Nu de alta, dar pe 18 februarie dezvăluiam că, anual, nu mai puţin de şase milioane de euro intră în buzunarele parlamentarilor fără ca aceştia să aducă măcar un bonuleţ fiscal de justificare. „La negru“, deci, scuzaţi-ne formularea incorectă, politică şi contabilă, pe-acolo pe unde aţi studiat dumneavoastră. Dalli şi suprarealismul furăciunii publice Domnule Baconsky, ca fin intelectual ce sînteţi, ar putea să vi se pară o dovadă de ignoranţă că, mai jos, ne vom referi la Dalli (cu doi de „l“) şi nu la Dali. Dar să ştiţi că nu e vorba despre artistul Dali, ci despre arivistul Dalli, mai precis despre firma de arivişti cunoscută la Bucureşti ca Dalli. Nu aveţi de unde să ştiţi, că staţi mai mult în străinătate, dar firma asta se ocupa de parcările Capitalei şi am prins-o noi pe 11 martie cu contractul ilegal. Am descoperit, adică, că şi Băsescu, şi Murgeanu, şi Videanu (ca primari) au prelungit ilegal contractul acestei firme cu municipalitatea. Cum vă ştim apropiat de Sfîntul Scaun de la Vatican, vă rugăm să întrebaţi acolo cum au rezolvat problema cu parcările, chit că Băsescu nu are încă papamobil şi la noi s-ar putea să nu se aplice metoda lor. Şi, dacă aveţi posibilitatea, domnule Baconsky, mai întrebaţi la Vatican dacă nu vînd San Pietro pentru un mall, cum a făcut Onţanu cu Oborul pentru Puiu Popoviciu. Ca, dacă da, să-i recomandaţi Suveranului Pontif un mic premier de România, pe Emil Boc. Cum de ce? Păi, aşa cum Boc a reuşit să-i facă Oborul cadou lui Puiu (făcînd pe mortul într-un proces în care se contesta dreptul lui Onţanu să dea Oborul), poate să-l scoată şi pe Papă din răhăţişurile birocratice care l-ar putea împiedica să facă bani. Dacă nu credeţi că Boc e competent la aşa ceva, consultaţi arhiva noastră din mai. Papa trece, cărămizile de bani rămîn la Oprescu O să spuneţi, stimate domn Baconsky, că abuzăm de timpul şi răbdarea dumneavoastră. Dar nu avem încotro, rămînem tot la domnia voastră. Şi vă reţinem puţin cu o chestiune legată tot de Papa. Nu de alta, dar primarul Oprescu a fost în vizită la Ratzinger acum ceva vreme, iar noi despre Oprescu vrem să vă vorbim. Deci: pe 10 iunie, publicam un articol în care spuneam că, în primul an de mandat, primarul Bucureştiului şi-a răsplătit sponsorii din campania electorală cu contracte de la Primărie. Normal. Ce voiam să vă întrebăm, că nu am vrea să se fi ţepuit Oprescu: cît mai e piaţa indulgenţelor la Vatican, dom’le? Şi care credeţi că e paritatea cu cea de la Bucureşti? Iar acum o să vă luăm pe partea teologică, că ştim că vă pricepeţi. La noi, în popor, se spune aşa, mai diplomatic, că pînă la Dumnezeu te mănîncă sfinţii. Dumneavoastră, domnule Baconsky, credeţi că se aplică şi la miniştri? Vă întrebăm, că ne interesează cazul fostului ministru de la Apărare, Stănişoară, care şi-a băgat partenerii de afaceri care pe la Parlament, care pe la Guvern (cum am scris pe 1 iulie). Nu ne lasă inima să mîncăm Plăcintă senatorială E timpul să ne întoarcem la domnul Funeriu, pe care l-am cam neglijat. Aplicat şi metodic cum îl ştim, aşteptăm minuni de la dumnealui, pentru că o să-i dăm nişte probleme complicate de rezolvat. Prima: cazul fostei ministrese de la Tineret şi Sport, Sorina Plăcintă. Despre care scriam aşa, pe 22 iulie: Plăcintă „este şi senator. Cu toate că nu ar trebui să fie. Pentru că, în conformitate cu Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, un ales nu poate îndeplini, simultan, şi funcţia de senator şi pe cea de administrator de firmă. Or, doamna Plăcintă a fost, timp de mai multe luni, administrator al mai multor firme, atît din ţară, cît şi din străinătate. Ceea ce înseamnă că Biroul Permanent al Senatului ar trebui să constate încetarea de drept al mandatului de senator a doamnei Plăcintă“. A doua problemă: operaţii pe cord făcute în spitalele româneşti cu materiale de unică folosinţă puţin cam refolosite (şi de zece ori), cum am dezvăluit (cu video cu tot) pe 23 septembrie. Un nou blockbuster: Top Modrogan A treia problemă, tot cu cifre: la începutul lunii octombrie, PD-L a lăsat PSD fără 70% din logistica de stat pentru campania electorală. După principiul următor (enunţat de noi pe 7 octombrie): „Numai în provincie, un partid ca PSD cheltuieşte şase milioane de euro într-o campanie la prezidenţiale. Peste două treimi din această sumă ajung în conturile partidului de la stat, direct sau indirect, prin şefii de instituţii judeţene. Doar că, din moment ce PD-L a scos PSD de la guvernare, accesul la aceşti bani a fost blocat“. Şi, în fine, a patra problemă: „Cînd nu se întîlnesc, ziua în amiaza mare, cu soţia primarului Negoiţă, soţii Gruia se duc noaptea la sediul PD-L din Modrogan. Iar cînd nu se duc nici în Modrogan, soţii Gruia depun oferte la Primăria sectorului 3 şi cîştigă contracte parafate de soţul şi pedelistul Liviu Negoiţă“. Deci, domnule Funeriu, cum rezolvăm îmbîrligăturile de mai sus? Ei, haideţi acum, nu vă cerem o soluţie pe loc, dar sperăm că în mandatul pe care urmează să-l inauguraţi în curînd vă veţi ocupa serios de aceste chestiuni şi veţi încerca măcar o lucrare de master în domeniu, dacă nu un doctorat.De la bolşevismul lui Dragnea la pedelismul lui Voicu Acum, la final, înainte să emigrăm (dar numai după ce consultăm site-ul Ministerului Afacerilor Externe, ca să ştim unde nu avem reprezentanţe diplomatice), îl mai reţinem pe proaspătul ministru de Externe Baconsky cu două chestiuni. Prima, dezvăluită pe 18 noiembrie: „Avem dovada că în luna iunie a acestui an, cînd erau la butoanele prefecturilor, pesediştii îşi aranjau alegerile într-un stil autentic bolşevic. Şi nu oriunde, ci în judeţul condus de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, fost candidat la funcţia de ministru de Interne“. A doua (exclusivitatea noastră, pe 16 decembrie): „Cică Băsescu i-a copt săltarea de pe stradă şi tîrîrea la DNA lui Cătălin Voicu. Dacă e aşa, preşedintele nu s-a consultat şi cu PD-L înainte. Dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat că finii lui Voicu au cotizat la partidul prezidenţial. Şi chiar au cîştigat milioane de la stat de pe urma unui ministru PD-L“. Aţi citit, domnule Baconsky? Bun, mulţumim. Şi acum, întrebarea: în ce ţară credeţi că mai întîlnim astfel de fenomene ca acelea descrise mai sus? Şi, dacă le-aţi identificat, ne-aţi recomanda (ca ministru de Externe) să călătorim acolo au ba? Răspundeţi-ne pe adresa redacţiei, publicăm noi apoi scrisoarea dumneavoastră. Vă mai aşteptăm şi la anul! Anu’ ăsta le-am băgat-o-n paparazze! După ce celebrul nostru fotograf fără aparat a ridicat ştacheta jurnalismului pe culmi intergalactice, am decis să o coborîm (pe ştachetă, normal) cu picioarele pe pămînt. Ba chiar i-am agăţat de gît şi un aparat foto şi am ieşit în oraş, la agăţat cu teleobiectivul în vînt. Mai pe româneşte, de anul ăsta ne-am apucat de făcut poze paparazzi, cum se zice în tabloide. Doar că nu cu piţipoance şi poponeţi, ci cu femei uşoare pe bani grei (ca politica şi finanţa de stat) şi cu pomanagii de la buget (deci cu politicieni). Ce a ieşit, aţi văzut în revistă şi mai ales pe www.catavencu.ro, dar nu ne abţinem să vă amintim unele din succesurile noastre (exclusive, normal, că nu facem poze în grup). Începem cu ultima exclusivitate care a făcut înconjurul presei: SRS, Adiţă Năstase şi Meleşcanu în vizită la Patriciu (după primul tur al prezidenţialelor), continuăm cu Buzăianu Energy Holding surprins cînd ieşea din limuzina lui Berceanu şi încheiem cu şoferul de 16 ani Geoană jr., pe care l-am pozat conducînd prin Dorobanţi. În 2010 nu ştim ce o să pozăm, aşa că mai bine cumpăraţi revista şi atunci ca să aflaţi.

[VIDEO] 24 decembrie 1989: "O sa primiti ordin acuma sa luptam impotriva teroristilor!"

Romania trebuie salvata!

24 decembrie este pentru romani si o zi de trista amintire. Acum 20 de ani, bucurestenilor le-a fost indusa ideea ca se afla sub amenitarea teroristilor. Bloggerul Marius Mioc publica un filmulet datat 24 decembrie 1989, care arata persoane imbracate in civil, adunate intr-o curte plina de masini militare, care scandeaza: "Jos terorismul!".




“Este vorba de filmari la o unitate militara din strada Toamnei. Una din persoanele din conducerea unitatii e identificat ca si “colonel Voicu”. Vedem persoane imbracate in civil, adunate in careu intr-o curte plina de masini militare, scandind: “Victorie!”, “Traiasca Romania!”, “Romania!”, “Sintem cu poporul!”, “Multi ani traiasca!”, “Si noi luptam cu voi!” (chiar asa; lozinca asta poate avea dublu inteles), “Jos terorismul!”.



Un cetatean civil care spune ca este de la Institutul de Fizica Atomica e prezentat unitatii si face apel catre cadre sa ajute, fiindca sint profesionisti. Cuvintarea cetateanului e primita cu scandari “Vom lupta!”, “Vom lupta pentru popor!”.



Apoi urmeaza alte scandari: “Noi luptam cu teroristii!”. Cineva anunta ca pe bulevardul Dacia se trage. “Atentie la mine. O sa primiti ordin acuma sa luptam impotriva teroristilor! Teroristii sint in apropierea noastra! Vom da arme acuma din ordinul Consiliului Superior, si trecem la actiune cum se ordona”, spune un ochelarist care pare seful, si este aclamat de ceilalti. Noi scandari “Victorie!”, “Jos cu terorismul!”. Vedem apoi persoane in civil care au luat pistoale si pleaca intr-o directie necunoscuta”, explica Marius Mioc.



