miercuri, 15 iulie 2009

Adio Ridzi, dar ramai cu noi!

Romania trebuie salvata!

Daca justitia si-ar face si ea treaba, poate vedem si noi rezultate concrete si drepte.

Daca nu, Romania nu mai are nici0 sansa de redresare.


Go Ridzi, Go! la puscarie!

Băsescu şi-a extras fiica din "murdăria" Ridzi

Romania trebuie salvata!

Traian Băsescu a pus tot scandalul Ridzi pe seama unei înţelegeri murdare între politică şi presă, definind întreaga poveste ca o gravă criză morală.
“Mulţi miniştri au trecut pe aici în mandatul meu, dar acum este rezultatul unei crize morale. Este cea mai urâtă motivaţie a vreunei remanieri. Cazul Ridzi este doar vârful aisbergului. Opţiunea mea a fost remanierea imediată”, a spus Traian Băsescu. Preşedintele a dezvăluit de asemenea că ar fi intervenit personal pentru a-şi scoate fiica din această capcană politico-mediatică: “Pe 29 mai când am aflat că trusturile de presă au luat decizia eroică oricâte spoturi ar da partidele aflate în campanie i-am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele să oprească orice clip electoral. Acest tip de înţelegeri trebuie să înceteze.
Ele sunt mai toxice şi mai imorale decât multe dintre actele ilegale care s-au petrecut în România în ultimii 20 de ani”. Şeful statului a explicat şi cum ar funcţiona mecanismul de care a vorbit: “Dintr-o dată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Noi spunem că nu vă luăm banii şi voi plătiţi cu banii neînregistraţi direct la noi. Sigur că domnii Vântu şi Voiculescu nu se transformaseră brusc în samariteni. Era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă”.

Pe de altă parte, şeful statului a criticat activitatea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi, condusă de Alina Gorghiu (PNL). “A da sentinţe, a pune încadrări în Codul penal este un abuz al oricărei comisii parlamentare. Oameni buni, aveţi grijă ce faceţi cu democraţia. Este un act de tip Ana Pauker. Când am văzut sentinţele care erau citite de o şefă de comisie şi nu de un judecător am avut senzaţia că s-a întors vremea Anei Pauker”, a mai spus preşedintele.

În aceeaşi notă, Traian Băsescu a continuat: ”Comisia şi-a oprit lucrările când a dat de firmele care duceau către televiziuni”. În opinia şefului statului, „acest caz Ridzi, trebuie să devină cazul dezbrăcat de sus până jos, prezentat opiniei aşa cum este, cu deal-urile lui murdare între politic şi presă”. Traian Băsescu i-a îndemnat pe miniştri să facă publicitate „într-un mod în care sa nu existe un soi de cârdăşie presă- oameni politici”. Preşedintele României s-a artătat concesiv: ”Înţelg furia că atunci când nu intri în horă plateşti. Efectele le-am văzut: o campanie furibunda împotriva unui om care, zic eu, şi-a câstigat mandatul”. Părerea sa a fost că „trebuie sa ne revenim din goana după bani, din goana după imagine plătită”.

De la ceremonie au absentat preşedinţii Parlamentului, dar au fost prerzenţi, alături de premierul Emil Boc, miniştrii Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Ecaterina Andronescu, Gheorghe Pogea, Ilie Sârbu, Ion Bazac şi Gabriel Sandu. Din partea Administraţiei Prezidenţiale au sistat la ceremonie consilerii: Iulian Fota, Bogdan Teodoriu îi Sebastian Lăzăroiu. Ceremonia a fost condusă, în absenţa şefului Cancelarie Ordinelor, Gheorge Angelescu, de şefa Protocolului Prezidenţial, Delia Dinu.


Cotidianul
14 Iul 2009 Cristian Oprea

Cele 300 de ştiri plătite de 2 Mai s-au întors împotriva Monicăi Ridzi în ultima ș tire despre ea ca ministru: «Demisionez!»

Romania trebuie salvata!

Ieri, la 16:20, redacţiile ziarelor şi televiziunilor primesc comunicatul MTS: “La ora 17:00, ministrul Monica Iacob-Ridzi va organiza o conferinţă de presă”. “Nu ştim nimic!”, spun cei din minister. “Şi-a închis telefonul”, adaugă colegii de partid.

