joi, 14 aprilie 2011

Judeţul Robertei Anastase, raiul contrabandiştilor Nicolae Ceapchie, alt important pilon pedelist al contrabandei cu petrol din Prahova

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Din ce în ce mai multă lume începe să înţeleagă că mult trâmbiţata luptă anticorupţie a PDL şi a lui Traian Băsescu e doar o mascaradă ridicolă, pusă în scenă de procurorii obedienţi regimului şi livrată opiniei publice pe post de circ. Că, deh, dacă pâine ioc, atunci măcar circ să dea poporului suvern Băsescu şi ai lui. Nu mai departe de săptămâna trecută, în judeţul Robertei Anastase s-a „jucat" un nou episod din vodevilul cotrocenist "Luptăm cu corupţia doar pentru ochii prostimii".

Nicolae Ceapchie, finul deputatului PDL de Prahova George Ionescu (prim-vicepreşedintele PDL Prahova, mâna dreapta a Robertei Anastase), a fost arestat în data de 7 aprilie. Însă motivul arestării acestui important interlop prahovean este unul de-a dreptul ridicol, prin comparaţie cu anvergura afacerilor sale reale.

Împreună cu Nicolae Ceapchie a fost arestată şi soţia acestuia, nimeni alta decât fiica Marilenei Stanciu, consilier local municipal din partea PDL. De asemenea, s-au emis mandate pe numele mai multor colaboratori de-ai lui Ceapchie. Aceştia au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional. Clanul Ceapchie este acuzat de comiterea mai multor fapte de înşelăciune, la firme de leasing, la bănci, dar şi la parteneri de afaceri, care au depus plângeri. Prejudiciul calculat până acum se ridică la suma de 100 de miliarde de lei vechi, dar este, se pare, mult mai mare. Însă marile tunuri ale clanului condus de Nicolae Ceapchie nu constau în înşelăciunile şi prejudiciile aduse firmelor de leasing, ci în traficul cu produse petroliere şi în cel cu materiale de construcţii.

Ceapchie este considerat, pe bună dreptate, "eminenţa cenuşie a contrabandei cu petrol din Prahova". O dovadă a acestui lucru este şi faptul că numele acestui individ precum şi activităţile ilegale ale firmelor figurează în rapoartele SRI, care a semnalat inclusiv în previzionările pentru 2011 pericolul reprezentat de clanul Ceapchie şi afacerile acestui clan pentru siguranţa economică a judeţului Prahova şi a României. Nicolae Ceapchie este proprietarul unui imens teren situat lângă Gara de Sud Ploieşti, acolo unde a construit un aşa-zis parc auto, care în realitate nu este nimic altceva decât locul în care intră toate cisternele cu produse petroliere traficate şi unde sunt fabricate pe loc actele necesare pentru ca aceste cisterne să ajungă în regulă la destinaţie. Este de notorietate pentru prahoveni că acest domeniu al lui Ceapchie este un adevărat stat în stat, în sensul că tot ceea ce se întâmplă în aşa-zisul parc auto de lângă Gara de Sud este complet ieşit de sub jurisdicţia organelor de cercetare ale statului. Mai pe româneşte spus, Poliţia, Procuratura sau Garda Financiară nu calcă niciodată pe domeniul lui Ceapchie. Ăsta este ordinul primit de la Bucureşti. Paza acestui parc auto al lui Nicolae Ceapchie este asigurată de aceiaşi bodyguarzi fioroşi dotaţi cu arme de foc şi cu săbii ninja. Ploieştenii ştiu că orice musafir care îndrăzneşte să pună piciorul în parcul auto de lângă Gara de Sud se poate trezi că rămâne fără o mână, un picior sau chiar cu un glonţ în cap.

