joi, 27 august 2009

Rectificarea bugetara confirma dezvaluirile Gardianul. Mai putini bani pentru Sanatate si Invatamant, mai multi pentru EADS

Romania trebuie salvata!

Gardianul.ro
27-08-2009

In timp ce bugetele ministerelor Sanatatii si Educatiei au fost diminuate fiecare cu peste 100 de milioane de lei, Guvernul a alocat la rectificare mai multi bani pentru ministerele de Interne, Justitie, Transporturi, Economiei si Muncii, acestea obtinand 5 miliarde de lei in plus. Potrivit Mediafax, Ministerul Administratiei si Internelor va primi inca 66,2 milioane de lei, plus 356,6 milioane din credite externe pentru sistemul integrat de securitate al frontierei de stat, realizat de firma EADS. Ziarul “Gardianul” a dezvaluit ca MAI, in prima jumatate a lunii august, a suplimentat contractul cu EADS. Artizanul suplimentarii cu 200 milioane de euro este secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, social-democratul Serban Nicolae, care detine si functia de sef al Departamentului Schengen din MAI. De asemenea, jurnalistii de la “Gardianul” au aflat marti ca Guvernul a semnat, in 14 august, un memorandum cu EADS, prin care se angaja sa asigure, printr-un ajutor de stat, 43 de milioane de euro, pentru construirea unui parc aerospatial la Brasov. La semnare au participat un reprezentant EADS, Aurel Cazacu, din partea Ministerului Economiei, si Robert Ionescu, seful Agentiei de compensare pentru achizitii de tehnica speciala (Offset). Bugetul ministerului Economiei, potrivit Mediafax, a fost de asemenea suplimentat la rectificare.
Pe de alta parte, Guvernul a taxat ministere care si asa se confrunta cu lipsa de fonduri, printre bugetele cel mai drastic diminuate numarandu-se Ministerul Dezvoltarii, care va avea mai putin cu 346,5 milioane de lei, Ministerul Educatiei, caruia i s-au taiat 154,1 milioane de lei, sau Ministerul Sanatatii, al carui buget a fost redus cu 113,1 milioane de lei. In mod simbolic, Guvernul a taiat si de la Ministerul Turismului 30 milioane de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu