miercuri, 15 iulie 2009

Băsescu şi-a extras fiica din "murdăria" Ridzi

Romania trebuie salvata!

Traian Băsescu a pus tot scandalul Ridzi pe seama unei înţelegeri murdare între politică şi presă, definind întreaga poveste ca o gravă criză morală.
“Mulţi miniştri au trecut pe aici în mandatul meu, dar acum este rezultatul unei crize morale. Este cea mai urâtă motivaţie a vreunei remanieri. Cazul Ridzi este doar vârful aisbergului. Opţiunea mea a fost remanierea imediată”, a spus Traian Băsescu. Preşedintele a dezvăluit de asemenea că ar fi intervenit personal pentru a-şi scoate fiica din această capcană politico-mediatică: “Pe 29 mai când am aflat că trusturile de presă au luat decizia eroică oricâte spoturi ar da partidele aflate în campanie i-am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele să oprească orice clip electoral. Acest tip de înţelegeri trebuie să înceteze.
Ele sunt mai toxice şi mai imorale decât multe dintre actele ilegale care s-au petrecut în România în ultimii 20 de ani”. Şeful statului a explicat şi cum ar funcţiona mecanismul de care a vorbit: “Dintr-o dată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Noi spunem că nu vă luăm banii şi voi plătiţi cu banii neînregistraţi direct la noi. Sigur că domnii Vântu şi Voiculescu nu se transformaseră brusc în samariteni. Era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă”.

Pe de altă parte, şeful statului a criticat activitatea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi, condusă de Alina Gorghiu (PNL). “A da sentinţe, a pune încadrări în Codul penal este un abuz al oricărei comisii parlamentare. Oameni buni, aveţi grijă ce faceţi cu democraţia. Este un act de tip Ana Pauker. Când am văzut sentinţele care erau citite de o şefă de comisie şi nu de un judecător am avut senzaţia că s-a întors vremea Anei Pauker”, a mai spus preşedintele.

În aceeaşi notă, Traian Băsescu a continuat: ”Comisia şi-a oprit lucrările când a dat de firmele care duceau către televiziuni”. În opinia şefului statului, „acest caz Ridzi, trebuie să devină cazul dezbrăcat de sus până jos, prezentat opiniei aşa cum este, cu deal-urile lui murdare între politic şi presă”. Traian Băsescu i-a îndemnat pe miniştri să facă publicitate „într-un mod în care sa nu existe un soi de cârdăşie presă- oameni politici”. Preşedintele României s-a artătat concesiv: ”Înţelg furia că atunci când nu intri în horă plateşti. Efectele le-am văzut: o campanie furibunda împotriva unui om care, zic eu, şi-a câstigat mandatul”. Părerea sa a fost că „trebuie sa ne revenim din goana după bani, din goana după imagine plătită”.

De la ceremonie au absentat preşedinţii Parlamentului, dar au fost prerzenţi, alături de premierul Emil Boc, miniştrii Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Ecaterina Andronescu, Gheorghe Pogea, Ilie Sârbu, Ion Bazac şi Gabriel Sandu. Din partea Administraţiei Prezidenţiale au sistat la ceremonie consilerii: Iulian Fota, Bogdan Teodoriu îi Sebastian Lăzăroiu. Ceremonia a fost condusă, în absenţa şefului Cancelarie Ordinelor, Gheorge Angelescu, de şefa Protocolului Prezidenţial, Delia Dinu.


Cotidianul
14 Iul 2009 Cristian Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu