joi, 2 aprilie 2009

Emilian Cutean: Judecat pentru coruptie, numit secretar de stat

Costel Oprea - Romania Libera
Joi, 02 Aprilie 2009


Guvernul Boc promoveaza intr-o functie de demnitar in Executiv (Secretariatul pentru revolutionari) un alt personaj care are probleme cu justitia: Emilian Cutean (PSD). Acesta este judecat pentru fapte de coruptie.

Fost deputat PSD, Emilian Cutean a fost reinstalat in fruntea Secretariatului de stat pentru revolutionari, prin decizie semnata de premierul Emil Boc. Cutean, un apropiat al lui Ion Iliescu, a mai ocupat acest post in Guvernul Adrian Nastase. Acesta este judecat tocmai pentru traficul cu certificate de revolutionar. A fost trimis in judecata in luna aprilie 2006 de catre DNA sub acuzatia ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia sa, utilizand informatii obtinute in virtutea acestei functii, precum si pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului, Cutean a dispus, pe 20 decembrie 2004, plata a 2.995 miliarde de lei vechi (85.500 euro) in contul Asociatiei "Club 22", al carei presedinte era in acea perioada. Din aceasta suma, Cutean a achitat aproape un miliard de lei vechi, cu titlu de chirie restanta pentru imobilul detinut de asociatie. In acelasi imobil in care functiona asociatia locuia si "revolutionarul" PSD. Acesta a folosit in interes propriu banii alocati de la bugetul de stat pentru problemele sociale ale revolutionarilor, care trebuiau sa primeasca materiale sanitare si masini pentru ranitii in Revolutie, bani pentru taberele copiilor revolutionarilor. De asemenea, Curtea a deturnat pentru asociatia sa si sumele alocate aniversarii a 15 ani de la Revolutia romana.

» Potrivit rechizitoriului, Cutean a dispus, pe 20 decembrie 2004, plata a 2.995 miliarde de lei vechi (85.500 euro) in contul Asociatiei "Club 22", al carei presedinte era in acea perioada.