joi, 8 octombrie 2009

Fostii angajati ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti sunt cercetati penal

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Politistii au declansat urmarirea penala impotriva a patru persoane foste membre in conducerea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Toate sunt acuzate de abuz in serviciu dupa ce au achizitionat cu 380.000 de euro fara TVA, de la firma Euronautica Motors SRL, patru ambarcatiuni de agrement care nu au putut fi inmatriculate.




Ofiteri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmarirea penala fata de Constantin Ene, in varsta de 43 de ani, fost director adjunct la ALPAB - pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata, Iuxel Usein, in varsta de 35 de ani, fost contabil sef al ALPAB - pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificata, Aurel Florea, in varsta de 35 de ani, fost sef Ambarcatiuni - pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata, si Iuliu Nastase, in varsta de 51 de ani, fost presedinte al comisiei de receptie - pentru neglijenta în serviciu.

În urma cercetarilor efectuate de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei a reiesit faptul ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a încheiat, în cursul anului 2007, un contract cu SC Euronautica Motors SRL privind furnizarea unui numar de patru ambarcatiuni de agrement, în valoare totala de 380.000 de euro fara TVA. Conform politistilor, salariatii ALPAB Constantin Ene, Iuxel Usein, Aurel Florea si Iuliu Nastase si-au încalcat atributiile de serviciu pentru ca au organizat procedura de achizitie publica si au încheiat contractul cu societatea comerciala furnizoare fara a consulta autoritatile competente, respectiv Autoritatea Navala Româna, cu privire la caracteristicile tehnice pe care trebuiau sa le îndeplineasca ambarcatiunile pentru a putea fi înmatriculate si a transporta la bord 35 de persoane, respectiv 50 de persoane. Totodata au receptionat ambarcatiunile livrate de catre SC Euronautica Motors SRL fara ca acestea sa corespunda cerintelor tehnice solicitate si declarate câstigatoare în cadrul procedurii de achizitie; au început efectuarea platilor fara a avea dovada constituirii de catre societatea comerciala furnizoare a garantiei de buna executie pentru întreaga perioada de valabilitate a acestuia; au restituit garantia de buna executie a contractului integral catre SC Euronautica Motors, cu toate ca in contract era trecut un termen de 14 zile, numai dupa înmatricularea de catre furnizor a ambarcatiunilor; nu au urmarit înmatricularea ambarcatiunilor, respectiv acestea nu au fost înmatriculate pâna la data de 03 iunie 2009, desi scadenta obligatiei fusese stabilita pentru data de 01 mai 2008; nu au valorificat drepturile institutiei referitoare la penalitatile datorate pentru neînmatricularea ambarcatiunilor stabilite la 1% pe zi din valoarea contractului. În urma testelor efectuate de catre Autoritatea Navala Româna s-a stabilit ca ambarcatiunile achizitionate de catre institutie nu corespundeau cerintelor legislatiei nationale, fapt ce a facut ca acestea sa nu poata fi înmatriculate si implicit sa nu fie folosite pentru agrement. Cercetarile sunt continuate cu cei în cauza în stare de libertate. Ambarcatiunile au fost inmatriculate abia pe 3 iunie 2009 si conform datelor de la ALPAB acestea pot transporta 25 respectiv 10 persoane si, asa cum s-a incheiat contractul de achizitie, 35 respectiv 50 de persoane. Asta pentru ca, spun surse din randul anchetatorilor, ambarcatiunile au fost prevazute cu motoare de putere mica. Pe 15 august, de ziua Marinei, ambarcatiunile Herastrau 1, 2, 3, 4 au iesit la plimbare pe Lacul Herastrau avand la bord 25, respectiv 10 persoane. Daca facem un calcul in ceea ce priveste valoarea penalitatilor ce trebuiau aplicate, rezulta ca firma care le-a livrat trebuia sa plateasca peste un milion de euro pentru ca nu le-a inmatriculat la timp.



