marți, 26 ianuarie 2010

Nicolăescu nu a declarat donaţii de 174.200 RON

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
26 Ian 2010

Biroul de Investigatii
 
În campania electorală la parlamentare, din 2008, contabilul Nicolăescu se ocupa de sănătatea financiară a PNL, în loc să mai prescrie nişte antibiotice moca la pensionari. Mai precis, în patru luni la finalul lui 2008, Eugen, micu’ de el, a rulat prin conturile personale 174.200 RON (adică ceva mai mult de 40.000 de euro). Pentru interese de campanie, desigur.




Nasol, însă, este că nu a şi declarat acel rulaj de leuţi noi şi buni. Aşa de nasol că l-a prins ANI (Agenţia Naţională de Integritate) din urmă şi, mai ceva decît un contabil profesionist, i-a luat banii şi i-a pus, frumos, pe teancuri, într-un dosar.
Detaliile tehnice ale chestiunii, mai jos, în comunicatul ANI. Unde veţi observa, desigur, că inspectorii de integritate i-ai deschis dosar fostului ministru al Sănătăţii după ce au citit un TEXT la noi în revistă.

Vile de 12.000.000 euro pentru grădiniţe

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
26 Ian 2010

Biroul de Investigatii
 
În perioada iulie – decembrie 2008, pe finalul mandatului Tăriceanu 2, liberalul Andrei Chiliman a spart nu mai puţin de 12 milioane de euro ca să cumpere sedii pentru patru grădiniţe, un centru social şi o clădire în care să fie mutată Poliţia Comunitară a sectorului 1. Normal, banii au fost plătiţi din bugetul Primăriei, la încheierea tranzacţiilor. Nu are sens să vă întrebaţi dacă a fost organizată vreo licitaţie sau măcar vreo selecţie de oferte. Nu, Chiliman a dat banu’ direct proprietarilor. Oficial, procedura de cumpărare a fost prin “negociere directă”.



Uitaţi cuvîntul “negociere” din fraza de mai sus, reţineţi doar “directă”.
Pentru că aşa e şi relaţia primarului de la 1 cu mai toţi cei de la care a cumpărat imobilele: directă. Şi profitabilă. Cît de profitabilă şi, mai ales, pentru cine, numai în Academia Caţavencu de miercuri.