O altă afacere din care clanul condus de Ceapchie câştigă sume imense de bani e contrabanda cu materiale de construcţii. Firmele controlate de Ceapchie au efectuat lucrări de asfaltare şi reabilitare la primării din judeţ (cele mai multe dintre ele sunt conduse de primari PDL), banii fiind folosiţi în interes personal de către membrii grupului, după ce erau trecuţi prin mai multe firme fantomă - după reţeta deja patentată de cei de la NAC Industrii, firma de casă a familiei Robertei Anastase. În afacerile lui Ceapchie sunt implicate 17 primării din Prahova (majoritatea lor, primării PDL) care au contractat diverse lucrări de construcţii prin firma de construcţii a lui Nicolae Ceapchie. De exemplu, Primăria Sângeru a plătit Societăţii "De Construcţii Investiţii şi Comerţ Import Export" SRL, aparţinând liderului grupării infracţionale, suma de 400.000 de lei pentru reabilitarea unei grădiniţe din localitatea prahoveană. "Eu sunt mulţumit de lucrare, însă, când i-am căutat să le plătim şi restul de 190.000 de lei, nu am găsit pe nimeni la societate, adică nu am avut cui să dăm aceşti bani. Între timp am aflat că erau în faliment şi am primit o somaţie publică de la finanţe prin care ne anunţau că firma era datoare la ANAF. Aşa că va trebui să plătim Fiscului aceşti bani", a declarat sâmbătă Constantin Băjinaru, edilul din Sângeru, pentru adevarul.ro.

Vedeţi cât de bine stăm cu aşa-zisa luptă împotriva corupţiei?! Vajnicii procurori ai regimului Băsescu luptă până cad laţi cu corupţia şi cu corupţii (fireşte numai cu cei din opoziţie) şi din când în când, de ochii lumii, mai luptă şi cu câte un corupt de-al lor, pe care însă îl agaţă pentru ceva minor, de genul a trecut pe roşu la semafor.

Hăhăhă! Să luptaţi bine! Cu... anticorupţia!


Publicat Miercuri, 13 aprilie 2011 Cristina Horvat

Cum se fac afacerile în România Dai un leu şi primeşti milioane de euro

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro


Mai mult ca niciodată, în regimul Băsescu-Boc reţeta "donăm bani la partid iar afacerile ne merg strună" a devenit literă de lege pentru acele firme care au înţeles că pentru a avea o cifră de afaceri mare e mai important să dai atenţie campaniilor electorale decât indicatorilor economici. În trei ani de guvernare pedelistă, presa a scos la iveală nenumărate exemple de "băieţi deştepţi" care au ştiut să se orienteze şi s-au lipit rapid de principalul partid de guvernământ, cel care deschide pentru clientela sa robinetul cu bani publici.

Numele afaceristului constănţean Ion Grecu, proprietarul grupului de firme Elcomex-I.E.A S.A., este necunoscut chiar şi pentru majoritatea celor care locuiesc la malul mării. Cu toate acestea, el a agonisit o avere de peste 80 de milioane euro, instalându-se pe locul 63 în Top 500 milionari români. Grecu se situează pe locul şase în clasamentul celor mai bogaţi constănţeni. El se află printre afaceriştii cu intrare directă la mai toate contractele scoase la licitaţie de NuclearElectrica pentru Centrala de la Cernavodă. Ion Grecu nu se sfieşte să recunoască faptul că a cotizat la campaniile electorale ale PSD - în timpul guvernării Năstase - şi că face acelaşi lucru şi pentru actualul partid de guvernământ, PDL, la campaniile căruia a contribuit cu sume substanţiale, pentru a asigura ulterior succesul financiar al firmelor sale.

Deşi în vara anului trecut a luat decizia de a renunţa la o bună parte din societatea care l-a transformat în milionar de top, respectiv Elcomex, firma care a înregistrat venituri de 70 milioane de euro numai în anul 2009, majoritatea din contracte cu statul, Grecu şi-a păstrat un pachet de 20% din acţiunile societăţii. (n.red: Ion Grecu a vândut companiei elveţiene Repower 80% dintre acţiuni, dar valoarea tranzacţiei a rămas necunoscută, întrucât constănţeanul a ascuns de ochii presei detaliile acestei vânzări).

Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni de la Elcomex nu a însemnă că firma lui Grecu nu a continuat să aplice principiul "cotizezi la partid şi câştigi însutit". Ba din contră, Elcomex a contribuit la campaniile PDL şi a continuat să câştige contracte cu statul pe bandă rulantă.

