luni, 2 martie 2009

Doi şmecheri RA-APPS revin la locul faptei

01 Mar 2009 George Lacatus Cotidianul


Un pesedist şi un pedelist au reuşit printr-un tertip să-şi păstreze casele primite de la RA-APPS şi pe perioada cât nu au fost demnitari. Reveniţi la putere şi funcţii, aceştia pot acum rămâne în locuinţe.
Silviu Bian, membru PDL şi proaspăt preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), şi Constantin Sava, membru PSD şi actual secretar general adjunct al Senatului, au ocupat ilegal, timp de câţiva ani, casele primite în chirie de la RA-APPS. Deşi şi-au părăsit posturile de demnitari în urmă cu doi ani, cei doi au refuzat să părăsească locuinţele de la RA-APPS şi au dat instituţia în judecată. Pe toată perioada procesului, cei doi au locuit în continuare în respectivele case, plătind o chirie modică.Silviu Bian a mai fost preşedinte al ANOFM până în 2007, când a fost demis deoarece PDL a ieşit de la guvernare.

Conform legii, el trebuia să părăsească locuinţa. În loc să-şi facă bagajele şi să predea cheia, el a dat în judecată RA-APPS. „Nu mai ştiu exact pentru ce motiv am dat în judecată RA-APPS. Avocaţii mei ştiu. Nu am părăsit locuinţa pentru că nu am avut timp“, a explicat pentru Cotidianul Silviu Bian. În urmă cu două luni, Bian a fost renumit de către PDL şef al ANOFM. El a renunţat la procesul cu RA-APPS deoarece acum poate locui legal. Acelaşi procedeu l-a aplicat şi Constantin Sava, care nu a putut fi contactat.