miercuri, 30 martie 2011

Şocant! Băsescu a vândut ţara. Şi?

Romania trebuie salvata!
Vox publica.realitatea.net
vezi toate articolele de Iulian Leca
azi la 10:11

Scurgerile Wikileaks referitoare la Romania socheaza prin faptul ca nimic din ce spun nu mai mira pe nimeni. Ca Udrea ar fi fost… cu Basescu. Bun, si? Atat timp cat nu exista imagini, subiectul nu cred ca mai trezeste interesul nimanui. Ca presedintele ar bea. Tot mai mult. Mda, ceva ceva mirare aici ar trebui sa fie, pentru ca nu prea are motive. I s-au implinit toate dorintele. Ori sunt pe cale sa se…

Ponta crede ca presedintele ne-a vandut pe toti ca sa isi rezolve problemele personale. Probabil, mai grav e ca Traian Basescu nu a stiut sa ne vanda. Nici pe noi, nici pe el si nici tara. Nici macar nu a dat-o cui a vrut-o gratis. Pentru ca nu exista administrator mai prost decat statul roman. Iar tot ce este si ramane in proprietatea lui dispare, falimenteaza sau este furat.

“Am vazut ca domnul Basescu ne-a vandut pe toti ca sa isi rezolve problemele lui personale. Am vazut ca l-a asigurat pe ambasadorul american ca acel puscas care a comis un accident si l-a ucis pe Teo Peter nu va pati nimic in Romania” – Victor Ponta. Sensibilitatea subiectului Teo Peter s-ar putea sa fie mai greu de tranzactionat pe piata libera, insa presedintele PSD se joaca cu focul si vorbeste de funie in casa spanzuratului, atunci cand infiereaza vandutul tarii…

Altfel ce ar mai putea sa socheze dintre scurgerile Wikileaks? Ca Geoana se face pres in fata oricui? Sau ca Traian Basescu tine dosare cu care ameninta in stanga si in dreapta? Ca si cum nu am avea destule Top 300, acum mai vin si americanii sa ne spuna topul lor al bogatasilor romani. Ca Hrebenciuc joaca la doua (ba chiar trei) capete! Aproape ca nu poti sa crezi ca nu joaca la mai multe. Tot la capitolul vanzari (anterioare) – Traian Basescu a facut uitata datoria Irakului. Iar de aici in jos cancanuri, barfe si invidii. Ca Becali e inteligent, Ponta are gura mare, Geoana se viseaza mereu ceva – de la premier la number one si presedinte.

E trist ca toate barfele si toate mizeriile inchipuite despre politicieni se adeveresc. Abia asta e socant. Ca nu a ramas nimic neconfirmat. Tot ce a publicat Wikileaks in si despre Romania confirma paranoia romanilor. Ca ala fura, celalalt e prost, ceilalti sunt tradatori, altul bea, aia preacurveste si aia mint.

Wikileaks ar fi fost surprinzator daca am fi gasit prin telegrame informatii de genul – Basescu s-a lasat de colectionat dosare; Geoana recunoaste ca este inadecvat si penibil; Rodica Culcer nu a mai calcat niciodata pragul ambasadei SUA, dupa ce si-a incheiat cariera de secretara; Elena Udrea refuza sa intre in politica in ciuda insistentelor si presiunilor romanilor. Altfel, suntem asa cum stiam si banuiam…

Piedone dă 75 de milioane de euro pe spaţii verzi şi leagăne

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
29.03.2011

Milioane, de euro pe stradă! Milioane, de euro în leagăne... şi... spaţii verzi... Vă sună cunoscut? Nu, nu sunt versurile unui hit mai vechi de-al cântăreţei Nicola. Este realitatea de la Primăria Sectorului 4, care v-a cheltui ”doar” 32 de milioane de euro pentru întreținerea locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi, dar şi pentru alte activităţi.

Conform contractului atribuit la data de 15 martie 2011, cele 32 milioane euro ar putea fi cheltuite timp de patru ani pentru mai multe tipuri de lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi aflate în sectorul 4, în condițiile în care bugetul primăriei permite acest lucru, conform B365.ro.

Toate acestea se întâmplă, în condiţiile în care, administrația locală a mai atribuit un astfel de acord cadru în urmă cu un an, în valoare de 43 milioane euro, pentru amenajarea spațiilor verzi dintre blocuri, tot pentru patru ani. Serviciile se suprapun.

"Serviciile vizează salubrizarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, întreţinerea spaţiilor verzi (n.r. lucrările de cosit, regazonat, reparaţiile mobilierului urban, reparaţiile aparatelor de joacă, întreţinerea aspersoarelor) punerea în funcţiune, trecerea în conservare, reglaje, demolările pe domeniul public, defrişările, toaletările, achiziţiile de gard metalic şi de coşuri de gunoi pe spaţiul verde", au precizat reprezentanții compartimentului relații cu mass-media din cadrul Primăriei Sectorului 4 pentru B365.ro.