Acesta precizeaza ca acest film din 24 decembrie '89 nu face parte din filmarile Televiziunii Romane din acea perioada.

9am.ro
Publicat: 24 Decembrie 2009

vineri, 25 decembrie 2009

Craciun Fericit!!!

Romania trebuie salvata!


Craciun Fericit!!!

Un Craciun cat mai Romnanesc! Pur Romanesc, cu sunculita, sarmale si cozonac!


Craciun Fericit!!!!

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Hrebenciuc, Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, implicaţi în dosarul “Voicu” la DNA

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
11 Dec 2009 Adina Stancu

După ieşirea de la DNA, senatorul Cătălin Voicu a explicat, la Antena 3, că nu are voie să se vadă sau să ia legătura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Dan Ioan Popescu. Lista “interzişilor la vedere” este mai lungă şi trece din spectrul politic în cel al avocaturii. Nici pe consilierul său, Ioan Năstase, dar nici pe avocatul Cezar Bivolaru nu are “liber” să-i contacteze.
Acest fapt confirmă informaţia pe care o deţinem, conform căreia, în cursul săptămânii viitoare, nume grele din ancheta DNA vor fi devoalate. Este clar că personajele cu care Voicu nu are voie să discute trebuie să nu afle de la acesta ce anume a declarat Voicu la DNA, fiind posibil ca cei de pe listă să aibă surpriza de a fi, la rândul lor, învinuiţi. Pentru a nu se pune de acord cu cele declarate de Voicu anchetatorilor.


Conform art. 45 din Codul de procedură penală, privind măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, procurorul poate interzice celui cercetat "să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia, persoana împreună cu care a comis fapta, martori, experţi ori alte persoane, stabilite de organul judiciar, şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect".

În comunicatul DNA se arată că "procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă".

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii au stabilit că, în cursul acestui an, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.
Voicu i-a spus lui Vanghelie la telefon că “lucrurile sunt complicate”
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, azi, că l-a sunat pe senatorul PSD Cătălin Voicu, după ieşirea de la DNA, iar acesta i-a transmis că "lucrurile sunt complicate" şi că ar trebui să vorbească mai puţin, pentru a nu cădea suspiciuni şi asupra lui. "L-am sunat după ce a ieşit de acolo şi mi-a zis că o să vorbim la partid. Zice: «E bine să discutăm mai puţin, nu vreau să cadă suspiciuni şi asupra ta, lucrurile sunt complicate»", a spus Vanghelie.

Ministrul de Interne al lui Vanghelie, luat de DNA

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
11 Dec 2009

Biroul de Investigatii
 
 
UPDATE - comunicatul de presă al DNA - AICI.



UPDATE: Pentru cei care nu s-au prins încă, audierea/reţinerea lui Voicu la/de către DNA are legătură cu scurgerile de informaţii din “Doi şi-un sfert”. Care au legături multe cu Vanghelie. Ca să vă lămuriţi informativ despre ce e vorba, citiţi ce-am mai scris noi despre ciripacii lui Vanghelie, despre spargerea cuibului de vanghelioţi cu ochi albaştri de la Interne, dar şi despre implicarea unei suave morse politice liberale în toată povestea.
Băsescu a cerut, zilele trecute, reconciliere politică. Ce e drept, a uitat să precizeze că e una de ordin mai degrabă penal-politică, pecît politic-politică.
Şi, aşa cum îl ştim pe Băsescu, de la vorbe la fapte nu e decît un mandat de reţinere. Pe care se pare că tocmai l-ar fi primit Cătălin Voicu, senator PSD. Despre care v-am mai povestit cînd Vanghelie voia să-l aşeze pe Voicu taman pe scaunul de şef la Interne.




Vom reveni cu amănunte, dar pînă atunci nu strică să vă mai informaţi puţin despre Voicu AICI şi AICI.



Personajul respectiv a mai jucat un rol şi în Star Wars:

Vanghelie a repurtat două victorii şi-un sfert


02 Apr 2009
Din cauza scandalului cu Puiu Popoviciu şi “Doi şi-un sfert”, Băsescu a pierdut cîteva procente sănătoase din încrederea alegătorilor. Dar ce-a pierdut Băsescu în faţa poporului a cîştigat Vanghelie în partid, reuşind să-şi mai adauge cîteva oo la poziţia de forţă pe care a adoptat-o în partid în ultima vreme.
Toate astea cu ajutorul suportului informativ al lui Mitică Iliescu, şeful unui aşa-zis serviciu de informaţii intern al PSD. Dorinţa cea mai mare a lui Mitică este să pună mîna pe “Doi şi-un sfert”, lucru devenit ceva mai uşor acum, de cînd ministrul Nica pune oamenii anchetaţi de DNA la conducerea DGIPI.
Iar Mitică, pentru sprijinul oferit de Marean, îi oferă acestuia tot arsenalul de care regele Ferentariului are nevoie pe partea de servicii, ca să-i tragă în jos imaginea şi procentele lui Băse. Vă întrebaţi, totuşi, cine este acest Mitică? În primul rînd, el a fost primul şef al Seviciului de Protecţie şi Pază, care a fost înfiinţat de Ion Iliescu în '91. Avea grad de căpitan atunci, dar în numai şase ani a ajuns general. Adrian Costea (cel cu “Eterna şi fascinanta Românie", dacă vă mai aduceţi aminte) l-a acuzat că i-a sustras 300.000 de dolari.

Din'96, Mitică a plecat de la SPP şi şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie, care avea un punct de lucru chiar în sediul PDSR-ului (actualul PSD). A fost acuzat de legături cu fraţii Cămătaru. Cătălin Voicu, cel pe care Marean voia să-l pună ministru este unul dintre oamenii lui Mitică Iliescu, cel care printre interlopi este cunoscut drept “Naşul”. De ce i se spune aşa, v-am explicat tot noi într-o bîrfă din decembrie anul trecut, pe care o puteţi citi AICI.
Vanghelie vrea capu' la Interne pentru interlopi


17 Dec 2008
Biroul de Investigatii
Primarul Vanghelie nu mai este care este, simplu, ci este care este strateg de guverne şi mareşal de oşti dezorientate la PSD. Pe faza asta, că a devenit care este foarte important, Marean a făcut spume la gură în partid că el vrea ca la Interne să fie numit de către partid Cătălin Voicu.
Da, normal că nu aţi auzit de el, că nu staţi cu interlopii Bucureştilor la chefuri, să vă întîlniţi cu Voicu pe acolo, cînd de-alde Cămătaru şi alţii ca ei aruncă cu cărămizile de euroi în manelişti. În cercurile astea restrînse, lui Voicu i se spune “Naşul”.
Şi nu degeaba: ai de rezolvat un conflict cu duhul blîndeţii pumnului, răngii, sabiei şi pistolului la ceafă? Te rezolvă Naşul. Ai de recuperat niscaiva sute de mii (de euroi, bă, fraiere, nu de lei vechi, săracule care eşti şi nu ştii cine e Cătălin Voicu), te duci la Naşul, cotizezi partea şi se rezolvă. Ori cu interlopi, ori cu sepepişti, că Naşul se are bine şi cu unii, şi cu alţii.
Pe filiera Ioan Talpeş, Voicu a fost consilier de securitate al lui Iliescu, în mandatul 2000-2004. Şi, probabil, tot pe aceeaşi filieră (Talpeş a candidat din partea PD-L la parlamentarele de acum nici trei săptămîni), Băsescu a acceptat ca PD-L să piardă acum Internele (cel mai probabil, în favoarea lui Voicu). Ceea ce înseamnă că Naşul, prieten la cataramă cu Marean (împart, de altfel, acelaşi ten bronzat în saloanele de întreţinere corporală din sectorul 5), este acceptat şi de Băsescu.
Deocamdată, la propunerea ca Voicu să fie numit ministru de Interne s-a opus, în PSD, Ilie Sîrbu. Ceea ce a declanşat o dezbrăcare de caracter, gramatică şi sacou la Marean Vanghelie, care a urlat din toţi bojocii că el îl vrea pe Voicu, pentru că el a adus voturi şi bani la partid. Şi că, dacă Sîrbu nu-şi bagă minţile-n cap, poate nu mai prinde nici o funcţie la următorul congres al PSD. Cu singurul testicul disponibil, Sîrbu a jurat să-l dea jos pe Vanghelie de la conducerea filialei Bucureşti a PSD. Urmează prelungiri şi lovituri de departajare.

Senatorul Cătălin Voicu stă cu părinţii!

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
11 Dec 2009

Daniel Goace

Uite, dom’le, că am rîs degeaba de candidatul la preşedinţie Remus Cernea. Remusache nu e singurul tip trecut de 30 de ani care mai stă cu părinţii. Senatorul Cătălin Voicu are 44 de ani şi tot cu părinţii stătea, conform declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor.




Dacă băieţii de la DNA nu se mişcau repede azi cu reţinerea lui Cătă, exista riscul să iasă părinţii din casă şi să le dea cu sacoşa-n cap la mascaţi.

Doi membri UDMR, acuzaţi de fals în acte publice

Romania trebuie salvata!
Antena 3 » Ştiri Justitie 11 decembrie 2009 13:21

Doi membrii UDMR sunt acuzaţi că se folosesc de acte false şi cer în justiţie retrocedarea a zeci de mii de hectare de pădure şi restituirea mai multor imobile în valoare de zeci de milioane de euro, scrie Jurnalul Naţional. Cei doi au înfiinţat o asociaţie care, spun, că este identică cu o altă organizaţie din perioada 1946. Aceasta din urmă deţinea mai multe terenuri şi imobile, cerute acum de liderii maghiari înapoi.

Asociaţia Composesorală Bunuri private din Ciuc" a fost înfiinţată în aprilie 2000, şi a fost înregistrată ca persoană juridică. În 2002, preşedintele Asociaţiei, fostul senatorul UDMR Hajdu Gabor, împreună cu fostul deputat UDMR Robert Raduly, în prezent primarul din Miercurea-Ciuc, au dat în judecată statul român. Cei doi au cerut ca proaspăt înfiinţata Asociaţie să fie considerată una şi aceeaşi persoană juridică cu "Asociaţia Composesorală Bunuri private din Ciuc", existentă din 1946. Numai că asociaţia celor doi lideri UDMR este persoană juridică de drept privat, iar cea din 1946 era de drept public.

