marți, 15 martie 2011

Primarul din Alba Iulia îşi îmbogăţeşte colegii de partid

Romania trebuie salvata!
COtidianul.ro

Îmbogăţirea clientelei pedeliste din contractele acordate de stat a depăşit de multă vreme orice acţiuni de acest fel întâmplate şi în guvernările anterioare. Mai pe româneşte spus, spolierea bugetului de stat de către reprezentanţii guvernării Băsescu-Boc, în folos propriu, a întrecut în intensitate, volum şi sfidare toate relele făcute de guvernările Năstase şi Tăriceanu luate la un loc. Domnii de la PDL deja nu se mai sinchisesc de legi sau de ceea ce spun presa şi opinia publică. Tot ce contează pentru pedelişti e să satisfacă de urgenţă doleanţele oamenilor de afaceri înregimentaţi în şi pe lângă partidul prezidenţial.

Mircea Hava, primarul pedelist al municipiului Alba Iulia, este una dintre zecile de clone ale lui Zeus de la Cotroceni, care, pe plan local, taie şi spânzură şi împarte feliile de buget numai după cum îi dictează interesul personal/de partid. O ultimă ispravă de acest gen a primarului - care în decembrie 2010 a schimbat roşul de pe tricolorul arborat pe Cetatea Alba Iulia cu portocaliul PDL-ului - s-a consumat în 18 febuarie 2010. Hava a acordat la sfârşitul lunii februarie un contract în valoare de 8,5 milioane de lei fără TVA (aproximativ 2 milioane euro) firmei de construcţii care aparţine unui coleg de la PDL Sibiu. Este vorba despre societatea Concefa din Sibiu, cea care urmează să construiască un pasaj pe DN1 la nivelul trecerii de cale ferată din Alba Iulia. Acesta este cel de-al treilea contract primit de la statul român de compania sibiană de construcţii în numai ultimele două săptămâni.

Concefa îi aparţine pedelistului Horaţiu Cercel, candidat al PDL la un post de senator, la alegerile parlamentare din 2008. Conform datelor oficiale publicate în Monitorul Oficial, Cercel a fost unul dintre sponsorii importanţi la campania lui Traian Băsescu din 2009.

Primăria condusă de Hava nu este de altfel singura instituţie a statului care contribuie la bunăstarea companiei pedelistului Horaţiu Cercel. Firma sibianului este cea care a realizat şi consolidarea statuii lui Matei Corvin din Cluj, şi care mai are la activ şi alte zeci de contracte din bani publici, în aproape toate colţurile ţării. Concefa Sibiu a mai anunţat la începutul lunii februarie că a semnat cu CFR un contract în valoare de aproape 17,1 milioane lei pentru reparaţii la infrastructura podului peste Dunăre dintre Giurgiu şi Ruse. Firma pedelistului Horaţiu Cercel a mai lucrat în Cluj-Napoca şi la reconstruirea podului Napoca de peste Someş.



Concefa a câştigat constant contracte de la stat, mai ales dupa ce sibianul s-a înregimentat, în 2005, în PD, actualul PDL. De exemplu, în primăvara lui 2005, la doar două săptămâni de la intrarea lui Cercel în PD, Concefa SA a primit lucrarea de degajare a drumurilor de pe Valea Oltului în urma unor căderi masive de stânci. Acest angajament a fost un eşec total al firmei, care s-a văzut în imposibilitatea de a finaliza lucrarea. Dar banii i-a încasat. Neputând face faţă situaţiei, autorităţile locale au fost nevoite să apeleze la Ministerul Apărării Naţionale pentru a debloca drumul naţional şi calea ferată care traversează Valea Oltului.

Trebuie amintit faptul că Horaţiu Cercel a fost "băiat deştept" şi înainte de a intra în PD. Înainte de 2004, sibianul era social-democrat, astfel că în urma unor licitaţii organizate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Concefa a primit numeroase lucrări în cadrul programului guvernamental "Săli de sport" iniţiat de Adrian Năstase. În mai 2003, şi Primăria Sibiu a cadorisit firma lui Cercel cu contractul pentru reabilitarea sediului instituţiei pentru 37 de miliarde de lei vechi.



Publicat Luni, 14 martie 2011 Cristina Horvat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu