joi, 1 octombrie 2009

Daca asa arata securitatea atunci, acum cum arata?

Romania trebuie salvata!

Cu toate mecanismele astea moderne, cred ca nu mai scapa nimeni de urmaritorii astia.

Asa ca aveti grija ce vorbiti pe net, la telefon si chiar in casa ta.

Mai ales cei care fac politica.

Generalul-torţionar Nicolae Pleşiţă a plecat la Nicolae Ceauşescu

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
30 Sep 2009 Adina Stancu

Dosarul “Pleşiţă-Carlos” are o vechime egală cu cea a dosarului Revoluţiei: 19 ani, fără nici o finalitate
Generalul Nicolae Pleşiţă, fostul şef al Direcţiei de Informaţi Externe (DIE) din timpul regimului Ceauşescu, a decedat, luni seară, la vârsta de 80 de ani. Pleşiţă şi-a petrecut ultimele trei luni într-un sanatoriu al SRI. El va fi înmormântat la Curtea de Argeş.
Păcatele generalului, atentatele lui Carlos Şacalul
În august 1977, Pleşiţă a condus, împreună cu generalul Emil Macri, reprimarea minerilor grevişti din Valea Jiului, fiind recompensat ulterior cu gradul de general-locotenent.
În anii ’80, dictatorul Nicolae Ceauşescu i-a comandat şapte atentate temutului terorist cunoscut în lume drept Carlos Şacalul, prin intermediul generalului Pleşiţă, ajuns între timp şeful DIE.

Securitatea a virat în conturile lui Carlos mai multe milioane de dolari. Unul dintre atentate îl viza şi pe fostul şef al Securităţii, Mihai Pacepa, care defectase şi se ascundea în Statele Unite ale Americii din anul 1978.
Primele cercetări care vizau complicitatea şi colaborarea dintre generalul Pleşiţă şi Carlos au început după 1990, la ordinul fostului adjunct al procurorului general de la acea vreme, Gheorghe Diaconescu. Ancheta a fost demarată în urma unui raport al ex-colonelului de Securitate Sergiu Nica, care povestea cum a intermediat legătura dintre generalii Vlad, Pleşiţă şi Tudor Postelnicu şi teroristul Carlos, pe care l-a contactat la Praga.

Cu ajutorul lui Carlos, Securitatea din România a încercat să scape de mai mulţi disidenţi. Atentatul de la postul de radio Europa Liberă din München a eşuat, întrucât bomba a distrus birourile secţiei cehe şi nu pe cele ale secţiei române.
Există documente care atestă că acest atentat s-a făcut sub comanda şi cu complicitatea generalilor de la Bucureşti, printre care şi Pleşiţă, iar ţinta a fost redactorul-şef al secţiei române, Emil Georgescu. Câteva luni mai târziu, acesta a fost înjunghiat mortal, în urma acţiunii “Haiducu” a Securităţii.
Alte atentate coordonate de generalul Pleşiţă prin mâna teroristului Carlos au fost cele care i-au vizat pe foştii ofiţeri de Securitate care fugiseră din ţară Ion Ştefan şi Gheorghe Mandache, pe fostul ministrul de Interne Nicolae Penescu şi pe scriitorul Paul Goma. La unele emisiuni televizate în ultimii şase ani, generalul Pleşiţă nu s-a sfiit să povestească fără jenă cum l-a tras de barbă pe Goma şi l-a schinghiuit în beciurile Securităţii. Niciodată nu i-a părut rău de aceste acţiuni, totdeauna a regretat comunismul şi atrocităţile lui. Spre deosebire de alţi generali, precum Victor Stănculescu sau Mihai Chiţac, Pleşiţă a scăpat de judecata pământeană.
19 ani de anchetă fără soluţie

Dosarul “Pleşiţă-Carlos” are o vechime egală cu cea a dosarului Revoluţiei. După ce procurorii Secţiei Parchetelor Militare au început urmărirea penală împotriva lui Pleşiţă, Postelnicu şi Carlos, dosarul a fost declinat, la sfârşitul lui 2008, la Secţia de urmărire din cadrul Parchetului General. Pleşiţă a fost audiat ultima oară în iunie 2005. Au fost făcute o serie de demersuri, comisii rogatorii în Franţa, unde a fost încarcerat pe viaţă teroristul Carlos, dar şi în Germania şi în Elveţia. Dosarul nu a fost finalizat, iar Parchetul Înaltei Curţi a declarat, ieri, că urmărirea lui Pleşiţă încetează de drept având în vedere moartea acestuia.
Miercuri, corpul generalului Nicolae Pleşiţă a fost depus la capela bisericii din cartierul Capul Dealului din Curtea de Argeş, localitatea natală unde se retrăsese după 1990.