Reprezentanţii Asociaţiei au falsificat Monitorul Oficial al Regatului României nr. 227 din 1 octombrie 1946, de unde a fost eliminat, cu ajutorul corectorului, cuvântul "public", ca element al caracterului juridic al asociaţiei înfiinţate. Documentul a fost apoi xerocopiat, iar falsul rezultat a fost depus la dosarul cauzei, scriu ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Judecătorul Marian Mircea Aur, acum magistrat la Tribunalul Galaţi a dat sentinţa prin care se constată identitatea celor două organizaţii. După decizia instanţei, s-a trecut la solicitarea către comisiile locale de fond funciar a retrocedării terenurilor şi a altor imobile.
În 2004, o solicitare de restituire le-a fost acceptată. Este vorba despre terenul şi clădirea, cu suprafaţă de peste trei hectare, în care funcţiona Orfelinatul de la Şumuleu Ciuc, aflat în subordinea Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Harghita.
În toate celelalte solicitări, Curtea de Apel din Târgu-Mureş a respins solicitările motivând că "Bunurile Private din Ciuc" a fost regie publică şi, ca urmare, nu poate fi aceeaşi cu persoana juridică de drept privat înfiinţată în anul 2000, chiar dacă poartă aceeaşi denumire.



Antena 3

joi, 10 decembrie 2009

NO COMMENT!!!

Romania trebuie salvata!

"NU UCIDE GANDUL CARE TE POATE SALVA"


I.D. 10.12. 2009

"It's easy to die,

but it's difficult to survive"


Compania de Autostrazi l-a salvat de la faliment pe «regele asfaltului», Dorinel Umbrarescu

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romånia (CNADNR) il salveaza pe regele asfaltului, Dorinel Umbrarescu, de la faliment. Zilele trecute, Compania de Autostrazi a luat prima transa, in valoare de 100 milioane de euro, din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCR si BRD-Groupe Societe Generale. Din cei 100 milioane de euro, peste 50 milioane de euro intra in conturile patronului firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrarescu. Pe de alta parte, chiar daca de astazi incep ninsorile, CNADNR nu are nici un leu pentru deszapezirea drumurilor nationale si autostrazilor. In prezent, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) inregistreaza datorii de peste un miliard de euro catre firmele de constructii si banci. „In prezent, numai la Bechtel exista o datorie de peste 130 milioane de euro. Zeci de firme de constructii asteapta plata facturilor inregistrate la Compania de Autostrazi. Datorii foarte mari sunt pentru lucrarile de pe centura Ploiesti, autostrada Bucuresti-Ploiesti si centura de nord a Capitalei. Nu sunt bani nici pentru intretinerea pe timp de iarna a drumurilor nationale si autostrazilor. CNADNR are datorii de 500 milioane de euro plus alte 600 milioane de euro - debite nefacturate. Aceste sume nu sunt facturate, pentru ca firmele sa nu plateasca taxe la stat. Mai mult, cu imprumutul de la BCR si BRD, in valoare de 187,5 milioane de euro, datoriile CNADNR depasesc un miliard de euro”, ne-au declarat surse avizate. Saptamana trecuta, Compania de Autostrazi a tras prima transa de 100 milioane de euro din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCRsi BRD-Groupe Societe Generale. Potrivit surselor citate, CNADNR a schimbat cei 100 milioane de euro intr-o singura zi. „Leul s-a apreciat usor fata de moneda unica europeana si datorita celor 100 milioane de euro care au fost aruncati pe piata de Compania de Autostrazi”, ne-au precizat sursele. Banii imprumutati de CNADNR de la BCR si BRD se vor utiliza pentru refinantarea unui credit mai vechi contractat de companie de la BCR. Totodata, creditul va fi folosit pentru plata facturilor curente, respectiv activitatea de proiectare, reparare, administrare, intretinere si exploatare a drumurilor nationale. Din prima transa de imprumut de 100 milioane de euro, Compania de Autostrazi plateste firmei UMB Spedition, detinuta de Dorinel Umbrarescu, peste 50 milioane de euro. Firma UMB Spedition detine aproape o treime din contractele de intretinere multianuala a drumurilor nationale in cele noua judete aflate in Moldova. UMB Spedition se mai ocupa si de intretinerea drumurilor din judetele Satu Mare, Mures si Harghita. „Compania de Autostrazi trebuie sa plateasca si facturile pentru lucrarile efectuate de UMB Spedition pe DN 7 Sebes-Deva-Arad”, ne-au explicat sursele citate. 22 milioane de euro pentru intretinerea drumurilor din MoldovaFost sef al Directiei de Drumuri si Poduri Iasi, actualul director general al CNADNR, Dorina Tiron, a avut grija de drumurile nationale din Moldova. “Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a primit 900.000 de lei pentru intretinerea drumurilor nationale. Pentru Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, directorul general al CNADNR a alocat aproximativ 22 milioane de euro”, ne-au mai declarat sursele citate. De partea cealalta, directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, recunoaste ca imprumutul contractat de la BCR si BRD-Groupe Societe Generale nu ajunge pentru plata datoriilor. „Banii se duc la regionale pentru plata lucrarilor de intretinere a drumurilor nationale, realizate din 1 iunie si pana in prezent. Oricum nu ajung aceste sume pentru cate datorii avem. Banii s-au distribuit in functie de regionale, la unele regionale s-a platit la zi la altele nu s-au platit toate facturile la zi”, ne-a explicat Dorina Tiron. Aceasta a anuntat ca nu sunt bani pentru deszapezirea drumurilor nationale. “Pe luna noiembrie nu avem bani pentru deszapezire, oricum nici nu a nins. Incepand din 5 decembrie s-au mobilizat toate centrele de intretinere pe timp de iarna. De maine (n.r., astazi) se anunta ninsori in tara. Nu avem bani de deszapezire, facturile pentru intretinerea pe timp de iarna se platesc din luna ianuarie 2010. Banii catre regionale s-au platit in functie de reteaua de drumuri si de trafic. Exista regionale care au primit banii in totalitate. Banii sunt folositi asa cum trebuie de regionale”, a adaugat directorul general al CNADNR.

Stefan Etves

Poştaşul votează întotdeauna de două ori: şi cu PD-L, şi cu PSD

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencudin 09 Dec 2009 Silviu Apostol


La întrebarea „Cum vă plac alegerile?“, unii ar putea răspunde „fraudate“. Nu ştim cine a fraudat mai mult, PSD sau PD-L, dar putem spune cu siguranţă că aceleaşi partide care se acuză de furăciuni au pregătit alegerile cu nişte blaturi care să le ajute să obţină voturi. Este cazul Poştei Române, instituţie dotată cu o armată de 35.000 de angajaţi pe care orice candidat şi-ar dori-o alături. Pe 5 noiembrie 2009, Tudor Bohîlţeanu (director general din partea PD-L) şi Matei Brătianu (deputat PSD şi şeful sindicatului Poştei) au semnat un act adiţional la „contractul colectiv de muncă 2008-2012“.
Prin care salariile angajaţilor Poştei se vor majora în perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2011 cu aproximativ 200 de lei. În total, vorbim despre o majorare a bugetului de salarii de aproximativ şapte milioane de lei. Conform bugetului Poştei pe anul în curs, profitul net realizat este de 4,095 milioane de lei. Deci, într-un an (2010) care va fi de criză, conducerea Poştei va majora salariile cu o sumă aproape dublă faţă de profitul estimat pentru anul anterior. Nu vă grăbiţi, însă, să apreciaţi mărinimia PD-L. Pentru că nu amărîţii cu salarii mizere de la Poştă erau miza, ci ajutorul dat de aceştia în campania electorală. PD-L a putut să facă liniştit campanie pentru candidatul Traian Băsescu cu ajutorul angajaţilor Poştei, fără ca sindicaliştii PSD să facă gălăgie în presă sau să protesteze în vreun fel. De exemplu, în judeţul Constanţa, în primul tur al alegerilor, factorii poştali au împărţit materiale electorale pentru Băse. Pe de altă parte, Matei Brătianu a putut să raporteze un toptan de majorări de salarii la hectar, care îi asigură realegerea în funcţia de şef de sindicat. Iar din toată cumetria asta nu poate să iasă decît o glumă (previzibilă) cu poşta, deci nu o mai facem.

Geoană l-a salvat pe Alistar de sărăcie

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
10 Dec 2009 Biroul de Investigatii

Mircea Geoană (“Mihaela, dragostea mea!”) a pierdut alegerile prezidenţiale. Nu ştiu dacă înţelegeţi ce presupune asta. În afară, desigur, de poşetele şi măturile luate peste cap şi membre de Mircică de la soacră, nevastă, fiică, partid. Păi, în afară de asta, înfrîngerea lui Geoană înseamnă şi năruirea visului umed al unui oengist de a penetra, în cele din urmă, Ministerul de Justiţie. De Victoraş Alistar vorbim, protejatul lui Geoană. Care Alistar se vedea dacă nu ministru, măcar vreun secretar de stat. Dar fuse şi se duse. Pentru Victoraş, însă, avem o veste bună: măcar a rămas cu banii.
Cum, care bani? Banii pe care-i întoarce acum cu lopata, ca oengist cinstit ce e. Numai sărac nu, dar sigur cinstit. Să ne uităm, de exemplu, la veniturile alistarului din 2008: peste 297.000 de lei noi, adică peste 80.000 de euro. Deci, un venit mediu lunar de cam 7.000 de euro. Dar nu faceţi ochii mari: în 2007, oengistul a cîştigat şi mai mult. Adică aproape 320.000 de lei noi, echivalentul a aproape 100.000 de euro. O medie lunară de cîştig de peste 8.000 de euro, aşadar, în 2007. Nu, nu are atîţia bani Transparency International să-l plătească pe Victoraş, el obţine cea mai mare parte a acestor bani din “profesii libere si comerciale” (orice ar însemna asta, adică mai orice). Păi, vă daţi seama că, dacă Geoană cîştiga preşedinţia, Alistar ar fi murit de foame pe un salariu de secretar de stat? Ar trebui ca alistarul să-i zică “săru’ mîna” prostănacului şi să-i ureze cît mai multe insuccesuri.

