vineri, 28 august 2009

Iliescu a refuzat in 1991 oferta de unire a Moldovei cu Romania

Romania trebuie salvata!

Gardianul
28-08-2009 Viorel Patrichi


Ambasadorul Aurel Preda afirma ca, in 1991, Mircea Snegur i-a transmis de doua ori lui Ion Iliescu propunerea de unire a Basarabiei cu Romania. Snegur a trimis la Bucuresti doi emisari care sa-i propuna lui Iliescu realizarea unirii. Aurel Preda s-a intalnit in octombrie 1991, in Parcul Bordei din Bucuresti, cu Vasile Nedelciuc, presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul de la Chisinau, care era insotit de Anatol Plugaru, directorul SIS.

♦ Nedelciuc i-a transmis lui Aurel Preda propunerea de a-i asigura lui Snegur o functie de vicepresedinte al Romaniei in schimbul reunificarii. Mai precis, parlamentarii trebuiau sa introduca in textul noii Constitutii o prevedere privind mentionarea functiei de vicepresedinte al Romaniei pentru presedintele R. Moldova, oricare ar fi fost acela. Aurel Preda a transmis oficial informatia printr-un raport supervizat de Ministerul Afacerilor Externe catre Ion Iliescu .

♦ Puterea de la Bucuresti nu a dat nici un raspuns si nu a acceptat nici propunerea agreata de Chisinau, conform careia frontiera de pe Prut urma sa fie pazita numai de Romania. Ion Iliescu considera ca dezvaluirile lui Aurel Preda sunt simple fabulatii. „Asemenea informatii nu au ajuns la mine. Nu-mi amintesc, dar ideea era total nerealista. Erau atunci niste realitati peste care nu se putea trece. Armata a 14-a se afla pe Nistru”, ne-a declarat fostul presedinte al Romåniei.

Ieri, Vladimir Voronin si Zinaida Grecianii au depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant. S-au tinut slujbe religioase in toate bisericile din centrele raionale ale republicii. S-a marcat astfel ziua in care Parlamentul de la Chisinau a aprobat Declaratia de independenta, iar comunistii vor sa induca ideea ca Stefan cel Mare este pionierul statalitatii Republicii Molotov. Putina lume mai stie insa ca Declaratia de independenta a fost elaborata de ambasadorul Aurel Preda din Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti, la solicitarea presedinteluiu Mircea Snegur, moment evocat in cartea amintita. Aurel Preda a fost insotit atunci de tanarul diplomat Valentin Stan, care, ulterior, avea sa devina un antiist feroce. Situatia politica era volatila atat la Chisinau, cat si la Bucuresti. Premierul Mircea Druc fusese inlaturat la ordinul Moscovei, iar Ion Iliescu semnase in primavara ultimul tratat politic din lume cu Uniunea Sovietica.

Functia de vicepresedinte sau macar senator
Pare incredibil astazi, dar Mircea Snegur a trimis ulterior la Bucuresti doi emisari speciali, care sa-i propuna lui Ion Iliescu realizarea unirii. Ambasadorul Aurel Preda relateaza ca s-a intalnit in octombrie, in Parcul Bordei din Bucuresti, cu Vasile Nedelciuc, presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul de la Chisinau. La aproximativ 50 de metri veghea atent Anatol Plugaru, seful Serviciului de Informatii si Securitate al republicii. Nedelciuc i-a transmis lui Aurel Preda propunerea lui Mircea Snegur de a-i asigura o functie de vicepresedinte al Romaniei in schimbul reunificarii. Mai precis, parlamentarii, pe care Ion Iliescu ii domina foarte usor, sa introduca in textul noii Constitutii o prevedere privind mentionarea functiei de vicepresedinte al Romaniei pentru presedintele R. Moldova, oricare ar fi fost acela, iar unirea se facea. Aurel Preda a transmis oficial informatia printr-un raport supervizat de Ministerul Afacerilor Externe catre presedintele Ion Iliescu. Nici o reactie de la Cotroceni. Vasile Nedelciuc si Anatol Plugaru au revenit in acelasi loc peste o luna, insistand pentru obtinerea unui raspuns. „Uite, noi credem ca am exagerat. Renuntam la postul de vicepresedinte al Romaniei, dar solicitam un post de senator de drept pentru presedintele Snegur“, a spus Vasile Nedelciuc. Conform uzantelor, Aurel Preda redacteaza un nou raport catre Ion Iliescu. Nici un raspuns. Recent, ambasadorul a publicat cartea „Memoriile unui diplomat oarecare“ si i-a oferit-o lui Ion Iliescu: nici o reactie!

„Am fost prosti fiindca am fost saraci“
„Noi chiar credeam atunci in reunificare. Am insistat pe langa Snegur ca Declaratia de independenta s-o citeasca cineva clar si sa spuna populatiei adevarul. Se stransesera aproximativ un milion de basarabeni in Piata Centrala din Chisinau. A vorbit un scriitor din Gagauzia, care nu prea stia nici ruseste, nici romaneste, dar a spus un lucru extraordinar: „Oameni buni, am fost prosti pentru ca am fost saraci; am fost saraci pentru ca am fost prosti. Daca vrem sa scapam de saracie, nu mai trebuie sa fim prosti si de aceea trebuie sa ne unim cu Romania“. Insusi Snegur mi-a talmacit ce spunea scriitorul. Oamenii din piata plangeau si se imbratisau, asa ca sa nu-mi spuna mie nimeni ca basarabenii nu voiau unirea“, isi aminteste Aurel Preda. Primele semne ca „emanatii“ nu voiau sa auda de unire au aparut cand ambasadorul Aurel Preda, care primise misiunea insarcinat cu afaceri, a propus sa nu se spuna ambasada la Chisinau, ci reprezentanta Bucurestiului la Chisinau. Teodor Melescanu nici n-a vrut sa auda. „Dupa cele doua intalniri cu Vasile Nedelciuc, am mai avut o revelatie la Iasi, in cadrul unei comisii mixte a granicerilor. Comandantul trupelor de graniceri din Romania era generalul Dumitru Luca. Noi am propus ca paza frontierelor R. Moldova sa fie asigurata numai de catre Romania, astfel ca paza sovietica sa fie inlaturata. In urma raportului nostru catre presdintele Ion Iliescu, nu s-a primit nici o reactie. Lui Iliescu nici nu i-a trecut prin cap sa faca unirea.“ Aurel Preda nu crede ca Iliescu se temea ca propunerea reunificarii ar fi fost „o provocare marsava“ din partea lui Snegur. Pe-atunci, Ministerul Afacerilor Externe de la Chisinau era sprijinit consecvent de Directia Juridica si a tratatelor din MAE de la Bucuresti. Ulterior, Marcel Dinu a schimbat radical orientarea de la MAE Bucuresti, iar Ion Iliescu il asculta orbeste. „Daca Ion Iliescu accepta, se facea unirea atunci. Sigur, cei de la Chisinau ar fi pus niste conditii asa cum a procedat si Pantelimon Halipa la 27 martie 1918 sau ca Iuliu Maniu pentru Transilvania. Ion Iliescu nu mi-a transmis macar un formal „Multumesc!“…

Spaima atavica fata de Rusia sau angajamentul?
Mircea Druc, primul sef de guvern anticomunist si ist de la Chisinau, este uluit de dezvaluirile lui Aurel Preda: „Este un adevar catastrofal. A fost un moment formidabil, comparabil cu momentul din 1992, cand eu i-am propus lui Ion Iliescu sa lase circulatia libera pentru leul romanesc in Basarabia, la concurenta cu rubla si cu cuponul moldovenesc. Nedelciuc era pentru mine o personalitate controversata, dar este un om instruit. El nu a votat pentru referendumul din martie 1991 pentru pastrarea URSS. Despre Ion Iliescu stiu ca nu a fost niciodata ist si nici nu era sigur ca va ramane presedinte. Parlamentarii de la Bucuresti nu ar fi respins o asemenea propunere. Nici Snegur nu era sigur de soarta lui. Cat am fost prim-ministru, Ion Iliescu nu m-a primit niciodata. A venit insa cu Petre Roman la Spitalul Elias, unde fusesem internat dupa ce am fugit de procurorii lui Gorbaciov de la Chisinau“. Era Ion Iliescu un tradator al intereselor Romaniei sau era bolnav de spaima fata de orice adiere de la Moscova? In toate cartile dumisale, parintele democratiei originale nu lamureste nici aceste aspecte. In Constitutia Romaniei nu exista nici o referire la reintregirea nationala, asa cum era in Constitutia Republicii Federale Germania. Acum, Republica Molotov se transnistrizeaza lent si fiindca parlamentarii de la Bucuresti au adoptat de fapt independenta Basarabiei fata de Romania, iar nu de Rusia. Medvedev l-a felicitat din nou pe Voronin si i-a propus „un parteneriat strategic adancit“. Pana una-alta, orginalul Declaratiei de independenta s-a pierdut in focul de la 7 aprilie 2009.

joi, 27 august 2009

Dare de seamă despre camarazii de armă ai lui Mircea Băsescu şi prada de război

Romania trebuie salvata!

Academia Catavencu
25 Aug 2009 | Biroul de Investigatii

Afacerea de consultanţă în domeniul apărării, cunoscută sub numele de DESINT CO, ţesută în jurul fratelui preşedintelui Traian Băsescu ar fi atins dimensiuni colosale, în condiţiile în care contractele pentru înzestrarea Armatei se estimează că vor sări de 12 miliarde de euro. Cine sînt cei care urmau să propovăduiască interesele străine din industria de armament prin tehnica piciorului în uşa Cotroceniului, folosindu-l drept proptea pe Mircea Băsescu, şi ce interese se ascund în spatele lor, puteţi afla mai jos.
DESINT CO juca pentru potul cel mare la loteria comisioanelor

Aurel Cazacu, proaspăt fost director pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, a explicat cel mai bine prezenţa fratelui preşedintelui Băsescu în acţionariatul DESINT CO: „Este o garanţie“. Comisioanele încasate din contractele de consultanţă sînt oricum colosale, însă „garanţia“ pentru servicii oferite ar fi transformat DESINT CO într-o adevărată mină de aur pentru acţionarii săi şi ar fi permis accesul companiei la oricare dintre contractele de consultanţă aferente programelor de înzestrare (vezi caseta de mai jos).
Spre exemplu, DESINT CO ar fi putut intermedia cu succes achiziţionarea avioanelor second hand F-16, fără măcar ca Zeus să-şi renege fratele.
Dacă ne amintim, Mircea Geoană chiar l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că pledează prea cu foc în favoarea avioanele americane. Nici în tabăra forţelor navale, apele nu sînt tocmai liniştite în ceea ce priveşte suspiciunile, avînd în vedere că fiica lui Aurel Cazacu s-a asociat cu Mircea Băsescu la o lună după ce CSAŢ a discutat despre înzestrarea Armatei şi Ministerul Apărării a anunţat demararea licitaţiei pentru modernizarea fregatelor.


Cazacu şi românii

Nu putem să continuăm fără a trece în revistă cîteva dintre realizările lui Aurel Cazacu. Poate cea mai importantă este achiziţia singurelor două fregate pe care le are Armata Română. Pardon, le-am zis fregate? Am vrut să zicem rable ruginite. Bărcile astea două au fost cumpărate de Ministerul Apărării de la BAE Systems pentru 145 de milioane de euro în 2003. Anterior, BAE le cumpărase cu 144.000 de euro bucata de la Marina Marii Britanii. Pentru negocierea contractului de achiziţie, Ministerul Apărării a mandatat compania de stat Romtehnica, care era condusă de Aurel Cazacu la acel moment. Ulterior, ancheta realizată de instituţiile britanice a arătat că BAE Systems a plătit un comision de 10 milioane de euro la vînzarea navelor, însă reprezentanţii societăţii nu au vrut să dezvăluie cui au fost plătiţi aceşti bani. Scandalul nu l-a împiedicat pe Cazacu să ajungă ulterior şef al Direcţiei Industriei de Apărare din cadrul Ministerului Economiei şi să fie păstrat în această funcţie şi de Videanu.


