luni, 6 iunie 2011

Regimentul de carton al lui Gabriel Oprea UNPR, maşină politică de ridicat în grad

Romania trebuie salvata!
cotidianul.ro

Având la îndemână instrumentul decizional al avansărilor, Gabriel Oprea s-a folosit la maximum de această prerogativă a ministrului Apărării, de a vorbi în numele ţării şi de a avansa, doar pentru merite deosebite, diverşi ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri. Din nefericire, ultimele avansări din Armată arată mai mult „politic" decât militar.

Cu foarte puţine excepţii, toţi liderii UNPR au fost avansaţi în grad de către ministrul Oprea, şeful lor pe linie de partid: senatorul Chivu Serioja - colonel, senatorul Ovidius Mărcuţianu - maior, doctorul Tudor Ciuhodaru - locotenent-colonel (între timp, dezertor la PC), senatorul Liviu Câmpanu - locotenent-colonel (şi el un pic dezertor pentru votarea unei moţiuni, nu ştim a câta!), deputatul Ion Tabugan - maior, deputatul Neculai Rebenciuc - locotenent-colonel, Eugen Nicolicea - locotenent-colonel. Nu mai vorbim despre liderul partidului, Cristian Diaconescu, acesta pomenindu-se colonel de „justiţie militară", şi nici despre primarul Onţanu, care, nu ştim de ce, a ajuns general-maior (cu două stele). Despre Anghel Iordănescu şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, nu are rost să mai discutăm, prea apar ei, în uniformă militară, alături de Gabriel Oprea, în campaniile electorale pe afişele din Ilfov (probabil că nu o fi interzis de lege!). Se apropie timpuri grele şi perioade electorale dure pentru partidul generalului de intendenţă, aşa că un pic de fidelizare a administraţiei locale nu strică. Aşa se face că şeful Direcţiei de Relaţii Publice şi Comunicare cu Mass-Media şi, în acelaşi timp, secretar executiv al UNPR Bucureşti, Mariana Georgescu, a fost avansat la gradul de colonel. Tot locotenenţi-colonei au ajuns şi directorul de la Relaţii Comunitare, Elena Scurtu, directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru, arhitectul-şef al sectorului 2, Bogdan Pârvanu, directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu", Viorel Ioviţu, şi şeful Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice, Corneliu Drug.

De serviciile politico-militare ale ministrului Oprea a beneficiat până şi tatăl ministrului Anca Boagiu, care a primit şi el o stea pe umăr, probabil pentru consolidarea cooperării dintre PDL şi UNPR. Comicul situaţiei nu se opreşte aici, penibile fiind situaţiile în care unii subofiţeri s-au trezit, peste noapte, avansaţi colonei: liderul filialei locale UNPR Constanţa are gradul de colonel, deşi, până mai acum câţiva ani, era doar maistru militar de marină.

Parcă pentru a-şi consolida figura tristă de traficant cu simbolistica militară, domnul Oprea a reinventat şi o plachetă denumită pompos „Onoarea Armatei", pe care o împrăştie cu dărnicie, în stânga şi în dreapta, tuturor decidenţilor politici, în speranţa că va mai apuca încă un mandat la guvernare.

Ceea ce uită însă ministrul Gabriel Oprea este că o tresă e un motiv de mândrie, iar onoarea nu se face cadou potentaţilor zilei, ci se câştigă. Dar, pentru domnia sa, e doar un argument pentru o funcţie politică, o răsplată pentru trădările politice. Pentru Gabriel Oprea, onoarea Armatei este doar un instrument de parvenire şi de promovare a propriilor interese în politica dâmboviţeană!


Publicat acum 6 ore si 53 minute Izabela Niculescu

O directoare din ministerul lui Udrea are două locuințe de la ANL

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Alina Ioana Dincă, director general în cadrul Direcţiei Generale Economice şi Administrativ din cadrul ministerului patronat de Elena Udrea, deţine împreună cu soţul două locuinţe ANL, pe lângă alte cinci proprietăţi imobiliare şi două terenuri.

Veniturile anuale din funcţia de la Ministerul Dezvoltării au fost de 83. 839 lei. Pe lângă această funcţie, Dincă mai este membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, din 2010, (instituție aflată tot în subordinea Ministerului Dezvoltării) şi membru în Consiliile de Administraţie a SC Parc Hotel SA, Centrul Naţional de Învăţământ Turistic (CNIT) şi cenzor în cadrul SC Predeal SA. Din ultimele trei funcţii, Dincă a obţinut venituri anuale de 10.950 lei. În plus, Dincă a mai obţinut împreună cu soţul venituri din chirii de 4.500 de euro, scrie money.ro.