Statul a făcut un mic credit pentru fiecare dintre noi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
09 Dec 2009 Dan Odagiu, Doru Cireasa

În timpul guvernului Boc, datoria publică a crescut cu 341 de euro pe cap de locuitor. Pe fiecare angajat, creşterea a fost de 3.459 de lei, respectiv 823 de euro. S-a ajuns ca statul să datoreze 3.705 euro pentru fiecare dintre noi.
În luna octombrie, datoria publică a statului român era de 140,08 miliarde de lei, din care 92,84% reprezintă datoria publică guvernamentală, iar restul - datoria publică locală.Dacă raportăm aceste cifre la populaţia României, care număra aproximativ 21,69 milioane de locuitori, conform rezultatelor ultimului recensământ, reiese că fiecare cetăţean român, indiferent de vârstă sau dacă are un loc de muncă, duce în spate o datorie de circa 6.456 de lei, echivalentul a 1.537 de euro. Dacă raportăm însă datoria publică la populaţia activă (9 milioane de locuitori fără şomeri), atunci, pe cap de salariat, valoarea ei este de 15.565 de lei, adică 3.705 euro.În timpul guvernului Boc, datoria publică a crescut foarte mult comparativ cu mandatele altor prim-miniştri ai României.
Astfel, pe 31 decembrie 2008, datoria publică era de 109,75 miliarde de lei şi reprezenta doar 21,78% din PIB. Deci în doar nouă luni datoria publică a crescut cu 31,13 miliarde de lei, cu aproape o treime. Cu alte cuvinte, în timpul mandatului guvernului Boc, datoria publică a crescut cu 1.435 de lei pentru fiecare român (adică 341 de euro) sau cu 3.459 de lei pentru fiecare om care poate munci (adică 823 de euro).Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA), vorbeşte despre consecinţele viitoare ale acestei îndatorări. „Datoria publică actuală a României nu este foarte mare, însă ritmul ei de creştere este prea rapid. În plus, o mare parte a datoriei publice este pe termen scurt, ceea ce face ca statul să se împrumute din ce în ce mai mult pentru rostogolirea ei. Pe termen lung, atunci când va începe plata datoriei publice, statul va deprecia moneda naţională, fapt care în cele din urmă va afecta cetăţeanul român“, spune Liviu Voinea. „În viitor sunt aşteptate o scădere a cursului şi creşteri ale preţurilor (consecinţe ale plăţii datoriei - n.red.)“, afirmă analistul Ilie Şerbănescu. Din totalul titlurilor emise de stat aflate în derulare, 65,46% aveau scadenţă pe termen scurt - de mai puţin de un an, 31,4% erau pe termen mediu - între unu şi cinci ani, iar 3,13% urmau să ajungă la scadenţă peste mai mult de cinci ani. Un an mai devreme, ponderea datoriei pe termen scurt era de 44,9%, ceea ce înseamnă că în ultimul an aceasta s-a dublat.Fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian susţine că în timpul guvernului Boc datoria publică a României a crescut cu 31,13 miliarde de lei fără ca nivelul de trai al cetăţeanului să se îmbunătăţească. „Datoria publică a României în perioada 2004-2008 a scăzut ca procent din PIB. Odată cu venirea guvernului Boc la putere, valoarea datoriei publice a explodat şi asta numai pentru ca fostul executiv să supravieţuiască. Dacă ar fi luat măsurile care se impuneau, respectiv reducerea cheltuielilor din aparatul de stat, nu s-ar fi ajuns aici“, spune Vosganian.Potrivit lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, nivelul datoriei publice nu este mare, însă, din păcate, acesta a crescut pentru ca statul să poată supravieţui în 2009. „În mod obişnuit, anual se plăteşte 7% din datorie, adică două miliarde de euro, aproximativ 2% din PIB. Este rezonabilă o datorie de 30% din PIB în contextul european care permite 60%“, spune acesta. În ultimă instanţă, datoria va fi plătită de români, şi nu de stat. „Majoritatea cred că deficitul e ceva al guvernelor, dar el este al tuturor, e plătit de toţi“, spune el

După nenumărate afaceri dubioase la sectorul 3, Traian Băsescu a găsit un om sigur pentru pacea României

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
09 Dec 2009 Catalin Antohe, Marian Ghiteanu

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 şi unul dintre oamenii de mare încredere ai preşedintelui Băsescu, fură din banii cetăţenilor până şi la achiziţionarea de pansele, arbuşti şi mobilier urban.
Prin hotărâri de consiliu local, aranjamente, contracte şi acte adiţionale, Negoiţă dirijează banii sectorului către conturile firmelor apropiate familiei sale, respectiv ADPB SA, Rosal Grup SRL, Rosal Ecologic&Recycling System SRL şi Urban Promotion SRL. Ele aparţin unor prieteni de-ai primarului Liviu Negoiţă, respectiv Silviu Prigoană, deputat PDL de sectorul 3 şi fondator al grupului Rosal, şi Florina Mihaela Gruia. Pentru exemplificarea jafului la care se dedă Negoiţă asupra buzunarelor cetăţenilor sectorului 3 trebuie spus că dacă un fir de pansea costă, pe piaţa liberă, un leu, prin firmele protejate de primarul Negoiţă, acelaşi fir ajunge să coste aproape un euro.Prigoană, peste totHoţia a început din 2005, după ce Primăria Sectorului 3 a organizat licitaţia pentru concesionarea lucrărilor publice de întreţinere a spaţiilor verzi împărţite, anterior, în trei zone.
Victoria la licitaţii a fost împărţită între trei societăţi care reprezintă, în cea mai mare parte, interesele baronului PDL Silviu Prigoană - Rosal Grup SRL, Rosal Ecologic& Recycling System SRL şi Administrarea Domeniului Public SA, o societate ilegală (consiliul local nu are voie, prin lege, să fie acţionar în societăţi comerciale, ceea ce fostul avocat Negoiţă ar trebui să ştie), care are ca principali acţionari Consiliul Local şi Rosal Grup SRL. După împărţirea zonelor de acţiune a urmat însă jaful banului public. Mecanismul este extrem de pervers şi are la bază complicitatea funcţionarilor primarului Negoiţă şi indolenţa consilierilor de sector. Cei din urmă au aprobat, ori de câte ori le-a cerut-o primarul, plata, din bani publici, a unor costuri nemaiîntâlnite.Tunuri cu panseluţe, tuia şi plataniJaful banilor publici sare în ochi la o simplă comparaţie cu preţurile pieţei a sumelor plătite din bugetul sectorului 3 al Capitalei. Plantarea platanilor este unul dintre exemplele relevante. Cele trei firme au câştigat licitaţia solicitând câte 30 de lei pentru fiecare platan (material săditor) folosit la amenajările peisagistice. Preţul, unul relativ rezonabil la acea vreme, putea fi însă lesne modificat, potrivit contractului-cadru: “Primăria Sectorului 3 are dreptul să aprobe ajustările preţurilor şi ale tarifelor propuse de operatorul serviciilor de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi”. Cum diferenţa de preţ ar fi ajuns, pare-se, mult mai mare decât cel cu care s-a câştigat licitaţia, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat, în luna mai a acestui an, preţuri scandaloase, de la 1.500 până la 2.400 de lei pentru fiecare platan sădit, plus manopera (de 50-80 de ori mai mari decât cele iniţiale)! Preţurile platanilor variază între 100 şi 300 de lei bucata la magazinele de desfacere “cu amănuntul”. La magazinul de la intrarea în Universitatea de Ştiinţe Agronomice, de pildă, un platan s-a vândut anul acesta cu 170 de lei, dar pentru o comandă de 20 sau de 30 de bucăţi se acordă şi reduceri substanţiale. La fel, preţul unui tei ca material săditor, 20 de lei iniţial, a crescut ca voinicul din poveste, astfel că materialul săditor Tilia europaea pallida (teiul) a ajuns să coste şi 2.100 de lei!Povestea se repetă la capitolul “arbuşti”. La licitaţia din 2005, ADPB şi cele două Rosal-uri au preţăluit o tufă de tuia la 35 de lei. Însă în acest an o tufă de “Thuya occidentalis” a ajuns la 100 de lei, iar sortimentul “smaragd” ajunge chiar la 190 de lei. La magazinele de profil, preţurile sunt de 4 ori mai mici. O pepinieră din Hunedoara cere 25 de lei pentru Thuya occidentalis şi 55 de lei pentru Thuya smaragd. Recordul îl bate însă o specie de conifere, Tujopsis dolobrata, care se vinde cu amănuntul şi cu 25 de lei tufa, dar este plătită înzecit de Negoiţă, cu 270 de lei bucata! Doar nu dă din buzunarul lui, nu-i aşa? La fel este şi în cazul arbuştilor de tisa - Taxus bocata aurea (în facsimil) costă 29 de lei să o plantezi în propria grădină şi 270 de lei publici să o admiri pe străzile din sectorul 3.Surse din cadrul Primăriei Sectorului 3 ne-au declarat că prăpădul este chiar mai mare în cazul florilor, de care se face risipă ori de câte ori este ocazia. Dintre acestea, panseluţele sunt la mare cinste, dar şi la mare preţ. “Ajung la aproape un euro bucata, înmulţiţi cu câteva sute de mii şi vedeţi ce profituri se obţin”, ne-au spus sursele. Într-adevăr, preţul de piaţă al panseluţelor este de un leu firul, în timp ce ADPB sector 3 vindea panseluţele, în 2008, cu 3,1 lei plus TVA!Afacerea GhiveciulFirmele prietene ale primarului Negoiţă au identificat între timp o nouă afacere, cu mobilier urban, unde o jardinieră oarecare este plătită cu o mie de euro bucata, bani cu care o familie de români poate cumpăra un frigider, un aragaz, un televizor şi o maşină de spălat. Preţul jardinierelor, care pot fi văzute peste tot în sectorul 3, a fost aprobat în şedinţa din 5 august 2008 - 4.201,68 lei fără TVA, în anexa HCL 72/2008. Spre deosebire de hotărâre, anexa nu a fost publicată nici pe Internet, nici în Monitorul Oficial, ea putând fi consultată numai la sediul consiliului local de sector! Ghivecele “de aur” sunt produse de Euroform-W , o companie care distribuie astfel de produse în majoritatea ţărilor europene. Distribuitorul din România al companiei este SC Urban Promotion SRL, care are acelaşi sediu, telefon şi căsuţă de e-mail cu SC AA Marketing şi Management SRL, firmă abonată la contracte publice, fără licitaţie, pentru lucrările din curtea premierului desemnat Negoiţă. Într-adevăr, potrivit datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Florina Mihaela Gruia, prietena lui Carmen Negoiţă, soţia primarului, este administrator şi deţine 50% din Urban Promotion SRL. După ce am identificat modelul din oferta firmei Euroform-W care corespunde caracteristicilor ghivecelor aprobate, la propunerea lui Negoiţă, de Consiliul Local al Sectorului 3, am solicitat o ofertă chiar din partea firmei de casă a primarului. Răspunsul companiei este edificator! Preţul cerut pentru o bucată, evident negociabil, a fost cu 25% mai mic decât cel plătit din bani publici pentru sute de jardiniere (762 de euro, în loc de 1.000 de euro). Oare ce o fi negociat premierul desemnat la această afacere?

miercuri, 9 decembrie 2009

Salvarea neamului romanesc sta in mainile noastre!

Romania trebuie salvata!

Gandeste-te ca, copii nostri ne vor face raspunzatori pentru traiul lor!

Clădirile din Bucureşti sunt distruse, pe timp de pace, mai rău decât într-un război

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
08 Dec 2009 Doinel Tronaru

Dacă nu se va interveni repede, Casa Prager, proiectată de Henrieta Delavrancea-Gibory, va fi transformată în ruine, iar în spatele Casei Oamenilor de Ştiinţă se va ridica o “ţeapă” de 7 etaje. Totul, urmare a avizelor date de “omul lui Vanghelie”.
Criza politică nesfârşită din ultimele luni a avut efecte catastrofale şi în situaţia caselor de patrimoniu din Bucureşti, a căror dispariţie este vizată cu obstinaţie de ceea ce ne-am obişnuit să numim, vag şi generic, “rechinii imobiliari”. Pe ultima sută de metri dinainte de spargerea coaliţiei, fostul director al Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti, ex-securistul Eugen Pleşca (după propriul CV), numit politic la începutul anului de PSD şi, personal, de Marian Vanghelie, a semnat câteva avize socotite de specialişti “catastrofale”. Faptul a fost dezvăluit ieri, într-o conferinţă de presă, de Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.Ironia face ca transparenţa asupra acestor propuneri de declasare şi demolare, precum şi a avizelor Direcţiei, să fi fost primul punct din aşa-zisul proiect de management înaintat de Pleşca la concursul prin care a ocupat funcţia, promisiune reconfirmată de acesta la întâlnirea cu reprezentanţii ONG-urilor şi cu presa pe care a avut-o, în primăvară, în biroul ministrului, înainte de a-şi “intra în pâine”.
“Maleficul” Pleşca a semnat, însă, aceste avize cu câteva zile înainte de părăsirea postului, ştiind că nu va mai putea fi tras la răspundere decât cu foarte mare greutate. Faptele au devenit evidente atunci când Ministerul a cerut lista acestor hotărâri ale Direcţiei de Cultură, pe care se află, la o primă privire, decizii grave, precum: aviz de desfiinţare şi autorizaţie de desfiinţare pentru casa din Bdul Aviatorilor nr. 92 (cunoscută drept Casa Prager, proiectată de Henrieta Delavrancea-Gibory, unul dintre cei mai importanţi arhitecţi interbelici) şi avizarea unui PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru o construcţie înaltă (26 metri, 7 niveluri + parter) în Piaţa Lahovary, în spatele Casei Oamenilor de Ştiinţă.“Cât a funcţionat coaliţia, dl Pleşca s-a încadrat în proiectul de management. Pe ultima sută de metri a dat aceste avize contestabile. Sunt câteva cazuri scandaloase, în care s-a acţionat cu o rapiditate dubioasă. Aceste două cazuri pe care vi le-am prezentat sunt cele mai frapante, dar e doar un mic eşantion. Lista e mult mai lungă. Este mult mai uşor să strici şi să încurci decât să repari, aşa că acum trebuie să luăm fiecare dintre aceste decizii în parte şi s-o analizăm”, a declarat ministrul Paleologu, care a lansat, cu această ocazie, un avertisment celor care l-au văzut “terminat”: “S-a profitat de un moment: scăpăm de Paleologu şi ne facem de cap, şi-au zis cei din mafia imobiliară. Iată că n-au scăpat de Paleologu: Paleologu revine, mai tenace decât criza economică”, şi-a reafirmat ministrul hotărârea de a se opune intereselor veroase ale dezvoltatorilor imobiliari, din păcate de multe ori făcând parte din propriul partid.Contactat de Cotidianul, Eugen Pleşca spune că, în cazul casei din Aviatorilor, avea toate actele necesare prevăzute de lege pentru a se demola, avizul său fiind unul formal, iar despre PUZ-ul din Lahovary nu îşi aminteşte nimic: “Am dat sute de avize, nu mai ţin minte acum. Am făcut ceea ce-mi spuneau arhitecţii cu care lucram. Le-am şi zis, înainte să părăsesc postul: să nu mă băgaţi în ceva tocmai acum. Nu mai ştiu exact despre ce-i vorba”, spune Pleşca, acesta mai susţinând că cererea listei de avizări de către Paleologu ar fi motivată politic, el fiind foarte implicat în campania electorală a PSD.În replică, referitor la situaţia imobilului proiectat de Henrieta Delavrancea-Gibory, istoricul Petre Guran afirmă că studiul realizat de istoricul de artă Cezara Mucenic recomanda clădirea pentru clasarea ca monument istoric, nu pentru demolare, rostul acestei direcţii pentru cultură fiind cel de a proteja patrimoniul, nu de a permite specula imobiliară. Acest punct de vedere a fost susţinut, la conferinţa de presă, şi de arhitecta Miliţa Sion: “Imobilul, construit în anul 1936, este singurul exemplar existent în Bucureşti care ilustrează tipologia vilelor de la Balcic, datorită cărora autoarea lor ocupă un loc special în istoria arhitecturii moderne interbelice în România. Cele două calificative - «mediu» pentru valoare de vechime-autenticitate şi valoare de raritate-unicitate şi «mare» pentru valoare arhitecturală - sunt suficiente pentru propunerea de clasare a imobilului ca monument istoric de grupa B”.Pentru a stopa şi a preîntâmpina astfel de situaţii, Ministerul Culturii susţine necesitatea iniţierii unui protocol interinstituţional destinat “asumării unor măsuri prudenţiale destinate protejării patrimoniului construit”. Ar fi vorba de un “pact” între Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Administraţiei şi Internelor (care coordonează autorităţile locale) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, care să implice şi inspectoratele (de stat şi teritoraiale) în construcţii. Principalul obiectiv este luarea unor măsuri de coordonare, pentru că “sunt situaţii frecvente în care nu ştie stânga ce face dreapta”. Totodată, în opinia lui Paleologu, o soluţie politică pe termen lung ar fi “scoaterea clădirilor înalte din centrul Bucureştiului” şi crearea unui cartier separat de acest tip, pe modelul unei decizii recente luate în Franţa de preşedintele Sarkozy. Ca de obicei, însă, soluţia cea mai de bun-simţ este cea mai utopică şi idealistă.“Direcţiile de cultură trebuie să înceteze de a mai fi stat în stat”, a propus şi arhitectul Dan Marin, membru al Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. Interesant este că această comisie respinsese în unanimitate proiectul clădirii înalte din Piaţa Lahovary (pentru care se insistă de ani întregi, deşi ar distruge un întreg ansamblu de case monument istoric din zonă), considerat “complet inadmisibil”, însă, cum comisia n-are decât un rol consultativ, Pleşca şi-a bătut joc de părerea specialiştilor, avizând favorabil PUZ-ul care calcă legislaţia în picioare. “Este o acţiune deliberată de distrugere, cu complicitatea unor arhitecţi, nu o simplă incompetenţă”, a spus, despre cazul Casei Prager, Dan Marin, care a avertizat că şi clădirile care sunt clasate ca monument istoric se află într-o “stare jalnică”: “În realitate nu funcţionează nimic. Legile sunt proaste sau neaplicate, iar instituţiile nu funcţionează. Nu avem nici un instrument pentru a schimba această situaţie”. “Atâta vreme cât forurile de decizie sunt exclusiv cele administrative, altele decât cele ale specialiştilor, acest masacru urbanistic va continua”, a spus şi arhitectul Mircea Ochinciuc (şeful filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor), care a recurs la o comparaţie plastică: este ca şi cum o rachetă ar fi lansată în pofida avizului negativ al specialiştilor - pentru că actuala “catastrofă” urbanistică din Bucureşti echivalează cu prăbuşirea câtorva rachete.În ce priveşte cazul Palatului Ştirbey, în care investitorul Ovidiu Popescu i s-a adresat personal, ministrul Paleologu a afirmat că cererea de revocare a lui Andrei Pippidi şi a Hannei Derer din Comisia Monumentelor Istorice este “aberantă” şi că nu îşi va exercita niciodată dreptul de veto asupra unui proiect respins de comisie, numai, eventual, la cele aprobate, pentru că principala misiune a unui ministru este protejarea patrimoniului construit: “Dacă miniştrii precedenţi şi-ar fi exercitat acest drept de veto, în cazul unor construcţii de care acum ne plângem, nu s-ar fi ajuns până aici”. “Interesele politice nu au nici o şansă de succes asupra mea. Voi interveni pentru blocarea acestui proiect pe lângă prefect”, a mai promis ministrul, care a prezentat soluţii şi pentru celelalte două cazuri: “Va trebui să urgentăm clasarea clădirii din Aviatorilor ca monument istoric, iar în Piaţa Lahovary trebuie anulat avizul”.

luni, 7 decembrie 2009

PDL ne deszăpezeşte

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
06 Dec 2009 Doru Cireasa

Firmele Delta ACM, Straco şi Romstrade, prima deţinută de un afacerist apropiat de Liviu Negoiţă, au obţinut bonus cu ocazia alegerilor prezidenţiale două contracte pentru deszăpezirea autostrăzilor Bucureşti-Cernavodă şi Bucureşti-Piteşti în valoare de peste 50 de milioane de euro.
Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a desemnat câştigătoare la cele două licitaţii de întreţinere multianuală a autostrăzilor A1 şi A2 pe următorii trei ani o asociere care cuprinde firmele Delta ACM, Straco şi Romstrade. Prima dintre acestea este deţinută de Florea Diaconu, fost sau actual asociat în mai multe firme cu Ionel Pirpiliu, fratele lui Ştefan Pirpiliu, deputat PDL de Bucureşti.



Asocierea a avut cele mai bune preţuri, însă utilajele aduse nu ar avea omologările necesare de la Registrul Auto Român. Pentru lucrările de întreţinere a autostrăzii Bucureşti-Cernavodă, CNADNR a cerut ca firmele să facă dovada deţinerii a zece maşini multi­funcţionale dotate cu lame, pluguri şi freze, a 11 buldoexcavatoare şi a unei autofreze.
Surse apropiate licitaţiei, care au solicitat anonimatul, ne-au declarat că asocierea nu dispune de utilaje omologate, ci ar fi modificat utilajele pe care le avea pentru a îndeplini cerinţele CNADNR. „Utilajele cu care s-au prezentat nu pot face faţă unei verificări curente în trafic privitoare la respectarea informaţiilor din talonul vehiculului. Acolo scrie ceva şi ele au ieşit altceva după modificare”, spune sursa citată.




