vineri, 11 septembrie 2009

Videanu a plătit 5.000.000 de euro în plus la Obor

Romania trebuie salvata!

catavecu.ro
10 Sep 2009 | Biroul de Investigatii

Primăria Capitalei a publicat astăzi dimineaţă un anunţ de atribuire pentru lucrări suplimentare la Pasajul Obor. Deloc suprinzător, contractul a ajuns să coste cu aproape 50% mai mult decît iniţial, ajungînd de la 41,734 milioane RON la 62,338 milioane RON. Între timp, cineva şi-a dat seama de gafă şi oamenii lui Oprescu au sărit cu un comunicat de presă în care să explice tîmpenia. Pe scurt: nu e vorba de un act adiţional de lucrări care vor avea loc de-aici încolo, ci de unul încheiat pentru lucrări care au avut loc anul trecut, în mandatul lui Adriean Videanu. Teoretic, au dreptate.
Lucrările la Pasajul Obor s-au terminat anul trecut, deci PMB n-ar mai avea de ce să deschidă un alt şantier acum. Practic, după cum v-aţi obişnuit deja, Primăria Capitalei e în stare de orice năzbîtie. Cumva, gafa asta ar părea că s-a încheiat cu happy-end. Ei, bine nu, căci rămîne totuşi problema actului adiţional. În mai 2007, contractul pentru “Îmbunătăţiri condiţii de circulaţie Pasaj Obor” a fost atribuit asocierii Tehnologica Radion&Metroul SAΔ ACM '93. Tehnologica a firma aia de construcţii care a reparat un drum în Capitală la preţ de km de autostradă construit de la 0. Lucrările contractate în 2007 valorau 41,734 milioane de RON. Vă mai amintiţi probabil că îmbunătăţirile astea n-au durat prea mult, ba chiar dimpotrivă, astfel că Videanu a reuşit să mai participe şi el la o inagurare înainte să plece de la Primărie.

Astăzi am aflat cît a costat de fapt toată distracţia: cu aproape 50% în plus faţă de contractul iniţial. Asta pentru că valoare actului adiţional publicat astăzi de PMB este de 20,604 milioane de RON. Există şi un şpil la toată povestea asta: 50% din valoarea iniţială a contractului înseamnă 20,867 milioane RON. Dacă actul adiţional ar fi trecut cu un singur leu de sumă asta, atunci PMB ar fi trebuit să facă o altă licitaţie (potrivit OUG 34/2006, care reglementează achiziţiile publice), în loc să-i îngroape p-ăştia în bani suplimentari primiţi prin atribuire directă.

Deci, Videanu a dat adiţionalul, astfel încît să fie cu numai 262.180 mii de RON sub valoarea obligatorie pentru organizarea unei alte licitaţii. Asta n-a transmis Oprescu în comunicatul de presă. Ah, şi cînd ne-aducem aminte cum mai dădea cu vorbe goale în coruptul de Videanu. Ce vremuri, dom'le. Ei, da' lăsaţi, că vin acuşica prezidenţialele şi ne mai distrăm încă o dată cu Sorin Oprescu.

Fabrica secretă de doctorate funcţionează ilegal

Romania trebuie salvata!
catavencu.ro
10 Sep 2009 | Biroul de Investigatii

Ca să nu mai rămînă repetenţi şi anul ăsta în cercul lor de prieteni, Norica, Poteraş, Calcan, alţi politicieni şi nişte miliţieni s-au înscris la doctorat. La o universitate de mare prestigiu provincial, nu departe de Bucureşti. Că stimabilii care se vor ‘telectuali s-au ascuns ca nişte şobolani (a nu se confunda cu şoarecii de bibliotecă, că nu e deloc cazul), să nu-i afle lumea, nu ar fi neapărat cel mai rău. Nasol cu adevărat e că îndrumătorul de doctorat al şobolanilor, Marius Petrescu (director al ORNISS), se ocupă de doctoratele a 30 de persoane. Ceea ce e cam de rahat, în condiţiile în care legea permite cel mult 15: “Fiecare instituţie care organizează studii universitare de doctorat este autorizată să stabilească prin reglament propriu numărul maxim de doctoranzi pe care îi poate îndruma un conducător de doctorat, dar acesta nu poate fi mai mare de 15 doctoranzi” (Hotărîrea de Guvern 567 din 2005, care reglementează studiile de doctorat din România).

Cum ar veni, securistoidul ăsta de Petrescu dă doctorate în regim vrac, la tot cartierul de politicoizi cu tupeu şi la miliţienii din subteranele patriei, că aşa vrea muşchiul lui.
Întrebat în chestiune, rectorul Universităţii “Valahia” din Tîrgovişte, Ion Cucui, ne-a declarat că lista doctoranzilor e provizorie şi că se va face redistribuirea. Conform informaţiilor publicate pe site-ul universităţii, însă, aflăm că oamenii s-au înscris la şcoala doctorală în perioada 2007 – 2008, ceea ce înseamnă că lista tot e provizorie de peste un an. Deci Cucui ne abureşte.

Tot de la rectorul Cucui aflăm că profesorul Petrescu este în universitate de 4-5 ani, însă fără să fi desfăşurat vreodată activitate plină, el avînd “funcţie mare la Guvern”. Dar are un “post rezervat”, pe care universitatea nu-l poate scoate la concurs.


Mai bine de nişte declaraţii vesele să rîdem

Am stat de vorbă cu cîţiva dintre doctoranzii lui Marius Petrescu. Ce să spunem? Orice profesor ar fi mîndru de ei. De exemplu, primarul Marius Poteraşa venit la Universitatea “Valahia” în calitate de prieten vechi al lui Petrescu. “Întîmplarea face să-l cunosc din copilărie (pe Marius Petrescu – n.r.)”, a zis primarul Sectorului 6. Tema doctoratului său este legată de admistraţia publică locală, domnia sa fiind un om care doreşte să schimbe cadrul legislativ învechit ce împărte Capitala în sectoare. L-am mai întrebat pe domnu' Poteraş dacă ar fi ales doctoratul la “Valahia” în cazul în care Petrescu, prietenul din copilărie, n-ar fi fost acolo. “Probabil că nu”, ne-a răspuns el.


Am mai discutat şi cu senatorul PD-L de Dîmboviţa Valentin Gigel Calcan. Acesta ne-a declarat că a ales să facă un doctorat la “Valahia” pentru că a vrut să înveţe şi îi place managementul. Oau! Cine s-ar fi aşteptat la asta? A ales Universitatea din Tîrgovişte pentru că profesorii de la “Spiru Haret” (da, există Spiru şi în Dîmboviţa) “sînt mai slăbuţi”. Pe de altă parte, omul mai cunoştea un profesor-doi prin universitate, fiind fost membru al Senatului “Valahiei”. L-am întrebat dacă are timp şi de doctorat şi de Parlamentul României. “Uneori am lipsit, alteori m-am dus, ştiţi cum e”, s-a confesat Calcan. Am atins, însă, un punct sensibil cînd l-am întrebat de tema doctoratului. “E o treabă privată a mea. Nu cred că este important pentru opinia publică ce fac eu acolo”, ne-a mai spus Gigel Calcan.


Teodora Bertzi, fost secretar de stat din partea PNL, ne-a mărturisit că nu a ales “neapărat universitatea, ci pe cel care conducea doctoratul”. Adică pe Marius Petrescu, distins domn pe care îl cunoştea de foarte multă vreme, la fel ca şi pe soţia sa. A ales să facă un doctorat pentru că: “Eu cred că este normal la vîrsta mea după atîta experienţă cîtă am. Nu l-am făcut pentru bani sau pentru altceva, îl fac pentru mine”. În plus, “domnul Opriş, rectorul, este membrul nostru, preşedintele filialei Dîmboviţa”. Chestia asta era puţin cam în ceaţă pentru doamna Bertzi, căci i-am spus că numele rectorului este Ion Cucui, iar dumneaei a spus că Opriş ar fi prorector sau decan, în situaţia asta. Oricum, aţi înţeles ideea, colegul de partid al doctorandei are o funcţie de conducere la “Valahia”.

Seminte, am seminte ieftine!

Romania trebuie salvata!

Uite asa se mai prosteste omul inca un pic.
Chiar mai tine asta?
Daca da!. atunci suntem o pleava si ne-o meritam.

PNL iese la impartit ghiozdane electorale

Romania trebuie salvata!

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca toti consilierii judeteni ai partidului vor merge prin judet in prima zi de scoala si vor imparti si ghiozdane copiilor saraci.

„Si sefa de la Camera Deputatilor, Roberta Anastase, a oferit elevilor peste 10.000 de ghiozdane si nu a patit nimic. Dam ghiozdane, nu e vorba de o campanie electorala, ci de una sociala, pentru ca in momentul de fata sunt foarte multi copii saraci care nu isi permit sa mearga la scoala“, a spus Morega, citat de NewsIn.

El a adaugat ca in ziua deschiderii scolii va fi prezent la scoala din satul Closani, comuna Pades, dar si la cea din Balta, din comuna Runcu.
Morega a mai aratat ca, in total, consilierii judeteni ai PNL vor ajunge la 20 de scoli din Gorj, dar nu vor transmite mesaje politice.

Profesorii le-au transmis ca nu sunt bine veniti

Cu toate ca sindicatele din invatamant le-au transmis politicienilor sa nu se prezinte la nicio festivitate de incepere a anului scolar, acest lucru pare sa le intre pe o ureche si sa le iaasa pe cealalta penelistilor.

„Sugeram tuturor reprezentantilor clasei politice sa nu se prezinte in fata oamenilor scolii, cu prilejul deschiderii anului scolar, pentru a le vinde din nou iluzii prin luarile de cuvant. In locul cuvantarilor sterile, politicienii pot sa foloseasca constructiv acest timp liber, ca sa analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul isi angajeaza“, a declarat Liviu Marian Pop, secretarul general al FSLI.




Publicat: astazi 9am.ro
Autor: A.G.