A demisionat chiar în sala atribuirii contractelor
Sala Gheorghe Hagi e deja plină de redactori, camere de luat vederi şi fotoreporteri. E chiar sala în care s-au atribuit contractele pentru Artisan şi Mark. Ce întorsătură a destinului!

Cu o întîrziere de aproape 30 de minute, ministrul tineretului şi sportului îşi face apariţia. Fusese la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc.

“Familia nu mai suportă”
“Voi face o scurtă declaraţie de presă” au fost primele cuvinte rostite. “Încă de la începutul discuţiilor privind fondurile cheltuite cu evenimentele organizate de 2 Mai, am spus că mă consider nevinovată. M-am prezentat ori de cîte ori s-a dorit în faţa Comisiei parlamentare de Anchetă şi am pus la dispoziţie toate documentele atunci cînd au fost solicitate, inclusiv de DNA”, a început Ridzi.

“Am văzut decizia Parlamentului de luni şi am constata că alianţa PSD-PNL doreşte prelungirea acestui subiect pe agenda publică. Familia mea nu mai suportă. Mama e deja bolnavă. Am avut toată buna-credinţă de a clarifica această situaţie cît mai repede”, a continuat ministrul TS.

Auditul a afectat-o
Demnitarul şi-a asumat apoi responsabilitatea politică pentru faptul că a girat toţi oamenii din minister, adăugînd că nu mai doreşte să afecteze în nici un fel imaginea Guvernului şi a partidului. “Îmi prezint demisia din funcţia de ministru al tineretului şi sportului şi voi continua să mă prezint în faţa organelor abilitate pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a mai spus Ridzi.

S-a ridicat în picioare şi a părăsit sala de conferinţe.

Succesor în 60 de minute
La nici 10 minute după aceea, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul, luînd act de demisia ministrului Monica Iacob-Ridzi. O oră mai tîrziu, şeful statului o numeşte pe Sorina Luminiţa Plăcintă, senator PD-L, noul şef al MTS. Noul ministru nu are un trecut politic. Apare în 2008, cînd cîştigă un mandat de senator pe lista PD-L în Vrancea. În primul an de parlamentar este înregistrată cu 15 iniţiative legislative în domenii sociale şi 12 luări de cuvînt.

CV-ul Sorinei Luminiţa Plăcintă cuprinde însă experienţă managerială

- 44 de ani;
- absolventă a facultăţii de Tehnologie şi Chinie Textilă Iaşi în 1989;
- inginer la Filatura de lînă pieptănată Focşani (1989-’93);
- acţionar-administrator la SC Sorste (1994-2008);
- director general SC Artifex srl (2005-2008);
- senator PD-L de Vrancea (2008- prezent);
- deţine 3 imobile în Focşani şi un altul la Montreux (Elveţia);
- deţine bijuterii şi tablouri în valoare totală de 80.000 de euro;
- proprietară a 3 autoturisme (Dacia, Renault şi Skoda);
- are două conturi la BRD în care deţine 1.138.313 lei şi, resoectiv, 13.881 euro

Preşedintele României confirmă cumpărarea de ştiri!
Aseară, Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile Gazetei Sporturilor privitoare la cumpărarea de ştiri şi reportaje din bani publici. “E o criză morală! E cea mai urîtă motivaţie a remanierii din mandatul meu”, a spus preşedintele în faţa Guvernului la numirea succesorului lui Ridzi. “S-a ajuns să fie cumpărate ştiri pe televizor în înţelegerea dintre politicieni şi televiziuni. Oameni buni, aveţi grijă cu democraţia! Opriţi aceste practici”, a spus Traian Băsescu.


GSP.ro
Catalin Tolontan

Tolontan+Voiculescu=Love?

Romania trebuie salvata!

Tolontan si Gazeta Sporturilor nu se opresc sa ne surprinda. Ieri, pe prima pagina a Gazetei am admirat fotografia proprietarului Voiculescu. Deasupra, un titlu acuzator: "Bani publici prin firma apropiata afacerilor Voiculescu pentru imaginea Ridzi+EBA". O situatie surprinzatoare, nemaiintalnita in presa romaneasca: proprietarul este acuzat de propriul ziar ca a participat la o ilegalitate, comenteaza 7Plus.

