miercuri, 27 mai 2009

Oprescu si-a rupt coltii in terasa de fite a lui Andrei Nastase

Razboiul declarat de Sorin Oprescu teraselor ilegale din Herastrau s-a terminat inainte de a incepe. Una dintre terasele ramase in picioare apartinea lui Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase. Acesta si-a cesionat actiunile, dar inca trece pe acolo ca sa supravegheze lucrarile de amenajare.

Una dintre terasele celebre ale fitosilor din Bucuresti, amplasata pe malul Lacului Herastrau, ascunde o poveste fascinanta in ceea ce ii priveste pe patronii ei, dar si o posibila explicatie pentru faptul ca a scapat de la demolare, atunci cand primarul Sorin Oprescu a ras mai multe localuri amplasate in zona.

Este vorba despre terasa Marie Celeste, unde Oprescu a si sarbatorit victoria sa in alegerile locale. Dupa cum arata o serie de acte de la Registrul Comertului, initial, actionarii firmei Rodrag, care detinea terasa, erau Andrei Nastase si Horia Miron Constantinescu.

Adica fiul fostului premier PSD Adrian Nastase, si nepotul fostului ministru comunist al Agriculturii, Angelo Miculescu, pe de o parte, si nepotul fostului lider comunist si ministru al Invatamantului pe vremea lui Ceausescu, Miron Constantinescu.

Potrivit unor documente prezentate de "Jurnalul National“, terasa celor doi nu ar fi trebuit nici ea sa scape de la demolare, neavand autorizatii valabile la vremea respectiva. In schimb, prin dezafectarea vecinilor, a scapat de o parte din concurenta. Un alt beneficiu obtinut de firma care detine terasa a fost ca, tot dupa sosirea lui Oprescu la primarie, i s-a facut o reducere de 50.000 de euro din datoria pe care o avea de platit administratiei locale, constand in chirii neachitate. Documentele justificative, semnate si parafate, au aparut la inceputul acestui an in ziarul "Curentul“.

Din acel moment, Andrei Nastase a decis sa treaca in umbra si a iesit din scriptele oficiale ale afacerii. Potrivit Registrului Comertului, in locul sau a aparut o batranica de 68 de ani, Cornelia Maria Petreanu. Insa atunci cand este in tara, Andrei este vazut foarte des pe la terasa respectiva, iar atitudinea aratata fata de muncitorii care lucreaza la amenajarile ce se desfasoara in prezent in jurul terasei Marie Celeste tradeaza tot un sentiment de proprietate.


Sursa: Cotidianul, 27 Mai 2009

Oprescu are BMW de 100.000 de euro, nedeclarat

Primarul Capitalei a fost prezent la emisiunea “Pro Motor”, unde s-a lăudat cu maşina sa proprietate personală, un BMW 745d. Jurnaliştii de la Caţavencu au verificat, iar bolidul de 330 de cai-putere nu apare în declaraţia de avere a lui Oprescu.

MEDIAFAX pe 20 mai: “Sorin Oprescu vine la «Pro Motor» pentru a povesti amintiri din copilărie şi «amintiri din viitor». Amintirile din copilărie ale lui Oprescu sunt legate de primele sale maşini şi de începuturile primarului ca şofer. Fan al mărcii BMW şi posesorul unui impozant 730i...”.

La partea cu 730i au zbârcit-o un pic, căci după cum puteţi vedea din imagini e vorba de un 745d. Asta înseamnă un motor de 4,5 litri diesel care produce nu mai puţin de 330 CP. Cel mai important este, însă, că Oprescu a binevoit să se dea singur de gol că este posesorul unei limuzine ce ajunge lejer la o sută de mii de euro.
Altfel, nu am fi aflat asta pe căi oficiale. După cum vă spuneam şi la început, din declaraţia sa de avere (postată pe site-ul Primăriei Capitalei) nu reiese că ar deţine această maşină. De altfel, potrivit aceluiaşi document, nici bani să şi-o cumpere nu prea a câştigat anul trecut.

Cotidianul
25 Mai 2009

Nastase?

Au reusit in sfarsit sa-i numere ouale?

Nu cred, asta scapa orice ar fi, pentru ca daca ajunge dupa gratii ii trage si pe altii.

Dar dece vorbesc astia doar despre niste chinezarii?
Unde sunt dosarele privatizarilor?

Acolo e buba, daca ar fi justitia asta cinstita, cred ca ar trebui sa mai construim cateva inchisori pentru astia.

Adrian Nastase, pus sub invinuire in dosarul chinezariilor

Procurorii DNA l-au pus sub invinuire pe Adrian Nastase pentru luare de mita in dosarul chinezariilor, in care era cercetat pentru primirea mai multor obiecte aduse din Hong Kong prin intermediul Irinei Jianu.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, s-a prezentat marti dimineata la DNA insotit de avocatii sai pentru a lua cunostinta de acuzatiile care i se aduc, transmite NewsIn, citand surse judiciare.

Potrivit site-ului Romania Curata, in acest dosar Adrian Nastase este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj, fiind vorba de chinezariile in valoare de 1.370.324,69 euro pe care liderul PSD le-a procurat prin intermediul Irinei Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

La data de 7 februarie 2006, DNA anunta ca a inceput urmarirea penala fata de fostul prim- ministru si fata de alte cinci persoane, „pentru savarsirea unor fapte de coruptie”.

Dupa o saptamana, fostului presedinte al PSD i s-au adus la cunostinta invinuirile: savarsirea infractiunii de luare de mita si obtinerea de foloase necuvenite. Ulterior s-a adaugat in sarcina lui Nastase si savarsirea infractiunii de santaj.

Dupa trei termene de judecata care s-au amanat din motive de procedura, la a patra infatisare, avocatul lui Nastase a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, pe motiv ca numai Camera Deputatilor, Senatul sau presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor guvernului.

Pe 19 mai, procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor in care solicita repunerea in analiza a dosarului Zambaccian 1.

Pe 25 mai, deputatii PSD, PNL, UDMR si cel al minoritatilor nationale au sustinut inadmisibilitatea cererii procurorului general Laura Codruta Kovesi, aratand ca motivul de reluare a votului oferit de Kovesi, anume declararea drept neconstitutionala a Regulamentului pe baza caruia deputatii au acordat primul vot in dosarul Zambaccian 1, nu este in concordanta cu prevederile legii de functionare a CCR. Acestia au subliniat ca deciziile Curtii Constitutionale au efect doar pentru viitor.

Publicat: astazi
Autor: Alexandra Grindean