joi, 31 martie 2011

Culmea nesimţirii! Europarlamentarul Adrian Severin stă în chirie la stat

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
Radu Nistor 31 Martie 2011, Ora 07:58

Deşi are în conturi aproape un milion de euro şi deţine două case, fostul pesedist europarlamentarul Adrian Severin preferă să locuiască într-o casă a Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-¬APPS), unde plăteşte o chirie sub preţul pieţei, întrucât este subvenţionată de stat
Severin are locuinţa de la stat pe Şoseaua Kiseleff, din Bucureşti încă din anul 1991 când a deţinut funcţia de vicepremier în guvernul Forntului Salvării Naţionale (FSN) condus de Petre Roman. Conform legilor în vigoare, demnitarii în funcţie primesc de la RA-APPS o locuinţă de serviciu în care pot locui doar pe perioada mandatului, după care aceasta este predată din nou statului. Cum, fostul PSD-ist nu mai deţine o funcţie în statul român din 1997 când a fost ministru de externe, nu se poate explica de ce Severin nu a părăsit imobilul RA-APPS. Adrian Severin este cercetat într-un caz de corupţie în Parlamentul European, el fiind acuzat că luat bani din partea unor grupuri de interese pentru a modifica legile Uniunii Europene în favoarea acestora şi în detrimentul a milioane de cetăţeni ai Uniunii.Cu toate că a fost exclus din rândul socialiştilor europeni şi a demisionat din PSD,acesta nu vrea să plece şi din funcţia de eurodeputat.

miercuri, 30 martie 2011

Şocant! Băsescu a vândut ţara. Şi?

Romania trebuie salvata!
Vox publica.realitatea.net
vezi toate articolele de Iulian Leca
azi la 10:11

Scurgerile Wikileaks referitoare la Romania socheaza prin faptul ca nimic din ce spun nu mai mira pe nimeni. Ca Udrea ar fi fost… cu Basescu. Bun, si? Atat timp cat nu exista imagini, subiectul nu cred ca mai trezeste interesul nimanui. Ca presedintele ar bea. Tot mai mult. Mda, ceva ceva mirare aici ar trebui sa fie, pentru ca nu prea are motive. I s-au implinit toate dorintele. Ori sunt pe cale sa se…

Ponta crede ca presedintele ne-a vandut pe toti ca sa isi rezolve problemele personale. Probabil, mai grav e ca Traian Basescu nu a stiut sa ne vanda. Nici pe noi, nici pe el si nici tara. Nici macar nu a dat-o cui a vrut-o gratis. Pentru ca nu exista administrator mai prost decat statul roman. Iar tot ce este si ramane in proprietatea lui dispare, falimenteaza sau este furat.

“Am vazut ca domnul Basescu ne-a vandut pe toti ca sa isi rezolve problemele lui personale. Am vazut ca l-a asigurat pe ambasadorul american ca acel puscas care a comis un accident si l-a ucis pe Teo Peter nu va pati nimic in Romania” – Victor Ponta. Sensibilitatea subiectului Teo Peter s-ar putea sa fie mai greu de tranzactionat pe piata libera, insa presedintele PSD se joaca cu focul si vorbeste de funie in casa spanzuratului, atunci cand infiereaza vandutul tarii…

Altfel ce ar mai putea sa socheze dintre scurgerile Wikileaks? Ca Geoana se face pres in fata oricui? Sau ca Traian Basescu tine dosare cu care ameninta in stanga si in dreapta? Ca si cum nu am avea destule Top 300, acum mai vin si americanii sa ne spuna topul lor al bogatasilor romani. Ca Hrebenciuc joaca la doua (ba chiar trei) capete! Aproape ca nu poti sa crezi ca nu joaca la mai multe. Tot la capitolul vanzari (anterioare) – Traian Basescu a facut uitata datoria Irakului. Iar de aici in jos cancanuri, barfe si invidii. Ca Becali e inteligent, Ponta are gura mare, Geoana se viseaza mereu ceva – de la premier la number one si presedinte.

E trist ca toate barfele si toate mizeriile inchipuite despre politicieni se adeveresc. Abia asta e socant. Ca nu a ramas nimic neconfirmat. Tot ce a publicat Wikileaks in si despre Romania confirma paranoia romanilor. Ca ala fura, celalalt e prost, ceilalti sunt tradatori, altul bea, aia preacurveste si aia mint.

Wikileaks ar fi fost surprinzator daca am fi gasit prin telegrame informatii de genul – Basescu s-a lasat de colectionat dosare; Geoana recunoaste ca este inadecvat si penibil; Rodica Culcer nu a mai calcat niciodata pragul ambasadei SUA, dupa ce si-a incheiat cariera de secretara; Elena Udrea refuza sa intre in politica in ciuda insistentelor si presiunilor romanilor. Altfel, suntem asa cum stiam si banuiam…

Piedone dă 75 de milioane de euro pe spaţii verzi şi leagăne

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
29.03.2011

Milioane, de euro pe stradă! Milioane, de euro în leagăne... şi... spaţii verzi... Vă sună cunoscut? Nu, nu sunt versurile unui hit mai vechi de-al cântăreţei Nicola. Este realitatea de la Primăria Sectorului 4, care v-a cheltui ”doar” 32 de milioane de euro pentru întreținerea locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi, dar şi pentru alte activităţi.

Conform contractului atribuit la data de 15 martie 2011, cele 32 milioane euro ar putea fi cheltuite timp de patru ani pentru mai multe tipuri de lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi aflate în sectorul 4, în condițiile în care bugetul primăriei permite acest lucru, conform B365.ro.

Toate acestea se întâmplă, în condiţiile în care, administrația locală a mai atribuit un astfel de acord cadru în urmă cu un an, în valoare de 43 milioane euro, pentru amenajarea spațiilor verzi dintre blocuri, tot pentru patru ani. Serviciile se suprapun.

"Serviciile vizează salubrizarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, întreţinerea spaţiilor verzi (n.r. lucrările de cosit, regazonat, reparaţiile mobilierului urban, reparaţiile aparatelor de joacă, întreţinerea aspersoarelor) punerea în funcţiune, trecerea în conservare, reglaje, demolările pe domeniul public, defrişările, toaletările, achiziţiile de gard metalic şi de coşuri de gunoi pe spaţiul verde", au precizat reprezentanții compartimentului relații cu mass-media din cadrul Primăriei Sectorului 4 pentru B365.ro.

duminică, 27 martie 2011

Daca nu tipi, nu primesti!

Romania trebuie salvata!

Asa si cu jurnalistii astia. Au tipat si au primit ce si-au dorit!

Dar lumea ce crede ca jurnalistii astia care il critica pe Base sunt impartiali?, sau aia care ii critica pe cei din PSD sau celelalte partide sunt impartiali?
Asa am crezut si eu despre domnul MOraru Radu, ca el e impartiam, pana si-a bagat mainile si apoi a intrat cu totul in cacatul PDL-ist!
A aruncat cu bombe adevarate la Nasul si apoi dupa ce si-a primit partea s-a linistit. Ori si-a luat partea ori e amenintat! Nu inteleg cum poate sa apere PDL-ul.
Si am vazut cum se purta la TV tuna si fulgera, iar cand venea cineva de la PDL vorbea ca si cu stapanii.
Pacat ca nu mai suntem oameni, si pacat ca banii ne i-au toate mintiile!

Se "deşteaptă" prietenii regimului Băsescu!

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Se "deşteaptă" prietenii regimului Băsescu!
În 2010 cerea desfiinţarea TVR. În 2011, titular de emisiune!

Un grup de angajaţi ai TVR ne-a trimis la redacţie un mic dosar de presă privind un viitor coleg de-al lor. Cel în cauză solicita vehement până anul trecut desfiinţarea postului public de televiziune, iar acum va fi vedetă la un canal TV dedicat actualei Puteri.

Un post de ştiri pentru liniştea Puterii

Site-ul economic dailybusiness.ro publica marţi dimineaţă o declaraţie a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu, prin care acesta anunţa că postul TVR Info va fi regândit pentru a concura Realitatea TV şi Antena 3. "TVR Info era un canal fără nicio noimă, aşa cum l-am găsit noi, dar cred că televiziunea publică trebuie să aibă un canal de ştiri. Şi asta facem acum, îl regândim şi deja am început să facem câteva schimbări. Unul dintre proiectele importante pe care le avem în vedere este ca în câteva săptamâni să-l relansăm din toate punctele de vedere, ca un canal de ştiri care să facă un serviciu public real, pentru că sunt lucruri pe care celelalte canale le fac mult mai puţin decât ar trebui. De exemplu, politica externă sau alte lucruri care sunt extrem de importante", a declarat Lăzescu. Şeful TVR (desemnat pentru conducerea instituţiei de către preşedintele Traian Băsescu - n.a.) a mai afirmat că, teoretic, "TVR Info ar trebui să fie prezent, ca orice alt canal, ca şi Antena3, ca şi Realitatea, peste tot în grilele de satelit si de cablu din România".

Cine va "oficia" pe acest nou post de ştiri nu este greu de ghicit: ziarişti favorabili actualei Puteri. Deja avem şi două nume. Pe data de 17 martie a.c., site-ul paginademedia.ro informa: "Jurnaliştii Ioana Lupea şi Mircea Marian de la Evenimentul Zilei vor avea un talk-show zilnic, de luni până vineri, la canalul public TVR Info. Până în prezent, ei au realizat o emisiune de interviuri la B1 TV". Marţi am primit şi confirmarea acestei informaţii din partea unor angajaţi ai TVR, împreună însă cu o serie de luări de poziţii ale lui Mircea Marian despre instituţia care îl va plăti cu bani foarte frumoşi de la buget.

TVR trebuie desfiinţat

Pe 5 noiembrie 2008, într-un editorial în „Evenimentul Zilei", Mircea Marian spunea: "O sută de ani de acum încolo nu cred că mentalitatea celor care vor conduce TVR se va schimba. Politruci cu carnet de partid sau artişti cu aere de libertini - toţi au făcut un singur lucru: i-au slujit pe cei care i-au numit în funcţie şi au sifonat banii celor aproape şase milioane de plătitori ai taxei TV. Legea este făcută în aşa fel încât majoritatea parlamentară poate controla consiliul de administraţie. Dacă raportul anual de activitate este respins de legislativ sub un pretext oarecare, consiliul este demis în mod automat. Urmare a acestei prevederi, orientarea politică a TVR se modifică de fiecare dată când se schimbă puterea. (...) Cum scoatem deci cenzura şi obedienţa din televiziunea publică? Simplu. Desfiinţând instituţia. Jumătăţi de măsură precum elaborarea unei noi legi de funcţionare sau restructurarea celor peste 3.000 de angajaţi care lucrează în acest mastodont de sorginte comunistă nu vor schimba mare lucru. În 2005, preşedintele Traian Băsescu a cerut să se «depolitizeze» instituţia şi a refuzat să numească un membru în consiliul de administraţie până la adoptarea unor noi reglementări. Parlamentul nu a răspuns apelului său, iar în 2007 Băsescu a acceptat regulile existente şi a făcut propuneri pentru CA al TVR".

Pe 17 martie 2010 (când Alexandru Sassu era deja cu bagajele făcute – n.a.), acelaşi Mircea Marian insista şi scria pe blogul comun kiseleff.ro următoarele: "De ce trebuie contribuabilii români să suporte o instituţie-mamut, nereformată, politizată şi care nu slujeşte aproape deloc interesului public? Potrivit unui raport al comisiei parlamentare de anchetă a TVR, în 2006, în această instituţie lucrau 3193 de angajaţi, plus 3248 de colaboratori externi! (...) Eu unul nu cred că noua lege de depolitizare a TVR, propusă de Raluca Turcan, de la PD-L, va înbunătăţi situaţia. Mai degrabă va reuşi să-i confere imunitate viitorului preşedinte al TVR, care ar putea să fie Florin Călinescu sau Robert Turcescu. Întrebarea mea este: credeţi că televiziunea publică ar trebui desfiinţată? Eu am un răspuns nuanţat: să păstrăm doar TVR Cultural şi, eventual, să transformăm unul din posturile existente într-unul de muzică clasică şi jazz, gen Mezzo. Nu cred că în România ar putea să apară posturi publice susţinute din contribuţii private, deşi asta ar fi ideal".

Marian trebuie să decidă: mai doreşte desfiinţarea TVR sau nu?

Mircea Marian este acum dator faţă de plătitorul de impozite să-şi clarifice poziţia. Îşi mai menţine opiniile din 2008 şi 2010 sau nu. Este adevărat, în editorialul din 5 noiembrie 2008 - deci în plină campanie electrală -, jurnalistul de la EVZ ataca în primă instanţă conducerea de atunci a postului public de televiziune, dovadă şi titlul dat: "Cum scoatem PSD din TVR? Desfiinţând-o". Trecând însă peste elanul nihilist şi peste atacul direct la adresa conducerii de atunci a TVR, trebuie să remarcăm că Mircea Marian, atât în EVZ, cât şi pe site-ul mai sus amintit, solicita desfiinţarea TVR şi din alte motive, unele de ordin general şi care sunt şi astăzi perfect valabile. Amintim doar unul dintre ele: cheltuielile mari cu colaboratorii externi. Adică exact ce urmează să devină în aceste zile Mircea Marian.

Întrebări ale căror răspunsuri trebuie să le afle opinia publică:

Pentru Mircea Marian

- De ce era rău în timpul conducerii desemnate de PSD să existe colaboratori externi şi de ce acum când este o conducere a PD-L este bine?

- Actuala majoritate parlamentară controlează CA al TVR?

- Orientarea politică a instituţiei este pro puterea actuală?

Pentru Alexandru Lăzescu

- Se consideră un politruc cu carnet de partid?

- Trebuie desfiinţată TVR?

- Îl mai angajează pe Mircea Marian?

Accesari: 4485
Publicat Miercuri, 23 martie 2011 Izabela Niculescu

Arpechim se închide

Romania trebuie salvata!
cotidianul.ro

Arpechim se închide
"Mândria" industriei româneşti se taie şi se vinde la fier vechi


OMV Petrom, cel mai mare producator de țițeiei și gaze in sud-estul Europei, a anunțat decizia închiderii permanente a rafinăriei Arpechim. Decizia - spun oficialii companiei - este conformă cu strategia Petrom de a maximiza beneficiile și de a crește eficiența. În realitate însă, prin închiderea Arpechim s-a urmărit doar ca piața pe care activa această rafinărie, să devină mai puțin aglomerată.

Petrom a explicat într-un comunicat de presă că nu a găsit cumpărători pentru rafinăria Arpechim Piteşti şi a anunţat că o va închide pentru totdeauna. Angajații vor primi plăți compenstorii de 10 mil. euro. "Opţiunea vânzării, pe care compania a analizat-o în ultimul an, nu este fezabilă întrucât nu a fost identificat un cumpărător credibil care să dispună de expertiza şi resursele financiare necesare operării într-un mod sustenabil şi în siguranţă a rafinăriei.Pe de altă parte, investiţiile în rafinăria Arpechim constituie o provocare având în vederecă este o rafinărie fără ieşire la mare, care importă ţiţei şi, în principal, exportă produse finite. În Europa, o serie de alte rafinării, cu o tehnologie mai avansată şi cu o poziţionare mult mai bună decât Arpechim se confruntă cu aceeaşi situaţie, fiind deja închise sau neutilizate" se arată într-un comunicat al Petrom transmis Bursei. Arpechim a funcționat anul trecut doar trei luni.

Oficialii OMV Petrom au spus că după oprirea permanentă a rafinăriei, o serie de rezervoare, infrastructura logistică şi facilităţile auxiliare vor continua să fie exploatate ca şi depozit. Trebuie spus că lucrurile nu stau deloc așa. Surse de încredere din piața de profil au declarat pentru cotidianul.ro, că tot ceea ce ține de infrastructura industrială a Arpechimului va fi efectiv vândut pe bucăți, la fier vechi, pur și simplu. Aceleași surse au mai dezvăluit și următoarea mișcare a OMV Petrom: privatizarea și, ulterior închiderea definitivă și a Oltchimului. Pe scurt, Oltchimul va avea aceeiași soartă ca Arpechimul.

Nici nu e de mirare având în vedere faptul că de aproape doi ani, Petrom pregătește aceste acțiuni de forță. În toată această perioadă, compania a pregătit pas cu pas, mutările finale. Un astfel de pas făcut de OMV Petrom a fost cel din 18 decembrie 2009, atunci Petrom a anunțat că a finalizat negocierile cu Oltchim pentru transferul activităților petrochimice din cadrul Arpechim. Iată că, la nici un an și jumătate, se poate vedea care a fost scopul acelui transfer. Acum se pregătește o mișcare similară și pentru Oltchim.


Publicat Sâmbãtã, 26 martie 2011 Cristina Horvat

vineri, 25 martie 2011

Si uite asa se spala banii!

Romania trebuie salvata!

Mai dam cu piciorul la inca o suma colosala printr-un act aditional.
Actul aditional, ordonanta de guvern, atribuire fara licitatie sunt modalitatiile de stoarcere a banului public.

Sucesuri! Ca o sa traiti bine!

Au crescut costurile pentru Stadionul Naţional Arena

Romania trebuie salvata!
libertatea.ro
24 martie 2011


Costurile pentru finalizarea Stadionului Naţional Arena au crescut cu 50% în patru ani, până la 736 de milioane de lei, conform B365.ro. Un contract de consultanță, atribuit pe 15 martie 2010, a mai adăugat la nota de plată a Primăriei Capitalei încă 374.250 lei.


Primăria Municipiului București a anunțat astăzi o suplimentare la costurile alocate construirii Stadionului Naţional Arena, printr-un act adițional. Astfel, suma de 374.250,38 lei a fost acordată Asocierii LOUIS BERGER SAS& LOUIS BERGER GROUP INC &BERGER DEVINE YEGER, printr-un act adițional atribuit la data de 15 martie 2010. Serviciile pentru care au fost suplimentate plățile sunt pentru dirigenția de șantier aferentă stadionului.

Pentru toti contribuabilii!

Romania trebuie salvata!

Pe astia ii platiti sa va apere interesele?
Eu sunt curios cu cine impartea mita lunara, poate cu ministrul sau cu partidele.
Se descopera caracatita de care vorbeam eu. Macar sa o gateasca bine!

joi, 24 martie 2011

TVR: Liderul sindical Marius Petcu, prins de DNA in timp ce ar fi luat mita de la un om de afaceri pentru acordarea de contracte in constructii

Romania trebuie salvata!
de R.H. HotNews.ro
Joi, 24 martie 2011, 17:36 Dosare Anticoruptie

Marius Petcu, liderul CNSRL "Fratia" a fost prins luand mita 40 de mii de euro, sustine TVR intr-o stire postata pe site-ul institutiei. Potrivit sursei citate, cei 40.000 de euro ar fi o prima transa dintr-o suma totala de peste 200 de mii de euro. Petcu se afla acum la DNA, unde este audiat de procurori.

UPDATE 1: Potrivit reporterului TVR Alexandru Costache, Marius Petcu a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la un om de afaceri. Flagrantul a avut loc in Bucuresti, in jurul orei 15.00. Petcu a fost adus la DNA, unde este audiat si urmeaza sa fie retinut pentru luare de mita. In paralel au loc perchezitii domiciliare. Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, Marius Petcu, in calitate de membru in Consiliul de Administratie al Sind Romania (societatea comerciala a centralelor sindicale din Romania, care detine baza de turism a sindicatelor) ar fi cerut si primit mita de la un om de afaceri pentru acordarea unor contracte pentru lucrari de constructii.


•Vezi aici un portret complet al lui Marius Petcu

In februarie 2011, surse judiciare declarau pentru HotNews.ro ca averile liderilor de sindicat sunt verificate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Printre cei verificati se afla si Marius Petcu, seful CNSLR Fratia.

Petcu este finul lui Miron Mitrea, liderul PSD provenind el insusi din miscarea sindicala.

Marius Petcu a fost, pina in mai 2010, si administrator al companiei Global Video Media SA, care detinea 1,2% din actiunile societatii care opera Realitatea TV.

Revista Kamikaze a publicat declaratia de avere a lui Marius Petcu, presedinte al CNSLR "Fratia" din care reise ca in 2009 acest avea un venit lunar de 10.000 de euro. Ce mai contine declaratia sa de avere:

* cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti;
* trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008);
* bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro;
* conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON;
* conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON;
* actiuni la cinci firme;
* un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca;
* venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar


Vom reveni cu amanunte

sâmbătă, 19 martie 2011

Mafia este o familie unita!

Romania trebuie salvata!

Fata lu tata nu trebuie sa traiasca bine?!

Si "caracatita" cuprinde toate sectoarele de activitate.

Oh-la-la!

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Oh-la-la!
Ioana Băsescu, notar de casă și de bancă


Cine vrea un credit pentru Prima Casa are toate şansele să semneze actele asistat de fiica cea mare a preşedintelui Băsescu! Se întâmplă în cazul celor care apelează la serviciile unei filiale din Bucureşti a unei importante bănci. Clientul are de ales, obligatoriu, între doi notari. Unul dintre ei, nimeni altul decât Ioana Băsescu. Este primul pas spre cabinetul notarial al fiicei preşedintelui. Am aflat asta urmând toţi paşii pe care trebuie să-i urmeze acei clienţi ai băncii care vor să-şi cumpere casa prin Programul Prima Casă.

De ce este obligatoriu să fie folosit unul dintre cei doi notari? Fiind vorba de un program guvernamental, funcţionarul băncii nu prea ştie să explice.

La cabinetul fiicei preşedintelui e greu să primeşti explicaţii. Nici n-a apărut bine camera de filmare că imediat au răsărit câteva echipaje de securitate.

Din punct de vedere legal băncile nu îşi pot obliga clienţii să lucreze pe programul Prima Casă cu notari agreaţi. Multe dintre ele fac însă acest lucru. Reprezentanţii băncii nu au dorit să facă nici un comentariu.



Publicat Vineri, 18 martie 2011 Dan Zavaleanu

Circula pe net

Romania trebuie salvata!
cotidianul.ro


Circula pe net
Vanghelie: În Bucureşti se plantează flori de 2,4 miliarde euro pe mandat


Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a afirmat la TV, referitor la sumele de bani care se cheltuiesc în Capitală pentru plantarea de flori în spații publice, că ar fi vorba de nu mai puțin de 600 de milioane de euro anual, potrivit inpolitics.ro.

"Avem colegi, nu dau nici un nume, ca să nu supăr pe nimeni, care cheltuie de la 50 de milioane până la 300 de milioane, raportat la funcţiile pe care le au, vorbesc de primari, pe lalele, pe flori. Când eu cred că lucrurile ar trebui să fie cu totul altfel şi sunt alte lucruri de făcut în Bucureşti, izolare termică, infrastructură, şcoli", a spus Vanghelie, la emisiunea "Nașul" de la 10 TV.
Cifra anuală totală, spune Marian Vanghelir, ar fi "aproape 600 de milioane de euro în Bucureşti pe an", ceea ce ar însemna aproximativ 2,4 miliarde de euro pe mandat.

În contrapartidă, Vanghelie a deplîns obligativitatea de a concedia cîteva mii de angajați ai primăriilor de sector: "Deci noi am zis că facem o economie foarte mare, inclusiv guvernul, cu toţi primarii ăştia care suntem din Bucureşti, vorbesc despre cei şapte primari din Bucureşti. Şi am dat 6.000 de oameni afară. Ştiţi cât înseamnă salariul celor 6.000 de oameni pe yece ani? 20 de milioane de euro. Raportaţi la lalelele alea, câte lalele dacă nu am fi pus în Bucureşti oamenii ăia rămâneau şi cream un serviciu mult mai bun bucureştenilor", a declarat edilul.



Publicat Vineri, 18 martie 2011

Inca o dovada ca legea e facuta doar pentru fraieri!

Romania trebuie salvata!

Inca o dovada ca justitia isi face treaba! Isi face treaba mare pe noi de prosti ce suntem. Si domnul mare Prim-ministru il mai pune si intr-o functie babana!
Deci, sa va explic cum stam:
-noi suntem sclavii si legile sunt doar pentru noi.
-noi trebuie sa muncim in multinationale sau la stat dar doar pe functii de incepatori sau functii medii sa nu cumva sa ridicam capul din pamant ca ne mai baga vre-o taxa.

Da ala poate dormii linistit dupa ce a luat viata unui om?

Fostul prefect de Cluj, condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpa

Romania trebuie salvata!
9am.ro
18 Martie 2011 12:25:53

Calin Platon a fost condamnat la 1 an si 11 luni cu suspendare, dupa ce a accidentat pe trecerea de pietoni o mama cu copilul sau, cel mic decedand.
Lucian Marian, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca instanta l-a condamnat pe fostul prefect de Cluj Calin Platon la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare si a dispus, de asemenea, un termen de incercare de trei ani si 11 luni, informeaza MEDIAFAX.
■Decizia Judecatoriei Cluj-Napoca poate fi atacata cu recurs in zece zile de la pronuntare

La sfarsitul lunii august a anului trecut, fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon a lovit cu masina o femeia si pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, in urma accidentului cele doua victime fiind transportate in stare grava la spital.

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara ca accidentul a avut drept cauza neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie in varsta de 32 de ani, care traversa strada impingand un carucior in care se afla un copil de trei luni. Ulterior, bebelusul de trei luni a murit.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara ca in urma cercetarilor facute in acest caz s-a stabilit ca fostul prefect Calin Platon avea permisul de conducere suspendat, insa avea dovada inlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit ca dovada era expirata, ea fiind eliberata in 5 august si avand o valabilitate 15 zile.
■Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depasirea vitezei legale

Calin Platon declara ca a fost "orbit de soare" in momentul producerii accidentului si ca a vazut "foarte tarziu" cele doua victime pe trecerea de pietoni, astfel incat nu a mai apucat sa franeze. El spunea ca nu a avut viteza, dar ca acest lucru urmeaza sa se stabileasca in urma expertizei care va fi facuta in acest caz. In ceea ce priveste dovada care inlocuia permisul de conducere suspendat, dovada care era expirata, fostul prefect a spus ca la mijloc a fost "o confuzie de data" pe care el a facut-o.
■In urma accidentului, fostul prefect de Cluj a fost arestat preventiv

In 11 octombrie 2010, Calin Platon a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, conducere fara permis si vatamare corporala grava, iar in 12 octombrie Judecatoria Cluj-Napoca a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare, decizia fiind insa atacata cu recurs In 20 octombrie 2010, Platon a fost pus in libertate dupa ce Tribunalul Cluj i-a admis recursul impotriva deciziei de prelungire a mandatului de arestare.

La scurt timp de la eliberarea sa, Calin Platon a fost reinstalat in postul de inspector guvernamental, prin decizie a premierului Emil Boc. Platon a fost subprefect al judetului Cluj si prefect intre 2008 si 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din functia de inspector, dupa producerea accidentului.

In luna ianuarie a acestui an, fostul prefect de Cluj Calin Platon a ajuns la o intelegere financiara, pe latura civila, cu parintii bebelusului decedat in urma accidentului rutier provocat, urmand sa achite familiei acestuia 165.000 de euro. In urma intelegerii, Ileana Jakab, mama baietelului decedat, si-a retras plangerea legata de vatamarea corporala grava din culpa de care fusese acuzat fostul prefect. [Fostul prefect de Cluj a fost eliberat din arest]

joi, 17 martie 2011

Avocatul care îi apărăpe profesorii lui Ionuţ Căşuneanu: «Îi scot eu basma curată!»

