marți, 2 decembrie 2008

Hasta-i tara Romaneasca!

PNG a cerut anularea alegerilor în colegiile electorale din Sectorul 5, invocând un material realizat cu cameras ascunsă de Departamantul de Investigaţii al Grupului Realitatea-Caţavencu şi difuzat astăzi de Realitatea TV.
Într-o cerere adresată Biroului Electoral Central, Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat, prin preşedintele său, George Becali, a formulat o sesizare privind fraudarea alegerilor în sectorul 5 al Capitalei, se spune pe site-ul PNG.
Motivele invocate sunt: "mituirea alegătorilor de către reprezentanţii PSD pe raza sectorului, prin organizarea de echipe care au oferit bani cetăţenilor în scara blocurilor, pentru a acorda votul Partidului Social Democrat. Probe evidente în acest sens au fost furnizate într-un material video prezentat de către postul de televiziune Realitatea TV, în dimineaţa zilei de 1 decembrie 2008. Din acest material, reiese fără echivoc că, în schimbul voturilor pentru PSD, anumiţi cetăţeni au primit sume cuprinse între 40 şi 100 de lei, în incinta şcolii nr. 141 din strada Amurgului, în cartierul Rahova", se mai spune pe site-ul partidului.
ARTICOL INIŢIAL
La bursa electorală, un vot a fost cotat între 400 şi un milion de lei
La un pas de răzmeriţă ieri, în cartierul bucureştean Rahova. Zeci de oameni s-au strâns cu buletinele în mână după ce şi-au exprimat opţiunea electorală spunând că aşteaptă să primească banii promişi în schimbul votului lor.
Şcoala generală numărul 141, strada Amurgului, Cartierul Rahova. La poarta şcolii se vorbeşte fără ocolişuri despre cât costă un vot.Vestea s-a răspândit repede, dar nu oricine primeşte bani. Locul unde se împart banii este ştiut de locuitorii din zonă. În zonă, zeci de oameni cu buletinele în mână spun că aşteaptă să li se dea banii promişi.
Candidată în Colegiul 20 pentru Camera Deputatilor, din partea PSD, Oana Niculescu Mizil susţine că nu s-a dat niciun ban pentru voturi.
"De la mine nu s-a primit niciun ban. Şi dacă vine cineva şi spune, să vină să-mi spună mie în faţă. Eu n-am dat niciun ban şi nici cont şi nici altceva", a declarat Oana Niculescu Mizil.