Fiica lui Cazacu, recidivistă în asocieri cu cîntec şi filaj

Aurel Cazacu este prezent în acţionariatul Desint Co prin fiica sa, Maria Cristina. În afară de această firmă, Maria mai este acţionară şi la Technical Management Consulting, înfiinţată în martie 2007, la care deţine 33,3% din acţiuni. Societatea are ca obiecte de activitate „consultanţă de afaceri şi management“ şi „intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane“. Ca să vezi, cine s-ar fi aşteptat la asta? Asociaţii ei sînt Ion Alexandru Plaviciosu (contraamiral în rezervă, fost şef al Institutului de Tehnică Militară şi fost secretar de stat) şi Dan Mihail Tuţă. Plaviciosu mai este şi director ştiinţific al Cube Consulting Company (potrivit site-ului companiei). Ediţia din 26 mai 2008 a Evenimentului zilei citează un raport al Direcţiei de Siguranţă Militară, care vorbeşte în termeni foarte elogioşi despre Cube Consulting, arătînd că se află în „relaţia unor cercuri financiare care prejudiciază operaţiunile de export/import cu produse speciale (tehnică militară), impun clauze dezavantajoase pentru Ministerul Apărării (MAp), permanentizează legături cu ofiţeri ai serviciilor străine de informaţii, sabotează unele operaţiuni comerciale ale Romtehnica (trader-ul de armament al MAp – n.r.), fac trafic de influenţă etc.“


Ministerul Apărării are în plan programe de înzestrare pentru toate categoriile de forţe. Numai pe lista de urgenţe, forţele terestre au de înlocuit TAB-urile şi de achiziţionat maşini de teren blindate şi neblindate. Forţele navale trebuie să rezolve situaţia fregatelor achiziţionate în 2003, care aşteaptă să fie modernizate. În acest sens s-a început deja procedura de atribuire, aprobată în 2008 prin hotărîre de guvern, valoarea investiţiei ridicîndu-se la aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, forţele navale au în plan achiziţionarea a patru corvete multifuncţionale şi patru vînătoare de mine. Peste toate acestea vine şi prioritatea numărul unu, şi anume contractul de 4 miliarde de euro pentru mult aşteptatele avioane care urmează să înlocuiască vechiul MiG-21 Lancer.


O mică pată portocalie pe kakiul milităresc

Maria Cazacu mai deţine şi 34% din acţiunile Grand Rom Top SRL. Asociat în această firmă este Alexandru Dumitrescu, care mai este acţionar şi la Sunoil Company SA. Prin Sunoil s-au dat cîteva tunuri la Rafinăria Petrobrazi, în valoare de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi. Potrivit unui rechizitoriu realizat de procurorii din Prahova şi citat de cotidianul Ziua, acţionarul majoritatar al Sunoil, Liviu Niţă, a declarat că „le-a dat dlor deputaţi Ruse Corneliu şi Albu Gheorghe, precum şi dlui ministru Berceanu Radu, în perioada martie-iunie 1999, 200.000 de dolari, la sediile Partidului Democrat din Ploieşti şi Bucureşti“. Alexandru Dumitrescu este partener de afaceri şi cu Boris Golovinov, fost spion rus, despre care EVZ a relatat că este un apropiat al „băiatului deştept“ Bogdan Buzăianu şi al oligarhului rus Oleg Deripaska, fiind implicat şi în intermedierea achiziţiilor de cărbune la suprapreţ pentru termocentralele româneşti de stat.


Cum şi-a camuflat Cazacu averea

Avînd în vedere toate aceste legături între Aurel Cazacu şi băieţii ăştia şucari, începe să se explice faptul că fostul şef al Direcţiei Industriei de Apărare a refuzat să-şi declare veniturile. Declaraţia de avere a acestuia, postată pe www.minind.ro, arată că el cîştigă „conform fişă fiscală pt. 2008“, iar firmele familiei au realizat venituri „conform bilanţ depus la AF (Administraţia Financiară – n.r.)“. Însă Cazacu avea obligaţia legală de a trece acolo sumele aferente. La solicitarea Academiei Caţavencu, Agenţia Naţională de Integritate a arătat: „completarea declaraţiilor cu menţiunea «conform fişei fiscale», respectiv «conform bilanţ depus la AF Ilfov» nu este cea corectă. Chiar şi în ipoteza ataşării unei copii a fişei fiscale sau a bilanţului, rezolvarea nu este cea legală, ea contravenind exercitării funcţiilor şi demnităţilor publice în condiţii de transparenţă“.


Geamănu a lăsat camăta pentru comision

Prin 2003, vicepreşedintele pe Europa de Est al General Defense Corp US, Cristi Geamănu, era să-şi prindă nu numai urechile, ci şi capul cu totul într-un business ceva mai autohton: cămătăria. El apare ca parte vătămată în dosarul „Cămătarii“. Din rechizitoriul întocmit în 2005 de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, reiese că în 2002 Geamănu a împrumutat de la un cămătar suma de 20.000 USD fără a încheia vreun act. În decurs de aproape un an a achitat 60.000 USD, însă nu a reuşit să plătească toată dobînda, astfel că în aprilie 2003 Nuţu Cămătaru a trimis recuperatorii după Geamănu, pentru a-l convinge pe acesta să le plătească 40.000 USD. La întîlnirea cu cămătarii s-a dus însă un poliţist, Robert Herghelegiu, care se oferise să meargă la negocieri în locul lui Geamănu. Din păcate pentru el, nu mai era nimic de negociat, dovadă fiind cuţitul înfipt în beregată cu care acesta a ajuns la spital.

General Defense Corp US este o companie americană, lider în servicii de suport în misiuni de apărare pentru toate categoriile de forţe, în servicii de achiziţie şi integrare a sistemelor de apărare şi aviaţie pentru Guvernul Statelor Unite şi forţele aliate, precum şi în furnizarea de arme şi muniţii. De pe site-ul companiei aflăm că domnul „Cris Geamănu“ a fost consultant pentru Ministerul Apărării, specialist în domeniul infrastructurii militare şi că la începutul lui 2005 s-a alăturat echipei General Defense Corp ca director general în cadrul reprezentanţei din Bucureşti, ocupîndu-se de relaţiile cu Ministerul Apărării şi companiile din industria militară locală. Următorul pas îl ştiţi deja: s-a instalat ca acţionar cu 30% în DESINT CO, la dreapta fratelui preşedintelui CSAŢ, poziţie din care poate reprezenta mai cu spor cel puţin interesele General Defense Corp.


Eftimie Sandu, prins în lupa Pro Optica

Un alt coleg acţionar la DESINT CO este generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, fost locţiitor al şefului Departamentului pentru Armamente din MAp. Din această poziţie, Eftimie Sandu s-a ocupat de înzestrarea Armatei cu tehnică militară cum a ştiut el mai bine. Despre asta aţi putut citi pe larg în Academia Caţavencu, cu ocazia scandalului iscat pe tema contractelor cu Pro Optica lui Florin Călinescu. Acesta a sudat de-a lungul timpului o serie de contracte cu Armata, de zeci de milioane de euro, fie fără licitaţie, fie cu caietele de sarcini aranjate după chipul şi asemănarea Pro Optica. Lipiciul la bani publici a fost pus atît pe seama convertirii lui Florin Călinescu în membru PNL, cît şi pe seama nevestelor de generali angajate la Pro Optica. Generalul Sandu este unul din exemple în acest sens, întrucît soţia sa era angajată ca Division Manager la Pro Optica. Prestaţia generalului Sandu în fruntea Departamentului pentru Armamente merită şi atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. În nici una din cele două declaraţii de avere postate pe site-ul Departamentului de Armamente, Eftimie Sandu nu şi-a declarat veniturile, mîzgălind în locul lor un „conform fişei fiscale“. Ceea ce, ca şi în cazul lui Cazacu, nu respectă în nici un fel legea declaraţiilor de avere.

Rectificarea bugetara confirma dezvaluirile Gardianul. Mai putini bani pentru Sanatate si Invatamant, mai multi pentru EADS

Romania trebuie salvata!

Gardianul.ro
27-08-2009

In timp ce bugetele ministerelor Sanatatii si Educatiei au fost diminuate fiecare cu peste 100 de milioane de lei, Guvernul a alocat la rectificare mai multi bani pentru ministerele de Interne, Justitie, Transporturi, Economiei si Muncii, acestea obtinand 5 miliarde de lei in plus. Potrivit Mediafax, Ministerul Administratiei si Internelor va primi inca 66,2 milioane de lei, plus 356,6 milioane din credite externe pentru sistemul integrat de securitate al frontierei de stat, realizat de firma EADS. Ziarul “Gardianul” a dezvaluit ca MAI, in prima jumatate a lunii august, a suplimentat contractul cu EADS. Artizanul suplimentarii cu 200 milioane de euro este secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, social-democratul Serban Nicolae, care detine si functia de sef al Departamentului Schengen din MAI. De asemenea, jurnalistii de la “Gardianul” au aflat marti ca Guvernul a semnat, in 14 august, un memorandum cu EADS, prin care se angaja sa asigure, printr-un ajutor de stat, 43 de milioane de euro, pentru construirea unui parc aerospatial la Brasov. La semnare au participat un reprezentant EADS, Aurel Cazacu, din partea Ministerului Economiei, si Robert Ionescu, seful Agentiei de compensare pentru achizitii de tehnica speciala (Offset). Bugetul ministerului Economiei, potrivit Mediafax, a fost de asemenea suplimentat la rectificare.
Pe de alta parte, Guvernul a taxat ministere care si asa se confrunta cu lipsa de fonduri, printre bugetele cel mai drastic diminuate numarandu-se Ministerul Dezvoltarii, care va avea mai putin cu 346,5 milioane de lei, Ministerul Educatiei, caruia i s-au taiat 154,1 milioane de lei, sau Ministerul Sanatatii, al carui buget a fost redus cu 113,1 milioane de lei. In mod simbolic, Guvernul a taiat si de la Ministerul Turismului 30 milioane de lei.

Singuri prin Europa: România refuză să semneze codul comerţului cu arme

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
26 Aug 2009 Mihai Boeru

România este singurul stat membru al UE şi al Agenţiei Europene pentru Apărare care a refuzat, de două ori până acum, să semneze Codul de Conduită pentru Achiziţii Militare. Codul a fost creat pentru o mai mare transparenţă a comerţului cu material militar şi pentru a încuraja constituirea pieţei europene de armament.
Primul refuz a fost înregistrat în 2007, imediat după aderarea europeană. Al doilea refuz al României a venit în 2009. Ministerul Apărării (MAp) a propus Consiliului Naţional de Apărare a Ţării (CSAT) semnarea acestui document, dar acesta ar fi fost scos de pe ordinea de zi chiar de către preşedintele Traian Băsescu, ne-au precizat surse guvernamentale.

Contactat telefonic, fostul ministru al Apărării Teodor Meleşcanu a confirmat pentru Cotidianul că într-adevăr cererea MAp a fost scoasă de câteva ori de pe ordinea de zi a CSAT, deoarece nu avea şi avizul Ministerului Economiei şi Industriilor. Potrivit lui Meleşcanu, principalul motiv pentru care România a refuzat să semneze Codul de Conduită pentru Achiziţii Militare a fost acela că “industria naţională de apărare nu ar fi făcut faţă concurenţei externe, din acest motiv Ministerul Economiei şi Industriilor nu a avizat semnarea chiar dacă proiectul era aprobat pozitiv de MAp şi MAE”.
Fostul ministru al Apărării a mai adăugat că semnarea acestui acord european ar fi însemnat deschiderea totală a pieţei româneşti şi crearea de condiţii absolut egale între firmele româneşti şi cele europene. În 2007 s-a spus că semnarea va fi amânată până la constituirea Strategiei Naţionale pentru industria militară românească pentru a se “preîntâmpina astfel prăbuşirea bruscă şi totală a industriei de armement”, a mai afirmat Teodor Meleşcanu.

Actualul ministru al Apărării, Mihai Stănişoară, nu ne-a putut explica motivele pentru care semnarea Codului de Conduită pentru Achiziţii Militare a fost scoasă de pe ordinea de zi a CSAT, în 2009, deoarece se afla în şedinţă de guvern, după cum ne-a declarat aghiotantul său care a răspuns pe telefonul ministrului.

miercuri, 26 august 2009

Udrea a plătit 10.000 de euro ca să joace tenis cu Ilie Năstase

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
25 Aug 2009 Lucian Gheorghiu

Ca şi în cazul concertului Bregovic de la Mangalia, Ministerul Turismului a plătit la Paris o prestaţie de care putea să beneficieze fără nici un efort financiar. La audierea de ieri din Comisia „Udrea“, Amalia Năstase i-a tratat cu dispreţ pe deputaţi.
Ministerul Turismului i-a plătit lui Ilie Năstase 10.000 de euro pentru a participa la lansarea programului de promovare turistică „Romania - Land of Choice“, care a avut loc pe 5 iunie a.c. la Paris. Pentru aceşti bani, Ilie Năstase a susţinut, pe un teren special amenajat în faţa primăriei din capitala Franţei, un meci demonstrativ cu americanul Peter McNamara, a avut un schimb de mingi cu ministrul Elena Udrea şi a participat la o sesiune de autografe. Plata a fost legală, dar, se pare, inutilă. Cotidianul a descoperit că meciul demonstrativ dintre Năstase şi McNamara era de mai multă vreme programat să se desfăşoare, în cadrul acţiunii de promovare a Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), „Roland Garros dans la ville“, acţiune aflată la cea de-a doua ediţie.