Romania trebuie salvata!
17 Martie 2011, Ora 00:00
Libertatea.ro

Avocatul care îi apărăpe profesorii lui Ionuţ Căşuneanu: «Îi scot eu basma curată!»


Cei 17 profesori de la Liceul Economic Ion Ghica, din Bacău, acuzaţi că i-ar fi pus note lui Ionuţ Căşuneanu fără ca acesta să fie la ore, şi-au luat avocaţi care să-i scape de puşcărie, în cazul în care vor fi condamnaţi pentru fals intelectual.

Avocaţii angajaţi de cei 17 profesori ai Liceului Economic din Bacău, acolo unde, în 2006, Ionuţ Căşuneanu (25 de ani) a absolvit, încearcă să-i scoată basma curată pe dascăli. Dacă iniţial au declarat că, sub presiunea fostului director, au măsluit situaţia şcolară a beizadelei pentru că tatăl lui, milionarul Costel Căşuneanu, finanţa şcoala, profii spun acum că n-au falsificat documentele. “Ionuţ ne trimitea referate prin e-mail, iar notele erau puse cu date ulterioare”, au afirmat cadrele didactice.

Liviu Ghioc, unul dintre avocaţii angajaţi să-i apere pe profesori, a declarat că dascălii nu pot fi acuzaţi de mărturie mincinoasă în urma acestor afirmaţii, pentru că fac parte din apărare. “Îi scot eu basma curată!”, a spus avocatul.

Uite ce casă are fostul director!

Ovidiu Cojocaru, fostul director al liceului, a ocupat în perioada 2007 - 2009 funcţia de inspector şcolar în Bacău. Atunci, Cojocaru a început construcţia unei vile în apropiere de oraş, el conducând, de asemenea, o maşină frumoasă, în valoare de 30.000 de euro, cumpărată cu bani cash.

Potrivit declarației de avere, Cojocaru mai are un apartament cu trei camere în Bacău, o garsonieră în București şi un teren în localitatea Andrieșești, venitul lui fiind de 36.000 de lei într-un an. Vecinii fostului director spun că de când a pierdut funcţia de inspector școlar, acesta n-a mai avut bani să mai pună o cărămidă la casă.

Zeci de milioane de euro risipite pe "insule informatice" care nu comunica intre ele

Romania trebuie salvata!
de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2011, 19:03


"In perioada 2000-2008 in Romania s-au investit 6 miliarde euro in zona sistemelor electronice proprii administratiei publice si fiecare institutie are mai multe sisteme, iar acestea nu comunica intre ele". Asta declara in vara anului trecut un inalt oficial roman despre banii cheltuiti pentru informatizarea birocratiei. De la inceputul lui 2011, alte zeci de milioane de euro (bani europeni si bani publici) au fost alocate pentru noi sisteme informatice in institutiile publice. Vor comunica aceste sisteme sau nu am avansat deloc?

Un film HotNews.ro despre fondurile UE alocate in acest an pentru sisteme IT in Romania:


Contracte de finantare pentru sisteme de servicii publice electronice, semnate in primele luni din 2011:

9 martie: "Servicii Publice Online Destinate Cetatenilor, Contribuabililor si Beneficiarilor Sistemului Public de Pensii si din Sistemul Accidentelor de Munca si al Bolilor Profesionale". Valoarea totala a proiectului este de 26.658.760 lei, din care 21.499.000 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Proiectul va fi implementat in 24 de luni.

7 martie: "Ministerul Economiei - Servicii Electronice - Sistem Informatic Integrat". Proiectul are o valoare totala de 16.529.857,00 LEI; din care valoarea nerambursabila este de 13.330.530,00 lei, perioada de implementare fiind de 24 de luni.

3 martie: Proiectul "@dministratie moderna in slujba cetateanului" la Bistrita-Nasaud. Valoarea totala a proiectului este de 2.078.768,68 lei, din care 1.676.571,52 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.

2 martie: "Sistem National Integrat de Introducere si Actualizare a Informatiilor Legate de Evidenta Persoanelor", in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Valoarea totala a proiectului este de 26.658.760 lei, valoarea eligibila fiind de 21.499.000 lei, din care 21.499.000 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni.

25 februarie: Proiectul "Targu Mures - Oras Digital". Valoarea totala a proiectului este de 1.292.080 lei, valoarea totala eligibila fiind de 1.042.000,00 lei, din care 1.021.160.00 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

1 februarie: Proiectul "Dezvoltarea serviciilor electronice catre cetateni si mediul de afaceri din judetul Tulcea". Proiectul are o valoare totala de 6.818.978 lei, valoarea totala eligibila fiind 5.499.176 lei, dintre care 5.389.192 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

31 ianuarie: Proiectul: Eficientizarea serviciilor publice oferite de catre Consiliul Judetean Timis prin implementarea serviciilor de e-Guvernare. Valoarea totala a proiectului este de 1.997.635 lei. Valoarea totala eligibila este de 1.503.390 lei, dintre care 1.473.322 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Pentru finalizarea sa, proiectul are alocat un termen de 18 luni.

31 ianuarie: Proiectul: Sistem Informatic Integrat pentru Furnizarea de Servicii de e-Guvernare (SIIeG) al Primariei Municipiului Arad. Valoarea totala a proiectului este de 7.006.100 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.395.000 lei, din care 5.287.100 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

23 ianuarie: Proiectul "Municipiul Piatra Neamt, inovatie si informatizare pentru cetateni si mediul de afaceri". Valoarea totala a proiectului este de 5.774.179 lei, valoarea totala eligibila fiind de 4.665.190 lei, dintre care 4.571.886 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

23 ianuarie: Proiectul "Realizarea si implementarea unui sistem complex e-guvernare la Consiliul Judetean Harghita". Valoarea totala a proiectului este de 6.062.626 lei, valoarea totala eligibila fiind de 4.887.180 lei, din care 4.789.436 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni.

21 ianuarie: Proiectul "Dispecerat tehnic integrat la nivelul Municipiului Brasov - Servicii Electronice Geospatiale", proiect ce va fi interconectat cu Sistemul National Electronic de Plati. Valoarea totala a proiectului este de 6.568.371 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.297.074 lei, dintre care 5.191.132 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.


miercuri, 16 martie 2011

Solutii noi?

Romania trebuie salvata!

Solutiile astea se puteau lua din '90, dar a avut cineva grija sa dirijeze altfel companiile de stat sa le poata achizitiona ieftin.

Where are you Tepes?

Raport confidential al Bancii Mondiale despre societatile de stat din domeniul transporturilor: Deciziile managerilor sunt influentate mai mult de interesele politice, decat de interesele pe termen lung ale companiilor

Romania trebuie salvata!
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2011, 13:51

Raport confidential al Bancii Mondiale despre societatile de stat din domeniul transporturilor: Deciziile managerilor sunt influentate mai mult de interesele politice, decat de interesele pe termen lung ale companiilor

Managementul la companiile de stat din sectorul rutier si feroviar este defectuos, mai ales din cauza lipsei unei viziuni strategice si a unei orientari comerciale, potrivit unui raport al Bancii Mondiale obtinut de HotNews.ro. Potrivit acestuia, companiile sunt gestionate de functionari numiti de Ministerul Transporturilor, in multe cazuri, pe criterii politice, care au permis sau au contribuit la declinul indicatorilor de performanta. Autorii raportului recomanda ca directorii companiilor sa fie selectati pe criterii de merit. De asemenea, consiliile de administratie trebuie sa participe la selectarea candidatilor pentru postul de director si sa recomande persoanele potrivite.

La nivel administrativ, se constata lipsa unui cadru de politici cuprinzatoare in sectorul transporturilor. Autorii raportului recomanda Ministerului Transporturilor pregatirea unei strategii pe termen mediu in domeniul transporturilor. De asemenea, recomanda o restructurare a aparatului administrativ al Ministerului Transporturilor pentru a reduce suprapunerile de responsabilitati.

Consiliile de administratie trebuie sa aiba dreptul de selectie a persoanelor din conducere


Nu este deloc clar modul in care un consiliu de functionari poate asigura diversitatea de aptitudini profesionale si experienta necesara pentru a indeplini niste roluri in unele dintre cele mai mari companii din Romania


Banca Mondiala
Potrivit raportului, performanta managementului la companiile de transport ar putea fi imbunatatita prin nominalizarea unor profesionisti independenti in Consiliile de administratie. Noii membri independenti ai consiliului ar trebui sa vina cu o gama mai larga de competente tehnice si profesionale decat cele disponibile in cadrul Ministerul Transporturilor. De asemenea, consiliile ar trebui sa aiba si un rol in selectarea executivilor, iar numirea lor trebuie sa se faca prin contracte de management pe perioada determinata cu obiective de performanta. In acest moment, consiliul nu are drepturi de nominalizare, selectie sau de veto asupra numirii. "Intr-adevar, este dificil ca un Consiliu angajat de ministrul Transporturilor sa aiba indoieli cu privire la oportunitatea alegerii ministrului", precizeaza raportul.

"Nu este deloc clar modul in care un consiliu de functionari poate asigura diversitatea de aptitudini profesionale si experienta necesara pentru a indeplini niste roluri in unele dintre cele mai mari companii din Romania", se mai arata in raport.

Potrivit acestuia, deciziile consiliului director sunt influentate mai mult de interesele politice ale ministrilor, decat de interesele pe termen lung ale companiilor. Consiliile de Administratie trebuie sa-si exercite independenta in luarea deciziilor, insa acestea pot fi anulate in termen de ore la indicatia unui ministru in Adunarile Generale ale Actionarilor.

Raportul recomanda limitarea deciziilor asupra carora Adunarea Generala a Actionarilor sa isi dea acordul final dupa aprobarea de catre Consiliul de Administratie. In afara unor rezolutii speciale nu ar fi necesar acordul Adunarii Generale a Actionarilor.

Recomandarile facute in rapoartele de audit nu sunt puse in aplicare

Raportul constata ca Ministerul Transporturilor nu are o politica de informare clara cu privire la intreprinderile de stat din portofoliul sau. De asemenea, nu se face anual un audit independent conform standardelor internationale. In cazul CNADNR si CFR SA, astfel de rapoarte de audit au fost elaborate in trecut, dar nu exista nici o dovada care sa sugereze ca au fost facute publice si nici ca recomandarile auditorilor au fost puse in aplicare. Prin urmare, raportul recomanda ca intreprinderile de stat sa fie supuse anual unui audit extern independent, iar situatiile financiare auditate sa fie anexate la rapoartele anuale si facute publice, inclusiv prin intermediul site-urile companiilor. In plus, companiile trebuie sa prezinte anual ministerului planuri de afaceri pe termen mediu. Companiile nu au in prezent planuri de afaceri robuste pe termen mediu, iar conducerile lor nu au vazut necesitatea de a solicita asa ceva.

Raportul mai recomanda intocmirea unei strategii de transport pe termen mediu intr-o forma compatibila cu cele adoptate de alte ministere de transport din UE.

* In ceea ce priveste problemele bugetare, notele raportului arata ca actualul program de investitii in infrastructura de transport contine in mare parte proiecte care fie nu sunt finantate, fie nu au fost demarate. Doar o mica parte a fondurilor UE disponibile pentru infrastructura de transport au fost folosite efectiv. Raportul considera ca actualul program trebuie sa fie refacut pe o baza realista, folosind plafoane pe o perioada de trei ani conform strategiei fiscale si prin stabilirea unor proiecte prioritare. Prioritare trebuie sa fie acele proiecte care pot fi realizate prin fonduri europene.


Romania poate dispune de fonduri europene destinate acestui sector de aproximativ 4,6 miliarde euro, bani care pot fi atrasi pana in 2013. Cu toate acestea, Ministerul Transporturilor a fost in imposibilitatea de a utiliza acesti bani si exista o probabilitate mare ca doar o fractiune din fonduri sa fie folosite. Incapacitatea de Romania de a exploata fondurile alocate de UE este cauzata de managementul defectuos din acest sector.

* Nota Redactiei: CNADNR a demarat licitatiile pentru patru tronase de autostrada care vor fi construite cu fonduri europene. La inceputul lunii martie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a deschis toate cele 64 de oferte depuse in cadrul licitatiilor pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu.


Potrivit raportului, companiile din transporturi s-au confruntat cu diferite provocari semnificative pe piata externa, insa nu au reusit sa raspunda acestora. In acest sens, au fost identificate mai multe cauze: schimbarile bruste de piata, deciziile manageriale individuale precare, actiunile sindicale, deciziile corupte etc.

CFR Marfa. Autorii remarca situatia financiara precara a operatorului de stat, CFR Marfa. Compania face fata foarte greu liberalizarii si transportului privat de marfa. Este putin probabil sa supravietuiasca fara adoptarea unui model de afaceri mai agresiv. Insa, este putin probabil ca un astfel de model sa fie adoptat in conditiile existentei proprietatii de stat. CFR Marfa ramane una dintre cele mai mari companii de transport de marfa din regiune, cu potential valoros. Raportul recomanda ca acesta sa fie privatizat intr-un mod care ii va da libertatea comerciala si posibilitatea de a contribui in mod pozitiv la piata europeana aflata in continua schimbare. Guvernul a inceput deja procesul de privatizare.

In 2008, societatea a avut o pierdere de 183 milioane lei, care in 2009 a crescut la 361 milioane lei.CFR Marfa sustine ca CFR SA ar trebui sa reduca de taxele de acces la infrastructura de transport a trenurilor de marfa. Insa, taxele de acces reprezinta doar 14% din cheltuielile de exploatare ale CFR Marfa. Pe de alta parte, situatia financiara de la CFR SA este, de asemenea, intr-o stare critica si nu poate permite sa ceara taxe mai mici. In plus, operatorii publici si privati trebuie sa fie tratati in mod egal din punct de vedere al taxelor.

Recomandari

* Privatizarea
* Pentru a reveni la functionarea profitabila, CFR Marfa trebuie sa realizeze imbunatatiri radicale in utilizarea activelor si in productivitatea muncii.
* In termeni generali, profitabilitatea poate fi recastigata numai prin reducerea a cel putin o treime din costuri. O astfel de schimbare ar aduce eficienta companiei la niveluri comparabile cu operatorii privati.
* Compania va trebui sa adopte o abordare mai selectiv pentru operatiunile sale. Compania opereaza in prezent mai mult de 90% din reteaua de cale ferata din Romania.
* Experienta internationala sugereaza ca acceptarea CFR Marfa a unor loturi mici de marfa si distributia lor in mai mult de 500 de statii de transport de marfa nu poate fi sustinuta economic.
* In cazul in care privatizarea va avea loc rapid, actualul management nu va avea timp sa puna in aplicare un nou model de afaceri. Insa, acest management trebuie sa fie pregatit pentru privatizare si sa prezinte optiunile comerciale si de functionare.


CFR Calatori. In 2008, dupa ce a primit subventii din partea guvernului de 1.34 miliarde de lei, societatea a realizat o pierdere de 267 milioane lei. In 2009, dupa subventii de 1,44 miliarde de lei, pierderea a fost redusa la 229 milioane lei.
Modificarile serviciilor feroviare de calatori ar trebuie sa fie semnificative, iar valoarea sociala a serviciilor de transport ar putea fi mentinuta printr-o mai buna utilizare a activelor existente si inlocuirea materialului rulant la unele servicii de transport feroviar cu servicii de transport cu autobuzul.

Recomandari

* Rationalizarea liniilor mai putin utilizate, in special cele incluse la categoria Personal. Utilizarea lor cu 25% mai putin si inlocuirea lor cu servicii de transport cu autobuzul.
* Suplimentarea numarului de vagoane la trenurile existente, in functie de cerere.
* Renuntarea la unele statii in cazul in care numarul de pasageri nu justifica existenta lor.
* Reducerea personalului.


CFR SA. In 2008, societatea a realizat o pierdere de 892 milioane RON, in timp ce veniturile din taxe pentru accesul la caile ferate au fost de 1.018 milioane RON, iar contributia Guvernului de 96 milioane lei. In 2009, pierderea companiei a crescut la 1.215 miliarde lei, dupa ce veniturile din taxe au scazut la 938 milioane lei, iar contributia Guvernului la 55 milioane lei. Lasand la o parte penalitatile, rezultatele sale au fost in concordanta cu o cheltuiala medie de aproximativ 18.000 euro/km la cursul de schimb din 2009. Pe unele rute, CFR SA este acum in imposibilitatea de a oferi un standard de servicii pentru companiile de marfa si de calatori.
Masurile de restructurare de la CFR SA nu pot rezolva problemele de finantare ale retelei. Pe partea de venituri, companiile feroviare platesc deja un taxe semnificative, acestea aflandu-se aproape de media europeana.

Recomandari

* Deci, in plus fata de masurile de eficienta, Ministerul Transporturilor trebuie sa aloce mai multe fonduri pentru intretinere. De asemenea, ese necesara reducerea retelei pana la nivelul in care poate fi intretinuta financiar. O alta optiune este de a permite retelei sa continue sa se deterioreze, dar asta ar insemna prabusirea finala a industriei feroviare.
* Este important ca strategia Romania pentru reteaua feroviara sa fie adusa rapid in concordanta cu o estimare realista a resurselor bugetare disponibile in urmatorii cativa ani.
* Ministerul Transporturilor trebuie sa creeze un grup de lucru la CFR SA pentru a evalua optiunile alternative in vederea realizarii unei retele feroviare durabile capabile de a concura cu transportul rutier. Grupul de lucru ar trebui sa invite la dezbateri atat reprezentanti ai companiilor publice, cat si private.


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. In sectorul rutier, prioritatile nu sunt clare, iar acest lucru se traduce printr-o lipsa de directie pentru CNADNR. CNADNR publica rapoarte anuale care descriu realizarile sale in ceea ce priveste utilizarea fondurilor bugetare. Dar in lipsa unor obiective clare, aceste rapoarte nu pot fi folosite pentru a monitoriza performanta corporativa.

Recomandari

* Departamentul Tehnic al CNADNR trebuie sa fie consolidat. CNADNR are peste 6.500 de angajati, dintre care aproximativ 550 sunt la sediul central, iar restul de 6.000 in birouri regionale. Exista o ingrijorare in privinta modului in care sunt distribuiti angajatii. De exemplu, Directia tehnica pare insuficienta, in timp ce birourile regionale au un exces de angajati necalificati utilizati la activitatile de intretinere. Cele sapte birouri regionale au responsabilitati neclare, desi desfasoare in principal activitati de intretinere a drumurilor. Analiza constata ca birourile regionale au angajat forta de munca necalificata, care desfasoara activitati de intretinere de rutina, chiar daca nu sunt fonduri pentru materialele si echipamentele de intretinere. Potrivit raportului, ar trebui ca birourile regionale sa fie implicate in punerea in aplicare a proiectelor de investitii, fiind mai aproape de autoritatile locale. Activitatile de intretinere ar trebui sa fie externalizate.
* Deoarece bugetul CNADNR a primit mai putin de 20% din bugetul solicitat, selectarea proiectelor este arbitrara. Exista un nivel ridicat de influenta politica asupra prioritizarii proiectelor si nu exista stabilitate in ceea ce priveste managementul.
* Cu exceptia autostrazilor, standardele de proiectare si de intretinere nu sunt coerente. Actiunile de intretinere sunt efectuate mai degraba in functie de anumite intervale de timp, decat in functie de conditiile rutiere si volumul de trafic. Drumurile sunt mentinute prin traditie in limita resurselor disponibile. Drumruile au un cost relativ ridicat dupa standardele internationale, iar siguranta traficului rutier ramane scazuta.
* Experienta CNADNR in administrarea drumurilor nu urmeaza practicile moderne. Este de remarcat ca o propunere de intretinere dupa standardele moderne a fost inclusa intr-un proiect pilot de intretinere bazata pe performanta in Craiova. Proiectul a fost initiat in 2008/2009, dar nu a fost niciodata pus in aplicare. Este necesara adoptarea unor standarde de intretinere. In plus, CNADNR ar trebui sa instituie anchete anuale, de vara si de iarna, asupra utilizatorilor de drumuri.
* Un mecanism util de monitorizare si evaluare a realizarilor CNADNR ar putea fi un acord anual de performanta intre Ministerul Transporturilor si CNADNR.
* Exista o strategie de transport pentru perioada 2007-2013, 2020, 2030, elaborata de catre Ministerul Transporturilor si aprobata in martie 2008. De asemenea, exista si un Plan Strategic Integrat pentru Transporturi, aprobat in iunie 2009. Cu toate acestea, autorii raportului au gasit putine dovezi ca aceste documente sunt utilizate, iar Ministerul Transporturilor nu evalueaza punerea in aplicare sau utilitatea strategiilor.
* Programul anual privind acest sector ofera doar o lista de proiecte si surse de finantare. CNADNR a facut o strategie proprie constand dintr-o lista de proiecte de investitii. CNADNR nu are nici o monitorizare formala a realizarilor in raport cu obiectivele sale, cu exceptia raportului anual de activitate care descrie starea de implementare a proiectelor si costurile acestora.
* Se recomanda ca in fiecare an, CNADNR sa prezinte in vederea adoptarii de catre consiliul de administratie un plan actualizat pe termen mediu. Planul stabileste modul in care compania va desfasura o activitate pentru a-si indeplini obiectivul.

Milionarul Costel Căşuneanu a sărit să-şi apere fiul: «Ionuţ nu e vinovat!»

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
Mircea Merticariu 15 Martie 2011, Ora 23:30


Costel Căşuneanu a sărit să-şi apere fiul cel mic, după ce acesta a fost acuzat că a terminat liceul fără ca măcar să treacă pe la ore. Mai mult, după scandalul iscat la Liceul Economic Ion Ghica din Bacău, se pare că mai mulţi martori şi-au retras declaraţiile.


Cei 17 profesori de la Liceul Economic Ion Ghica din Bacău, acuzaţi că i-au pus note din burtă lui Ionuţ Căşuneanu (25 de ani), vor să îşi schimbe declaraţiile.

De altfel, Relu Ovidiu Cojocaru, fost director al instituţiei, care le-a cerut dascălilor să falsifice actele, a părut foarte relaxat la primul termen de judecată: “Trebuie să clarificăm povestea. Nici unul dintre profesori nu mă mai acuză acum, de când am ajuns la judecată”. În acest timp, milionarul Costel Căşuneanu a sărit să-şi apere fiul.

“Ionuţ nu este vinovat pentru că acolo nu s-au înţeles nişte directori!”, a declarat Costel Căşuneanu, care, potrivit procurorilor, ar fi asfaltat în 2006 curtea Liceului Economic pentru ca băiatul său să termine şcoala. Chiar şi reparat de “Regele asfaltului”, terenul din jurul liceului arată ca după război.

Costeluş, pasionat de maşini de lux

Fiul cel mare a familiei Căşuneanu, Costeluş, e cunoscut pentru pasiunile costisitoare pe care le are - maşinile şi motocicletele luxoase. În garajul său, există modele ca Bugatti Veyron (1,6 milioane de euro), Mercedes G 55 AMG (150.000 de euro), Lamborghini Murcielago (200.000 de euro), bolizi modificaţi pentru off-road, dar şi o motocicletă, Confederate P 120 Fighter, de 110.000 de euro


Cei doi fraţi fac afaceri împreună

Costeluş (28 de ani) şi Ionuţ (25 de ani), cei doi fii ai milionarului Căşuneanu, vor moşteni o avere impresionantă, de peste 180 de milioane de euro, conform ultimei ediţii a Top 300 Capital. Anul trecut, fraţii, care administrează un grup de firme, au obţinut cele mai mari fonduri europene în judeţul Bacău - 9,6 milioane de euro, bani pe care vor să-i investească într-un centru de afaceri

marți, 15 martie 2011

Ploieştii şi circuitul contrabandei cu petrol:

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Zilnic ne întrebăm şi îi întrebăm pe guvernanţi de ce trăim rău. Iată că uriaşul scandal generat de implicarea şefului Fiscului în protejarea afacerilor oneroase din vămile româneşti ne oferă un început de răspuns la întrebarea enunţată anterior. Principalul partid de guvernământ, PDL, a perfecţionat sistemul (existent de când lumea, în România) de producere a banilor negri proveniţi din contrabanda cu petrol pentru campaniile electorale. Cotidianul.ro a reuşit să creioneze schema după care funcţionează acest sistem.

NAC Industrii cumpără cantităţi mari de benzină 95 fără plumb şi motorină euro diesel fără să plătească accizele cuvenite, motivând că le foloseşte la fabricarea unui combustibil de tip II pentru focare industriale, numit NAC şi înregistrat la OSIM. Benzina şi motorina respectivă nu intră în componenţa combustibilului de tip II, conform manualului de procedură în care este înscris procesul de producţie. Ce face firma de casă a familiei Anastase cu benzina şi motorina cumpărate fără accize nu este greu de ghicit. Printr-o reţea de firme (din zona clientelei pedeliste) de distribuţie şi de benzinării, marfa ajunge pe piaţă, la pompă. Sau din nou la Oil Terminal, în Port la Constanţa, pentru a fi plasată la export. În acest caz, nu se mai folosesc firmele de partid, ci firme-fantomă, a căror existenţă se întinde pe durata efectuării unui singur transport de la Conpet Prahova, în Portul Constanţa.

Cât despre profiturile uriaşe de milioane de euro, este de la sine înţeles că acestea merg către buzunarele traficanţilor de ţiţei şi de acolo, mai departe, către conducătorii instituţiilor statului care protejează aceste afaceri oneroase cu produsele petroliere. Bineînţeles că punctul terminus al acestui circuit al banilor din contrabanda cu petrol se află la partidul sau partidele care reprezintă puterea actuală.

Un "ingredient" extrem de important în acest circuit al contrabandei cu produse petroliere este neînregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii-distribuitor principal (în cazul de faţă NAC Industrii, firma clanului Anastase) a operaţiunilor comerciale aferente livrării către terţe societăţi comerciale (cele prietene, firme pedeliste ca şi NAC Industrii sau către firmele-fantomă, în cazul exportului de produse petroliere).

Trebuie menţionat şi faptul că neînregistrarea operaţiunilor comerciale de acest fel se practică, în oglindă, pentru perfecta funcţionare a activităţii de contrabandă, şi în Portul Constanţa, atunci când produsele petroliere ajung în tancurile petroliere pentru a fi exportate. Acest lanţ de activităţi ilegale (dar atent protejate de la cel mai înalt nivel al conducerii ţării) conduce la sustragerea de la plata accizelor, taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului constând în TVA şi impozit pe profit. Pentru a avea o imagine cât mai exactă a nivelului sumelor halucinant de mari care se învârt în contrabanda cu produse petroliere, sărăcind bugetul statului, trebuie spus că depozitarul de ţiţei din Portul Constanţa înmagazinează circa 500 de mii de tone de ţiţei pe lună. Mai exact, este vorba despre capacitatea a 9 tancuri petroliere mari. Acestea lasă ţiţeiul, ţiţeiul pleacă pe conductele Conpet - care leagă Conpet Constanţa de Conpet Ploieşti, se procesează la rafinării, după care pleacă spre a fi distribuit pe teritoriul României, fie la export. Surse din SRI au declarat pentru cotidianul.ro că la un eventual control (efectuat aşa cum scrie la carte, nu doar aşa de ochii lumii) s-ar depista în jur de 64 de tancuri petroliere care descarcă ţiţeiul şi produsele derivate fără a plăti taxe, accize şi TVA. Astfel, prejudiciul creat statului român, într-o singură lună, de plimbarea de colo colo a petrolului se situează în jurul sumei 200 de milioane de euro!



