marți, 14 iulie 2009

Turiştii bugetari de lux s-au deconspirat: n-au treabă la Rio, dar au bilete

Romania trebuie salvata!
Academia Catavencu
13 Iul 2009 | Biroul de Investigatii

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a avut nevoie de numai 48 de ore ca să rupă tăcerea. OSIM este instituţia despre care Academia Caţavencu v-a spus sîmbătă (citeşte AICI) că a contractat servicii de turim pentru destinaţii exotice gen Dubai, Rio de Janeiro, Havana, Caracas, Bangkok.

În articolul care a apărut pe site-ul catavencu.ro, noi nu am menţionat numele OSIM, pentru a nu-i expune pe săracii oamenii tirului de ouă stricate şi roşii din partea invidioşilor. Astăzi, însă, reprezentanţii instituţiei au simţit că nu mai pot rezista presiunii şi au organizat o conferinţă de presă pentru a lămuri unele chestiuni legate de destinaţii.
În primul rînd, Constantin Gheorghe, directorul general, ne-a asigurat că nici el şi nici subordonaţii săi nu vor ajunge la Havana sau la Rio, chiar dacă prin caietul de sarcini al licitaţiei ei s-au asigurat că firma de turism le poate oferi bilete pentru destinaţiile respective. Asta vă bagă puţin în ceaţă, nu? Păi, hai să vă lămurim un pic. În caietul de sarcini al licitaţiei pentru servicii de turism (în acest caz este vorba numai despre bilete de avion) organizată de OSIM, apare o anexă cu 80 de destinaţii denumită “Lista destinaţiilor şi punctele maxime acordate pe destinaţie – transport aerian”. Directorul susţine că au vrut să se asigure că firmele participante sînt serioase şi pot să le ofere bilete de avion pentru orice destinaţia ar putea avea nevoie.

De exemplu, la Rio de Janeiro şi la Havana, Constantin Gheorghe susţine că nu ar avea ce căuta. Dar oraşele apar în caietul de sarcini doar ca să fie siguri că firmele participante sînt de încredere şi ar putea să-i ducă acolo. Hazliu, nu? De asemenea, acelaşi director mai susţine că e pus pe economii şi a tăiat numeroase deplasări ale sale sau ale subordonaţilor. Cu toate astea, el nu zboară nicăieri cu companii low-cost, ci numai cu firme serioase, adică d-alea scumpe. De ce? Pentru că “avioanele low-cost rămîn fără benzină, întîrzie, nu se poate aşa ceva”. V-aţi lămurit ce înseamnă şi economia asta, da? Măcar de ne-ar trimite şi nouă nişte vederi din Rio.