Este vorba despre o premiera in presa din Romania, un moment in care un ziarist si ziarul pe care il carmuieste indraznesc sa faca acuzatii grave la adresa patronului. Aceasta cu atat mai mult cu cat vorbim despre cea mai mare ancheta jurnalistica a ultimilor ani: "Cazul Ridzi".

Cu siguranta, indrazneala de a depasi limitele intereselor va ramane in istoria presei si studiu de caz in scoala. Poate ca, asa cum arata 7plus, aceasta "este cea mai pasionanta poveste din presa romaneasca, cu un Tolojurnalist si un mogul".

"I-AM GASIT! Bani pentru imaginea Ridzi+EBA via Voiculescu", titra Tolontan ieri pe blogul sau. A ramas arhivata aici si o imagine a primei pagini de ieri, din Gazeta Sporturilor unde fotografia patronului este pusa in directa legatura cu scandalul deturnarii banilor de la Ministerul Turismului din zilele de 1 si 2 mai, anul acesta.

Situatia devine si mai incitanta daca ne amintim momentul in care chiar Dan Voiculescu ne indemna pe blogul sau, dupa un alt atac al lui Tolontan la adresa sefului: "Libertatea presei e o chestie grozava. Savurati-o!"



Publicat: astazi 9am
Autor: I.S.

Tariceanu "nu da drumul" imunitatii parlamentare

Romania trebuie salvata!

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu nu este dispus sa intre in "jocul absurd" care se desfasoara impotriva sa si sa renunte la imunitatea sa parlamentara de dragul oricarui "neispravit" care "vine cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".

"Nu cred ca cu experienta mea politica si cu cultura mea politica sunt dispus sa ma pliez unui astfel de joc absurd, unei astfel de tendinte de a duce lupta politica la paroxism. Este o dementa ce se intampla! Si eu ce sa fac, sa spun «domne, eu in fata unui om care nu gandeste spun renunt la imunitate», pentru ca sa poata sa cerceteze o neghiobie, nu?", a fost raspunsul lui Tariceanu la intrebarea daca renunta la imunitatea parlamentara pentru a fi anchetat. "Fiti convinsi ca, indiferent de solicitarea lui Toader, probabil ca cei de la Parchet nu stau degeaba si si-or fi facut niste analize premergatoare sa-si dea seama despre ce e vorba...", a adaugat el.

Tariceanu a explicat ca solicitarea lui Mircea Toader, de incepere a urmaririi penale in cazul sau, s-a bazat pe prevederile regulamentare, si a ironizat posibilitatea de a se depune astfel de solicitari catre ministrii PDL.

"Colegii mei de la partid mi-au spus ca si ei sunt pregatiti sa faca solicitari de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor PD. De exemplu, mi-au sugerat... impotriva lui Radu Berceanu, ca a furat materialul textil de la autostrazi si l-a dus la intreprinderea lui care fabrica scaune, ca sa faca scaune din el. La Vasile Blaga, ca a furat mancare de la popota militienilor si a vandut-o la piata condusa de Niki Scorpion. Vreti sa mai continui?! Imaginatia nu are limite! Ar fi de ras daca nu e tragic", a comentat liderul PNL.

"Parlamentul devine un circ. 340 si ceva de deputati au dreptul fiecare sa plangere penala impotriva unui altuia. Luati combinatii din aceste doua numere si vedeti ce iese, Parlamentul iese un circ", a adaugat Tariceanu, afirmand ca, in acest mod, s-ar produce o intoarcere la anii '50 cand "un neispravit" vine "cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".

Fostul premier a insitat ca, in cazul Sterling, compania "nu a scos un centimetru cub de gaze", intrebandu-se astfel care este prejudiciul despre care se vorbeste. "Legea din 2004 nu era rea (...) dar acelasi sistem de redevente se aplica si Romgazului si Petromului. Deci e proasta pentru Sterling si pentru statul roman si nu proasta pentru ailalti? Domnul Toader e un simplu pion pe o masa de sah, e mutat de Boc si de Basescu. L-au pus la inaintare. Spune si el ce a invatat ca o moara stricata (...) Mi-e mila de el si o sa plateasca din pacate si o sa-l usture la buzunar toata distractia asta, pentru ca toate aceste afirmatii calomnioase nu le pot tolera. Sunt de acord, se apropie alegerile, e lupta politica, toata lumea se gandeste cum sa faca sa-si raneasca adversarul, foarte bine, dar totul are o limita", a sustinut Tariceanu.

Sursa 9am