miercuri, 20 iulie 2011

Titus Corlăţean a spart 9.000 € pe 10 călătorii Mai mult: Titus Corlăţean a spart 9.000 € pe 10 călătorii

Romania trebuie salvata
Grossu Dan 20 Iulie 2011, Ora 00:00


Conform unei analize realizate de impactnews, senatorul cu cele mai multe deplasări în străinătate, în sesiunea parlamentară septembrie 2010 - iulie 2011, este preşedintele Comisiei de politică externă, Titus Corlăţean (PSD). El conduce şi în clasamentul aleşilor care au cheltuit cel mai mult în peregrinările peste hotare, suma celor zece călătorii, plătite din banii publici fiind de 37.882 de lei, aproximativ 9.000 de euro. Iată care este topul celor mai plimbăreţi cinci senatori!

  1. Titus Corlăţean (PSD) - 9.000 de euro, zece deplasări
  2. Richard Badea (PDL) - 8.000 de euro, şase deplasări
  3. Georgică Severin (PSD) - 4.700 de euro, două deplasări
  4. Varujan Vosganian (PNL) - 3.800 de euro, trei deplasări
  5. Alexandru Mocanu (PDL) - 3.500 de euro, două deplasări

Cea mai costisitoare «plimbare» a costat 3.500 de euro

Conform impactnews, cea mai costisitoare deplasare în străinătate a fost făcută de senatorul Richard Badea (PDL), care a participat la Sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Călătoria a durat 11 zile şi a cuprins patru ţări - Belgia, Portugalia, Franţa şi Cehia - şi a costat cam 3.500 de euro. Pe locul doi s-a aflat Emilian Frâncu (PNL), care a petrecut nouă zile în Panama, la a 12-a adunare a Uniunii Interparlamentare şi a Reuniunilor Asociate, pentru care s-au plătit aproximativ 3.000 de euro.


Liber la cuvânt | Oprescu, doctor în poduri Mai mult: Oprescu, doctor în poduri - Ştiri interne | Libertatea.ro

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
Florian Bichir 20 Iulie 2011, Ora 00:00



Mai iute de picior, Dan Diaconescu l-a făcut praf pe primarul Sorin Oprescu. Timp de 8 ore, fără pauză, mogulul OTV a dat publicităţii zeci şi sute de nereguli din Primăria Capitalei. Pe multe nu le ştiam, semn că Diaconescu chiar şi-a luat în serios candidatura politică şi a pus tunurile pe contracandidaţi. Una din boacăne, cea cu podul, o cunoşteam, dar o ţineam la ciorap. Din simplul motiv că l-am mai “muşcat” pe marele edil Oprescu şi n-aş dori ca scriind despre potlogăriile lui să pară o campanie orchestrată. Potlogăria cu podul Basarab e foarte simplă. Dar e bine să o aducem la cunoştinţa cititorilor. Investiţia - cea mai mare a municipalităţii bucureştene de după Revoluţie - a fost de 200 de milioane de euro pentru doi kilometri de pod. Inaugurarea s-a făcut cu o pompă rar întâlnită şi cu un Oprescu în formă de zile mari: avea o figură de parcă dezvelea Empire State Building în Manhattan. La nici câteva zile, a venit duşul rece: chinezii au inaugurat cel mai lung pod din lume situat deasupra mării, Jiaozhou Bay, care are 41,6 kilometri şi leagă oraşul-port Qingdao, din estul ţării, de insula Huangdao. Nu-i vorbă, nu putem să ne punem cu Marea Chină, cu colosul galben. Altceva e interesant. Construcţia podului a început în mai 2007, iar costurile s-au ridicat la 2,3 miliarde de dolari. Un calcul simplu arată că la chinezi kilometrul - construit pe apă, reţineţi - a costat 54 de milioane de dolari, iar la noi a depăşit suta de milioane de euro! Tipic româneşte, oprescian! Aceleaşi preţuri umflate se regăsesc şi la stadion. Am uitat să vă spun că pe podul lui Oprescu au apărut deja gropile. Lasă, că are pulimea, cum zice Oprescu, bani!