Nevasta fostului director nu a declarat mostenirile primite de sot

Fostul director adjunct de la ALPAB Constantin Ene a primit in anul 2007 trei mosteniri: 1,1 hectare teren agricol si 600 de metri patrati de teren intravilan in comuna Tunari. De asemenea, detine doua autoturisme, ambele cumparate, un Ford Focus fabricatie 2003 si un Volskwagen Polo fabricatie 2008. Are un imprumut la ABN Ambro in valoare de 11.500 de euro scadent in 2015. El a incasat de la ALPAB, in anul 2007, suma de 34.773 de lei. Sotia sa, Carmen Ene, ofiter la Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, a uitat sa treaca in declaratia de avere, pe anii 2008 si 2009, atat Fordul Focus, cat si mostenirile primite de sot in anul 2007. Iuxel Usein, fostul contabil sef de la ALPAB, este “nabab”, daca ne luam dupa declaratia de avere. Conform actelor, in anul 2007, Usein detinea un teren intravilan de 120 de metri patrati pe Splaiul Unirii, 5.700 de metri patrati teren agricol in zona viitoarei autostrazi Bucuresti-Ploiesti, 2.500 de metri patrati, teren agricol pe traseul autostrazii Bucuresti-Pitesti, aproape 500 de metri patrati in zona Spitalului Municipal, 99.200 de metri patrati de teren agricol in comuna Gradina si 172.800 de metri patrati teren agricol in satul Mireasa. De asemenea, el detine o casa de locuit ridicata in 2002, in suprafata de 343 metri patrati, si are trei case de vacanta si o faneata situate pe Valea Doftanei, Sulina si Busteni. Are un BMW X3 fabricatie 2004 si o salupa Beta Max fabricatie 2005. Si in 2006 a vandut un apartament si o casa in valoare totala de 330.000. Nu mentioneaza ce… euro sau lei. Contabilul sef a incasat pe langa salariul de la ALPAB si pensie de handicapat.

Eduard Pascu

Şoferul deputatei PD-L Axenie, arestat în Belgia pentru furt

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
07 Oct 2009

Biroul de Investigatii
 
Casa Poporului adăposteşte un regiment de oameni inutili, care halesc bani publici pe pâine şi o ard aiurea în loc să facă legi. Asta ştiam până acum. Mai nou, însă, aici şi-a găsit un acoperiş deasupra capului şi un urmărit internaţional. C-aşa e poporul român, primitor chiar şi cu cei căutaţi de Poliţie. Omul de care vorbim a fost angajat la Parlament de Carmen Axenie, deputat PD-L de Galaţi de la sfîrşitul anului trecut.
Mircea Trifan, adică urmăritul internaţional, a prestat pentru madam Axenie ca şofer pînă prin luna august. De-atunci încoace, el este în vacanţă, fiind închis într-una dintre închisorile belgiene în baza unui mandat internaţional de arestare.
Potrivit surselor noastre, Mircea Trifan a fost arestat la intrarea în Bulgaria. De ce acolo? Pentru că Trifan era în timpul serviciului: conducea maşina care transporta familia Axenie spre Turcia, acolo unde aveau de gînd să-şi petreacă vacanţa. Un amănunt foarte ciudat este faptul că Axenie&Trifan au ieşit liniştiţi din ţară, fără să fie opriţi de poliţiştii noştri de frontieră, susţin sursele noastre. Cînd au ajuns la bulgari, însă, vecinii noştri castraveţari au constatat că Trifan era niţel cam urmărit internaţional şi avea un mandat de aducere de la autorităţile belgiene. Dubios este şi faptul că la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi la Poliţia de Frontieră, şoferul de parlamentar nu figura ca fiind căutat de belgieni.
Şoferul infractor e finul deputatei Axenie
Versiunea pedelistei Axenie este puţin diferită. În primul rînd, dumneaei a contrazis faptul că Trifan îi însoţea în concediu în momentul în care a fost arestat. Ea ne-a declarat că şoferul şi-a dat demisia în luna august motivînd că pleacă la muncă în străinătate. N-a văzut nici o problemă la chestia asta, ştiind că Mircică a mai fost plecat la muncă cinstită p-afară. Ulterior, Carmen Axenie aflat şi ea că finul ei (da, Mircea Trifan este finul familiei Axenie) a fost arestat în Belgia. Asta pentru că, atunci cînd a fost ultima oară plecat la muncă, a stat în aceeaşi casă cu un grup acuzat de infracţiuni de furt, comise pe teritoriul belgian. Ea susţine că Trifan avea mandat de aducere de la Poliţia belgiană pentru a depune mărturie în legătură cu membrii acelui grup. Mărinimoasă, pedelista ne-a mai spus că indiferent ce se va întîmpla cu finuţul, ea îi va mai oferi un loc de muncă atunci cînd se va întoarce în ţară. De ce? "Pentru că merită o şansă de reabilitare", ne-a spus ea. Pai, da, cum să nu, merită chiar mai mult. La ce CV internaţional are, sigur se vor bate partidele pentru el să-l facă europarlamentar. A ajuns un cioban ca Gigi acolo, d-apăi un şofer calificat că finul lui Carmen Axenie