Publicat Miercuri, 09 martie 2011 Cristina Horvat

Deşi poate, statul nu stopează creşterea preţului la benzină

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

În scandalul creşterii preţurilor la benzină pare a fi fost uitat un aspect important. Statul român - prin Ministerul Economiei, deţinător a 20% din acţiunile Petrom - are atribuţii şi poate influenţa politica de preţuri a celei mai mari companii petroliere din România. Se naşte în mod logic, întrebarea: "De ce nu acţionează statul român pentru stoparea creşterii preţului la carburanţii auto?".

Ministerul Economiei, deţinătorul a 20% din acţiunile Petrom, are doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al companiei, numiţi din vremea mandatului lui Adriean Videanu. Aceşti doi membri ai CA al Petrom au, conform legislaţiei în vigoare, posibilitatea să exercite controlul asupra modului în care structura de management conduce firma şi ia deciziile. Mai mult chiar, statul român are dreptul de a opri orice hotărâre a managerilor de la Petrom, fiind deţinătorul "votului de aur".

Marian Ţurlea şi Gheorghe Ionescu sunt cei doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, deci ai statului român în CA al Petrom. Este de notorietate faptul că Ionescu şi Ţurlea sunt persoane extrem de apropiate de Adriean Videanu. Marian Ţurlea a fost şeful de cabinet al lui Videanu, în perioada în care acesta a condus Ministerul Economiei, iar Gheorghe "Bebe" Ionescu este bun prieten şi partener de afaceri al lui Videanu. Bebe Ionescu (alături de Videanu, membru al "găştii de la St. Tropez") este tatăl lui Bogdan Ionescu, poreclit în cercurile mondene Syda, iubitul Elenei Băsescu.

E oarecum straniu că, în toată această perioadă, când se discută non-stop despre creşterea aberantă a preţului la carburanţii auto, nimeni nu îi ia la întrebări pe cei doi reprezentanţi ai statului în CA al Petrom.

Accesari: 1622

Publicat Joi, 10 martie 2011 Cristina Horvat

Primarul din Alba Iulia îşi îmbogăţeşte colegii de partid

Romania trebuie salvata!
COtidianul.ro

Îmbogăţirea clientelei pedeliste din contractele acordate de stat a depăşit de multă vreme orice acţiuni de acest fel întâmplate şi în guvernările anterioare. Mai pe româneşte spus, spolierea bugetului de stat de către reprezentanţii guvernării Băsescu-Boc, în folos propriu, a întrecut în intensitate, volum şi sfidare toate relele făcute de guvernările Năstase şi Tăriceanu luate la un loc. Domnii de la PDL deja nu se mai sinchisesc de legi sau de ceea ce spun presa şi opinia publică. Tot ce contează pentru pedelişti e să satisfacă de urgenţă doleanţele oamenilor de afaceri înregimentaţi în şi pe lângă partidul prezidenţial.

Mircea Hava, primarul pedelist al municipiului Alba Iulia, este una dintre zecile de clone ale lui Zeus de la Cotroceni, care, pe plan local, taie şi spânzură şi împarte feliile de buget numai după cum îi dictează interesul personal/de partid. O ultimă ispravă de acest gen a primarului - care în decembrie 2010 a schimbat roşul de pe tricolorul arborat pe Cetatea Alba Iulia cu portocaliul PDL-ului - s-a consumat în 18 febuarie 2010. Hava a acordat la sfârşitul lunii februarie un contract în valoare de 8,5 milioane de lei fără TVA (aproximativ 2 milioane euro) firmei de construcţii care aparţine unui coleg de la PDL Sibiu. Este vorba despre societatea Concefa din Sibiu, cea care urmează să construiască un pasaj pe DN1 la nivelul trecerii de cale ferată din Alba Iulia. Acesta este cel de-al treilea contract primit de la statul român de compania sibiană de construcţii în numai ultimele două săptămâni.

Concefa îi aparţine pedelistului Horaţiu Cercel, candidat al PDL la un post de senator, la alegerile parlamentare din 2008. Conform datelor oficiale publicate în Monitorul Oficial, Cercel a fost unul dintre sponsorii importanţi la campania lui Traian Băsescu din 2009.

Primăria condusă de Hava nu este de altfel singura instituţie a statului care contribuie la bunăstarea companiei pedelistului Horaţiu Cercel. Firma sibianului este cea care a realizat şi consolidarea statuii lui Matei Corvin din Cluj, şi care mai are la activ şi alte zeci de contracte din bani publici, în aproape toate colţurile ţării. Concefa Sibiu a mai anunţat la începutul lunii februarie că a semnat cu CFR un contract în valoare de aproape 17,1 milioane lei pentru reparaţii la infrastructura podului peste Dunăre dintre Giurgiu şi Ruse. Firma pedelistului Horaţiu Cercel a mai lucrat în Cluj-Napoca şi la reconstruirea podului Napoca de peste Someş.



Concefa a câştigat constant contracte de la stat, mai ales dupa ce sibianul s-a înregimentat, în 2005, în PD, actualul PDL. De exemplu, în primăvara lui 2005, la doar două săptămâni de la intrarea lui Cercel în PD, Concefa SA a primit lucrarea de degajare a drumurilor de pe Valea Oltului în urma unor căderi masive de stânci. Acest angajament a fost un eşec total al firmei, care s-a văzut în imposibilitatea de a finaliza lucrarea. Dar banii i-a încasat. Neputând face faţă situaţiei, autorităţile locale au fost nevoite să apeleze la Ministerul Apărării Naţionale pentru a debloca drumul naţional şi calea ferată care traversează Valea Oltului.

Trebuie amintit faptul că Horaţiu Cercel a fost "băiat deştept" şi înainte de a intra în PD. Înainte de 2004, sibianul era social-democrat, astfel că în urma unor licitaţii organizate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Concefa a primit numeroase lucrări în cadrul programului guvernamental "Săli de sport" iniţiat de Adrian Năstase. În mai 2003, şi Primăria Sibiu a cadorisit firma lui Cercel cu contractul pentru reabilitarea sediului instituţiei pentru 37 de miliarde de lei vechi.



Publicat Luni, 14 martie 2011 Cristina Horvat

DNA: Politicienii au impus Omerta unor inculpaţi în dosarul de la Vama Halmeu

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Procurorul DNA a susţinut în faţa Tribunalului Satu Mare, cu ocazia rejudecării cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de doi inculpaţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, că "persoane politice le-au cerut unor inculpaţi să păstreze tăcerea şi totul va fi bine".

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax, că procurorul DNA a susţinut în faţa magistraţilor Tribunalului Satu Mare, cu ocazia rejudecării cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Liviu Florian şi Ion Savu în dosarul mitei de la Vama Halmeu, că "a fost impusă Omerta" şi că "persoane politice le-au cerut unor inculpaţi să păstreze tăcerea şi totul va fi bine".

Aceleaşi surse au precizat că persoanele care au refuzat să dea orice fel de declaraţii în dosarul Vămii Halmeu sunt fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, şi Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între şeful ANV şi fostul şef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu.

Pe de altă parte, procurorul DNA a spus în faţa instanţei că la dosarul cauzei există o declaraţie din 17 februarie 2011 a inculpatului Ioan Romeo Niţu, potrivit căreia un anume "Adrian" din ANAF a făcut presiuni asupra sa pentru a păstra tăcerea, procurorul precizând că acel "Adrian" se află acum în arest.

Tribunalul Satu Mare a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Liviu Florian şi Ion Savu.În acest dosar au fost arestaţi, în februarie, oamenii de afaceri Liviu Florian şi Ion Savu şi Ioan Romeo Niţu, fost angajat al unui magazin duty-free, iar fostul şef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, este cercetată în stare de libertate.

Omul de afaceri Liviu Florian este acuzat că, în septembrie 2009, a pretins şi a primit de la Nicoleta Dobrescu, inspector vamal la biroul vamal Halmeu, 130.000 de euro, promiţându-i că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu.

Cei 130.000 de euro ceruţi ar fi ajuns la Liviu Florian în mai multe tranşe, prin intermediul lui Ion Savu.

Nicoleta Dobrescu a fost delegată la conducerea Biroului Vamal Halmeu în 23 septembrie 2009 şi a ocupat funcţia până în 24 februarie 2010.

Accesari: 1568

Publicat Vineri, 11 martie 2011 Dan Zavaleanu

Politica si afacerile merg impreuna!

Romania trebuie salvata!

PDL-PSD-PNL-ETC

Nu conteaza culoarea politica, EI au Afaceri Cu EI pe carca Noastra!
Ei cu Ei si Ei pe Noi!

Banda Penticostalilor Portocalii (7)

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Banda Penticostalilor Portocalii (7)
Echipa lui Michael Chezan: avocaţi, politicieni, contabili şi escroci


Mox Construction SRL este o companie de construcţii, prezentă din 2007 în România. Misiunea declarată a societăţii a fost de a oferi investitorilor şi clienţilor excelenţă în constructii şi să maximizeze performanţele produsului. Structura asociativă: Societetatea Mox Construction SRL este constituită ca societatea comercială cu răspundere limitată avându-l asociat unic pe Virgil Fiastru. Acesta deţine această calitate din 20.10.2008, dată la care a fost semnat contractul de cesiune de părţi sociale de la doamna Mihaela Maria Bărbos (sora lui Chezan Mihai). Cesiunea de părţi sociale a fost înregistrată în evidenţele Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj în baza încheierii judecătorului delegat nr. 16223/28.10.2008. Capitalul social al societăţii subscris şi vărsat a fost de 1.000 lei. Asociatul unic al societăţii avea şi calitatea de administrator al societăţii, având puteri depline.

Barbos Dan, soţul Mihaelei Danielei Barbos (sora lui Mihai Chezan) controlează firma Tower Capital Acquisitions LLC, o societate comercială având sediul social în 1148 W Grand Ave Chicago, IL 60642, înregistrată în Delaware sub nr. 4496599, deţinând 99 părţi sociale, reprezentând 99 % din capitalul social al Societăţii, prin Barbos Dan.

Aurelian Marius Mărginean, cetăţean român, născut la data de 11.03.1973 în Turda, jud. Cluj, domiciliat în Cluj-Napoca, str. Emil Racoviţă nr. 16, ap. 3, jud. Cluj, a controlat Societatea Comercială STERLING BUSINESS CENTER - S.R.L. Cluj-Napoca, judeţul Cluj. HOTĂRÂREA NR. 2 din 9.08.2010 a adunării generale a asociaţilor S.C. STERLING BUSINESS CENTER - S.R.L., Cluj-Napoca, Str. Republicii nr. 103, jud. Cluj, J 12/2425/2008, CUI 23990209, capital social 1.000 RON ("Societatea") ne arată că Aurelian Marius Mărginean, cetăţean român, născut la data de 11.03.1973 în Turda, jud. Cluj, domiciliat în Cluj-Napoca, str. Emil Racoviţă nr. 16, ap. 3, jud. Cluj, 10 (vezi MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 3691/26.VIII.2010 ) identificat cu CI seria KX nr. 131066, emisă de Poliţia Cluj la data de 6 aprilie 2001, C.N.P. 1730311126190, deţinând 1 parte socială, reprezentând 1 % din capitalul social al Societăţii, în calitate de asociat cedent.

MILITARU SORIN MIHAI este avocat definitiv în Baroul Cluj, cel care a efectuat majoritatea modificărilor ameţitoare din firmele controlate de Michael Chezan.

Chase Global Ltd. este o societate comercială legal înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Republica Seychelles, având sediul social în Seychelles, Victoria, Mahe, apartament 204 & 205, Victoria House, înregistrată în Republica Seychelles sub nr. 076958, prin Militaru Sorin-Mihai, în calitate de reprezentant. El apare şi în calitate de asociat cesionar.

Buda Daniel, avocat, parlamentar român, domiciliat în Cluj-Napoca, partener de afaceri cu Mihai Chezan împreuna cu soţia, Buda Daniela.

