vineri, 7 august 2009

Asa sta linistita Coana Udrea!

Romania trebuie salvata!

Cum sa doarma linistita daca nu are paza buna?
Pei, are paza buna, care va trece primejdia rea.

Si am incalecat pe o sa, si uite asa...

Cine o ţine în braţe pe Elena Udrea?

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
06 Aug 2009 Cristian Oprea

Răspunsul a fost dat miercuri seară la TVR. Şeful statului a criticat PSD şi PDL reproşându-le că îşi pierd timpul cu un subiect „ridicol“: comisia Elena Udrea.
Preşedintele României a atacat dur - miercuri seară la TVR 1 - cele două partide care formează coaliţia guvernamentală, luând-o în braţe pe fosta sa consilieră de la Palatul Cotroceni Elena Udrea, devenită ministru al Turismului. Traian Băsescu i-a ţinut partea fostei şefe a cancelariei sale prezidenţiale după ce aceasta a ajuns subiectul investigaţiei unei comisii speciale a Parlamentului României. „Partidele de la guvernare, în loc să discute despre problemele importante, discută despre comisia Elena Udrea. Este ridicol. Cred că există un dram de inconştienţă în Guvern“, i-a denunţat şeful statului miercuri seară la TVR pe parlamentarii care se ocupă de ministrul Turismului.

Şeful statului a mai criticat coaliţia aflată la guvernare din cauză că nu a pus în practică indicaţiile sale privind descentralizarea administrativă: „Uitaţi-vă că e în programul de guvernare (descentralizarea - n.r.), nu se întâmplă nici chiar în condiţiile în care este un premier din partidul meu, ce şanse ar fi să se întâmple dacă mai fac un mandat?“.

Profesorul Cristian Pîrvulescu apreciază că nu e de mirare o astfel de atitudine critică din partea şefului statului, „pentru că actuala coaliţie este cea pe care Traian Băsescu însuşi a creat-o, una care este de fapt o improvizaţie ce nu poate depăşi cu mult data alegerilor prezidenţiale“.
Pîrvulescu consideră că, prin comisiile Udrea şi Ridzi, PSD, PNL şi UDMR încearcă „să diminueze potenţialul electoral al lui Traian Băsescu şi să impună alte teme decât cele pe care şi le-a propus preşedintele“. Analistul politic avertizează că Elena Udrea „este nu neapărat un pion, dar oricum o piesă importantă pe tabla de şah a partidelor. Nu e regele, în orice caz, dar este folosită ca să dea şah la rege, cu speranţa că în noiembrie or să dea şi mat“.

Pentru profesorul Bogdan Teodorescu, emisiunea cu Traian Băsescu a fost ratată din moment ce a fost programată să aibă loc în timpul unui meci de fotbal. „Traian Băsescu a pierdut un discurs în timpul unui meci de mare audienţă, pe un post de mare audienţă, ceea ce arată că a fost grăbit. A fost grăbit să transmită un mesaj care să acopere scandalul Elena Udrea şi să-i dea satisfacţie Elenei Udrea“, spune Teodorescu. Acesta reaminteşte că Traian Băsescu a mai avut o ieşire asemănătoare „în cazul scandalului «bileţelul roz»“, când a vrut „să acopere un alt scandal în care ieşiseră la iveală contractele Elenei Udrea - ca avocat - cu guvernul PSD“.

Mogulii, obsesia lui Băsescu
După Guvern, Traian Băsescu s-a mai răfuit şi cu adversarii săi preferaţi: mogulii Vântu şi Voiculescu şi fostul preşedinte Emil Constantinescu.
„Să luăm cazul acelui preşedinte care s-a declarat învins de forţe obscure, când acele forţe sunt acum la vedere, şi aici mă refer la moguli. Mogulii din presă, şi aici mă refer la trustul domnului Vântu sau la trustul domnului Voiculescu, şi le cer să spună corect motivaţia pentru care reacţionează aşa. Ei cred că mai pot continua să facă ceea ce au făcut în mandatul lui Ion Iliescu“, a declarat preşedintele Băsescu.