Florin Dascălu, director de întreţinere al CNADNR, a refuzat să dea un răs­puns întrebărilor noastre, respectiv dacă utilajele asocierii câştigătoare sunt omologate şi dacă era necesar să fie omologate, recomandându-ne să facem o solicitare oficială către CNADNR pentru a primi răspuns. Oficialii CNADNR şi ai companiilor participante la licitaţie nu se pot pune de acord asupra obligativităţii ca vehiculele ce vor fi folosite să aibă omologarea RAR. „Vehiculele au fost omologate de producătorul lor cu această destinaţie, drept urmare nu mai e nevoie de omologare RAR”, spune Nelu Iordache, acţio­nar al firmei Romstrade, parte a asocierii câştigătoare. Opinia acestuia este împărtăşită şi de unul dintre membrii comisiei de licitaţie din CNADNR. Acesta adaugă că una dintre firmele participante, respectiv Pa&Co -Euroconstruct Trading, ar fi cerut clarificări CNADNR pe această temă, însă solicitarea a fost făcută cu mai puţin de o zi înainte de deschiderea ofertelor, în afara termenului legal.



Ca urmare, clarificarea cerută de Pa&Co - Euro­construct Trading ar trebui ignorată. Odată primită această cerere de clarificare de către CNADNR, compania s-a adresat mai departe RAR, care ar fi răspuns „ciudat de repede, în doar câteva ore”, că ar fi necesară omologarea utilajelor. Ce zice legea privitor la această situaţie? Potrivit OUG nr. 78 din 2000, „vehiculele rutiere pot fi co­mercializate, înmatriculate sau înregistrate în România numai după omologarea şi certificarea autenticităţii acestora, după caz, de către Registrul Auto Român“. Sunt admise excepţii şi scutiri, arată ordonanţa. „Sunt scutite vehiculele rutiere noi care deţin omologare comunitară (CE) de tip a întregului vehicul valabilă.” Excepţiile se acordă vehiculelor rutiere care, cumulativ, îndeplinesc condiţiile: au fost omologate comunitar, au fost înmatriculate ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene şi nu au suferit modificări constructive în raport cu datele înscrise în certificatul de înmatriculare.



Ofertele asocierii menţionate au fost de 23 de milioane de euro pentru Bucureşti-Piteşti, cu două milioane de euro mai puţin decât EMG Profes­sional - Astra ECO şi cu trei milioane de euro mai puţin decât Pa&Co - Euro Construct Trading ‘98, ultimele două deţinute de Costel Căşuneanu, respectiv de partenerii Dan Beşciu, Sorin Vulpescu. Pe Bucureşti-Cernavodă, asocierea câştigătoare a cerut 28 de milioane de euro, adică cu şase mai puţin decât firmele Pa&Co şi Euro Construct Trading ‘98, singurii concurenţi. Delta ACM este beneficiarul unor contracte grase date de fruntaşi PDL. Ziarul „Financiarul” a relatat zilele trecute că firma apropiată deputatului democrat-liberal a primit de la primarul Craiovei, Antonie Solomon, alt membru PDL, un alt contract de deszăpezire a municipiului în această iarnă pentru 32 de milioane de lei.



Potrivit aceluiaşi ziar, premierul-primar Negoiţă a plătit 14 milioane de lei în sectorul său pentru construirea unor fântâni arteziene de către Grant CPC SRL, o firmă obscură înfiinţată anul trecut şi condusă de Manolache Cătălin Florin şi de Ioan Ştefan. Cei doi erau asociaţi în 2004 în societatea Făgăraş Antrepriza de Construcţii şi Montaj SRL Călăraşi cu Florea Dea­co­nu, patronul de la Delta CM, şi cu Ioan Pir­piliu, fratele actualului deputat PDL, Ştefan Pirpiliu. Euroconstruct Trading ‘98 şi Pa&Co sunt şi ele firme care au obţinut nenumărate contracte de asfaltare şi deszăpezire de-a lungul anilor din bani publici. Prima dintre acestea aparţine lui Dan Beşciu, patronul restaurantului Golden Blitz. Cealaltă este deţinută de Costel Căşuneanu, cel care acum câţiva ani a spus că este „bun amic” cu preşedintele Băsescu.

duminică, 6 decembrie 2009

Fostul procuror Nastasiu dezvăluie lucrătura “ALRO”

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
04 Dec 2009 Adina Stancu

Într-un film care a fost postat în urmă cu puţin timp pe site-ul www.sroscas.ro, fostul procuror Ciprian Nastasiu spune totul despre sistemul patronat de Traian Băsescu şi despre afacerea ALRO SLATINA, atât cât a putut să ancheteze până la data la care i s-a luat dosarul disjuns din cel al marilor privatizări.
Nastasiu vorbeşte, pentru început, de sistemul în care sunt implicaţi toţi factorii politici din România, inclusiv Traian Băsescu, despre modul în care s-a dat ordin la SRI “să nu mai colaboreze în dosarul traficului de armament”, apoi îl aduce în prim-plan pe Nicolae Săracu. Despre acest personaj, Nastasiu afirmă că este un fost angajat al diplomaţiei române, “recuperat de Omar Hayssam”, reactivat şi trimis în Dubai după fuga sirianului, “Dubaiul fiind unul dintre centrele financiare în care Omar activează şi acum”. Conform declaraţiei lui Nastasiu, Săracu s-ar fi deplasat în Siria în vara lui 2007, unde este posibil să se fi întâlnit cu Omar Hayssam.

Nastasiu trece apoi la un alt personaj extrem de important, Lucian Negrea, “pomenit din sistemul naţional de securitate, care se ocupa cu alimentarea şi gestionarea conturilor de la SIE”, arătând că “pe acest ofiţer îl regăsim asociat cu Elena Udrea, omul de interfaţă pentru afaceri, apropiată de preşedintele României”.



Cea mai interesantă parte este cea legată de dosarul ALRO, despre care Nastasiu afirmă că este o cauză disjunsă din dosarul “Privatizărilor” în care a fost trimis în judecată Stamen Stancev.

Nastasiu declară că în cadrul cercetărilor se ajunsese la ALRO, unde erau implicaţi un grup extern condus de rusul Maschitskiy şi “factori de decizie din România”. Fostul procuror explică faptul că documentarea s-a făcut pe baza interceptărilor purtate în limba rusă între Maschitskiy, Medvedev, Valeri Krasnov şi vicepreşedintele GAZPROM Rusia, apoi Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Conform susţinerilor lui Nastasiu, din cercetări au fost identificaţi ca făcând parte din cercul care acţiona în favoarea ruşilor Theodor Stolojan, care a îndeplinit funcţia de consilier economic la Cotroceni, Elena Udrea, “care făcea activităţi de lobby şi de influenţare a factorilor de decizie responsabili de obţinerea contractelor pe termen lung”, iar pe “segmente separate” au apărut Dan Voiculescu - în afacerile cu energia nucleară, Verestoy Attila- pe latura gazului şi, la un eşalon inferior, persoane din SC Nuclearelectrica şi Ministerul Economiei şi Comerţului.
Sfârşitul lui Nastasiu, simultan cu cererea de interceptare a personajelor PDL-iste






De asemenea, Nastasiu relevă faptul că activitatea în acest dosar a început în 2007 şi a evidenţiat că Vadim Beniatov, american de origine azeră, lucra direct pentru Maschitskiy şi “trebuia să găsească resurse de finanţare pentru unităţile 3-4 de la Centrala nuclearelectrică, de care erau interesaţi ruşii, iar aceştia foloseau mijloace ilegale”. În acest dosar, fostul anchetator arată că s-au cerut comisii rogatorii în SUA, Marea Britanie şi Rusia, iar Rusia trebuia să documenteze conturile bancare ale lui Maschitskiy. Pentru Nastasiu, finalul în activitatea de cercetare în acest dosar a fost în iunie 2008, când s-a dus la Înalta Curte, cu referat, pentru a solicita alte mandate de interceptare pentru Theodor Stolojan, Elena Udrea, Verestoy Attila şi alţii care mai fuseseră monitorizaţi, dar nu se ştia dacă acest grup “mai acţionează”.

N. red.- Filmul postat pe www.sroscas.ro face parte din debriefingul fostului procuror Ciprian Nastasiu, care a avut loc în Statele Unite, unde au participat reprezentanţi a cinci structuri, iar vocea interlocutorului este a lui Victor Gaetan, care a avut rolul de traducător.

Traian Basescu mitoman?STRATEGIE. Presedintele intelege sa faca politica mintind poporul

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Gabriel Tudor 04.12.2009

Sunt minciunile lui Traian Băsescu o strategie politică? Este preşedintele României mitoman? De ce trei milioane de români i-au trecut cu vederea toate neadevărurile spuse în ultimii ani şi l-au iertat? Unii dintre cei mai reputaţi psihologi, sociologi şi politologi români au răspunsuri la toate aceste întrebări.




În ediţia „ring" de ieri, am publicat „recensământul" minciunilor lui Traian Băsescu din ultimii ani. Toate promisiunile clamate din postura de politician sau de preşedinte al României şi pe care le-a şters singur cu buretele. Demisia în cinci minute după suspendare, actele pentru casa de 800.000 de euro a Ioanei Băsescu, casa din Mihăileanu, lupta împotriva corupţiei şi a nepotismelor sunt doar câteva minciuni ale preşedintelui. Noi nu putem nici să îi iertăm, nici să uităm că zilnic ne-a călcat în picioare încrederea.



„Neadevărul este strategia lui Băsescu”



„Politicienii folosesc la un moment dat neadevărul, pentru a nu folosi termenul de minciună, încercând să obţină un avantaj, spre exemplu la o dezbatere publică, un moment tensionat pentru ei sau pentru a obţine o reacţie a electoratului lor, dar toţi folosesc neadevăruri, nu numai Traian Băsescu. În cazul actualului preşedinte putem spune că a făcut-o de mai multe ori în ultimii ani, ba chiar în ultimele zile am ascultat câteva astfel de neadevăruri de la domnia sa, dar acestea fac parte din strategia sa”, ne-a declarat Bogdan Teodorescu, profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie.