Cel mai recent exemplu de contract atribuit firmei lui Ion Grecu se găseşte pe SEAP. Anunţul a atribuire a fost publicat în data de 9 aprilie şi se referă la un contract primit de Elcomex de la NuclearElectrica, în valoare de 22.156.290 de lei fără TVA (aproximativ 5,42 milioane euro) pentru "prestarea de servicii complete de reparaţii, întreţinere şi administrare locuinţelor aflate în proprietatea S.N.N. S.A. şi a obiectivelor exterioare ale C.N.E. Cernavodă". În anunţ am descoperit încă un amănunt interesant: contractul a fost atribuit în data de 16.11.2010, adică fix la un an de zile după ce grupul de firme Elcomex contribuise cu aproximativ 31.000 de lei la campania electorală a PDL şi a lui Traian Băsescu, din toamna lui 2009. Dacă ne aruncăm o privire măcar pe un singur contract al Elcomex din anul 2009, vom observa că firma lui Ion Grecu a câştigat contracte importante pe acelaşi algoritm. Astfel, în data de 22 octombrie 2009, Administraţia Portului Constanţa (condusă la vremea aceea de pedelistul Ion Bălan, acum aflat în arest) publica anunţul de atribuire a unui contract pentru distribuirea de energie electrică. Societatea câştigătoare era Elcomex EN SRL din Bucureşti, care, alături de Elcomex IEA, face parte din grupul Elcomex, deţinut de Ion Grecu. Elcomex IEA donase (conform datelor publicate în Monitorul Oficial), în urmă cu fix un an, adică în data de 22 octombrie 2008, 15.000 de lei pentru campania electorală a PDL. Peste exact un an, în 2009, una din firmele lui Ion Grecu câştiga un important contract de 15.000.000 de lei (3,65 milioane euro) de la o instituţie controlată şi condusă de PDL.

Nu-i aşa că e uşor să devii milionar în România, chiar şi în plină criză economică?! Dai un leu la PDL şi primeşti la schimb milioane de euro!


Publicat Miercuri, 13 aprilie 2011 Cristina Horvat

Udrea ii face raportul lui Oprescu

Romania trebuie salvata!
9am.ro 14.04.2011


Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine ca sedinta CGMB de miercuri a aratat determinarea PDL in a oferi Capitalei un buget functional, iar despre Sorin Oprescu spune ca un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce risipeste banii pe lucruri neimportante.

"Sedinta Consiliului General de ieri (miercuri - n.r.) a aratat, daca mai era nevoie, determinarea PDL in a oferi Bucurestiului un buget functional si in a pune in practica planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. Dupa o luna in care a refuzat sa intre in legalitate si a blocat astfel acceptarea bugetului la Ministerul Finantelor, dupa ce marti PDL l-a somat sa convoace sedinta deindata pentru aprobarea bugetului (altfel urma sa o convocam noi), Oprescu a fost fortat sa isi corecteze erorile facute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) asa cum fusese aprobat in Consiliul General la ultima sedinta", scrie, joi, Elena Udrea pe blogul sau.

Ea precizeaza ca PDL nu a renuntat la principiile dupa care a facut initial amendamentele la buget: a asigurat intai finantarea subventiei pentru caldura, apa calda si transport pentru bucuresteni si a directionat sume catre investitiile incepute deja, pentru a putea fi finalizate.
"Evident ca atunci cand ai proiecte incepute si un buget insuficient fata de nevoi, faci o prioritizare a investitiilor si in niciun caz nu te apuci de lucrari noi, cat timp nu ai resurse nici pentru a le finaliza pe cele vechi. Asta a fost printre primele decizii pe care le-am luat la ministerul pe care il conduc", adauga Udrea, transmite MEDIAFAX.

Ea sustine ca Oprescu venise cu nenumarate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investitii noi, chiar daca nu asigura continuarea celor incepute deja.

"Dorea sa aiba macar o investitie demarata de el, chiar daca inutila sau inoportuna in prezent. Au fost prinsi in buget banii veniti de la Guvern pentru plata subventiei RADET, iar primarul s-a plans ca nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce isi risipeste banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, rate exotice, contracte de salubrizare incheiate cu incalcarea legii la preturi fabuloase etc", mai scrie Udrea.

In opinia sa, actualul Executiv a dat dovada de foarte multa intelegere fata de primarul Bucurestiului, finantandu-i Pasajul Basarab, Stadionul National sau Pasajul Baneasa, obiective majore in care Guvernul s-a implicat activ in favoare bucurestenilor.

"Nu cred ca Sorin Oprescu a obtinut atat de multa sustinere din partea Executivului in perioada cand prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu si bugetul era semnificativ mai mare. Bucurestiul este un oras bogat care arata ca un oras sarac. Prima conditie ca sa se dezvolte tine de iesirea din logica asistatului social - «sa ne dea Guvernul». Executivul nu poate sacrifica interesele Romaniei doar pentru ca Oprescu vrea sa mareasca lista electorala a obiectivelor de investitii deschise", mai scrie Elena Udrea.