miercuri, 15 iulie 2009

Tariceanu "nu da drumul" imunitatii parlamentare

Romania trebuie salvata!

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu nu este dispus sa intre in "jocul absurd" care se desfasoara impotriva sa si sa renunte la imunitatea sa parlamentara de dragul oricarui "neispravit" care "vine cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".

"Nu cred ca cu experienta mea politica si cu cultura mea politica sunt dispus sa ma pliez unui astfel de joc absurd, unei astfel de tendinte de a duce lupta politica la paroxism. Este o dementa ce se intampla! Si eu ce sa fac, sa spun «domne, eu in fata unui om care nu gandeste spun renunt la imunitate», pentru ca sa poata sa cerceteze o neghiobie, nu?", a fost raspunsul lui Tariceanu la intrebarea daca renunta la imunitatea parlamentara pentru a fi anchetat. "Fiti convinsi ca, indiferent de solicitarea lui Toader, probabil ca cei de la Parchet nu stau degeaba si si-or fi facut niste analize premergatoare sa-si dea seama despre ce e vorba...", a adaugat el.

Tariceanu a explicat ca solicitarea lui Mircea Toader, de incepere a urmaririi penale in cazul sau, s-a bazat pe prevederile regulamentare, si a ironizat posibilitatea de a se depune astfel de solicitari catre ministrii PDL.

"Colegii mei de la partid mi-au spus ca si ei sunt pregatiti sa faca solicitari de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor PD. De exemplu, mi-au sugerat... impotriva lui Radu Berceanu, ca a furat materialul textil de la autostrazi si l-a dus la intreprinderea lui care fabrica scaune, ca sa faca scaune din el. La Vasile Blaga, ca a furat mancare de la popota militienilor si a vandut-o la piata condusa de Niki Scorpion. Vreti sa mai continui?! Imaginatia nu are limite! Ar fi de ras daca nu e tragic", a comentat liderul PNL.

"Parlamentul devine un circ. 340 si ceva de deputati au dreptul fiecare sa plangere penala impotriva unui altuia. Luati combinatii din aceste doua numere si vedeti ce iese, Parlamentul iese un circ", a adaugat Tariceanu, afirmand ca, in acest mod, s-ar produce o intoarcere la anii '50 cand "un neispravit" vine "cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".

Fostul premier a insitat ca, in cazul Sterling, compania "nu a scos un centimetru cub de gaze", intrebandu-se astfel care este prejudiciul despre care se vorbeste. "Legea din 2004 nu era rea (...) dar acelasi sistem de redevente se aplica si Romgazului si Petromului. Deci e proasta pentru Sterling si pentru statul roman si nu proasta pentru ailalti? Domnul Toader e un simplu pion pe o masa de sah, e mutat de Boc si de Basescu. L-au pus la inaintare. Spune si el ce a invatat ca o moara stricata (...) Mi-e mila de el si o sa plateasca din pacate si o sa-l usture la buzunar toata distractia asta, pentru ca toate aceste afirmatii calomnioase nu le pot tolera. Sunt de acord, se apropie alegerile, e lupta politica, toata lumea se gandeste cum sa faca sa-si raneasca adversarul, foarte bine, dar totul are o limita", a sustinut Tariceanu.

Sursa 9am

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu