luni, 23 noiembrie 2009

EXCLUSIV: Interlopul Domn’ Costel revine langa Radu Berceanu

Romania trebuie salvata!
Qmagazine.ro
Cristian Vasilcoiu 20 Noiembrie 2009

Costel Iancu, fostul sef al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, urmarit penal pentru constituirea unui grup de crima organizata, lipsire de libertate si santaj isi vede linistit, in continuare, de treaba si de afaceri, in judetul Dolj.


Desi a fost exclus din PD-L dupa aparitia in presa a cvului sau infractional, delimitarea partidului de interlopul Iancu, se pare c-a fost facuta doar de fatada.


Desi, la data de 15 august 2009, Costel Iancu fusese exclus din PD-L, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu s-a sfiit sa se afiseze impreuna cu acesta, in vizita pe care a intreprins-o de Ziua Marinei, in portul Bechet, din judetul Dolj.

Cele doua fotografii, intrate in posesia revistei Q magazine, demonstreaza ca Iancu este foarte fericit si atitudinea sa este a unui om sigur pe el, care stie cati bani a donat PD-L-ului.

Ministrul Transporturilor ne-a declarat, printr-un consilier, ca Iancu face parte din mai multe asociatii locale si ca asa s-a explicat prezenta lui acolo.

Culmea fraudelor electorale

Romania trebuie salvata!

In fiecare an electoral avem parte de "surprize", de la turism electoral, mita si vot multiplu la tot felul de proteste si manifestari inedite. Ei bine, nici 2009 nu s-a lasat mai prejos la acest capitol.




Pe langa "banalele" deja cazuri de frauda electorala, aceste alegeri prezidentiale au adus cu sine si o avalansa de inspiratie in privinta furtulu ide voturi. Astfel, partidele politice si autoritatile locale, dar si simplii cetateni s-au intrecut pe sine in a gasi metode inedite de a frauda alegerea noului sef al statului. Va propunem o scurta trecere in revista a celor mai penibile momente inregistrate in primul tur al alegerilor prezidentiale.







■Cu mortul la vot - S-a petrecut in Bistrita, unde un barbat din satul bistritean Reteag care a murit in urma cu 13 ani aparea pe listele electorale permanente ale sectiei de votare, situatia fiind observata de fratele lui, care a sunat la 112.



■Autocarele cu romi - Cu toate ca membrii comunitatii rome declarasera dinainte ca il vor sustine pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, nu ne asteptam ca frauda sa fie atat de evidenta. Astfel, potrivit unei sesizari PSD, 200 de romi asteptau duminica, la un sediu al PD-L, autobuze care sa-i transporte la vot.

■Presa la bataie - Greu de crezut, dar un cameraman din Targoviste a fost lovit cu pumnul in fata de proprietarul unei societati comerciale din Gaesti, dupa ce l-a intrebat daca a oferit bani unor oameni pentru a vota. Cameramanul de la Dambovita Tv coborase din masina pentru a filma la un bar. Acesta a fost lovit in fata de proprietarul societatii din Gaesti. Jurnalistii aveau informatii ca barbatul oferea bani si bauturi alcoolice pentru a convinge oamenii sa voteze intr-un anume mod.

■Fotografiile din cabinele de vot - Un barbat care a votat intr-o sectie de votare din municipiul Oradea a fost amendat de politisti in urma unui apel primit la 112, in jurul orei 14.20, prin care se sesiza faptul ca acesta a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot, in timp ce se afla in cabina de votare.



■"Pasiunea" electorala - Incidentul a avut loc in sectia de votare numarul 221 din Filiasi. Ion R., in varsta de 40 ani, s-a prezentat la sectia de votare impreuna cu iubita sa, Nicoleta C., in varsta de 18 ani. Dupa ce au primit buletinele de vot pentru alegerea presedintelui si pentru referendum, cei doi au intrat in cabinele de vot. Dupa ce a votat, Ion R. a intrat in cabina de vot unde se afla concubina sa, sustinand ca vrea sa o ajute sa voteze din cauza ca aceasta nu stie sa citeasca. "Observand acest fapt, presedintele sectiei de votare a intervenit si i-a adus la cunostinta ca este interzis ca doua persoane sa intre in aceeasi cabina de vot. Barbatul a luat cele trei buletine de vot din mana concubinei si le-a rupt. Imediat, presedintele biroului electoral al sectiei de votare a solicitat sprijinul jandarmului de serviciu, a informat BEJ Dolj, care a recomandat anularea buletinelor de vot rupte si retinerea acestora de catre presedintele sectiei", a declarat comisarul de politie Adrian Capraru, purtator de cuvant al IPJ Dolj.

