miercuri, 27 mai 2009

Oprescu si-a rupt coltii in terasa de fite a lui Andrei Nastase

Razboiul declarat de Sorin Oprescu teraselor ilegale din Herastrau s-a terminat inainte de a incepe. Una dintre terasele ramase in picioare apartinea lui Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase. Acesta si-a cesionat actiunile, dar inca trece pe acolo ca sa supravegheze lucrarile de amenajare.

Una dintre terasele celebre ale fitosilor din Bucuresti, amplasata pe malul Lacului Herastrau, ascunde o poveste fascinanta in ceea ce ii priveste pe patronii ei, dar si o posibila explicatie pentru faptul ca a scapat de la demolare, atunci cand primarul Sorin Oprescu a ras mai multe localuri amplasate in zona.

Este vorba despre terasa Marie Celeste, unde Oprescu a si sarbatorit victoria sa in alegerile locale. Dupa cum arata o serie de acte de la Registrul Comertului, initial, actionarii firmei Rodrag, care detinea terasa, erau Andrei Nastase si Horia Miron Constantinescu.

Adica fiul fostului premier PSD Adrian Nastase, si nepotul fostului ministru comunist al Agriculturii, Angelo Miculescu, pe de o parte, si nepotul fostului lider comunist si ministru al Invatamantului pe vremea lui Ceausescu, Miron Constantinescu.

Potrivit unor documente prezentate de "Jurnalul National“, terasa celor doi nu ar fi trebuit nici ea sa scape de la demolare, neavand autorizatii valabile la vremea respectiva. In schimb, prin dezafectarea vecinilor, a scapat de o parte din concurenta. Un alt beneficiu obtinut de firma care detine terasa a fost ca, tot dupa sosirea lui Oprescu la primarie, i s-a facut o reducere de 50.000 de euro din datoria pe care o avea de platit administratiei locale, constand in chirii neachitate. Documentele justificative, semnate si parafate, au aparut la inceputul acestui an in ziarul "Curentul“.

Din acel moment, Andrei Nastase a decis sa treaca in umbra si a iesit din scriptele oficiale ale afacerii. Potrivit Registrului Comertului, in locul sau a aparut o batranica de 68 de ani, Cornelia Maria Petreanu. Insa atunci cand este in tara, Andrei este vazut foarte des pe la terasa respectiva, iar atitudinea aratata fata de muncitorii care lucreaza la amenajarile ce se desfasoara in prezent in jurul terasei Marie Celeste tradeaza tot un sentiment de proprietate.


Sursa: Cotidianul, 27 Mai 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu