marți, 28 aprilie 2009

Fiul vitreg al Elenei Udrea a scăpat de anchetă

Procurorii care au investigat accidentul de anul trecut in care a fost implicat Alin Cocoş l-au scos pe acesta de sub urmărire penală

Alin Cocoş, fiul vitreg al ministrului turismului, Elena Udrea, nu mai are dosar penal. Acuzat de ucidere din culpă după ce în 2008 a fost implicat în- tr-un grav accident rutier produs pe DN 1, în care şi-au pierdut viaţa o femeie însărcinată şi fiica ei de doi ani, Alin Cocoş a fost scos de sub urmărire penală de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Pe 13 martie 2009, procurorii au finalizat dosarul penal şi au dispus trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă doar a lui Sorin Tache, celălalt şofer implicat în accident, bărbatul a cărui soţie şi fiică au murit în urma tragediei. Şi asta, susţin anchetatorii, deoarece Tache, care circula cu 10 km/h, ar fi putut evita accidentul dacă s-ar fi asigurat când a virat stânga. Pentru Cocoş s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pe motiv că nu a avut nici o vină şi nu a încălcat nici o regulă de circulaţie. Maşina tânărului rula cu 95-100 km/h, viteză legală în zonă. Mai mult chiar, spun procurorii, Alin Cocoş nu putea evita tragedia decât dacă circula cu 50 km/h, însă “nu exista nici un motiv care să-i impună reducerea vitezei sub limita legală”.
O femeie însărcinată şi fetiţa ei de doi ani au fost ucise

Teribilul accident s-a produs în seara de 22 februarie 2008, pe DN1, în apropiere de Ploieşti, Prahova. Maşina condusă de Cocoş, un Audi A6, se îndrepta spre Bucureşti, iar Dacia 1310, la volanul căreia se afla Sorin Tache, abia ieşise din Ploieşti şi mergea spre localitatea Boldeşti-Scăieni. La km 70, Tache a virat stânga fără să acorde prioritate şi a fost lovit în plin de maşina lui Cocoş. Impactul a fost atât de puternic, încât soţia lui Tache, Diana Elena (39 de ani), care era însărcinată în două luni, şi fetiţa lor, Sabina (2 ani), au murit pe loc.