■Criza, resimtita pe toate planurile - Daca in anii trecuti un vot costa in jur de 100-150 de lei, anul acesta criza financiara s-a simtit si in cazul mitei electorale. Astfel, pretul voturilor a scazut vertiginos ajungand la suma de 20 pana la 50 de lei pe vot, potivit rapoartelor MAI. In unele cazuri voturile au fost cumparate si cu tuica, vin, paine, paturi, sau alte bunuri. In localitatea Racova din judetul Bacau a fost identificat un autoturism ai carui ocupanti au declarat ca soferul le-a dat cate 20 de lei si le-a promis paturi si vin pentru voturi. Un alt caz de frauda penibilo-electorala s-a semnalat la Timis unde reprezentantii PNL si PDL distribuiau bilete gratuite la meciul dintre FC Timisoara-Dinamo Bucuresti, iar cei ai PSD si PNL pachete de faina de la UE.

■Bataie pentru voturi - Un alt incident a fost inregistrat in Bucuresti, unde doua grupuri de simpatizanti ai unor partide s-au luat la bataie, acuzandu-se reciproc ca dau bani pentru voturi, fiind dusi la Sectia 2 Politie.

■Protest inedit anti-Gigi - Suporterii echipei Steaua au postat, duminica, pe site-ul oficial al fanilor, mai multe poze cu buletine de vot pentru alegerile prezidentiale pe care erau scrise mesaje impotriva patronului echipei din Ghencea, informeaza site-ul FCSteaua.ro. Suporterii Stelei au decis sa-l conteste pe Gigi Becali intr-un mod mai putin obisnuit, iar duminica, dupa ce au mers la vot, au postat pe site-ul oficial al fanilor ros-albastri mai multe poze cu buletine de vot pe care erau mesaje anti-Becali. Astfel, pe buletine se puteau citi mesaje precum "Vinde, pleaca, mori" sau "Pleaca din Ghencea", dar si mesaje obsecene la adresa patronului din Ghencea. De asemenea, pe acelasi site, suporterii ironizeaza numele partidului pe care il conduce Gigi Becali si spun ca vor merge la vot pentru a vota PNG, insa au adaptat denumirea formatiunii politice care nu se mai numeste Partidul Noua Generatie, ci "Pleaca Naiba din Ghencea" sau "Pleaca-N Groapa".

■Masina personalizata - Politia Municipiului Cluj-Napoca a amendat duminica un barbat de 31 de ani din judetul Alba pentru ca flutura din masina sa un steag electoral al candidatului sustinut de PDL. “In 22 noiembrie 2009, agentii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Cluj-Napoca au depistat in trafic un autoturism care circula pe Calea Turzii din localitate, un autoturism care avea arborat un stegulet electoral pe geamul unei portiere. Conducatorul autoturismului este un barbat de 31 ani din municipiul Blaj, judetul Alba, Politistii din cadrul Sectiei 6 Politie au sanctionat contraventional conducatorul autoturismului cu amenda de 1.500 lei.”, se arata intr-un comunicat de presa de duminica al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj.

■Tradatorul din ograda -PNL a precizat duminica ca un fost membru al filialei PNL Brasov, Gabriel Andronescu, ar folosi baza de date pentru a trimite membrilor si simpatizantilor SMS-uri denigratoare la adresa prezidentiabilului liberal. "PNL Brasov sesizeaza toti membrii si simpatizantii PNL sa ignore cu desavarsire mesajul primit pe telefoanele mobile prin care sunt in mod fals informati sa nu participe la vot si prin care presedintele PNL Crin Antonescu este calomniat. PNL Brasov se dezice categoric de continutul sms-urilor transmise si neaga implicarea sa si a presedintelui filialei, domnul Aristotel Cancescu", se arata in comunicatul PNL.

■Votam, votam...da' sa stim si noi - S-a petrecut in judetul Covasna unde 18 persoane care figurau pe lista persoanelor la care urmau sa se deplaseze cu urna nu au solicitat acest lucru. Purtatorul de cuvant al Centrului De Comunicare Judetean, Andrea Buzsi, sustine ca respectivele solicitari au fost intocmite in fals de H. Lajos, de 57 de ani, domiciliat in comuna Brates, si de H. Agnes, de 25 de ani, domiciliata in statiunea Covasna. Pentru acestia a fost inregistrat dosar penal si politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de falsificarea prin orice mijloace a inscrisurilor de la birourile electorale, fapta care se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

■De dragul inchisorii - Un barbat din Bucuresti a votat de doua ori pentru a ajunge la inchisoare. Acesta pretinde ca nu are ce manca si nu are unde sa doarma, iar din acest motiv a comis infractiunea - pentru "un acoperis de-asupra capului"...chiar daca acesta vine cu tot tu gratii la geamuri, transmite Antena 3.


Publicat: astazi

Autor: Alexandra Grindean