În 2005-2006, Daniel Buda a cumpărat două apartamente în imobilul în care locuia, după care a vândut întregul imobil firmei Silver Development, reprezentată de Mihaela Bărbos (sora româno americanului Mihai Chezan) contra incredibilei sume de 2,18 milioane de euro, reprezentând la vremea respectivă 7,67 milioane de lei. Clauzele contractului arată că din suma de 2,18 milioane de euro, Daniel Buda a încasat un milion de euro, reprezentând un avans la cumpărarare, iar restul de 1,18 milioane de euro în termen de un an de la semnarea contractului. Dată fiind enorma supraevaluare a clădirii, exista suspiciunea că "tranzacţia" a avut ca scop "cumpărarea" de către Chezan a "serviciilor" de protecţie politică a deputatului Buda Daniel şi suportul pentru obţinerea fără licitaţie a concesiunii unui teren public de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-USAMV, teren care a fost folosit pentru pornirea afacerilor Tower şi a suveicii de sifonare a banilor obţinuţi în avans de la cumpărătorii de apartamente şi de la băncile creditoare. La mijlocul lunii februarie 2007, USAMV a scos la "bătaie" terenul respectiv pentru a se asocia cu firma lui Chezan. Astfel, sub cupola "asocierii în participaţiune", Universitatea nu a mai făcut o licitaţie pentru alegerea unui investitor care, conform unui caiet de sarcini, să fie interesat de construirea unui hotel cu cel puţin 70 de camere duble. Viitorul hotel va fi cedat USAMV, iar restul terenului, de circa 1,3 hectare, va sta la dispoziţia investitorului. Neregulile imputate Universităţii sunt că, prin emiterea unui caiet de sarcini, instituţia ar fi trebuit să organizeze o licitaţie, nu o cerere de ofertă, aşa cum a avut loc între USAMV şi SC Tower SRL. Conform Ordonanţei nr. 34 (a achiziţiilor publice), caietul de sarcini trebuie să fie completat cu fişa de date a proiectului, punctajul de departajare a participanţilor şi alte date de departajare. Mai mult, ţinând cont de faptul că USAMV beneficiază de fonduri publice, licitaţia ar fi trebuit să fie publică, iar scopul instituţiei este determinat ca făcând parte din sistemul educaţional, şi nu din cel eoconomic sau financiar. Conform unor informaţii confidenţiale, Chezan ar fi girat cu terenul primit în concesiune de la USAMV contractarea unui împrumut bancar. În situaţia în care el nu va onora plata împrumutului, banca va putea să beneficieze de concesiunea terenului respectiv din zona Billa din Mănăştur, dar nu va fi nevoită să mai edifice hotelul promis de Chezan celor de USAMV. În urma falimentului Tower, Universitatea Agricolă a trecut în regim de urgenţă la "acoperirea" pierderilor folosindu-l ca şi în cazul terenului concesionat ilegal dezvoltatorului Arpad Paszcany pe avocatul Eugen Iorachescu, fost procurer şi nimeni altul decât amicul de partid al lui Nicolae Bocşa, partenerul de "suveică" al lui MIhai Chezan prin firma Belgravia Properties Aktiengesellschaft înregistrată în Seychelles!

Potrivit unor surse parlamentare, Daniel Buda ar fi declarat că a preluat acţiunile de la firma Silver Development a lui Mihai Chezan deoarece acesta nu mai avea bani să continue construcţia şi, mai mult, îi datora o sumă importantă de bani, mai exact 1,18 milioane de euro, pe care Chezan nu a mai plătit-o către familia Buda. "Am pus-o pe soţia mea în acţionariatul firmei ca să îmi protejez creanţa. Trebuia să mai iau bani de la vechii proprietari ai firmei ş,i în plus, mai exista şi un credit de 2,9 milioane de euro de la bancă pe care dacă nu l-am fi plătit ar fi existat şansele ca banca să preia clădirea de birouri", s-ar fi explicat Buda unor apropiaţi pentru a justifica preluarea celor 34 la sută din acţiunile firmei Silver Development, firmă pe care în regim "suveică" a predat-o mai departe; vom reveni pe acest subiect cu detalii într-un amplu articol.

Coste Sorin

Un alt personaj implicat în afacerile lui Mihai Chezan apare a fi Coste Sorin, arestat preventiv în 2004 în dosarul de mai jos:

Iata ce spune Monitorul Oficial despre partea suveicii lui Chezan în care apare Coste Sorin:

MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 3499/12.VIII.2010

Tower Capital Acquisitions LLC, o societate comercială legal înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din S.U.A., având sediul social în 1148 W Grand Ave Chicago, IL 60642, înregistrată în Delaware sub nr. 4496599, deţinând 99 părţi sociale, reprezentând 99% din capitalul social al Societăţii, prin Bărbos Dan, în calitate de reprezentant, în calitate de asociat Constatând îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de legislaţia din România pentru validitatea acestei Adunări Generale a Asociaţilor şi pentru luarea de hotărâri, Hotărăsc următoarele: 1. Se dispune revocarea mandatului de administrator al Dlui Mihai Dumitru Chezan şi se acordă descărcare completă de gestiune acestuia, decurgând din şi în legătură cu responsabilităţile sale pe întreaga durată a mandatului său de administrator în cadrul Societăţii. 2. Se aprobă numirea în funcţia de administrator unic al Societăţii a Dlui Coste Sorin, cetăţean român, născut în data de 23.03.1967 în oraşul Abrud, jud. Alba, domiciliat în mun. Dej, Str. Înfrăţirii nr. 9, sc. 6, apt. 11, identificat cu C.I. seria KX nr. 406830, eliberată de mun. Dej la data de 25.01.2005, C.N.P. 1670323123141 3. Se aprobă schimbarea numelui societăţii - Sterling Business Center S.R.L. va fi noul nume al Societăţii.

Nicolae Bocşa, economist, partener şi asociat cu Michael Chezan

Nicolae Bocşa este director economic la firma Telezimex şi fost candidat al URR în 2004 la Primăria Cluj, avându-l în echipă pe nimeni altul decât actualul avocat al Universităţii Agricole Cluj în simulacrul de proces cu Mihai Chezan pe Eugen Iordăchescu!! Nicolae Bocşa declara nonşalant că stă în chirie, într-un apartament de două camere din cartierul Gheorgheni. "Plătim o sumă modică, iar acum încercăm să negociem cu proprietarul să ni-l vândă", spune Bocşa. Pentru această tranzacţie, el va trebui să-şi vândă apartamentul deţinut în Alba Iulia, pe care l-a evaluat la 25.000 de euro. În rest, la capitolul "avere" mai pot fi trecute un Matiz - cumpărat anul trecut în leasing -, un calculator şi un DVD.

Chiar dacă nu au încă un "cuibuşor" propriu, Nicolae Bocşa şi soţia lui, Margareta Agota, se bucură de fiecare clipă. Duminica, de exemplu, cel care face micul dejun şi cafeaua este capul familiei. Apoi, soţii Bocşa joacă cărţi. "Avem jocul nostru, Cruce se cheamă. Jucăm de câţiva ani, ţinem scorul în caiete, iar la sfârşitul anului ne plătim unul altuia datoriile. Jucăm pe sume modice şi cel mai mult a trebuit să plătesc 170.000 de lei", spune, amuzat, candidatul URR. După partida de cărţi, cei doi se duc la biserică. O dată la două săptămâni trag o fugă până în Alba Iulia să-şi viziteze părinţii, de care sunt foarte legaţi.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kuN5wWg8KvgJ:old.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/candidacii-la-ei-acas/2002/+Bocsa+Nicolae&cd=2&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&source=www.google.ro

Vârsta: 30 de ani (la data interviului: 28 Aprilie 2004)

Apartenenţa politică: URR, Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice

SC ECART STATEMENT SRL

Cluj-Napoca, P-ta Cipariu nr. 15, ap. 44, jud. Cluj

Tel: 0740/139137

BOCSA NICOLAE; EC;, BOCSA MARGARETA AGOTA

BOCSA MARGARETA AGOTA

Prin contractul nr.58/15.07.2007 al firmei de contabilitatea a sotilor Bocsa, SC Ecart Statement SRL pentru activitatea de organizare, ... 391493/14.10.2008 încheiat prin Chezan Mihai Dumitru pentru colaborarea cu Casa de Insolvenţă Transilvania în cadrul raportului de expertiză de insolvenţă pentru proiectele Tower!!! Adică expertiza pentru insolvenţa afacerii Tower a lui Mihai Chezan se face tot cu oamenii lui!!!

Există şi date despre activităţile lui Nicolae Bocşa în cadrul operaţiunii "suveica" a lui Mihai Chezan, astfel:

"Belgravia Properties Aktiengesellschaft, o societate comercială legal înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Republica Seychelles, având sediul social în Seychelles, Victoria, Mahe apartament 204 & 205, Victoria House, înregistrată în Republica Seychelles sub nr. 076959, prin Bocsa Nicolae, în calitate de reprezentant, în calitate de asociat cesionar".

Virgil Fiastru - Mox Construction SRL

Societetatea Mox Construction SRL este constituită ca societate comercială cu răspundere limitată avându-l asociat unic pe Virgil Fiastru. Acesta deţine această calitate din 20.10.2008, dată la care a fost semnat contractul de cesiune de părţi sociale de la dna Bărbos Mihaela Maria (sora lui Chezan Mihai).

Firmele afaceriştilor implicaţi în proiectele imobiliare „Tower" au acumulat datorii şi sunt în cadrul unor proceduri premergătoare falimentului. Chiar dacă au deschis procese, creditorii au slabe speranţe că îşi vor putea recupera banii. În tabelul celor care au de primit bani de la firmele implicate în afacerea „Tower" s-au înscris chiar persoanele care au avut legătură cu aducerea acestor firme în insolvenţă. Mihai (Michael) Chezan, unul dintre cei implicaţi businessul „Tower", spune că a intrat în aceste afaceri pentru a ajuta o firmă care s-a prăbuşit după un an. Dumitru Mihai Chezan, Mihaela Barboş şi Ion Bondane sunt oamenii de afaceri clujeni implicaţi în trei proiecte imobiliare (River Tower, Tower Park şi Silver Tower), prin intermediul mai multor firme care au în comun denumirea de „Tower" şi SC Mox Construction (antreprenorul acestor proiecte imobiliare). Aceste societăţi au obţinut avize de construcţie pentru mai multe blocuri de locuinţe şi birouri, au cumpărat materiale de construcţii de la diverse firme şi au vândut mai multe locuinţe din faza de proiect. În momentul de faţă, o parte din aceste firme au ajuns în incapacitate de plată, iar creditorii şi instituţiile statului au cerut începerea procedurilor de insolvenţă pentru a-şi recupera datoriile. Pentru că datoriile pot fi transferate de la o firmă la alta, o parte din datoriile făcute de Mox Construction au fost preluate de SC Tower Management. Până în anul 2008, Mihai Chezan şi Mihaela Barboş figurau ca acţionari în cadrul SC Mox Construction, însă aceştia au plecat din firmă, iar la aproape un an după plecarea lor, SC Mox Construction a intrat în incapacitate de plată. Societăţile aflate în această situaţie sunt administrate de o firmă de insolvenţă care stabileşte un tabel al creditorilor care au de primit bani în urma acestei proceduri.

Afaceri cu Mox

SC Mox Construction are de returnat o sumă totală de 24.839.842 de lei (aproximativ 6 milioane de euro), iar din aceşti bani, conform tabelului preliminar al creanţelor, aproape jumătate din sumă ar ajunge la Virgil Fiastru (158.043 lei), Mihaela Barboş (500.509 lei), Mihai Chezan (5.500.001 lei), Cristina şi Ion Bondane (5.500.000 lei), adică la cei care sînt implicaţi în proiectele Tower. Chezan spune că s-a implicat în această ecuaţie pentru a ajuta o firmă aflată în impas. „Mox Construction a luat o linie de credit de 1,5 milioane de euro de la CEC. Noi am pus terenuri personale ca garanţie, ca să ajutăm firma. Acum, banca are opţiunea să execute terenul meu, caz în care eu trec în locul băncii. La momentul respectiv, terenul era supraevaluat, iar eu am trecut valoarea creditului, dar nu-i asta suma reală. În cazul ăsta sînt eu şi Bondane, iar Bărbos are dividente neridicate înainte de a intra în insolvenţă", explică Chezan, care, când a girat pentru Mox Construction, ieşise din acţionariatul acestei firme. Conform unui raport al specialiştilor care se ocupă de procedura de insolvenţă în care a ajuns SC Mox Construction, majoritatea creanţelor (89,96%) sunt deţinute de SC Tower SRL. În condiţiile în care firmele lui Mihai Chezan plătesc chirie zeci de mii de euro pe lună pentru un spatiu modest mult supraevaluat tot lui Mihai Chezan, începem să avem o imagine a procedurilor de sifonare a banilor...



Publicat acum 15.03.2011 Vlad Dumitraş

Mircea Băsescu şi Bogdan Buzăianu sunt prieteni de pahar

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, minte cînd afirmă că nu este un apropiat al lui Bogdan Buzăianu, patronul Energy Holding. În realitate, Mircea Băsescu şi Bogdan Buzăianu sînt prieteni de pahar.



- GIP a publicat două fotografii care arată că Mircea Băsescu şi Bogdan Buzăianu se cunosc foarte bine, aflîndu-se într-o relaţie a

propiată.

- Într-un interviu publicat în 9 martie 2007, Mircea Băsescu încerca să răspundă dezvăluirilor din presă referitoare la relaţia sa cu „băieţii deştepţi din energie", declarînd: „l-am văzut o singură dată pe Bogdan Buzăianu, după semnarea contractului cu Energy Holding. Am avut o discuţie tehnică, fiindcă a fost nevoie de o adaptare a instalaţiei electrice. Nu sîntem nici măcar cunoştinţe, de prietenie nu poate fi vorba".

- Fotografiile de mai jos demonstrează că Mircea Băsescu minte. Este imposibil ca două persoane care nu „sînt nici măcar cunoştinţe" să se afle în ipostaze precum cele din fotografiile pe care le publicăm. Este evident că fotografiile nu au fost făcute la „discuţia tehnică" la care se referă Mircea Băsescu. Dacă fratele preşedintelui ar spune adevărul, ar însemna că Bogdan Buzăianu îi şoptea la ureche, printre pahare şi sticle de băutură detalii tehnice referitoare la „adaptarea instalaţiei electrice".











- Prevederile Contractului de furnizare a energiei electrice nr. 16 din 23.08.2005 încheiat între SC Energy Holding SRL şi SC Plusfood Constanţa SRL demonstrează și ele relaţia extrem de strînsă dintre fratele preşedintelui Băsescu şi „băieţii deştepţi din energie". Articolul 10 al Contractului se referă la „Drepturile cumpărătorului". Potrivit literei e) a acestui articol, cumpărătorul, adică firma condusă de Mircea Băsescu, primeşte din partea Energy Holding dreptul „să racordeze la instalaţii proprii, în condiţiile legale, cu avizul furnizorului, cumpărători de energie electrică (subconsumatori)". La rîndul lui, cumpărătorul este obligat, potrivit articolului 9, litera k, „să suporte orice consecinţe asupra subconsumatorilor, ce decurg din restricţionarea sau întreruperea furnizării energiei electrice către subconsumatori ca urmare a nerespectării prevederilor prezentului contract".