Alina Dinca deţine un apartament pe strada Gârleni din Bucureşti, cumpărat în 1995, unul în Calea 12 septembrie cumpărat împreună cu soţul în 2008, dar şi o locuinţă în cartierul ANL Henry Coandă, care nu este încă dobândită, dar este în construcţie.

Cele mai multe proprietăţi sunt pe numele soţului, dispecer la CET Grozăveşti: un apartament pe strada Chilia Veche de 50 mp, unul pe strada Caloian Judeţul de 42 mp şi o casă în construcţie la Câmpina, de 190 mp. În plus, anul trecut, acesta a mai achiziţionat o locuinţă ANL de 50 mp în cartierul Brâncuşi din Bucureşti.

Soţul directoarei mai deţine şi două terenuri, unul în Breaza, inclus la categoria "agricol" pe strada Câmpului, cu o suprafaţă de 500 mp, cumpărat în 2007 şi unul intravilan în Câmpina, cu o suprafaţă de 400 mp cumpărat în 2005.

În declaraţiile de avere ale directoarei din MDRT nu este specificat venitul exact al soţului, ci se arată doar "conform fişei fiscale", însă în declaraţia de avere de la începutul anului 2009, acesta avea pentru 2008 un venit anual de 36.000 de lei, adică 3.000 lei/lună.


Publicat acum 7 ore si 52 minute Dan Zavaleanu

Elena Udrea a vândut mai scump decât în centrul Bucureştilor Terenul ministrului Dezvoltării, afacere sau escrocherie imobiliară?

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

După dezvăluirea făcută de revista "Capital" în privinţa detaliilor vânzării de teren pe care a făcut-o Elena Udrea, alte şi alte informaţii nu contenesc să apară. Iar acestea, puse cap la cap, duc către ipoteza că tranzacţia de 3,29 milioane euro e cusută nu doar cu un singur rând de aţă albă, ci cu o sută!

Elena Udrea a vândut terenul de pe malul Lacului Griviţa din Bucureşti omului de afaceri Alexandru Faur, cunoscut ca intermediar pe piaţa imobiliară. Reamintim că Faur a fost asociatul lui Gheorghe Stelian, cel de la care pedelista a cumpărat în 2006 terenul din Strada Chopin, din Floreasca, pe care şi-a ridicat proiectul rezidenţial cu 12 apartamente.
Udrea a anunţat săptămâna trecută că a vândut terenul respectiv. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat cu Alexandru Faur în data de 20 septembrie 2010, exact la o săptămână după completarea ultimei declaraţii de avere. Astfel, pe 5 octombrie 2010, banca a radiat şi ipoteca existentă pe acest teren, dovadă că împrumutul în valoare de 3,29 milioane euro, care îi provoca insomnii ministrului, a fost achitat.

Chestionată de presă pe tema acestei tranzacţii, Elena Udrea a declarat "că a vândut terenul primului client care s-a interesat după ce presa a făcut tam-tam de creditul ei şi că nu cunoaşte cumpărătorul".

Revenind la suma pe care "cumpărătorul necunoscut" Alexandru Faur a plătit-o pentru terenul de lângă Lacul Griviţa, trebuie spus că acesta nu pare a fi făcut o afacere avantajoasă în condiţiile în care, la începutul lunii februarie 2011, potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, în apropiere de lotul de 6.000 mp care a aparţinut familiei Udrea-Cocoş a fost vândută o parcelă de 2.000 mp cu 385 de euro/mp. Acesta era un preţ maxim care a putut fi obţinut în acea zonă. Cum se explică fapul că Faur a plătit pentru terenul soţilor Cocoş în jur de 550 de euro/mp? După toate aparenţele, avem de-a face cu un preţ totalmente neverosimil pentru zona Lacul Griviţa!

Pentru a stabili seriozitatea şi corectitudinea preţului nu avem decât să recurgem la metoda comparaţiei. Este cea mai simplă. De ea se folosesc şi experţii judiciari, şi experţii imobiliari atunci când stabilesc valoarea unui teren sau a unui imobil.