La această acţiune, care are drept scop promovarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros, au participat jucători înscrişi în turnelul veteranilor, precum şi jucători în activitate, participanţi la cunoscutul turneu de tenis.
Conform site-ului FFT, data de 5 iunie chiar era denumită „Ziua Ilie Năstase“. Cu alte cuvinte, indiferent dacă Ministerul Turismului îl antama sau nu pe Ilie Năstase, acesta oricum ar fi evoluat în ziua respectivă în meciul demonstrativ de pe terenul din faţa primăriei Parisului, pentru că era programat cu mult timp înainte şi, probabil, prestaţia sa figura şi în vreun contract cu federaţia franceză. Cu toate acestea, Ministerul Turismului i-a plătit 10.000 de euro lui Ilie Năstase.

Această plată făcută de Ministerul Turismului nu a scăpat deputaţilor din Comisia „Udrea“, care ieri au audiat-o pe Amalia Năstase (şi pe asociatul ei) în calitate de manager al firmei SC Eventures Concept Solution, firmă care a câştigat contractul pentru acţiunea de la Paris. Cu acest prilej
s-a constatat că lansarea de la Paris a programului „Romania - Land of Choice“ nu a reprezentat un eveniment organizat 100% de Ministerul Turismului (într-un comunicat oficial din 4 iunie a.c. scria negru pe alb: „Evenimentele organizate de Ministerul Turismului pentru a marca acest moment se vor derula în intervalul 12.00-17.00, pe esplanada primăriei Parisului, în prezenţa Nadiei Comăneci şi a lui Ilie Năstase“ - n.a.). Practic, Ministerul Turismului s-a „lipit“ de o manifestare organizată de francezi, a pus câteva bannere, a împărţit materiale promoţionale, a prezentat-o pe Elena Udrea în postură de jucătoare de tenis şi a prezentat un scurt program folcloric susţinut de un ansamblu format din 14 persoane.

Reţeta nu a fost una deloc nouă. Cu doar o lună înainte, de 1 şi 2 mai, şi Monica Iacob-Ridzi anunţa cu surle şi trâmbiţe organizarea la Costineşti de către MTS a Zilelor Tineretului. În realitate, MTS s-a „lipit“ cu câteva bannere şi materiale promoţionale de un eveniment al MediaPro Pictures.

Pe parcursul audierii, deputaţii din comisie au atras atenţia asupra faptului că sunt foarte multe asemănări între caietul de sarcini elaborat de MT şi propunerea creativă - făcută cu o lună înainte - a firmei Eventures. Amalia Năstase nu numai că a admis posibilitatea ca MT să se fi inspirat din propunerea creativă la elaborarea caietului de sarcini, dar a menţionat că în situaţia în care Eventures ar fi pierdut contractul ar fi dat în judecată ministerul pentru drepturi de proprietate intelectuală. Din declaraţiile Amaliei Năstase mai este de menţionat că firma Eventures a făcut cu multe zile înainte reţinerea locurilor pentru Paris la Tarom şi chiar a pregătit materialele promoţionale care ulterior s-au regăsit în caietul de sarcini. „Este normal să procedăm aşa, pentru că noi ne pregătim întotdeauna să câştigăm licitaţia“, a spus Amalia Năstase, deşi până în prezent firma ei (înfiinţată în toamna anului trecut) nu a mai avut contracte cu statul.

Cheltuielile MT de la Paris

• Transport aerian ansamblu folcloric - 2.288 de euro
• Servicii transport agenţie - 648 de euro
• Transport terestru - 1.075 de euro
• Cazare grup folcloric - 1.200 de euro
• Cazare agenţi - 2.400 de euro
• Materiale promoţionale - 6.000 de euro
• Roll-up, bannere, spider - 5.000 de euro
• Inserţie publicitară în revistă de specialitate - 3.500 de euro
• Invitaţii - 1.000 de euro
• Ilie Năstase - 10.000 de euro
• Nadia Comăneci - 8.550 de euro
• Grup folcloric - 2.800 de euro
• Hostese şi promoteri - 2.300 de euro

Investiţii de zeci de milioane de euro în băncuţe din lemn de esenţă nobilă şi coşuri de gunoi

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
25 Aug 2009 Izabela Niculescu

Ministerul Mediului alocă 50 de milioane de euro pentru reabilitarea parcurilor, iar Primăria Sectorului 3 cumpără de 22,3 milioane de euro bănci şi coşuri de gunoi din lemn de esenţă nobilă.
Ministerul Mediului va organiza între 1 şi 15 septembrie o sesiune de depunere a proiectelor pentru amenajarea sau reabilitarea parcurilor din localităţi, iar finanţarea totală alocată în 2009 este de 200 de milioane de lei (50 de milioane de euro), au spus marţi, pentru NewsIn, reprezentanţii ministerului. Potrivit programului ministerului, autorităţile locale din oraşele cu peste 100.000 de locuitori pot solicita de la fondul de mediu finanţări de până la două milioane de lei pentru amenajarea unui parc nou, de cel mult 1,5 milioane de lei în cazul reabilitării şi extinderii unui parc, respectiv de maximum un milion de lei pentru reabilitarea unui parc.
Fondurile scad la maximum 1,5 milioane de lei pentru amenajarea unui parc nou în oraşele care au între 20.000 şi 100.000 de persoane, respectiv la 750.000 de lei pentru reabilitarea şi extinderea unui parc şi la 550.000 de lei, dacă este vorba doar despre reabilitare. Chiar şi comunele cu mai puţin de 3.000 de locuitori pot accesa fonduri prin acest program. Suma maximă pentru realizarea unui parc nou este de 500.000 de lei, care se înjumătăţeşte în cazul reabilitării şi extinderii unui parc existent şi ajunge la 200.000 de lei pentru reabilitarea unuia.

Solicitanţii pot beneficia de finanţarea cheltuielilor eligibile aferente a cel mult două proiecte pe sesiune, cu excepţia municipiilor desemnate a fi poli naţionali de creştere. Acestea pot depune în cadrul unei sesiuni mai multe proiecte, iar valoarea totală însumată poate fi de cel mult 6 milioane de lei/sesiune.


„Scopul programului îl constituie îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii în localităţi. Obiectivele programului sunt creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene prin dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi din localităţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente“, precizează Ministerul Mediului.

Programul va fi finanţat de la Fondul pentru Mediu, din sumele virate de către organele fiscale teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, cu titlu de taxă pe poluare pentru autovehicule. Şi Primăria Sectorului 3 va da 93,95 milioane de lei, aproximativ 22,3 milioane de euro, pentru a cumpăra bănci şi coşuri de gunoi, cu lemn de esenţă nobilă în componenţă, de la AA Marketing and Management SRL, firmă care a mai câştigat, în ultimii doi ani, alte cinci licitaţii pentru achiziţiile din sector, informează Realitatea.net. Conform site-ului Realitatea TV, firma AA Marketing and Management SRL a fost singura care a participat la licitaţia privind livrarea către Primăria Sectorului 3 de bănci din lemn şi metal, coşuri de gunoi, tomberoane colectoare, scrumiere cu container, suport pentru parcare biciclete şi ghivece pentru flori.
Potrivit anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, lemnul de esenţă nobilă a fost ales pentru ca băncile şi coşurile de gunoi să fie rezistente la raze ultraviolete, gheaţă, zăpadă, soare, dar şi la vandalism. Elementele din metal trebuie să fie din oţel galvanizat, iar ghivecele, din beton rezistent la îngheţ. Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, a refuzat să ne explice de ce a organizat licitaţia doar cu o singură firmă şi ne-a trimis la biroul de presă, de unde am primit acelaşi refuz.

În 2007, AA Marketing and Management SRL a câştigat, tot în sectorul 3, o licitaţie pentru furnizarea de echipamente pentru terenuri de joacă, în valoare de 2,24 milioane de lei (fără TVA). În 2008, aceeaşi firmă a obţinut un contract de 70 de milioane de lei (fără TVA), pentru furnizarea de echipamente pentru parcuri şi locuri de joacă. Tot în 2008, AA Marketing and Management SRL a câştigat trei licitaţii pentru achiziţii asemănătoare în valoare totală de 5,31 milioane de lei (fără TVA). La ultimele trei licitaţii, firma a fost singurul concurent.

Firma AA Marketing and Management SRL este deţinută de Gruia Florin Mihaela, are un capital social de 200 de lei şi şi-a declarat ca obiect principal de activitate consultanţa în management.

marți, 25 august 2009

TOP: Companiile cu cele mai mari datorii din Romania

Romania trebuie salvata!

9am.ro
25 August 2009
La finele lui 2008, cand criza avea doar patru luni de "activitate" in economia locala, numeroase companii au fost afectate, mai ales cele care aveau titluri tranzactionate la bursa. Astfel, multe societati comerciale au pasit in 2009 cu bilanturile pline de datorii, majoritatea provenind din sectoarele energie si retail alimentar. ZF prezinta topul celor mai indatorate 20 de companii din Romania.
1/5
Locul 1. Petrom -1,35 miliarde euro
Cea mai indatorata companie privata din Romania este totodata si cea mai mare, Petrom, noteaza ZF.

La o cifra de afaceri de 4,55 miliarde de euro (19,24 miliarde lei), compania petroliera a reusit sa aiba datorii de peste 1,35 miliarde euro (5,71 miliarde lei)
Locul 2. Daewoo Mangalia - 0,8 miliarde euro
Pe locul a doilea in topul companiilor private cu cele mai mari datorii se afla Daewoo Mangalia, care a cumulat datorii de aproape trei ori mai mari decat cifra de afaceri in 2008.

Astfel, la o cifra de afaceri de 353,3 milioane euro (1,493 miliarde lei), Daewoo a inregistrat datorii de 861,5 milioane euro (3,641 miliarde lei).
Locul 3. Rompetrol Rafinare - 0,72 miliarde euro
Spre deosebie de ocupanta locului 2, compania care s-a clasat pe a treia pozitie, Rompetrol Rafinare, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 2,345 miliarde euro (9,918 miliarde lei) si datorii totale de 0,726 miliarde euro (3,070 miliarde lei).
Locul 4. Real Hypermarket - 0,534 miliarde euro
Real, care la finele anului trecut avea 20 de hypermarket-uri deschise, s-a clasat pe locul patru in topul companiilor cu cele mai mari datorii in 2008. Lantul de hypermarket-uri a inregistrat o cifra de afaceri de 0,718 miliarde euro (3,036 miliarde lei) si datorii de 0,534 miliarde euro (2,258 miliarde lei).
Locul 5. Carrefour - 0,433 miliarde euro
Pe pozitia a cincea s-a clasat o alta companie de retail, lantul de supermarket-uri Carrefour. Astfel, la finele lui 2008, lantul de supermarket-uri francez a inregistrat datorii totale de 0.433 miliarde euro (1,831 miliarde lei) si o cifra de afaceri de 1,032 miliarde euro (4,365 miliarde lei).

Regii asfaltului vor exclusivitate pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti. A treia bandă a autostrăzii mai aşteaptă

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
24 Aug 2009 Doru Cireasa


Licitaţia de construire s-a amânat deoarece statul nu a putut oferi participanţilor planurile autostrăzii. Proprietatea asupra planşelor aparţine regilor asfaltului.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anulat zilele trecute licitaţia organizată pentru construirea celei de-a treia benzi pe fiecare sens al autostrăzii, urmând ca licitaţia să fie reluată în perioada următoare, au declarat vineri oficialii companiei. Construirea actualelor patru benzi ale autostrăzii este făcută de firmele Spedition UMB, Euroconstruct Trading 98 şi Pa&Co., aparţinând lui Dorinel Umbrărescu, Dan Beşciu împreună cu Sorin Vulpescu, respectiv Costel Căşuneanu. Extinderea la trei benzi pe sens va avea loc între km 19 şi km 45. Valoarea estimată a lucrărilor noi este de 196 milioane de lei, fără TVA, respectiv 46 de milioane de euro.