Electoratul lui Băsescu se împuţinează



Cei 32% din votanţi înseamnă mai puţin de jumătate din sufragiile pentru Traian Băsescu din 2007, la referendumul pentru suspendare. Bogdan Teodorescu consideră că minciunile repetate ale preşedintelui sunt şi vor fi amendate de electorat. „Cât priveşte relaţiile cu alegătorii lui, se pare că electoratul nu iartă aceste inadvertenţe. Pe 22 noiembrie a fost votat de aproximativ trei milioane de români, faţă de cele peste şapte milioane care l-au susţinut la referendumul pentru suspendare. Cota de încredere de 60% pe care o avea acum ceva timp este în acest moment drastic diminuată. Cetăţenii României l-au taxat după cum se vede. Cât despre cei care l-au votat, ori sunt neinformaţi, cred tot ce spune preşedintele, ori consideră că în balanţă cu ceilalţi competitori politici, cu adversarul, Traian Băsescu ar fi mai bun”, a continuat Bogdan Teodorescu.



„Băsescu nu are performanţe intelectuale”



Se pare că minciunile nu sunt spuse neintenţionat. Ele au rolul de a-l apropia pe Traian Băsescu de un electorat care minte, este de părere psihologul Hanibal Dumitraşcu, conferenţiar doctor la Universitatea Bucureşti. „Cred că i-am suprasolicitat intelectul lui Traian Băsescu mult mai mult decât deţine. Are, într-adevăr, anumite intuiţii, dar de la acestea şi până la performanţe deosebite demne de remarcat e o distanţă lungă. Pe de altă parte, minciuna este o strategie la care recurgem atunci când nu avem alte soluţii viabile. Cei care l-au votat pe Traian Băsescu, şi poate că o să supăr multă lume spunând acest lucru, se regăsesc în felul dumnealui de a fi, de a face politică, de a conduce. Cine se aseamănă se adună, este o zicală veche din popor perfect actuală şi adevărată. Traian Băsescu a câştigat foarte mult în ceea ce priveşte simpatia electoratului pozând într-un interlocutor de calibrul votantului. Câţi dintre noi nu minţim frecvent? Astfel, Traian Băsescu a încercat să se categorisească într-un profil psihologic comun. Nu numai prin minciuni, ci şi prin hăhăieli, bere la halbă, glumiţe, înjurături. Din păcate, şi mă refer doar la ultimii 20 de ani, de perioada comunistă nici nu are rost să pomenim, sistemul nostru de valori a scăzut. Reperele morale nu mai reprezintă repere în sensul bun al termenului. Acesta e adevărul: sistemul nostru de valori este la pământ, astfel că personajul Traian Băsescu, prin minciunile sale frecvente, este în continuare un reper şi este votat de atâţia oameni”.



„Trebuie să fim cu toţii repere morale”



„Consider că toţi politicienii sunt mitomani, în sensul vulgar al termenului, pentru că mitomania, până la urmă, are o conotaţie clinică, medicală, gravă. Dar de minţit minţim cu toţii, nu? Noi trebuie să fim propriile repere morale, nu numai preşedintele. Cei care l-au votat pe Băsescu îi găsesc acestuia unele calităţi.”, ne-a declarat şi consultantul politic Dan Andronic.



Câteva dintre marile minciuni



- demisia în cinci minute



- casa din Mihăileanu



- casa Ioana Băsescu



- facultatea Elenei Băsescu



- opt ani la primărie



- vize pentru America



- cazul „Teo Peter"



- 6% pentru Educaţie



- renunţarea la fumat



- lupta împotriva corupţiei



- întâlnirile de la Universitate



- sloganul „Să trăim bine!”



„Românii iartă, dar nu uită” Alin Teodorescu, sociolog
Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro

ce-au mai poftit „sufletelele” apropiate presedintelui?CAPRICIU. Lista „prieteniilor” lui Basescu ar putea coincide cu lista functiilor in stat

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Vlad Manolache & Bogdan Cotigă 03.12.2009

De la prietenii strânse la „legături bolnăvicioase” este doar un pas când în joc sunt funcţii puternice în stat. Asta pare să fi dorit să exprime Traian Băsescu atunci când a afirmat că l-a pus în fruntea Serviciului de Informaţii Externe pe Claudiu Săftoiu, pentru că aşa „i-a poftit sufleţelul” Adrianei Săftoiu, consilierul de atunci al preşedintelui României.

Oamenii politici şi jurnaliştii au reacţionat imediat la afirmaţiile lui Traian Băsescu. Aceştia au pus problema modului în care au fost puşi în funcţii şi alţi apropiaţi ai preşedintelui. Deocamdată, tema posturilor ocupate prin nepotisme şi amiciţii cu şeful statului rămâne neelucidată.

Despre competenţa lui Boc, Pogea şi Udrea


Primul comentariu la "zisa” lui Băsescu vine din partea fostei consiliere prezidenţiale Zoe Petre: "Dacă face numiri ca să îndeplinească dorinţele apropiaţilor, este foarte grav. Competenţă nu este nici la domnul Boc, când un constituţionalist înaintează cinci ordonanţe de urgenţă care sunt respinse de Curtea Constituţională. Ce să mai spun de domnul ministru Pogea?! E atât de competent ca ministru al finanţelor încât în noiembrie dădea din colţ în colţ că nu-i mai ajungea bugetul. Dacă în asemenea cazuri nu se poate vorbi de competenţă, cum putem vorbi tocmai în cazul Elenei Udrea despre aşa ceva?!”. Afirmaţiile preşedintelui l-au „surprins profund” şi pe Costin Georgescu, fost şef al SRI. Petru Gabriel Vlase, şeful Comisiei parlamentare de control asupra SIE, a ţinut să precizeze că avizul într-o funcţie precum cea de şef al SIE „se dă pe criterii politice, şi nu profesionale”.
O întrebare retorică


Deranjat de declaraţiile din ultimii ani ale Adrianei Săftoiu, Băsescu a ţinut să afime: "După ce ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret”. "Trebuie să ne întrebăm ce le-a dorit sufleţelul doamnelor Ridzi şi Udrea sau domnului Cocoş, şi ce le-a dat preşedintele”, susţine Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

"Nu cred că un preşedinte de ţară numeşte şeful unui serviciu la capriciul unei angajate. Declaraţia preşedintelui Băsescu mi se pare îngrijorătoare” Adriana Săftoiu

sa ii mai iertam lui Basescu?DEZAMAGIRE. Minciunile unui presedinte pe care nu il mai

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Alexandru David 03.12.2009

În campania electorală pentru Primăria Capitalei, în cea pentru prezidenţiale din 2005, în campania actuală şi între campanii, Traian Băsescu şi-a acuzat în mod obsesiv adversarii politici de minciună. După cinci ani de mandat, eu, unul dintre milioanele de români care l-au votat cu încredere pe actualul preşedinte, am redactat un bilanţ al minciunilor sale: a declarat răspicat că va demisiona la cinci minute după ce va fi suspendat de parlament, a spus că va fi preşedintele a 22 milioane de români, că se va lupta cu oligarhii, că va stârpi corupţia, că va aduce acte pentru casa fiicei mai mare, ba chiar că se va lăsa de fumat etc. Din păcate, la un moment dat, am crezut că se va ţine de cuvânt...

„Am avut un mandat cu realizări şi neîmpliniri, cu greşeli, dar niciodată greşelile nu au fost intenţionate - au fost pur şi simplu greşeli omeneşti”, a declarat Traian Băsescu în confruntarea televizată cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Greşeli omeneşti facem cu toţii, fie că suntem muncitori necalificaţi ori preşedinţi de stat. Dar fiecare plătim pentru greşelile noastre, şi, de cele mai multe ori, ne rugăm la Dumnezeu şi iertăm greşelile semenilor noştri. Însă când ele se repetă frecvent, când sunt zilnic minţit cu neruşinare fie de la pupitrul de la Cotroceni, fie abia scăldat într-o baie de mulţime, atunci îmi vine să-mi iau lumea în cap şi să mă tot duc. Traian Băsescu m-a minţit în mod repetat şi, sincer, nu mai am puterea de a uita şi ierta.
Nu trăim bine!


Nu vreau să scriu despre faptul că „Să trăiţi bine!” este o minciună. Nici despre ţepe nu scriu, chiar dacă Traian Băsescu a tras în ţeapă 22 milioane de români. Vreau să fiu obiectiv, cu declaraţiile pe masă, cum se zice.

Probabil cea mai mare minciună a lui Traian Băsescu este promisiunea demisiei la cinci minute dacă va fi suspendat. A fost suspendat şi a dat la întors una dintre cele mai simple şi ireductibile promisiuni făcute unei întregi naţiuni. MINCIUNĂ.

A promis românilor că din trei în trei luni se va urca pe scenă la Universitate pentru Raportul de ţară. Nu a făcut-o. MINCIUNĂ.

A spus că nu va face niciodată coaliţie cu PSD. După alegerile de anul trecut, am avut guvern PDL-PSD. MINCIUNĂ.

A promis că se va lupta cu sistemul ticăloşit, corupţia şi oligarhii. Sistemul este ticăloşit. Corupţia există. Oligarhii prosperă. MINCIUNĂ.

O familie fericită

A spus că va da publicităţii actele prin care se va dovedi că fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, deţinea 800.000 de euro pentru a-şi cumpăra casa din Băneasa. Nici acum presa nu a văzut vreun document care să ateste îmbogăţirea prin „vânzări succesive”. MINCIUNĂ.

Pus în faţa dovezilor incontestabile, Traian Băsescu a recunoscut că, în calitate de primar al Capitalei, şi-a atribuit abuziv casa din Mihăileanu şi a promis că o va restitui. Pe 17 februarie 2005, într-o emisiune televizată, Traian Băsescu a declarat că nu o va mai restitui. În decembrie 2009, în casa din strada Mihăileanu nr. 2 locuieşte tot familia Băsescu. MINCIUNĂ.


A declarat că fiica cea mică a absolvit o facultate în America. MINCIUNĂ. Elena Băsescu a fost doar câteva luni la un schimb de experienţă în America, după cum însăşi recunoaşte: "Tatăl meu nu a minţit. (...) Tatăl meu nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America", a declarat Elena Băsescu. Europarlamentarul a absolvit Universitatea Româno-Americană.


Minciuni, minciuni, minciuni...


A declarat răspicat că alegerile din 2004 au fost fraudate, ba chiar a cerut şi arestarea celor implicaţi în procesul electoral, şi a promis că vinovaţii vor ajunge după gratii. Până la primul tur de scrutin de anul acesta, pe 22 noiembrie, niciun român nu a fost arestat şi nici judecat pentru infracţiuni vizând fraudarea alegerilor. MINCIUNĂ.


Traian Băsescu a promis alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. MINCIUNĂ. Nici în prezent profesorii nu primesc majorarea de 50% votată de parlament şi aprobată de preşedinte, iar Educaţia nu dispune decât de un 5,2% din PIB.

A promis că nu vom mai avea nevoie de vize pentru America. Avem nevoie. A declarat că va discuta personal cazul Teo Peter cu oficialii americani. A minţit.