- Preţul de 84 – 87 de dolari/MW pe care Plusfood îl plătea la acea dată pentru energie este foarte mic, mult mai mic chiar decît cel cu care firma lui Mircea Băsescu cumpăra energie direct de la Electrica. În zona Constanţa, doar consumatori foarte mari, cum este, de pildă, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A., obţin energie la preţuri ceva mai mici. Aceşti consumatori cumpără însă cantităţi de sute de ori mai mari decît cele achiziţionate de Plusfood Constanţa SRL.

- Întrebat despre afacerile lui Mircea Băsescu cu Energy Holding, Traian Băsescu a cerut public să i se precizeze dacă energia cumpărată de fratele său „are preţ de Hidro sau preţ normal". Răspunsul la dilema preşedintelui este simplu: fratele său este un prieten al băieţilor deştepţi, care a primit de la băieţii deştepţi şi energie la un preţ mic, şi dreptul de a revinde această energie.

- La data semnării acestui contract, Mircea Băsescu era managerul SC Plusfood Constanța SRL, societatea fiind deținută de o firmă olandeză. În 31 martie 2010 Mircea Băsescu a cumpărat SC Plusfood Constanța SRL. În prezent, Mircea Băsescu, împreună cu copiii săi, Raluca și Dragoș, sînt deținătorii acestei firme, redenumită Fattoria Terrantica. Conform Monitorului Oficial 2143 din 17 mai 2010, SC MB Consult Company SRL, în calitate de asociat unic al SC Plusfood Constanţa SRL, a decis schimbarea denumirii societăţii în Fattoria Terrantica. Raluca și Dragoș Băsescu sînt amîndoi acționari ai SC MB Consult Company SRL.

Adaugat 13.03.2011

Care e verdictul?

Romania trebuie salvata!

Nu vrei si tu o roaba?

Cășuneanu jr. și-a cumpărat notele cu o roabă de asfalt

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
14 Martie 2011, Ora 23:30


Un scandal de proporţii planează asupra unui renumit colegiu economic din Bacău, ale cărui cursuri au fost absolvite de Ionuţ Căşuneanu (25 de ani), fiul cel mic al lui Costel Căşuneanu, “Regele asfaltului”.


(P) Invata sa vorbesti, sa scrii si sa citesti in limba spaniola in doar 20 de zile. Garantat 100%! Incearca Acum! O sesizare anonimă făcută în anul 2007 a stârnit o anchetă printre dascălii Colegiul Economic “Ion Ghica” din Bacău, acolo unde, în 2006, Ionuţ Căşuneanu (25 de ani), fiul lui Costel Căşuneanu, “Regele asfaltului”, absolvise clasa a XII-a. Potrivit www.ziaruldegarda.ro, Ovidiu Relu Cojocaru, directorul de atunci al instituţiei, şi 16 profesori au fost audiaţi pentru că au falsificat foaia matricolă a lui Ionuţ Căşuneanu şi l-au promovat, deşi acesta n-a venit deloc la şcoală. Profii au omis să-i treacă absenţe şi i-au pus note atunci când juniorul lipsea din ţară. Cei 17 au fost trimişi în judecată, zilele trecute, pentru fals intelectual.

Elevii nu ştiau că au un coleg nou

În 2006, Ionuţ se pregătea să termine cursurile unui liceu din Germania, dar a cerut Ministerului Educaţiei echivalarea studiilor şi înscrierea în semestrul al ll-lea la colegiul din Bacău.Singurul examen de diferenţă care l-a dat a fost la limba şi literatura română, ministerul stabilind atunci data examenului pe 7 aprilie 2006. Ionuţ Căşuneanu lipsea însă din ţară. A dat testul fără probleme peste patru zile şi l-a trecut cu notă mare. Tot atunci, colegii lui de clasă aflau cu stupoare că aveau un coleg nou, trecut în catalog pe o filă separată, care însă nu se prezentase vreodată la ore. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ovidiu Relu Cojocaru, acuzat de instigare la fals, ar fi vinovat de toate acestea. În declaraţiile date la audieri, toţi profesorii învinuiţi au spus că, sub presiunea lui Cojocaru, au omis să-i treacă absenţe lui Căşuneanu în perioada februarie - aprilie 2006 şi i-au pus note în catalog, pentru că tatăl elevului finanţa colegiul, ba chiar asfaltase curtea liceului.

Mircea Merticariu

luni, 7 martie 2011

Circula pe net

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Circula pe net
Ei centrează, ei dau cu capul
Băieţii din gaşca Băsescu se "premiază" între ei


Sunt convins că pentru majoritatea românilor numele de Mihail Neamţu nu spune mai nimic. El este directorul ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Preşedintele acestei instituţii este Ioan Stanomir, iar preşedinte al Consiliului ştiinţific este Vladimir Tismăneanu. Cei trei au fost numiţi în funcţie de către premierul Emil Boc în luna martie 2010, tot atunci fiind eliberat din funcţie istoricul Marius Oprea, cel care conducea institutul.

Deşi pe cei trei conducători ai IICCMER îi leagă o pasiune politică comună - admiraţie maximă pentru Traian Băsescu -, teoretic, ei provin din zone diferite: Tismăneau din SUA, Stanomir din mediul universitar, Neamţu din mediul teologic şi publicistic. Toţi trei proclamă, la nivel declarativ, ca drept principii, valorile morale, deontologia şi sunt adepţii curentului "politically correct". În realitate, lucrurile stau cu totul altfel şi nici vorbă de respectarea principiilor de care fac atâta caz.

Patapievici centrează, Stanomir pasează, Neamţu marchează

Despre ce este vorba concret? Institutul Cultural Român condus de Horia-Roman Patapievici, secundat de Mircea Mihăieş, şi ei admiratori fanatici ai lui Traian Băsescu, acordă începând cu anul 2009 trei burse la Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC, în valoare de 16.836 dolari de persoană. Ei bine, cine credeţi că s-a aflat printre primii trei câştigători ai acestei burse, în 2008, cu plecare în 2009: nimeni altul decât Mihail Neamţu.

Să vedem cine au fost "juraţii" care au decis cine pleacă la Washington? Dincolo de Ocean îl întâlnim în echipa de evaluare a "concursului pentru burse" pe Vladimir Tismăneanu. Dincoace, la Bucureşti, printre cei care au decis cine sunt cei capabili să primească o bursă s-a aflat Ioan Stanomir. Şi uite aşa se închide cercul. Trei mari fani ai lui Traian Băsescu, H.-R. Patapievici (organizator), Vladimir Tismăneanu şi Ion Stanomir (evaluatori) îl premiază cu o bursă mai mult decât frumoasă pe un alt mare fan al lui Traian Băsescu, adică pe Mihail Neamţu. O adevărată colaborare pentru ca banul public să ajungă pe mâini bune. Şi pentru ca dincolo de Ocean să se ştie care sunt adevăratele valori ale României şi pe cine sprijină aceste valori. O colaborare care a fost oficializată în martie 2010, când ultimii trei au obţinut demnităţi ale statului român.

Mihail Neamţu pozează în "victimă a sistemului "

Recent, mai precis pe 7 februarie a.c., Mihail Neamţu a dat dovadă că este un foarte bun actor. El s-a dat în spectacol în faţa figuranţilor care sunt angajaţi pe post de spectatori la emisiunea unui alt mare fan al lui Traian Băsescu, Radu Moraru. Concret, el a pozat în "victimă al sistemului", lăsând să se înţeleagă că la pregătirea pe care o are nu poate ocupa un post în învăţământul superior. Cum a interpretat Neamţu rolul de victimă, şi alte dezvăluiri, aflaţi la următoarea adresă, a unei bloggeriţe foarte atente cu tot ce se petrece pe scena politică.

Pentru conformitate, vă prezentăm un extras de pe site-ul ICR:

REZULTATE 2008

Rezultatele concursului pentru bursele oferite de ICR tinerilor cercetători români în 2009

Membrii comisiei de evaluare, Bucureşti:
Prof. Univ. Dr. Ioan Stanomir
Conf. Univ. Dr. Cătălin Augustin Stoica
Prof. Univ. Dr. Florin Ţurcanu
Conf. Univ. Dr. Marian Zulean

Membrii comisiei de evaluare, Woodrow Wilson International Center for Scholars, SUA:
Christian F. Ostermann, Director, HAPP
Vladimir Tismăneanu, University of Maryland
Mircea Munteanu, Coordinator, Romania Iitiative

Candidaţii declaraţi câştigători:
1. Cristian Mihai Vasile: ianuarie - mai 2009
2. Mihail Neamţu: mai - august 2009
3. Bogdan Lucian Jora: septembrie - decembrie 2009

Accesari: 348

Publicat acum o ora si 57 minute Lucian Gheorghiu

duminică, 6 martie 2011

Celestini afirmă că Blejnar ar fi implicat şi în contrabanda cu petrol

Romania trebuie salvata!
cotidianul.ro

Omul de afaceri Antonello Celestini iese cu o nouă acuzaţie. Într-o intervenţie telefonică, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Test de stres, el a afirmat că Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, ar fi implicat şi în contabanda cu petrol. Omul de afaceri italian susţine că schema era cunoscută şi de avocatul Marius Stăncescu, cel care se recomanda drept un intermediar, în numele lui Sorin Blejnar.

Moderator: Această schemă era aplicată de domnul Stăncescu, împreună cu domnul Blejnar, în activităţi petroliere?
Celestini: Da, da, aşa mi-a zis domnul Stăncescu
Moderator: A dat exemple în acest sens?
Celestini: Avem şi martori la treaba asta ca nu eram singuri când am vorbit de treaba asta. Au dat declaraţii la DNA în privinţa la treaba asta.
Moderator: A spus câţi bani i-a dat lui Blejnar pentru treaba asta?
Celestini: Spunea pe tonă, nu spunea sume totale, spunea cât castiga pe tonă şi cum se împărţea. Se împărţea 5 - 10 % mergea la infractor şi 50 % cum îi împărţea ei, nu ştiu. Era vorba de 2010 când am vorbit cu domnul Stăncescu. Zicea că era treaba care se făcea în continuarea. El a zis că vorbea direct cu domnul Blejnar.


Publicat acum 4 ore si 10 minute Dan Zavaleanu

sâmbătă, 5 martie 2011

Si placinta o sa nasca!

Romania trebuie salvata!

Si placinta o sa nasca precum Ritzi si uite asa am incalecat pe o sa si v-am spus povestea mea!

Hoti de mici,
Hoti voinici,
Ei cu ei,
Noi sclavii la ei!

Un milion de euro pentru patinoare, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă

Romania trebuie salvata!
Realitatea.ro
05 Mar 2011, 21:39 |

Investiţiile în patinoare s-au făcut discreţionar, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă la conducerea Ministerului Tineretului. Concluzia aparţine Curţii de Conturi care a analizat modul în care a fost cheltuit un milion de euro din bani publici.

Potrivit inspectorilor financiari, aproape un milion de euro s-au cheltuit pentru a construi patinoare artificiale în şapte oraşe. Interesant este că şase dintre contracte au fost câştigate de firma MBS Grup, aparţinând lui Gabriel Silaghi, colegul de partid al Sorinei Plăcintă. Un lucru sesizat şi de raportul Curţii de Conturi:

“Repartizarea investiţiilor în teritoriu s-a făcut discreţionar, fără o fundamentare riguroasă. Listele pentru investiţii s-au schimbat de 15-16 ori pe an.''

Acelaşi raport al Curţii de Conturi dezvăluie şi faptul că sumele de bani ce urmau a fi cheltuite de ministerul condus pe atunci de Sorina Plăcintă au fost stabilite după ureche:

"Valoarea investiţiei (500.000-600.000 lei/patinoar, respectiv 140.000 euro) nu a fost stabilită în baza unui studiu efectiv de piaţă sau de fezabilitate, ci a reprezentat o valoare arbitrară ce nu a putut fi justificată de nici una dintre persoanele cu răspundere din MTS şi din unităţile care au efectuat achiziţia".

În plus, mai spune raportul Curţii de Conturi: "Achiziţionarea şi instalarea patinoarelor a fost făcută la preţuri supraevaluate".

În baza acestui raport, Curtea de Conturi poate sesiza Parchetul. Pe de altă parte, Parchetul se poate autosesiza sau poate fi sesizat de o terţă persoană. Despre investiţiile în patinoare a scris şi jurnalistul Cătălin Tolontan. El a atras atenţia că Gabriel Silaghi a mai primit bani frumoşi de la stat şi în proiectele privind Patinoarul olimpic din Braşov, de 10 milioane de euro sau bazinele din Otopeni, de 30 de milioane de euro.

Confesiunile unui "acoperit" în vama Ploieştilor (2)

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Contrabanda cu produse petroliere, îndeletnicire exclusiv politică!


•Şeful vămii, afacerist cu petrol
•Ploieşti, Vama-finanţatoare de campaniii electorale
•O mică putere petrolieră: familia Anastase
•Fiul la vamă, tata la conductă
•O colectă de 14 milioane de euro
Vama Ploieşti a avut, mai ales în ultimii doi ani, o istorie zbuciumată. În primăvara lui 2009, după câştigarea alegerilor parlamentare, PDL a instalat-o în funcţie pe Diana Severin. George Ionescu a fost cel care a susţinut-o pe fiica avocatului Severin, spunându-i că "o vamă care se respectă trebuie să asigure finanţarea unei campanii electorale". Urma campania electorală pentru prezidenţiale. Diana Severin nu a priceput mesajul şi după numai câteva luni a fost nevoită să demisioneze. A fost forţată de un trimis de-al lui Sorin Blejnar. Acest trimis, în ciuda celor spuse de şeful ANAF la Realitatea TV, a fost avansat şef de vamă. Probabil drept recompensă pentru ameninţările şi presiunile făcute asupra Dianei Severin.