Licitaţia pentru a treia bandă, demarată la finele lunii iunie, a trezit interesul a şapte firme şi asocieri, dintre care două autohtone, deţinute de actualii constructori.
Firmele care au depus oferte tehnice la finele lunii iulie, în cadrul etapei de precalificare, au fost Euroconstruct Trading 98/PA&Co. International/Via Design (România), MonteAdriano Engenharia E Construcao (Portugalia), Lena Engenharia E Construcoes (Portugalia), Marcor Ebro/Proyectos Tecnicos Y Obras Civiles/Copisa Constructora Pirenaica (Spania), Spedition UMB, Colas România şi Sociedate de Construcoes Soares da Costa (Portugalia). Firmele lui Căşuneanu şi Beşciu, asociate cu cea a lui Umbrărescu la lucrările de pe primele patru benzi, au devenit concurente în cazul licitaţiei pentru a treia bandă pe sens.

Pentru a putea estima costul lucrărilor de racordare a celei de-a treia benzi la primele două şi pentru realizarea propriilor lor oferte, firmele participante aveau nevoie de proiectul tehnic întocmit de consorţiul regilor asfaltului, pentru primele patru benzi. Pe baza acestuia, constructorii celei de-a treia benzi puteau estima costurile cu mutarea utilităţilor, soluţia tehnică necesară etc. Este ceea ce, de altfel, şi CNADNR s-a angajat să furnizeze participanţilor la licitaţie. „Pentru asigurarea unor informaţii complete, necesare în vederea elaborării propunerii tehnice, Autoritatea Contractantă (CNADNR - n.r.) va pune la dispoziţia celor interesaţi proiectul tehnic al obiectivului Autostrada Bucureşti-Braşov“, se arată în documentaţia de licitaţie. Deşi întocmirea proiectului tehnic este parte a contractului semnat de consorţiu cu CNADNR, compania de stat plătindu-l, se consideră că drepturile intelectuale asupra acestuia aparţin celor trei constructori. În consecinţă, aceştia nu şi-au dat acordul ca CNADNR să dea proiectul celorlalţi participanţi la licitaţie. „Am primit solicitări de clarificare de la ofertanţi şi atunci am văzut că ar trebui să le furnizăm detalii din proiectul tehnic. Nu putem oferi acces la proiectul tehnic fără acordul actualilor constructori. La reluarea licitaţiei le vom furniza studiul de fezabilitate pentru lărgirea la trei benzi (care este mult mai aproximativ faţă de proiect - n.r.)“, spune un oficial al CNADNR, sub protecţia anonimatului. Potrivit acestuia, într-o fază ulterioară regii asfaltului s-ar fi înmuiat şi şi-ar fi manifestat acordul folosirii proiectului realizat de ei. „(CNADNR - n.r.) n-are voie să îl dea la nimeni“, spune însă scurt unul dintre regii asfaltului.

Oficialul CNADNR indicat îşi manifestă încrederea că având doar studiul de fezabilitate la îndemână, şi nu proiectul, ceilalţi constructori nu vor fi în inferioritate. Compania n-a putut acorda direct lucrările de extindere consorţiului autohton deoarece s-ar fi ajuns astfel la depăşirea valorii iniţiale cu peste 50%, ceea ce contravine legii. Consorţiul a mai primit o majorare de cel puţin 40 de milioane de euro pentru folosirea balastului în fundaţia autostrăzii, în loc de pământ. Aflat sâmbătă pe şantierul proiectului, premierul Boc a spus că autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi gata la finele anului viitor.

luni, 24 august 2009

Ceva ce demult asteptam sa vad!!!!!!

Romania trebuie salvata!



Acest email circula pe net, sper sa fie o realitate, nu doar un email.



De azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti,ne-educati, care nu au in vedere decat propriul interes. Refuz sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga. Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei,am o mare problema. E un blowjob mult prea scump! Refuz sa mai platesc taxe la stat – de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijinain nici un fel..platesc zeci de milioane pentru Sanatate,desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania, voi fi tratata mizerabil.De ani de zile,refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen –“noua ne pasa de Dumneavoastra”, refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta – cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa? - “cu statul nu te joci”. Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari,am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile....si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul European, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat... jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total, o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes– macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant... si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip...l-am avut si eu, pana astazi - dar am realizat ca oricat de multi bani as face,oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, at the end of the day, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau pe termen lung decat dac am-as implica acum.Nu se mai poate asa! Enough is enough! Romania nu este doar o tara de hoti,de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara balls si fara coloana vertebrala. Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii,s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti,multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline,stiu ce inseamna reresponsabilitatea....sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state - s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici. Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara. E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali. Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile...Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti, conectati, creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo. Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cuoameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata? Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor - oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati care au calitatile necesare sa scoata tara din criza. Este singura solutie viabila pentru Romania de acum – tara asta se poate pune pe picioare numai daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile - creiere vanate de toate companiile multinationale, corporati educati, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze / sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala - nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. E nevoie de o alternativa in Romania. E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si Andreea Miinescu, prietena mea care la 26 de ani are firma ei,facuta fara ajutorul nimanui, munceste 13 ore pe zi si seara mai merge si la cursuri de German Business....in care sa se regaseasca si Ileana Badiu, Managing Partner la una dintre cele mai mari agentii de publicitate, care munceste 14 ore pe zi chiar si in luna a opta de sarcina... si Tereza Valcan, expert in PR, care a studiat in State, face MBA la Londra, s-a intors a munceasca in Romania si ar putea sa ne reprezinte in mod sigur mai bine decat EBA... si Radu Manolescu, care la 28 de ani si-a facut firma lui de Head-Hunting, fara ajutorul nimanui si a adus-o in topul firmelor de profil... si doamna Camelia Sucu, ajunsa in TOP Capital fara sa fure un leu, prin munca sa de ani de zile... si doamna Mihaela Nicola, guru-ul publicitatii dinRomania... si Maria Lucia Hohan, designerul ale carei creatii se vand in toata lumea si care a ajuns unde a ajuns prin propria sa munca... si Pepe Berciu, care a studiat la Londra si are businessul sau de succes... si fratii de la Fratelli, care cu creativitate, pasiune si munca s-au impus in viata de noapte a capitalei... si Violeta Balan, care a terminat cu Magna Cum Laudae o facultate de drept din America, munceste pentru una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume si s-ar intoarce maine acasa dar nu are la ce... si Horia Mocanu, primul roman admis la Harvard, care scrie istorie intr-o tara vecina...si Edy Uzunov, proprietarul agentiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil... si Floriana Jucan, jurnalista erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si a reusit sa impuna pe piata o revista fara femei dezbracate si barfe dezgustatoare... si Fady Zaidan, cel mai conectat si charismatic manager pe care ilcunosc... si Loredana Salcianu, avocata care a avut curajul acum patru ani sa plece dintr-o multinationala si sa isi deschida propria ei firma de avocatura... si Angela Teodora Burz, intreprinzatoarea eleganta care si-a facut bagajul si a plecat sa faca business in Shangai, dar duce dorul prietenilor din Romania... si Diana Dondoe, care i-a sfidat pe toti cei ce au respins-o in Romania, ajungand prin munca, perseverenta si consecventa unul dintre cele mai celebre top modele ale lumii, facand milioane cu o detasare eleganta si impresionand lumea intreaga prin eruditia sa - dar duce dorul tarii ei... si Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia dintre cele mai cunoscute si exclusiviste agentii imobiliare din Europa... si Eveline Pauna, care la 20 de ani, face o facultate, lucreaza 10 ore pe zi, scrie la Q Magazine si in putinul timp liber merge la Opera... si Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul sa isi deschida propria ei firma de relocari si a ajutat sute de expatriati, directori de companii multinationale sa se relocheze in Romania... si Damian Draghici, cu IQ de geniu si cu premiul Grammy care a ales sa se intoarca in Romania la radacinile sale....

Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!! Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc...mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri... Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA? (Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!)Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google? Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri? Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti. Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta. Pentru un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit, nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru mine si pentru copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti(am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!...suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge! Haideti sa ne trezim!




web- www.sensart.ro blog - http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/



TE ROG TRIMITE MAI DEPARTE, E PUTINUL PE CARE IL POTI FACE!

Armata română, între achiziţii şi rubedenii

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
23 Aug 2009 Diana Lazar


Mircea Băsescu îi aplică fratelui-preşedinte o grea lovitură de imagine: s-a trezit „din senin“ implicat în afaceri cu arme din care a ieşit rapid, la fel de curat precum a intrat. Pata lăsată pe CV-ul candidatului la prezidenţiale Traian Băsescu se adaugă la cele lăsate de gafele Elenei şi achiziţiile imobiliare suspecte ale Ioanei.
Implicarea lui Mircea Băsescu într-o firmă care face afaceri cu arme în timpul mandatului de preşedinte al CSAT al fratelui său l-a determinat până şi pe şeful statului să se recunoască vulnerabil în perspectiva viitorului scrutin prezidenţial. „De adversari, de duşmani te poţi apăra, dar e extrem de greu să te aperi de propriul frate...“, declara vineri preşedintele Băsescu referitor la dezvăluirile presei despre businessul cu arme al lui Mircea Băsescu. Asocierea fratelui şefului statului în firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL ridică serioase semne de întrebare asupra moralităţii demersului său în condiţiile în care Traian Băsescu este şeful CSAT, adică are un cuvânt greu de spus asupra programelor de înzestrare ale Armatei.
De altfel, Mircea Băsescu a intrat în această afacere la numai o lună după ce Ministerul Apărării şi-a anunţat intenţia de a moderniza cele două fregate britanice cumpărate în 2002. Costurile s-ar ridica la aproximativ jumătate de miliard de euro. În urma recomandărilor lui Traian Băsescu, Mircea s-a retras din afacere. „A făcut bine, dar mai bine nu ar fi fost deloc acolo“, a comentat apoi şeful statului, susţinând că a aflat totul din presă. Mircea Băsescu recidivează. În urmă cu câteva luni, el a fost acuzat că ar fi artizanul unei afaceri de tip Băneasa-Popoviciu la Constanţa, scandal care a adus prejudicii de imagine preşedintelui.

Mircea nu este însă singura rudă de sânge a primului om în stat care i-a adus acestuia prejudicii de imagine, contorizate inclusiv în procentele în cădere liberă revelate de sondajele de opinie. Fiicele sale, Elena şi Ioana - printre preferatele presei mondene în ultimii ani - şi-au dat măsura în 2009, ţinând primele pagini ale ziarelor cu diferite scandaluri. Mezina a stârnit un adevărat val de reacţii când şi-a anunţat intenţia de a candida la europarlamentare din partea PDL, dorinţa sa fiind catalogată drept un moft de copil cu tată influent. Nici retragerea sa din partid şi candidatura ca independent nu au rămas fără ecou, având în vedere că pasul înapoi a fost făcut în urma presiunilor mediatice care sugerau că EBA a fost impusă pe liste fără drept de apel democrat-liberalilor. În alegerea sa au contribuit semnificativ şi atacurile Alinei Mungiu-Pippidi, care şi-a condiţionat candidatura la PE de cea a Elenei Băsescu. Gafele care au consacrat-o nu au lipsit nici din campania electorală, în ciuda încercărilor de a demonstra că merită un loc în Parlamentul de la Bruxelles. Una dintre propunerile din platforma sa pentru alegeri viza legalizarea drogurilor uşoare, idee care a încins rapid spiritele politice şi a prilejuit noi atacuri la Traian Băsescu din partea adeversarilor. EBA a fost taxată şi pentru „scaunul electric“ (de fapt, un scaun cu rotile) făcut cadou unui bătrân din Suseni Gorj. La rându-i, presa internaţională a luat-o în balon cu fiecare ocazie, numind-o ba Paris Hilton a României, ba păpuşa Barbie, ba fata lu’ tata. Prestaţia Elenei Băsescu a culminat cu declaraţiile acesteia într-o emisiune tv după câştigarea mandatului de eurodeputat, în care avertiza politicienii autohtoni că odată cu intrarea sa în liga mare a politicii vor avea de-a face cu doi Băsescu, dintre care unul are „mintea odihnită“.

Şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, a fost în centrul unui scandal de presă care a afectat imaginea tatălui. În martie anul acesta, presa dezvăluia că Ioana este proprietara unui apartament tip penthouse în cartierul rezidenţial Băneasa, deţinut de omul de afaceri Puiu Popopoviciu, considerat un apropiat al şefului statului. În acelaşi complex, Ioana a închiriat şi un spaţiu pentru un birou notarial construit pe fostul teren al Universităţii Agronomice, a cărui preluare ilegală a dus la anchetarea lui Popoviciu. Deşi preţul imobilului se ridică la aproximativ 500.000 de euro fără TVA, fiica preşedintelui a explicat că banii cu care l-a achitat au fost câştigaţi în urma activităţii notariale, fapt care a întreţinut suspiciunile care planau asupra legalităţii achiziţiei. Traian Băsescu s-a văzut nevoit să reacţioneze în cazul ambelor fiice. Da-că referitor la Elena Băsescu a recunoscut că el a fost cel a sfătuit-o să candideze ca independent, în cazul Ioanei, preşedintele s-a arătat chiar iritat de faptul că mass-media i-au adus numele în discuţie. Întrebat în ce măsură este afectat candidatul la prezidenţiale Traian Băsescu de toate aceste scandaluri care implică nume din familia sa, analistul politic Cristian Pîrvulescu spune că electoratul pro-Băsescu nu se lasă impresionat de astfel de scandaluri, îmbrăţişând mai degrabă ideea unei conspiraţii, a atacurilor de campanie. „Băsescu a rezistat bine până acum în sondaje, dar toate măsurătorile au fost făcute până în luna august. Eu cred că îl afectează, mai ales că bătălia se dă acum pe nehotărâţi, iar adversarii lui Băsescu vor încerca să profite de fiecare situaţie de genul acesta. Cred că încet, încet îndoiala se instaurează în mintea şi-n sufletul nehotărâţilor, care nu vor rămâne indiferenţi la cazurile Ridzi, Udrea, Mircea Băsescu“, a declarat Pîrvulescu pentru Cotidianul.

Cronologia scandalului
20 aug. (seara) - În emisiunea „Big Bazar“ (Antena 3) apare informaţia privind implicarea lui Mircea Băsescu într-o firmă de consultanţă privind comerţul cu armament
20 aug. (noaptea) - Traian Băsescu îl sună pe fratele său spunându-i că este deranjat de scandalul creat. (Informaţiile privind convorbirea telefonică au fost date de Mircea Băsescu la RealitateaTV.)
21 aug. (ora 11.00) - Traian Băsescu la Realitatea TV: „Să ştiţi că dacă fra-te-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez“; „De adversari, de duşmani te poţi apăra, dar e extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Eu azi-noapte am aflat“.
21 aug. (ora 12.00) - Mircea Băsescu declară că s-a retras din firma la care era acţionar, Exhibition Aicraft and Defense, după ce Traian Basescu i-a cerut să renunţe la acţionariat; Maria Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu, se retrage şi ea din firmă.
21 aug. (ora 13) - Ministrul Economiei, Adrian Videanu, declară că din datele pe care le are nu s-a derulat nici un contract al respectivei firme şi că va intra pe rol Corpul de Control al ministerului.
21 aug. (după-amiază) - Aurel Cazacu declară că nu se află în conflict de interese.
21 aug. (seara) - Traian Basescu îşi nuanţează declaraţiile anterioare, lasă să se înţeleagă că fratele său a fost păcălit şi că ar fi putut semna pentru o firmă pentru ca apoi să fie înregistrat în alta.
21 aug. (seara) - Asociaţii lui Mircea Băsescu sunt de părere că el ştia în ce se bagă.
22 aug. (dimineaţa) - Aurel Cazacu îşi dă demisia (la cererea lui Videanu) din funcţia de director general al Direcţiei Generale Industria de Apărare şi Probleme Speciale.
22 aug. (ora 11.00) – Emil Boc susţine că Aurel Cazacu trebuia să-şi dea mai demult demisia, dar nu explică, când şi de ce.
22 aug. (ora 13.00) - Foşti miniştri ai Apărării spun că este imposibil ca serviciul de informaţii al armatei să nu fi ştiut de activitatea firmei DesintCo.
22 aug. (la prânz) - Mircea Geoană, preşedintele PSD, declară la Arad: „Este o suspiciune gravă care planează asupra în jurul numelui preşedintelui Traian Băsescu, şi acest lucru trebuie clarificat cât mai curând“.
23 aug. (ora 14.00) - Liderul PNL, Crin Antonescu, declară că parlamentarii partidului vor solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă la Cameră.

AP: Băsescu, copleşit de regrete
AP scrie că Traian Băsescu i-a transmis fratelui său să „renunţe la acţiunile sale dintr-o companie cu profil militar“. Pe un ton neutru, prestigioasa agenţie relatează că, în declaraţia sa, preşedintele Băsescu a spus că regretă că un membru al familiei sale s-a implicat în afaceri cu armament. De asemenea, relevă AP, Băsescu susţine că a aflat despre afacerea fratelui său de-abia joi seară, când apăruse deja în mass-media ipoteza că firma la care Mircea Băsescu era acţionar ar avea o poziţie privilegiată în contractele pentru înzestrarea armatei române. Ştirea AP a ajuns şi pe portalele „Taiwan News“ şi „Balkan Info“, pe site-ul postului american MSNBC, în ediţiile electronice ale Wiener Zeitung şi Der Standard, ambele din Austria, dar şi pe agenţia germană DPA.

Ce caterinca!

Romania trebuie salvata!

Deci au avut softuri si noi nu am vazut niciun vot dublu?
Ce sa inteleg, ca sunt manevre?
Uite cum se duc banii nostri pe pacaleli.

Hai sa vedem si banii astia ce vor face, sau cum dispar.

AEP aloca 600.000 de euro pentru depistarea votului dublu

Romania trebuie salvata!

Autoritatea Electorala Permanenta(AEP) a declansat licitatia pentru achizitia soft-ului care va arhiva si verifica listele electorale de la alegerile pentru Parlamentul European, program pentru care a alocat 600.000 de euro, procedurile de achizitie urmand sa se finalizeze pe 4 septembrie.

AEP solicita ca, in termen de 60 de zile, castigatorul contractului sa arhiveze aproximativ 1.000.000 de pagini reprezentand liste electorale si, in acelasi timp, sa puna la dispozitie soft-ul de verificare a votului dublu, potrivit NewsIn.

"Obiectivul proiectului este de a achizitiona serviciile de arhivare electronica necesare obtinerii reproducerii fidele a listelor electorale de la alegerile parlamentare, cat si textul din cadrul acestora, informatii necesare pentru regasirea ulterioara a documentelor arhivate electronic, cat si pentru verificarea persoanelor care voteaza fara a avea drept de vot sau care voteaza de mai multe ori", se precizeaza in documentatia AEP.

Listele electorale trecute in format electronic trebuie clasificate pe mai multe categorii, respectiv judet, municipiu, oras, sector (pentru municipiul Bucuresti), comuna, sat, strada, numarul sectie de votare, numarul curent al listei, semnatura alegatorului (poza), nume alegator, prenume alegator, cod numeric personal, serie si numar act de identitate, domiciliul (nr. imobil, bloc, apt., etc), cetatenia (pentru listele speciale), localitatea in care e organizata sectia de votare (pentru listele suplimentare), tara in care este organizata sectia de votare (pentru listele suplimentare).

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 55/2009, care a abilitat AEP sa verifice listele electorale, Autoritatea are la dispozitie 6 luni de zile pentru verificarea listelor electorale de la primirea acestora in urma alegerilor europarlamentare din 7 iunie, iar in cazul in care descopera persoane care au votat de mai multe ori sesizeaza organele de urmarire penala competente.

OUG 55/2009 a fost publicata in data de 4 iunie, la aproape trei luni de la intrarea ei in vigoare Autoritatea fiind abia in procedura de achizitie a soft-ului necesar pentru aceste verificari.

AEP a mentionat, pe 6 iulie, ca a primit 82 de cereri de la organele de urmarire penala, prin care se solicita verificarea unor persoane care si-ar fi exercitat de mai multe ori dreptul de vot la alegerile pentru PE, si alte 25 de sesizari din partea competitorilor electorali.

In urma acestor sesizari si cereri, AEP a inceput verificarea listelor electorale utilizate in sectii de votare din judetele Alba, Arges, Bacau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Giurgiu si din municipiul Bucuresti, confruntand manual listele electorale pentru fiecare caz in parte.

Autoritatea a cumparat pentru centralizarea voturilor la alegerile europarlamentare din acest an un soft in valoare de 340.000 euro. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, sistemului informatic a costat 252.000 de euro, in timp ce la alegerile parlamentare din 2008 pentru programul informatic AEP a platit 5.822.080 lei, iar la alegerile locale din iunie 2008 costul s-a ridicat la 2.130.817 lei.



Publicat: astazi 9am

vineri, 21 august 2009

Ţară fără stăpân: România, scăpată de sub control

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
20 Aug 2009 Oana Craciun, Liana Subtirelu, Iuliana Gatej


Criza s-a transformat în haos la nivelul principalelor instituţii ale statului. În timp ce guvernanţii se ceartă, elevii încă nu ştiu cum va arăta noul sistem educaţional în prag de nou an şcolar, iar lipsa banilor duce aproape de colaps sistemul sanitar şi cel de pensii, iar pe bugetari îi scoate în stradă.
Reprezentanţii instituţiilor care stau la baza societăţii româneşti - profesori, poliţişti, magistraţi sau medici - se confruntă cu haosul care domină întregul sistem bugetar, întreţinut de certurile celor două partide din coaliţie şi creat pe fondul unei crize economice. Pe de o parte, poliţiştii au avut o săptămână în care zi de zi, timp de două ore, au ieşit în stradă nu ca să apere cetăţenii, ci ca să protesteze pentru drepturile băneşti pe care nu le-au primit din cauza lipsei banilor la buget. Vor bani de chirie, bani de benzină pentru maşinile de serviciu cu care patrulează, şi chiar bani pentru consumabile, ca să nu mai vină cu foi albe şi pixuri de acasă.
Între timp, singurii care au avut deocamdată câştig de cauză sunt magistraţii, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri, ca nefondate recursurile declarate de Ministerul Finanţelor Publice împotriva soluţiilor Curţii de Apel Bucureşti, care a dat câştig de cauză instanţei supreme, în trei procese privind sporurile de 50% pentru solicitare neuropsihică.

Banii pentru pensii, din ce în ce mai puţini
Tot lipsa banilor face ca pensionarii să se îngrijoreze dacă la anul vor mai fi bani pentru pensiile lor, în condiţiile în care creşterea numărului de şomeri a dus la o scădere drastică a fondului de asigurări sociale, ceea ce pune în pericol sustenabilitatea sistemului de pensii. Şi pe acest subiect au fost certuri în coaliţie, când liderii celor două partide, PSD şi PDL, au transmis informaţii contradictorii cu privire la mărirea cu 2% a punctului de pensie, de la 1 octombrie, după noile ţinte impuse de FMI. O necunoscută rămâne şi soarta legii de salarizare unitară a bugetarilor, care deja a născut noi nemulţumiri în rândul bugetarilor, după ce viitoarele salarii negociate de sindicalişti, ce ar urma să se aplice treptat, din 2010 până în 2015, au fost reduse de Ministerul Muncii de două ori până acum, cu aproape jumătate.

Sistemul sanitar, aproape de faliment
Medicii de familie anunţau acum o lună că sunt dispuşi să îşi închidă cabinetele, deoarece nu-şi primiseră banii de la Casa de Asigurări de Sănătate. Bolnavii de cancer, de diabet, hemofilie sau de HIV/SIDA au fost în pericol să nu mai aibă medicamente. Până la urmă, Ministerul Sănătăţii a găsit ceva bani şi medicamentele din programele naţionale vor fi disponibile pentru bolnavii cronici până în luna octombrie. În schimb, farmaciştii avertizează că, din septembrie, medicamentele compensate nu se vor mai găsi din lipsă de bani. Tot din septembrie rămân fără bani pentru pacienţi şi spitalele. Anul acesta, banii de la Casa de Asigurări au fost mai puţini cu 30% decât în 2008 la spitale, cu 40% în minus, la medicii de familie şi cu aproape 50% mai puţin decât în anul precedent la investigaţiile paraclinice.