A promis că va eradica nepotismele şi numirile pe pile. Acum două zile, Traian Băsescu a recunoscut că l-a numit pe Claudiu Săftoiu şef la SIE pentru a-i satisface un capriciu fostei sale consiliere Adriana Săftoiu. MINCIUNĂ.

Atacă obsesiv mogulii de presă, dar nu spune nici pâs despre George Păunescu, patronul postului B1TV. MINCIUNĂ prin omisiune.

Alte minciuni...

A promis că va poziţiona România pe axa Bucureşti-Londra-Washington. Remarca nu a adus decât iritare pe plan internaţional şi răcirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali.

A spus că Petre Roman este cel mai bun politician din România. Asta nu l-a împiedicat să îl mazilească de la şefia PD.
A declarat că România nu va avea de suferit de pe urma crizei, apoi a spus că nu se luptă cu criza.

A promis bucureştenilor că va sta cel puţin două mandate la primărie pentru a face tot ce a promis. MINCIUNĂ.
A declarat că va demisiona de la şefia PD dacă partidul nu va lua peste 20% din voturi. În acel an, democraţii au obţinut 14%. MINCIUNĂ.


Şi mai multe minciuni...
A declarat că împrumutul de la FMI este o „centură de siguranţă”, care să îmbuneze partenerii străini. Acum, afirmă că fără acest împrumut nu mai putem plăti pensii şi salarii, şi cere guvernului să se împrumute, la dobândă dublă, de la bănci. MINCIUNĂ.
A promis că se va lăsa de fumat dacă vor creşte accizele la ţigări. Preşedintele fumează, în continuare, câte două-trei pachete pe zi. MINCIUNĂ.

A spus că nu a lovit niciodată un copil. Filmuleţul de la Ploieşti, din 2004, arată altceva. MINCIUNĂ.
A promis că, dacă nu va ieşi preşedinte, va pleca pe mare. Să îl credem?
Mâine, verdictul specialiştilor
În ediţia de mâine, specialişti chestionaţi de „ring" pe tema posibilei mitomanii a lui Traian Băsescu, dar şi de ce 32% din români îi iartă minciunile vor oferi explicaţii ştiinţifice.

lui Tranca l-a scapat si pe BradisteanuASEMANARE. Cei doi medici au fost aparati de avocata Alice Draghici

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro

Adrian David 04.12.2009


O nouă decizie controversată a Tribunalului Bucureşti! După ce l-a scăpat de puşcărie pe chirurgul Răzvan Trancă, în luna februarie, judecătoarea Elena Burlan l-a achitat, ieri, şi pe medicul Şerban Brădişteanu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu şi luare de mită.



Într-un top al celor mai contestate sentinţe date de judecătorii Tribunalului Bucureşti în cursul acestui an, achitarea medicului Şerban Brădişteanu ar putea fi VOTATă printre primele cinci, la fel ca şi pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor primită de Răzvan Trancă. Mai ales că ambele decizii îi aparţin aceluiaşi magistrat, Elena Burlan. Aceasta nu este însă unica asemănare dintre cele două cazuri. Atât Brădişteanu, cât şi Trancă au beneficiat de serviciile aceluiaşi avocat, celebra Alice Drăghici.



Sechestru ridicat
După ce a amânat de mai multe ori pronunţarea unei sentinţe, Elena Burlan l-a achitat, ieri, pe Brădişteanu în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită în cazul unei licitaţii din 2001, prin care au fost utilate spitalele-penitenciar. Odată cu achitarea, instanţa a mai dispus şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe imobilele medicului, un apartament şi două case. Sentinţa nu este definitivă, DNA şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, principalul păgubit în urma licitaţiei din 2001, anunţând că o vor ataca cu recurs.
Magistrat controversat
Elena Burlan a fost implicată, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, fiind chiar cercetată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, în 2000, după ce a reuşit să devină proprietara a două apartamente în centrul Capitalei. Ancheta s-a întins pe mai mulţi ani, Elena Burlan fiind scoasă până la urmă de sub urmărirea penală.

Vot Blank!!!!

Romania trebuie salvata!


Azi merg la vot, dar il voi anula.

 Nu am cu cine vota!

Un moment de reculegere pentru eroii din Decembrie '89..............



Oare cand o sa aflam cu adevarat exact cum au stat lucrurile in 1989?

joi, 3 decembrie 2009

Un vot nul pentru PD-L si PSD!

Romania trebuie salvata!


Moment de reculegere pentru eroii din '89 si pentru cei piriduti in mineriade.

Berceanu şi şpaga lui Hayssam

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro

02 Dec 2009 Dan Coste


Pe site-ul său www.sroscas.ro, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu publică zeci de stenograme ale înregistrărilor audio făcute de SRI în cazul Hayssam.


Probele zdrobitoare, cum caracterizează jurnalistul stenogramele pe care le publică, atestă implicarea de netăgăduit a lui Traian Băsescu, directă şi indirectă, în toate fazele afacerii Omar Hayssam. În una dintre ele, pe care o prezentăm în facsimil, Hayssam îi mărturiseşte procurorului de caz faptul că Radu Berceanu, ministrul pedist al Industriilor în guvernarea CDR, i-a cerut şpagă 150.000 de dolari. Organele de cercetare trebuie să clarifice urgent implicarea lui Radu Berceanu în “Şpaga lui Hayssam”. (MG)

Berceanu şi şpaga lui Hayssam

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Dan Coste

Pe site-ul său www.sroscas.ro, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu publică zeci de stenograme ale înregistrărilor audio făcute de SRI în cazul Hayssam.

Probele zdrobitoare, cum caracterizează jurnalistul stenogramele pe care le publică, atestă implicarea de netăgăduit a lui Traian Băsescu, directă şi indirectă, în toate fazele afacerii Omar Hayssam. În una dintre ele, pe care o prezentăm în facsimil, Hayssam îi mărturiseşte procurorului de caz faptul că Radu Berceanu, ministrul pedist al Industriilor în guvernarea CDR, i-a cerut şpagă 150.000 de dolari. Organele de cercetare trebuie să clarifice urgent implicarea lui Radu Berceanu în “Şpaga lui Hayssam”. (MG)

Legea e făcută de cel cu bani mai mulţi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
02 Dec 2009 Adrian Vasiliu

Un teren de 112.000 mp din zona Văcăreşti, în valoare de 100 milioane euro, a fost pus la bătaie de stat, pentru construirea unui mare complex sportiv.
Beneficiarul investiţiei, un off-shore, este acuzat că a ocupat mai multe terenuri proprietate privată şi le-a interzis proprietarilor accesul pe pământurile lor. Ulterior, destinaţia terenului a fost schimbată, pe locul complexului sportiv ridicându-se mall-ul Sun Plaza.Tupeu de „beneficiar al investiţiei“Afacerea a demarat printr-un parteneriat public-privat între Complexul Sportiv Naţional Sala Polivalentă, în calitate de administrator al terenului, şi SC Societatea Dezvoltare Comercială Sudului SRL - SDCS, firmă care are ca acţionari două off-shoruri, beneficiarul investiţiei.Ştefan Surlea este proprietarul unui teren pe Calea Văcăreşti nr. 387, în suprafaţă de 3.000 mp, cu ieşire la şosea. Pentru acest teren el deţine acte de moştenire din anul 1932, impozitul fiind plătit, fără întrerupere, timp de 77 de ani.
Ştefan Surlea povesteşte: „Pe neaşteptate, în anul 2006, terenul mi-a fost îngrădit de organizarea de şantier a mall-ului Sun Plaza, fără nici o înştiinţare. Pe motivul mincinos de suprapunere a unor terenuri, ne-au blocat cadastrul şi intabularea tuturor proprietăţilor din zona Văcăreşti“.Ilegalităţi la primărieSurlea a fost pus în posesie şi cu un teren alăturat, de 450 mp, care aparţinuse familiei sale. Actele au fost semnate de primarul general Adriean Videanu, de viceprimarul Ludovic Orban şi de alţi şapte membri ai comisiei. După ce Surlea a plătit cinci luni impozit pe acest teren, Primăria Capitalei a comis o gravă ilegalitate: a anulat punerea în posesie, deşi singura instituţie care poate anula o împroprietărire este instanţa judecătorească. Din cei nouă membri ai comisiei, care aprobaseră în unanimitate punerea în posesie a lui Surlea, actul de revocare a punerii în posesie nu a fost semnat decât de şase membri - doi nu au participat la şedinţă, iar unul s-a opus revocării. Surlea a contestat în instanţă revocarea punerii în posesie şi a câştigat.Omul îşi povesteşte în continuare necazurile: „Am făcut o serie întreagă de plângeri către instituţiile statului, dar fără rezultat. În 2007 am intentat proces SDCS; instanţa a dispus efectuarea unei expertize judiciare, iar concluziile acesteia arată clar că în mod abuziv mi-a fost ocupată şi îngrădită în întregime toată suprafaţa de teren ce-mi aparţine“.Expertiza a găsit hectare întregi furateExpertul tehnic Constantin Manaş a întocmit Raportul de Expertiză Tehnică în procesul deschis de Ştefan Surlea: „Terenul pe care îl revendică reclamantul Surlea Ştefan se identifică, conform actelor de proprietate prezentate şi a planurilor cadastrale, în Calea Văcăreşti nr. 387. Pe terenul proprietate a reclamantului sunt amplasate construcţii destinate organizării de şantier“. Mai mult, expertul a identificat „un teren împrejmuit cu gard, în suprafaţă de 34.320 mp, care nu se regăseşte în documentaţia cadastrală prezentată de pârâţi“. După cum afirmă proprietarii din zonă,“intenţia SDCS este ca sarcina despăgubirii proprietarilor să cadă în spinarea statului, ca fiind vorba despre o lucrare de utilitate publică“.Reprezentanţii SDCS nu au răspuns la întrebările adresate.Abuzuri multiple la Sun PlazaUn alt caz de încălcare a proprietăţii este cel al Gabrielei Pătraşcu şi al fratelui ei Adrian Lazăr, proprietarii unui teren de 900 mp în Calea Văcăreşti nr. 377. Cei doi deţin terenul în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, plătind impozit de trei ani. În 2008, când au vrut să facă intabularea terenului la OCPI, li s-a refuzat acest lucru pe motiv de suprapunere cu un teren al statului. În fapt, pe terenul lor intrase tot SDCS, cu şantierul Sun Plaza. Secţia 15 Poliţie a fost sesizată asupra tulburării de posesie comise de SDCS, la fel şi Inspectoratul teritorial în construcţii, însă ambele instituţii îi plimbă pe bieţii oameni de la Ana la Caiafa.