Aşadar, la oara aceasta, ca şi în anul precedent, un preţ de 550 de euro/mp nu poate fi plătit nici măcar pentru terenuri aflate pe malul unor lacuri din Bucureşti şi din împrejurimi, în zone fără doar şi poate mai bine cotate pe piaţă şi mult mai frumoase. Anul 2010 nu consemnează vânzări de terenuri pe malul lacurilor din Bucureşti. Blocajul în comercializarea unor asemenea terenuri a fost total.

Redacţia cotidianul.ro a efectuat o cercetare pe piaţa terenurilor aflate pe malul lacurilor bucureştene. De pildă, în aceeaşi perioadă în care Elena Udrea a vândut terenul lui Alexandru Faur, adică în septembrie 2010, un teren de 2.000 mp (toate facilităţile incluse) situat chiar pe malul Lacului Mogoşoaia s-a vândut cu 180 de euro/mp. Acum, în iunie 2011, pe site-ul imopedia.ro (cel mai mare şi mai vizitat site de imobiliare) un "teren de 3000 mp situat tot pe malul Lacului Mogoşoaia, cadastru, intabulare, utilităţi, se vinde cu 148 euro/mp".

De pe un alt site imobiliar extrem de vizitat - anuntimobiliar.ro - am putut afla că un "teren cu dublă deschidere, excelent pentru 2 locuinţe S+P+2 et, toate actele, toate utilităţile, cu suprafaţa de 1435 mp situat pe strada Gârlei, pe marginea lacului Băneasa (la câteva sute de metri de sediul Antena 1 & Antena 3) se vinde cu 448 euro/mp". Vorbim de un preţ de anunţ, orice cumpărător încercând din start o reducere de cel puţin 20%. Aşadar nici măcar un teren de felul acesta, situat într-o zonă de 10 ori mai interesantă din toate punctele de vedere, nu s-a vândut cu preţul pe care l-a plătit samsarul imobiliar Alexandru Faur pentru terenul familiei Udrea-Cocoş. De precizat că terenul de pe strada Gârşi în perioada freneziei imobiliare ar fi fost prezentat cu 2.000-3.000 de euro pe metro pătrat.

Din nou, tot pe imopedia.ro se poate vedea şi un anunţ referitor la vânzarea unui "teren de 3500 mp pe marginea Lacului Tei" (aşadar extrem de aproape de centrul Bucureştiului, şi nu la periferie aşa cum era terenul deţinut de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi soţul său, Dorin Cocoş), "cu utilităţi, cadastru şi intabulare obţinute, la un preţ de 525 euro/mp". Atenţie, este vorba de un preţ de anunţ imobiliar, nu de vânzare. După orice negociere, preţurile de anunţ mai scad cu 25-30%, aceasta însemnând că Elena Udrea şi Dorin Cocoş ar fi trebuit să scoată terenul pe piaţă la un preţ de 800 de euro, ceea ce n-au încercat.

Având în vedere că acesta este trendul preţurilor cu care se vând terenuri similare cu cel pe care l-a deţinut Udrea, orice om de bun-simţ şi cu mintea întreagă se poate gândi că imensul preţ de 550 de euro/mp plătit de Alexandru Faur soţilor Cocoş pentru terenul de 6.000 mp din strada Neajlovului, de pe marginea Lacului Griviţa, a fost achitat cu prea mare uşurinţă pentru ca aceşti bani să provină dintr-o sursă... să zicem clară. După banala metodă a comparaţiei, metodă utilizată şi de cei de la Fisc, şi de cei de la DNA, valoarea acestui teren nu este de 550 de euro pe metru pătrat. Mai degrabă este vorba de o vânzare neserioasă, făcută în scopuri deocamdată neclare. Oricine ar fi îndreptăţit să suspecteze faptul că toată această manevră/tranzacţie/afacere, prin care ministrul favorit al Palatului Cotroceni şi-a plătit creditul de 3.290.000 euro la BRD, seamănă mai degrabă cu aranjament de tipul "Dă-mi tu 5 lei pentru lemnul ăsta, care valorează de fapt 3 lei, şi după aceea îţi dau eu gratis lemnele celelalte care costă 30 lei, tu le vinzi şi fireşte, jumătate din suma obţinută e comisionul meu".

O cercetare riguroasă comisă de autorităţi ar lămuri fără îndoială un preţ care, deocamdată, trădează mult prea multe semne de întrebare.

Accesari: 697
Publicat acum o ora si 35 minute Cristina Horvat