„Nebunie“ în şcoli
În timp ce partidele din coaliţie se bat pe Legea educaţiei, iar ministrul Ecaterina Andronescu îşi negociază articolele din propriul Cod, elevii şi profesorii nu ştiu cum vor păşi în noul an şcolar. Mai sunt 11 zile până la 1 septembrie, iar ministrul încă nu a prezentat public ce schimbări se vor face, în cazul în care se vor face. Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Doina Pană, spune că ministerul va propune ca pe 27 august, în şedinţa de Guvern, să se aprobe o ordonanţă pentru a reglementa noul examen de bacalaureat. Ea a spus că se pregătesc patru metodologii, „două pentru un nou examen de bacalaureat şi pentru noua admitere la liceu şi alte două de rezervă în cazul în care ordonanţa nu va trece de Guvern“.

Ministerul Sănătăţii a contractat consultanţă pe linie de partid

Romania trebuie salvata!

Academia Catavencu
20 Aug 2009 | Biroul de Investigatii

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) încearcă să îşi facă curăţenie în ograda prpoprie. Aşa că primul pas a fost achiziţionarea de consultanţă externă, imparţială, cu influenţe pesediste şi nu numai. Consultanţa este una profesionistă şi a fost aleasă de pesedistul Bazac pentru problemele stringente din MSP.

Pe cei de SCA ŞOVA&ASOCIAŢII i-a angajat pentru servicii de consultanţă juridică pentru mai multe domenii. E drept, oamenii au fost recomandaţi călduros de primarul Oprescu care i-a angajat pentru nenumăratele probleme de la Primăria Capitalei. Plus că mai e şi colegialitatea de partid, senatorul pesedist Dan Şova fiind cel care deţine SCA ŞOVA&ASOCIAŢII.
Suma este mică, aşa, cît salariul a zece doctori rezidenţi: 17.929 RON. Un alt contract de consultanţă a fost semnat cu firma SC FORESEE CONSULTING SRL. Valoarea contractului este de 51.170 RON şi este taman pentru auditul intern al achiziţionării şi implementării unui sistem electronic de înaltă performanţă. Care sistem electronic numai implmentat nu a fost, chiar dacă se tot încearcă de prin 1996 vara.

FORESEE se bucură de prezenţa consilierei personale a tehnocratului de la Justiţie, Cătălin Predoiu. Simona-Olguţa David este numele dumneaei şi este administrator şi asociat majoritar la societatea menţionată. Consiliera ne-a declarat că: “Datorită poziţiei mele în minister (Ministerul Justiţiei – n.r.), nu mi-am permis să interferez cu acest contract.” Aşa că sarcina a căzut pe umerii unui asociat, specialis pe IT care şi-a pus cartea de vizită la bătaie şi i-a fermecat pe cei de la MSP.

Cerbul de Aur, o mare familie cu nepotismele de rigoare

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
20 Aug 2009 | Dragos Vasile

E inutil de precizat ce vedete internaţionale vin la Cerbul de Aur (dacă fanii dezlănţuiţi insistă: Hot Chocolate, Tiziano Ferro şi Steve Vai). E însă interesant de remarcat cum a motivat directorul evenimentului, Mioara Negescu, alegerea veteranului Steve Vai (49 de ani şi, în caz că nu v-aţi prins pînă acum, un rocker fără nici o legătură cu target-ul festivalului): “Am vrut să mai întinerim publicul”. Corect: pînă acum, media de vîrstă era 59. În rest, am reţinut cîteva aspecte fundamentale: verişoara Iulianei Marciuc şi fiica Iolandei Miricioiu.

Pentru a prezenta programul detaliat al festivalului şi a face anunţul pe care toată ţara îl aştepta cu sufletul la gură (în sfîrşit, Hot Chocolate, Tiziano Ferro şi Steve Vai cîntă la Cerbul de Aur!!!), Departamentul Muzică Divertisment din TVR a organizat marţi, 18 august, o conferinţă de presă, găzduită de unul dintre studiourile din Pangratti.
Pe noi nu ne-a chemat nimeni. Dar, prin metode specifice, am aflat exact ce ne interesa să aflăm: ziariştii au stat pe canapele de pluş roşu sau fotolii de blană albă şi au mîncat şorici, jumări şi cîntaţi – produse de sezon, din porc. Nu, nu din cerb. Am înţeles că şoricul a fost excepţional. Felicitări organizatorilor!

Ceea ce a omis Mioara Negescu să explice la conferinţa de presă e de ce mai face Iuliana Marciuc, organizatorul activităţilor colaterale de la Cerbul de Aur (şorici, jumări, cîrnaţi). E fericită? S-a mutat cu grecul? Toţi ai ei sînt bine sănătoşi? Pentru grec nu băgăm mîna-n foc, dar la ultima întrebare ne permitem să răspundem noi: da. Iată de ce: responsabilă cu plimbatul de colo-colo al concurenţilor de la Cerbul de Aur este Ana Marciuc. Cine e Ana Marciuc? Redactor în TVR. Adică verişoara primară a Iulianei şi nepoata lui Constantin Marciuc, editor de imagine în aceeaşi instituţie de stat.

De ce tocmai Ana Marciuc? Simplu: pentru că toate verişoarele Marinei Almăşan erau plecate în concediu. Nu ne îndoim, însă, că redactorul TVR se va achita impecabil de sarcină şi că nu va pierde nici un concurent prin Poiana Braşov sau pe sub mesele barurilor din Piaţa Sfatului. Dar – altă întrebare fundamentală – de ce Irninis Miricioiu? De ce trebuie să prezinte Irninis Miricioiu seara de folclor, alături de interpreţii Viorica Macovei şi Gelu Voicu? Ce o califică pe domnişoara Miricioiu să găzduiască sîrbele, învîrtitele şi doina strămoşească? Şi-a cumpărat cumva o fotă nouă, de la Mall Vitan? Şi, în fine, ce fel de nume e ăsta, Irninis?

Despre nume nu ne-am format încă o opinie clară (bănuim, totuşi, că e ceva exotic). În rest, răspunsul e, din nou, simplu: pentru că Irninis (prezintă, la TVR 3, emisiunea Din arhiva TVR (sîmbăta, de la ora 15.50). Şi, în combinaţie cu Andreas Petrescu, emisiunea Prietenii noştri (în fiecare duminică, de la ora 12.00). Dar, mai ales, fiindcă arată bine şi, vă reamintim, e fiica Iolandei Miricioiu, care semnează scenografia actualei ediţii a Cerbului de Aur (alături de Gheorghe Razovschi). În plus, pentru că Iuliana Tudor, prezentatoarea tradiţională a serilor de folclor face parte din gaşca Elisei Stan, pe care marele specialist în etnografie Alexandru Sassu a mătrăşit-o recent din colectivul de organizare al festivalului (amănunte AICI).

Dincolo de aceste aspecte, nu este omeneşte posibil de intuit ce legătură are Irninis Miricioiu cu folclorul. Sincer, nu arată deloc ca cineva care ar putea face diferenţa între cobza lui Cristian Răchiţan şi chitara electrică a lui Steve Vai. Evident, s-ar putea găsi o mătuşă din TVR care să-i explice. Dar pentru asta ar trebui să-i găsim şi mătuşii ceva de făcut la Cerb. Apropo: de cumpărăturile concurenţilor străini (suveniruri din lemn, caşcaval afumat, pălincă) se ocupă cineva?

joi, 20 august 2009

Ministerul Muncii a prejudiciat statul cu sute de miliarde de lei sub tutela lui Marian Sarbu

Romania trebuie salvata!

57 de imobile din toata tara au fost cumparate la preturi supraevaluate chiar si de cateva zeci de ori de catre Ministerul Muncii, in perioada 2000-20002, cand ministru era tot Marian Sarbu. Raportul complet al Curtii de Conturi a fost ingropat de Parchetul General.

Potrivit unei anchete realizatra de Qmagazine, in perioada 2000 - 2002, Ministerul Muncii a cumparat 57 de imobile pentru Casa de Pensii, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectia Muncii cu bani de la bugetul asigurarilor sociale de stat. Un raport al Curtii de Conturi demarat in 2003, care a vizat modul in care au fost facute aceste achzitii, a scos la iveala faptul ca cele 57 de imobile au fost cumparate la preturi supraevaluate chiar si de cateva zeci de ori. In perioada respectiva, ministrul Muncii era tot pesedistul Marian Sarbu. Pe scurt, metoda descoperita de inspectorii Curtii de Conturi prin care bugetul de stat a fost pagubit de conducerea Ministerului Muncii din acea perioada cu sute de miliarde de lei vechi era urmatoarea: o firma privata sau niste persoane fizice cumparasera cu cateva luni inainte niste imobile cu tot cu terenul aferent de la niste institutii de stat, la un pret modic; dupa cateva luni, Ministerul Muncii a cumparat de la acele firme private sau persoane fizice respectivele cladiri la preturi de zeci de ori mai mari.

Un exemplu dat de Qmagazine este din Iasi: Un tun imobiliar care ar umple de invidie si pe cei mai mari latifundiari s-a petrecut la Iasi, unde Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a cumparat, an 2000, un imobil de 610 metri patrati de la doua persoane fizice, Mihaela si Catalin Danut Prisecariu, pentru suma de 5,13 miliarde de lei. Pentru respectivul imobil, vanzatorii platisera firmei SC Roconta Grup SA, cu doar 25 de zile anainte, 192,7 milioane de lei vechi, adica de 27 de ori mai putin.

Pe langa acesta, ministerul condus de Sarbu a mai achizitionat alte imobile la suprapret dintre care amintim doar 4:

* Bucuresti – un imobil de 5.226 de mp si un teren aferent de 4.147 mp -119 miliarde lei vechi – pentru Casa de Pensii Ilfov

* Bucuresti – un imobil de 408 mp si un teren aferent de 312 mp care valora 4,55 miliarde a fost cumarat de Ministerul Muncii in 2002 cu 10,34 miliarde

* Gorj – un imobil de 1.126 de mp si un teren aferent de 821 de mp care valora 1,7 miliarde a fost achizitonat de minister cu 13,5 miliarde – pentru Inspectoratul Teritorial de Munca

* Galati – un imobil de 2.264 mp si un teren aferent de 1.639 mp care valora 3,5 miliarde a fost achizitionat de ministerul lui Sarbu cu 21 de miliarde de lei – pentru Casa de Pensii

Doar in aceste cinci cazuri ministerul Muncii, condus in acea perioada tot de Marian Sarbu a prejudiciat statul Roman cu peste 100 de miliarde de le vechi, la care se adauga si restul de 52 de imobile achizitionate la supra pret.

Publicat: astazi 9am

Unde e criza?

Romania trebuie salvata!

Cine a vazut criza asta? E la voi?

Numai combinatii pe aici prin tara, ceasuri 30.000 euro, fantani 700.000, etc.
Deci criza e doar la ala care a ramas fara job si care trebuie sa-i inghita toata hotiile astora pe banii nostri.

Adio Romanie!
Tara mea de glorie,
Tara mea de dor.

Oprescu tine mortis sa cheltuiasca 700.000 de euro, de data asta pentru modenizarea fantanilor arteziene!

Romania trebuie salvata!

Dupa episodul cu ceasurile aniversare, primaria isi propune sa cheltuie 700.000 de euro pentru a moderniza fantanile arteziene din Capitala prin achizitionarea a trei jardiniere de 16 metri, cu sase nivele si rezervor de apa, precum si 20 de banci cu sipci din lemn tropical. Anuntul de licitatie a fost postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), institutie subordonata municipalitatii.

Jardinierele si bancile din lemn tropical vor inconjura fantana arteziana din fata Senatului, potrivit anuntului de licitatie postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice. Totodata, anuntul precizeaza ca licitatia ca scop adjudecarea lucrarilor de reparare, reconditionare si modernizare a cinci fantani arteziene din Bucuresti.

Tot la fantana de la Senat va fi montata o instalatie de iluminat arhitectural pentru fatada cladirii, compusa din 16 corpuri de iluminat tip led. In plus, in fantana va fi montata o instalatie de iluminat in apa, compusa din 20 de corpuri, potrivit NewsIn.

Alte instalatii de iluminat in apa vor fi montate la fantana de la Izvorul Rece (20 corpuri de iluminat), Sfiintii Voievozi (6 corpuri), Casa Armatei (intre 20 si 40 corpuri) si Academia Militara (24 corpuri de iluminat). La fantana arteziana de la Izvorul Rece va fi montata o instalatie de iluminat pentru statuia amplasata in mijlocul complexului, compusa din trei corpuri de iluminat sistem led.

Restul lucrarilor la toate cele cinci fantani vor consta in repararea instalatiilor de apa si a instalatiilor de alimentare cu energie electrica, izolarea bazinelor etc.