Diana Severin, una dintre puţinele personaje din sistemul vamal ridicate împotriva regulilor din sistem, a fost obligată să înţeleagă mecanismul. Severin a fost atenţionată chiar de Roberta Anastase că nu e bine să strice afacerile care aduc bani mulţi la partid. Ceea ce, spre mirarea tuturor, nu s-a întâmplat. Afaceriştii de casă ai clanului Anastase, pentru care circulau recomandări clare să fie lăsaţi în pace, au început să fie controlaţi. Vama din Ploieşti a dat semn că începe să funcţioneze ceva mai bine, dând amenzi pe care instituţia nu le visase până atunci. Ba au început să curgă şi multe sesizări penale. Drept care, în momentul în care pedeliştii şi-au dat seama că nu îşi pot continua afacerile, Diana Severin a fost dată afară, pentru a doua oară. Cu misie clară, în locul ei a fost adus Cornel Costea, acum aflat în arest. Omul a fost prins cu mâna pe bani.

Cine este Cornel Costea, copilul teribil al vămii din Ploieşti?

Cornel Costea este finul procurorului Gheorghe Muscalu (renumit de Laura Codruţa Kovesi în iunie 2009 în funcţia de şef al Serviciului de combatere a infracţiunilor de terorism). Ce ironie sau ce surprinzătoare coincidenţă! Renumitul Gheorghe Muscalu a fost unul din protagoniştii unui alt scandal răsunător din Prahova, cu mulţi bani negri şi cu oameni din servicii mânjiţi. La vremea lui, contribuţiile lui Gheorghe Muscalu au circulat în presă sub denumirea "Scandalul SRI Prahova". Mai trebuie spus că acelaşi Muscalu este procurorul care a condus ancheta în cazul "Cocaină pentru VIP-uri", cel care l-a avut ca protagonist pe Ion Ion Tiriac. Şi încă o "relatare" de pe coridoarele Parchetului: Muscalu a fost recomandat pentru această funcţie importantă inclusiv de Elena Udrea! Tatăl lui Costea este un bun prieten şi partener de afaceri al soţului Elenei Udrea, mai puţin popularul, dar descurcăreţul Dorin Cocoş. Primele sarcini pentru arestatul Cornel Costea ar fi venit de la senatorul Sorin Chivu (lucru recunoscut chiar de Costea într-un cerc de prieteni). Acesta i-ar fi trimis pe cap mai multe firme care aveau nevoie ca de aer de nişte bani grămadă. Nimeni nu ştie cum s-a rezolvat situaţia. Cert este că societatea Volimar, supărată că nu i s-a aprobat reautorizarea, a încercat să facă o înţelegere discretă cu cineva de la secţia comercial-contencios administrativ de la Tribunalul Prahova. Acolo se află pe rol un dosar măricel.

Vameşul Cornel Costea, şturlubaticul discotecilor din Ploieşti şi Bucureşti, nu este străin de afacerile cu produse petroliere. Doar n-o fi dintre cei căzuţi din lună. Familia sa deţine firma Corjul SRL. Mai mult, Costea a fost, până să fie adus la Ploieşti, omul de legătură al mai multor băieţi deştepţi, care învârt afaceri cu produse petroliere. Unii dintre ei, imbecili de-a dreptul în materie de gramatică şi dicţionare, le numesc "petroale". De pildă, Costea senior, adică tatăl vameşului, poate spune mai multe despre firma Mic Petrochim. Respectiva societate a avut nişte dosare penale prin Dolj şi Argeş, el fiind omul principal de legătură. Costea ştie amănunte şi despre cele zece cisterne cu "păcură" pe care o firmă locală le-a achiziţionat de la societatea Sebastian din Bucureşti. În respectivul dosar, instrumentat acum de nişte băieţi, există dovezi clare privind interesul la vârf pentru rezolvarea afacerii. Costea a şi reuşit şi de aceea a şi fost promovat.

La fel, persoane din conducerea firmei Biotech au relatat la DNA cum au închis activitatea firmei.

Prestaţia lui Cornel Costea a şocat. Rezultatele "remarcabile" ale noului şef de vamă s-au văzut din prima lună de activitate. Potrivit rapoartelor oficiale, nu s-a consemnat nici o confiscare. Amenzile au scăzut de la o lună la alta, ajungând la valori ridicole. Sesizări penale? Nici pomeneală!

"Petroliştii" din Vama Ploieşti

Avram Iancu este fostul şef al Vămii Dâmboviţa, susţinut atât de Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, cât mai ales de Alin Albu, tovarăşul lui George Ionescu, persoană importantă în PDL, unde a îndeplinit inclusiv funcţia de trezorier. Adică omul cu banii. Cândva a învârtit şi banii Federaţiei Române de Fotbal, fiind un veritabil profesor şi pentru Mircea Sandu. În urma unor presiuni bine dirijate, Iancu a revenit în instituţia din care a fost înlăturat. Pentru că nu avea studiile făcute la timp, Iancu nu putea reveni director. Soluţia: i s-a făcut rapid loc la Bucureşti, în echipele mobile, din care Costea venise la Ploieşti. Abia de acolo a revenit pe funcţia de director adjunct al Vămii Dâmboviţa. Iar ca director adjunct poţi primi imediat o delegaţie pentru a conduce instituţia, mai ales în situaţia în care aceasta ar rămâne fără director.



Ion Hogea este fostul director al Vămii Ploieşti, mutat la Dâmboviţa din cauza unor dosare penale complicate. Lui Hogea i-a expirat mandatul de la Târgovişte şi trebuia să i se facă loc undeva. Unde? Simplu, la Vama Ploieşti, unde, ce coincidenţă, Tom, contabilul-şef care ocupa şi funcţia de director adjunct, de mai bine de 15 ani, şi-a înaintat demisia. Gurile rele care circulă în şerpăria din Vama Ploieşti spun că Toma ar fi fost şantajat tot cu nişte dosare. Cică i s-ar fi promis că vor fi îngropate doar dacă se dă la o parte. În ultimele trei luni, Ion Hogea a fost omul de legătură între George Ionescu şi Sorin Chivu, pe de o parte, şi Alin Albu, de partea cealaltă. Nu că cei trei nu ar fi putut să se sune între ei. E vorba pur şi simplu de legăturile între firmele care trebuie protejate. De pildă, ar fi interesantă o statistică din care să aflăm cu cât a crescut în acea perioadă numărul firmelor din Dâmboviţa care făceau vama la Ploieşti?

Cu echipa Costea-Hogea, Vama Ploieşti ar fi mers ca unsă, producând pentru partid sumele necesare pentru ca Roberta Anastase să obţină încă un mandat. Asta dacă nu cumva se găseşte între timp un procuror care nu se mai închină cu faţa la Cotroceni. Şi, pe deasupra, care să trimită în judecată vreunul dintre zecile de dosare care zac pe la DNA sau prin alte părţi. NU e vorba de plevuşcă şi de "pioni" precum numitul Costea, ci de nume grele, de regine şi chiar de regi prahoveni.

"Petroalele" curg şi pe la DNA

Mihai Gheorghe este un dâmboviţean pus, de ceva timp, şef la DNA Prahova. Are competenţe şi în Prahova şi în Dâmboviţa. De aceea este în ultima vreme extrem de ocupat, alături de nişte băieţii buni (cei din PDL-ul aripa Udrea-Falcă-Igaş-Anastase), şi de prin servicii. Încearcă să încropească un dosar în care Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti, să fie acuzată! Acţiunea a fost cerută de la Bucureşti, chiar de către Sorin Blejnar, căruia nu i-a plăcut că a fost nevoit să dea explicaţii pentru că o "nebună" de la Ploieşti l-a acuzat că el este regina, adică un soi de colector-şef.

Mihai Gheorghe are mult de lucru la dosare care ar afecta multe afaceri cu produse petroliere din Prahova, dar le ţine pe loc, de mai bine de doi ani, chiar dacă ele sunt închise şi ar putea fi redeschise în orice moment. Gheorghe ştie însă că orice mişcare greşită în front i-ar aduce demiterea din funcţie. Explicaţia ar fi simplă: pentru rezultate nesatisfăcătoare.

PDL Prahova, legat la conducta cu bani din petrol!

Nici una dintre afacerile negre cu produse petroliere nu se putea derula fără sprijin politic. Banii daţi foarte sus dictează deciziile din teritoriu. La Vama Ploieşti nu se fură cu găleata, ca la Albiţa, ci cu cisterna! Deputatul George Ionescu şi cu Anastase tatăl au avut grijă, până în luna aprilie a acestui an, când vama a trecut la uneperistul Sorin Chivu, ca parte din banii negri să meargă şi pe la partid, unde au fost folosiţi pentru milioanele de cadouri electorale împărţite în ultimii doi ani.

Cel puţin 14 milioane de euro, atât estimează unii angajaţi ai Vămii Ploieşti, acuzaţi acum de DNA, că au fost colectaţi cu sârg de întreaga instituţie spre a fi trimişi la centru. Ei sunt cercetaţi acum într-un dosar care va exploda foarte curând. Asta în ciuda faptului că suma a fost strânsă pentru campania electorală.



Această sumă enormă nu include totuşi sumele de bani cheltuite pentru toate pilotele, cântarele, aparatele de radio, găleţile, gecile, cozonacii, vinul, peştele, excursiile, cărţile, banii, micii, berea, bannerele, afişele, ziarele de campanie folosite în campanie prin judeţ şi prea puţine declarate oficial. Că la mijloc a fost vorba de bani negri o poate demonstra, în câteva minute, orice procuror care îşi propune asta. Se poate afla foarte uşor şi ce cantităţi de cadouri au intrat în ţară, de pildă. După găsirea importatorilor, se caută firmele care au cumpărat marfa. Şi, de aici, probele şi problemele. Dar asta s-ar fi întâmplat deja dacă justiţia ar fi funcţionat independent de politică! Ceea ce nu-i adevărat! Scrie prin cărţi şi atâta tot.

Banii negri au ajuns la PDL de multe ori cu geanta, neţinându-se o evidenţă exactă a cheltuielilor. Asta s-a întâmplat la toate campaniile electorale din 2007 încoace, explicând astfel şi scorurile incredibile, mult peste sondaje, înregistrate de PDL.

Blaga nu e străin de ce se petrece la Vama găzarilor!

După ce a demis-o prima dată pe Diana Severin, Adrian Moise, zis Narcis, de la NAC Industrii, s-a lăudat în oraş că a ajuns sus de tot, chiar la ministrul Vasile Blaga, unde ar fi cotizat cu suma de 200.000 de euro. Ce se poate proba este tratamentul de care se bucură în continuare Nac Industrii, care înregistrează datorii de aproape 300 de miliarde de lei vechi, dintre care o treime doar accize. Având sediul social la Bucureşti, e limpede că Adrian Moise ajunge foarte sus în partid, de reuşeşte nu doar să obţină binecuvântări pentru funcţionarea firmei sale, ci să încerce, tot pe căi oculte, să obţină autorizaţii pentru noi produse şi livrări. Treaba merge strună chiar şi în aceste zile, în plin scandal al vămilor.

Legăturile lui Vasile Blaga cu vama din Ploieşti sunt vechi şi ultra-cunoscute. Chiar dacă e să luăm cu titlu de bârfă chestiunea cu cei 200.000 de euro, este totuşi ciudat că, deşi a fost sesizat de mai multe ori, Blaga nu a luat nici o măsură pentru a anihila mafia petrolului care acţionează în Prahova.

De ce nu face nimeni nimic?

Cine să facă, atâta vreme cât oamenii care au vociferat sau au trimis date despre NAC Industrii şi mafia petrolului la ANAF şi chiar la Traian Băsescu au avut de suferit? De la Diana Severin şi Marian Rizea (care a plecat din Conpet, după ce l-a acuzat în mod direct pe tatăl Robertei Anastase de prelungirea ilegală a contractului cu NAC Industrii) şi până la oamenii oneşti din serviciile secrete, ale căror nume nu le putem divulga, toţi au fost excluşi sau transferaţi şi puşi la colţ. Ba, mai mult, pe numele unora dintre ei se pregătesc dosare "grele". Grele, vorba vine, căci aşa cum ne-am obişnuit în regimul Băsescu, dosarele grele ale inamicilor puterii sfârşesc caraghios, ca nişte făcături grosolane. Astfel, în loc să se ocupe cu prinderea infractorilor, DNA Prahova, de pildă, se ocupă, în colaborare cu băieţii numiţi de Traian Igaş la Doi şi-un sfert, cu fabricarea de dosare pe numele celor care n-au cocoloşit afacerile pedeliştilor. Frica unora este justificată. Cum să nu se teamă când ştiu că responsabilii cu monitorizarea infractorilor stau toată ziua la căşti şi ascultă telefoanele adversarilor, pentru a pune cap la cap informaţii cu care apoi să pornească o anchetă "eliminatorie"?

Am prezentat pe larg fauna din afaceriile cu „petroale", o lume de infractori amestecată cu politicieni şi oameni de business, vameşi, poliţişti şi procurori. În continuarea confesiunii, acoperitul de la Ploieşti va descrie principalele afaceri şi felul în care se desfăşoară acestea pentru ca sume uriaşe să fie extrase din taxele cuvenite bugetului public.

Accesari: 3753

Publicat Vineri, 04 martie 2011 Cristina Horvat