La sfarsitul anului trecut, primarul general Sorin Oprescu a propus ca municipalitatea sa cheltuiasca 8,68 milioane de euro pentru a construi o fantana arteziana muzicala in parcul Herastrau, investitie ce ar fi urmat sa devina o atractie turistica. Potrivit proiectului, fantana urma sa fie compusa din 11 grupuri de forme de apa, cu inaltimi intre sapte si 60 metri. Mai erau propuse proiectoare subacvatice, care sa-si schimbe culoarea in functie de linia melodica, insa initiativa lui Oprescu a fost respinsa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prilej pentru edilul-sef sa acuze consilierii ca ii boicoteaza proiectele.

Luni, Oprescu a anuntat ca a decis ca toate licitatiile care nu sunt urgente sa fie anulate sau amanate, printre acestea numarandu-se si cea pentru crucea de flori din Piata Unirii. ["Cronometrare de criza" de 710.000 euro in Bucuresti]

"Am decis eliminarea tuturor cheltuielilor inutile. Am dispus oprirea intrarii in efectivitate a lucrarilor generate de licitatia privind achizitionarea a 20 de ceasuri stradale si am anulat licitatia privind proiectarea si executia unui monument arhitectural in fata Patriarhiei (crucea de flori - n.r.). Consider ca, desi este nevoie de refacerea mobilierului urban in Bucuresti, ambele lucrari sunt prea scumpe si deloc urgente, pentru perioada in care ne aflam", a declarat primarul general.

Oprescu nu a facut insa nicio referire la o alta initiativa inclusa printre proiectele sale, si anume cheltuirea a 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 in 600 de brosuri si pe 600 de CD-uri, si nici la licitatia pentru modernizarea fantanilor arteziene.

Publicat: astazi 9am

Alt exemplu, ca pentru ei totul este legal

Romania trebuie salvata!

Pentru astia totul este legal, dar daca eu fur un ou maine sunt inchis.


Astia sunt "Dumnezeii" nostri.


Cine ne mai saleava?

Documentul care o 'incrimina' pe Udrea a fost inlocuit cu o varianta 'corectata'

Romania trebuie salvata!

Ministerul de Finante nu se poate hotari daca Elena Udrea are sau nu baza legala in cheltuielile cu turismul romanesc. Dupa ce intial a transmis Comisiei ca ministrul a cheltuit ilegal banii, Ministerul de Finante a retras acum documentul aducand un altul "corectat", care arata ca Udrea a folosit legal banii publici.

Ministerul de Finante a anuntat Comisia ca precizarea survine ca urmare a unei "interpretari eronate a raspunsului nostru in mass-media".

"Cuprinderea in bugetul Ministerului Tineretului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare a produselor turistice si programul anual de marketing si promovare are baza legala. In adresa noastra se face referire la clasificatia indicatorilor privind finantele publice astfel cum sunt aprobate prin ordinul ministrului Finantelor publice (...)Aceasta clasificatie reprezinta o grupare a veniturilor dupa sursele si natura acestora si a cheltuielilor in ordine obligatorie si dupa criterii unitare, conform regulilor internationale. Deci reprezinta doar niste indicatori statistici de raportare necesari pentru organizarea evidentei bugetare si controlului executiei de casa a bugetului", precizeaza adresa MFP.

Documentul initial a fost retras pentru "corectare"

In adresa transmisa initial la Comisia de ancheta, Directia Generala de Programare Bugetara a Ministerului preciza: "clasificatia bugetara aprobata prin acest ordin nu constituie temei legal pentru incasarea de venituri si efectuarea de cheltuieli". Adresa face referire la ordinul ministrului Finantelor publice pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finantele publice in care se precizeaza ca la aliniatul "Alte cheltuieli cu bunuri si servicii" se includ alte cheltuieli autorizate prin dispozitii legale in vigoare si nu se incadreaza la celelalte articole si aliniate existente. De asemenea, in adresa mentionata se precizeaza ca la articolul "alte cheltuieli" este cuprins aliniatul "reclama si publicitate", si totodata, faptul ca in bugetul de stat pentru reclama si publicitate nu sunt prevazute sume, transmite NewsIn.

Trimiterea precizarii MFP a incins spiritele la Comisia de ancheta, deoarece adresa a fost retrasa de la Registratura Camerei Deputatilor, dupa inregistrarea documentului de catre un curier. "Am primit un document de la MFP, asa, pur si simplu intr-o hartie, nu plic, nu nimica, adus de catre un comisionar care, dupa ce a lasat documentul si a fost inregistrat, a venit la 10 minute si l-a luat. Dupa jumatate de ora si jumatate l-a adus inapoi", a precizat secretarul Comisiei, deputatul Claudiu Taga.

In prima instanta, presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, a anuntat faptul ca a fost primit un document de la MFP, la registratura, document care a fost ulterior retras, membrii Comisiei luand decizia de a-i trimite pe Taga si pe deputatul PSD, Robert Negoita, sa verifice despre ce a fost vorba. Orban a anuntat ca va solicita MFP sa precizeze continutul documentului initial, care nu a ajuns in posesia Comisiei, si motivele pentru care acesta a fost retras.

Citeste si: Udrea pune conditii: Ma prezint la ancheta numai daca se schimba Comisia

Publicat: astazi 9am.ro
Autor: A.G.

50.000 euro?

Romania trebuie salvata!

Pei daca asta a luat 50.000 euro pentru un teren in Adunatii C. pei va dati seama cat au luat astia pentru terenurile din Capitala si alte orase!? Exemple: Parcul Bordei, Parcul circului, Parcul Politehnicii, terenul Universitatii Agronomie, etc....... ca sunt atatea de multe.

Fostul deputat PRM Danut Saulea audiat de procurorii DNA pentru luare de mita

Romania trebuie salvata!

9am.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut, miercuri, pe fostul deputat PRM, Danut Saulea, prins in flagrant in timp ce lua 16.000 de euro mita pentru a ajuta o persoana sa obtina un teren in Adunatii Copaceni.

Sursele mai spun ca Saulea este audiat la aceasta ora, iar procurorii vor face propunere de arestare preventiva pe numele sau, pe care o vor inainta instantei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Danut Saulea a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea 16.000 de euro de la Ioan Preoteasa, fost preot ortodox. Banii erau oferiti pentru ca fostul deputat PRM sa ii faciliteze lui Preoteasa obtinerea unui teren in Adunatii Copaceni.

Suma totala ceruta de Saulea era de 50.000 de euro, banii primiti miercuri reprezentand numai prima transa, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.



Publicat: astazi

miercuri, 19 august 2009

Vaccinuri de 24 de milioane de euro stau să expire în depozitele Sănătăţii

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
cest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 19 Aug 2009


În 2008, pe final de mandat PNL, Ministerul Sănătăţii a aruncat 25 de milioane de euro pe vaccinuri împotriva cancerului de col uterin. Durata de viaţă a vaccinurilor este de 18 luni. Între timp, au trecut nouă luni (adică 50%) din durata de viaţă a vaccinurilor, dar au fost folosite numai 2% din vaccinuri. Practic, în acelaşi ritm de utilizare, peste încă nouă luni şi alte două procente folosite, vaccinurile vor deveni gunoi. Iar 96% din bani, adică 24 de milioane de euro, se vor fi pierdut iremediabil.


2% vaccinuri folosite în prima jumătate de viaţă a vaccinului

În noiembrie 2008, penelistul Eugen Nicolăescu, fost ministru la Sănătate, lua 24.855.579 de euro din bugetul ministerului.
Pentru ce? Pentru că, brusc, contabilul Nicolăescu începuse să aibă coşmaruri din pricina fetiţelor din România cu vîrsta între nouă şi unsprezece ani care nu erau vaccinate împotriva cancerului de col uterin. Astfel, au fost cumpărate 330.000 de doze de vaccin de la două companii, prin atribuire directă (fără licitaţie, pentru că respectivele companii erau unici distribuitori ai vaccinurilor la noi în ţară). Cîştigătoarele lozului cel mare (în doze aproape egale, letale pentru buget): SC GlaxoSmithKline (GSK) SRL, respectiv Merck Sharp & Dohme (MSD) B.V. din Olanda. Campania de vaccinare a început imediat, adică tot în noiembrie 2008. Pînă în acest moment, au fost vaccinate 2.615 fetiţe, adică 2 (două) procente din totalul de 110.000 de fetiţe vizate. În ianuarie, acest an, noul ministru al Sănătăţii, pesedistul Ion Bazac, stopa vaccinarea din cauza eşecului. Urma să propună o campanie prin care să facă cunoscute caracteristicile vaccinului, iar vîrsta copilelor care urmează să fie vaccinate să fie între 12 şi 14 ani.


Achiziţii perverse, efecte adverse

Cele două vaccinuri care se doreşte a fi administrate elevelor de gimnaziu din România sînt nişte mici cenuşărese în ţările în care populaţia este informată. Şi asta deoarece există sisteme sanitare care, culmea, chiar se ocupă de sănătatea oamenilor, nu cu aruncat banii în contul firmelor. Atît Gardasil, cît şi Cervarix (aşa se numesc vaccinurile cumpărate) sînt nişte prospături pe piaţa combaterii infecţiei cu virusul HPV. Adică virusul ăla care poate cauza îmbolnăvirea de cancer de col uterin. Eficienţa celor două vaccinuri este testată doar pentru şase ani de la administrare. Aşa că, din moment ce se administrează la copii, nu există probe ale efectelor la maturitate. Efectele adverse în ţările în care au fost administrate sînt variate: 21 de fete au murit în Statele Unite, alte două în Germania şi Austria. Tot în State au fost semnalate 10.000 de cazuri de comportament aberant la vaccin. Noi am plătit toate astea cu 25 de milioane de euro.


2% vaccinuri folosite, 100% vaccinuri plătite

Contractele prin care Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) cumpăra vaccinurile pentru prevenirea cancerului de col uterin au fost semnate în data de 11, respectiv 12 noiembrie 2008. Termenii din cele două contracte semnate cu SC GSK SRL şi Merck Sharp & Dohme B.V. sînt chirurgical de simpli şi precişi. Prima tranşă de vaccin a fost livrată în data de 14 noiembrie 2008. Astfel, 110.000 de doze în valoare de peste 8 (opt) milioane de euro au fost livrate către autorităţile de sănătate publică române. La 15 zile de la data livrării, MSP a făcut plata în conturile celor două companii. Restul de 220.000 de doze au fost livrate către CN (Compania Naţională) Unifarm în data de 1 martie 2009, iar plata celor peste 16 milioane de euro s-a făcut la 4 (patru) luni de la livrare, conform contractului. Nu contează că produsele au fost cumpărate fără un studiu de piaţă, fără o campanie de promovare ori de prezentare a vaccinului. Erau nişte bani care se sufocau în bugetul Sănătăţii şi care trebuia să intre în conturile celor două societăţi. Indiferent de termenul de garanţie de pe ambalaj.


Vaccinezi, nu vaccinezi, factura tot se plăteşte

Conform contractelor semnate de MSP cu cele două companii farmaceutice, durata de viaţă a unui vaccin este de 18 luni. Asta înseamnă că, atunci cînd a semnat cheltuirea a 25 de milioane de euro pentru cumpărarea a 330.000 de doze, ministrul Nicolăescu ştia sigur că acele doze o să şi fie utilizate. De fapt, nu ştia nimic. Dovadă e ce scriam şi mai sus: pînă acum, adică în nouă luni, doar două procente din vaccinuri au fost folosite. Staţi, o să spuneţi, poate e vreo clauză în contract care spune că se plăteşte numai ce se foloseşte. Nu? Doar Nicolăescu e om de afaceri, ştie cum e cu ăştia care-ţi vînd pielea ursului din pădure şi remediul colului din medicamente. Da’ de unde: în contract nu se stipulează NIMIC pentru cazul în care dozele nu vor fi folosite. Nici măcar nu se prevede opţiunea să i se trimită lui Nicolăescu prin colet poştal nişte doze de vaccin ca să citească prospectul.


Penalităţi la plată pentru vaccinuri nefolosite

Culmea cinismului de care au dat dovadă atît ministrul Nicolăescu, cît şi companiile farmaceutice este articolul 12, punctul 2 din contract. Unde se menţionează: „În cazul în care achizitorul (Ministerul Sănătăţii – n.r.) nu îşi onorează obligaţiile în termenele stabilite (cele cu privire la plată – n. r.), atunci acestuia îi revine obligaţia de a plăti, ca penalităţi, o sumă echivalentă cu o cotă procentuală din plata neefectuată. Cota procentuală pentru fiecare zi de întîrziere, pînă la îndeplinirea efectivă a obligaţiilor, este de 0,02%“. Deci aşa a făcut contabilul Nicolăescu: nu l-a interesat cîte vaccinuri se vor folosi, l-a durut în pixul lui de ministru de plata doar pentru medicamentele utilizate, dar nu a uitat să treacă în contract o clauză de neplată. Ceea ce nouă ne sună cam a clauză de şpagă, că tot erau alegeri cînd se semnau contractele alea două. Iar un comision de nişte milioane e bun şi la putere (unde PNL o să mai ajungă cînd s-or folosi toate cele 330.000 de doze de vaccin expirat), şi în opoziţie.


Medicii de familie, transformaţi în misionari ai cultului HPV

După eşecul campaniei de vaccinare din toamna trecută, Ministerul Sănătăţii şi-a dat seama că este băgat în ditamai coprocultura. Aşa că a fost înfiinţat Centrul Naţional de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin. A fost înfiinţat pe hîrtie, are un site şi chiar un telefon verde. Şi cam atît. Şi, bineînţeles, nişte oameni care sînt plătiţi din bugetul Sănătăţii. Campania Naţională de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin este una desfăşurată în forţă, în care sînt implicaţi oameni devotaţi, demni de a fi înregimentaţi în armata celor 300 de iepuraşi nebuni care nu mai ştiu cum să dea din gură ca să convingă fetiţele inocente să se lase vaccinate. Astfel, un număr de 11.000 de medici vor trebui să hipnotizeze părinţii a 110.000 de fete să le vaccineze rapid. Timpul trece, dozele expiră! Doctorilor li se plătesc deplasările care vor avea loc în scopul susţinerii unor conferinţe savante în urma cărora să rezulte convingerea părinţilor să îşi lase odraslele a fi vaccinate. Valoarea ordinelor de deplasare care vor fi decontate în acest sens este de maximum 50 RON. Partea comercială din afacerea cu ordinele de deplasare e că, pentru a fi plătite, trebuie să fie trimise către o căsuţă poştală care, culmea, aparţine unei societăţi comerciale. Societatea se numeşte, într-un mod romantic, Momentum EMC şi îl are ca acţionar (20 de procente) şi pe Bogdan Enoiu. Care Bogdan Enoiu este al doilea soţ al Danei Războiu. Care Dana a fost căsătorită cu fostul ministru al Sănătăţii, Ovidiu Brînzan. Ptiu, că pătrată mai e şi lumea asta meschină!



Fundaţia nevastei lui Geoană, consultantă la cheltuit banii pe vaccin

Pe site-ul Centrului Naţional de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin (dar şi pe pliantele distribuite medicilor de familie) apare, la vedere, logo-ul Fundaţiei Renaşterea. De care se ocupă nimeni alta decît soţia lui Mircea Geoană, Mihaela. Cum ar veni, nevasta lui Geoană învaţă poporul să se vaccineze cu medicamentele alea luate cu 25 de milioane de euro, din care 24 de milioane vor fi aruncate pe fereastră. Care fundaţie a nevestei lui Geoană este sponsorizată, de ani buni, de GSK, una din companiile care au furnizat vaccinul împotriva HPV. Evident, aici nu e nici un conflict de interese, puteţi să-l întrebaţi şi pe Prostănac, doar e la putere şi ştie.

Chiar mai simpatic decît faptul că în campanie e implicat ONG-ul Mihaelei Geoană e că partener în această campanie e Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI). Care încă nu ştie cît de profund implicat este în campania de convingere a populaţiei. Sau, după cum ne-a spus MECI, „în cadrul Campaniei Naţionale de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin prin Vaccinarea Anti-HPV derulate de Ministerul Sănătăţii, rolul Ministerului Educaţiei este strict consultativ, în sensul că la solicitarea MSP, MECI a desemnat un reprezentant in Comitetul de coordonare al acestei campanii“. Şi cam atît.

În schimb, medicii de familie au primit ca sarcină de serviciu să stabilească un calendar al şedinţelor cu părinţii la care vor participa. Împreună cu diriginţii, evident. Deocamdată, se trimit pliante în teritoriu, se fac tabele, iar ceasul ticăie. În mai 2010 expiră prima tranşă de 110.000 de doze în valoare de peste 8 (opt) milioane de euro. Tranşa a doua, în valoare de peste 16 milioane, expiră în august 2010. Tic-tac!

Datoria publica a Romaniei a ajuns la un sfert din PIB

Romania trebuie salvata!

9am.ro

Datoria publica totala a Romaniei a crescut in iunie cu 12,6% fata de finalul anului trecut, la 123,61 miliarde lei (29,4 miliarde euro), reprezentand 24,86% din produsul intern brut (PIB) revizuit pentru acest an.

Guvernul estima initial un PIB de 531,251 miliarde lei pentru acest an, la o contractie economica de 4%, insa in august si-a revizuit in scadere estimarea la 497,3 miliarde lei, la o scadere a economiei cu 8-8,5%. Luand in calcul noul PIB estimat pentru 2009, datoria publica a Romaniei de la jumatatea anului ar reprezenta 24,86% din PIB, informeaza Wall-Street citand NewsIn.

La sfarsitul anului trecut, datoria publica totala era de 109,75 miliarde lei si reprezenta 21,78% din produsul intern brut din 2008, potrivit datelor Finantelor.

La 30 iunie 2009, aproape doua treimi (64,1%) din datoria publica era in lei, 25,3% era denominata in euro, iar 10,6% in alte valute.

Fata de sfarsitul lui 2008, ponderea datoriei publice guvernamentale in totalul datoriei a urcat cu 1,38 puncte procentuale, de la 91,58% la 92,96%, in timp ce datoria publica locala reprezenta 7,04% din datoria totala la sfarsitul primelor sase luni din acest an.

Ponderea datoriei negociabile a urcat la 40,3% la finalul lunii iunie 2009, de la 25,7% in decembrie 2008, restul fiind datorie ne-negociabila.

Potrivit Finantelor, din totalul titlurilor emise de stat aflate in derulare la 30 iunie, 68,98% aveau scadenta pe termen scurt - de mai putin de un an, 27,5% erau pe termen mediu - intre 1 si 5 ani, iar 3,52% urmau sa ajunga la scadenta peste mai mult de 5 ani.

marți, 18 august 2009

Ba!!!

Romania trebuie salvata!

Pe cine sa omor acum?

Cum de toti politicienii sunt asa bogati? Ca, majoritatea pana sa intre in politica erau saraci lipiti. Si sa-i ia naiba, dupa ce intra in politica devin mari afaceristi, prosperi, cu case si conturi groase.

Si tara merge foarte prost, nimici un domeniu al statului nu e profitabil, nu aduce ceva bun, nu sunt solutii, etc.

De cacat!

Ministrul Marian Sârbu îi face un cadou de divorţ soţiei sale: protecţie socială şi o funcţie de director

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
17 Aug 2009 George Lacatus

Elena Sârbu, fosta soţie a ministrului Muncii, Marian Sârbu, a fost numită pe 16 februarie 2009 directoare de cabinet a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii. Pe 26 mai 2009, Elena Sârbu a avansat pe postul de director al Departamentului Resurse Umane. Preşedintele Casei de Pensii e prieten cu cei doi, fiind promovat chiar de Marian Sârbu.
Într-o perioadă în care toate instituţiile de stat sunt presate de Guvern să reducă din personal, există şi situaţii excepţionale în care se fac angajări. Una dintre acestea este cea de la Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), care a angajat-o pe Elena Sârbu, fosta soţie a ministrului Muncii, Marian Sârbu, pe post de director de cabinet al preşedintelui CNPAS. Asta se întâmpla pe 16 februarie 2009. Decizia a fost luată direct de către preşedintele CNPAS, Doina Pârcălabu, prietenă de familie cu soţii Sârbu, ea fiind la rândul ei angajată în Ministerul Muncii în anul 2001, când ministru era tot Marian Sârbu.
Ulterior, Elena Sârbu a avut aspiraţii la un post mai bun, cel de director al Departamentului Resurse Umane din cadrul CNPAS. În mai puţin de două luni, postul respectiv a fost eliberat, prin pensionarea fostei directoare. Imediat a fost organizat un concurs, câştigat fără probleme de Elena Sârbu.
Potrivit informaţiilor obţinute de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, la concursul pentru postul de la CNPAS s-au înscris două persoane: Elena Sârbu şi Mariana Gherdaff. Concurenta soţiei ministrului Muncii a obţinut 47,6 puncte la scris şi nu a mai intrat la ultima probă, cea de interviu, pentru care trebuia să obţină minimum 70 de puncte din 100. Elena Sârbu a excelat la ambele probe: la scris a obţinut 92 de puncte din 100, iar la oral - 94,6 puncte.

Întrebată care a fost motivul pentru care a angajat-o pe Elena Sârbu ca directoare de cabinet, Doina Pârcălabu ne-a explicat: „Criteriile au fost strict profesionale. A contat şi capacitatea de a relaţiona a doamnei Sârbu. Să ştiţi că munceşte non-stop, de dimineaţă până seara“. Ieri am aşteptat vreo două ore în sediul CNPAS să apară la serviciu Elena Sârbu, angajata care munceşte non-stop, dar nu a fost de găsit. Întrebată care este relaţia ei cu soţii Sârbu, preşedintele CNPAS ne-a declarat: „Pe doamna Sârbu o cunosc din 1991, când ea era director al Departamentului Resurse Umane la CNSLR-Frăţia (unde Marian Sârbu era vicepreşedinte - n.r.), iar eu eram director economic la Sind România (structură a organizaţiei sindicale - n.r.). Atunci l-am cunoscut şi pe domnul Sârbu“. Pârcălabu recunoaşte că, în 2001, a fost angajată în Ministerul Muncii de către ministrul Marian Sârbu. Ulterior, în 2002, ea a fost detaşată la CNPAS, structură nou organizată aflată în subordinea Ministerului Muncii, pe post de secretar general. „Eu nu sunt membru al nici unui partid. Într-adevăr, postul de preşedinte al CNPAS este al PSD, iar eu sunt susţinută de Marian Sârbu“, a adăugat Doina Pârcălabu.

Cele două declaraţii de avere ale Elenei Sârbu conţin o serie de inadvertenţe, ce au atras atenţia inspectorilor de la Agenţia Naţională de Integritate. Prima declaraţie de avere, datată 16 februarie 2009 şi care ne-a fost pusă la dispoziţie chiar de preşedintele CNPAS, nu are dată de înregistrare la Departamentul Resurse Umane al CNPAS. Inspectorii ANI bănuiesc că declaraţia de avere din 16 februarie ar fi fost antedatată.

Elena Sârbu îşi depunea declaraţia de avere completată pe 20 mai 2009, în calitate de director al Departamentului Resurse Umane. Paradoxal e faptul că preşedintele ANFP l-a anunţat pe preşedintele CNPAS că Elena Sârbu a câştigat concursul de director pe 25 mai 2009, hârtie pusă în aplicare cu 26 mai 2009. Elena Sârbu anticipase aşadar cu 6 zile mai devreme că avea să câştige postul de director.

În ambele declaraţii de avere, Elena Sârbu a omis să precizeze că este acţionar la o firmă împreună cu Iosif Armaş şi cu fratele ei, Marian Dorner. Potrivit Registrului Comerţului, Elena Sârbu este acţionară la firma SC Arcomsir SRL, unde deţine 36,3% din acţiuni, iar ceilalţi doi asociaţi, câte 31,8% din acţiuni. Elena Sârbu nu a dorit ieri să stea de vorbă cu Cotidianul, în ciuda insistenţelor noastre.

Divorţ fictiv?
Ministrul Muncii a divorţat în 2006, context în care soţia sa a dorit să-i păstreze numele în continuare. În numărul din 6 iunie 2009, revista “Qmagazine” scria că soţii Sârbu locuiesc în continuare împreună şi că divorţul lor este de fapt un paravan, pentru a masca o parte din avere. După divorţ, ministrul Muncii a mai rămas doar cu o casă în Popeşti-Leordeni, motiv pentru care a primit de la RA-APPS, pe 24 februarie 2009, un apartament ultracentral în Capitală, pentru care plăteşte o chirie de numai 548 de lei. Elena Sârbu a rămas în urma divorţului cu o casă în Bucureşti, două case de vacanţă (una la Breaza şi una la Mangalia) şi un apartament în Piteşti.